Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pioneer cdj-100s hiba
Lapozás: OK   2 / 3
(#) GolfG60 hozzászólása Dec 25, 2011 /
 
Sziasztok!Nekem egy olyan problémám lenne,hogy ha a pio100asban lenyomom a play-pause gombot,akkor nem marad egy helyben,hanem a frame-k ugrálnak!amúgy minden funkciója működik,bár kicsit lassabban olvas,mint egy másik jól működő lejátszó(3-4mp-el később olvassa be a lemezt)!mitől lehet ez?
(#) halasiakos válasza GolfG60 hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Valószínűleg az olvasófej kezdi megadni magát, hamarosan cserés lesz.
(#) GolfG60 válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 25, 2011 /
 
Aha,értem!köszi!amúgy milyen árban vannak most a fejek?ha tud vki eladót írjon ide!de ezek valahány mp-et előre olvasnak akkor ha megállítom miért ugrik,mikor az elmáletileg már be van olvasva?
(#) halasiakos válasza GolfG60 hozzászólására (») Dec 25, 2011 / 1
 
A djbörzén hirdet egy srác új fejeket. cdj-100-hoz 9 ezer az új fej+2 ezer a szállítás, futár hozza.
(#) birs válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Szia!

Mérd meg a forgató motor áramfelvételét, mert ha a
kommutátor egy érintkezőlemeze zárlatos
az tud ám elszívni áramot a rendszertől rendesen.
Ez a leggyakoribb hiba az olyan lejátszóknál ami sokat megy, ha a motor jó akkor jöhet a kondi vizit.
De találkoztam már olyan lejátszóval is ahol a szalagkábel
ért hozzá a lemezhez egy bizonyos fejállásnál.
Ezeket ellenőrizd le mert van amikor az embert olyan dolog szivatja amire nem is gondolt.
(#) halasiakos válasza birs hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Már néztem a lemezforgató motort, szét is szedtem, mert mintha kicsit szorult volna, de csak nagyon minimálisan. Bekentem a tengelyét szilikonzsírral és érezhetően jobb lett, simábban megy. Egyébként fix a benne lévő tekercs, 3 kivezetése van és a tekercs körül forog a motor háza a tengellyel együtt, amin belül mágnes van. A poén az, hogy mióta a fejmozgató motorba fújtam egy kis wd40-et még rosszabb lett az egész, mint volt. Pedig dolgozik szépen a motor, viszi a fejet, de mégis. Elindul benne a cd, de lejátszás közben össze-vissza ugrálnak a másodpercek. Eddig ezt nem csinálta. Eddig lejátszott mindent rendesen, csak megakadt egy idő után, vagy átugrott a következő trackre. Most vagy az van, hogy a wd40 betett a fejmozgató motornak, vagy ahogy belefújtam véletlenül belefröccsent a fejbe is valahova és azért szarakodik. Már a tököm tele van az egésszel. 5 nap múlva nekem szükségem van erre a lejátszóra, úgyhogy ha minden kötél szakad veszek egyet használtan, ezt meg megtaposom.
(#) Gettobike válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 26, 2011 /
 
Hello!
Hasonló gondom nekem is volt ezzel a lejátszóval. A service manulban található jelalakokat nézted szkóppal a mérőpotokon? Lehetséges, hogy nálad is egy fej beállítás segítene a dolgon. Emlékeim szerint a fej szallagkábele mellett vannak ezek a potik, a jelalakok és a mérőpontok helyei benne vannak a szervíz leírásban. Nekem ez segített a lejátszón.
(#) halasiakos válasza Gettobike hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Tegnap írta egy srác mailben, hogy az alaplap bal oldalán, egészen a szélén van az a 4db trimmer, na azokkal kell beállítani, hozzá kell hangolni az alaplaphoz a lézerfejet. Még jó, hogy eddig ezt senki nem említette, itt kínlódtam vele eddig feleslegesen, na mind1. Szkópom sajnos nincs. Ő azt tanácsolta, hogy jelöljem be mindet úgy ahogy most áll, hogy vissza tudjam állítani, ha esetleg nem oldódna meg a hiba. Azt mondta, hogy szigetelt csavarhúzóval, vagy valamilyen műanyag csavarhúzóval állítsak óvatosan picit a trimmereken és a másodikkal kezdjem, utána a harmadikkal. Meg azért kell a szigetelt csavarhúzó, mert elég érzékeny az alaplap és másképp nem lehet beállítani. Ezt még megpróbálom, hátha. Bár már nem sok reményt fűzök hozzá.
(#) ptesza válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 27, 2011 /
 
Hát persze. Tekergesd csak össze. Hiszem egy másik mechanikával jók ezek a beállítások. Szerintem megy a kukába.
(#) halasiakos válasza (») Dec 27, 2011 /
 
A központosítót le sem vettem a tengelyről, de szerintem le sem lehet venni róla. A motor alján van egy kis zégergyűrű, az kell kivenni, utána van egy kör alakú fém darab, azt ki kell venni, majd egy ugyanilyen műanyagból és alatta még egy zégergyűrű. Ha azt is leveszem, akkor a tengely kijön a rajta lévő központosítóval együtt, a tekercs az fixen van, a tengely a központosítóval és a tengelyen lővő házzal együtt forog az álló tekercs körül. Az egész úgy indult, hogy hozzám került ez a lejátszó látszólag fej hibával. Rendeltem bele egy új fejet, beleraktam és tökéletesen működött, de nem igazán próbálgattam, max 5 percet. 2 hete elővettem, meghallgattam vele egy cd-t és arra lettem figyelmes, hogy egy idő után elkezd ugrálni, meg akadozni és másik lemezzel is, de ha kikapcsoltam pihentetni picit, meg vissza, akkor utána pár percig megint jó volt, az utolsó tracket is hibátlanul játszotta, csak egy idő után elkezdett akadozni. Annyit csináltam vele, hogy szétszedtem a szervót, kipucoltam, meg bekentem szilikonzsírral a tengelyét, amitől érezhetően jobb lett a futása. Ez azonban nem javított semmit rajta. Mérgemben megkínáltam a fejmozgató motort egy kis wd40-nel, hátha az szorul, de szerintem nem kellett volna, mert azóta ha hidegen bekapcsolom sem működik úgy ahogy eddig. Össze-vissza ugrálnak a másodpercek, meg hallani, hogy kínlódik az olvasófej. Próbáltam picit állítani ezen a 4 kis trimmeren. Valamivel jobb lett, az első néhány tracket most már ugrálás nélkül lejátsza, de a lemez vége fele vagy el sem indítja a trackeket, vagy ugrál össze-vissza. Az eredeti beállításokat megjelöltem, úgyhogy mindent vissza tudok állítani rendesen ha kell, nem barmoltam össze. Talán egy rendes műszeres beállítás segítene esetleg, de az sem biztos és nekem ehhez se szakmai se műszeres hátterem nincsen. A fej valószínűleg jó, mert legelőször azzal kezdtem, hogy átraktam egy másik, működőképes lejátszóba és azzal működött. Meg egyébként is új, még garis. Utána szedtem szét a szervót,stb. Helyileg Békés megyében van a gép, gondolom te meg nem itt laksz a közelben.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 27, 2011 /
 
Jelentem megvan végre az a kiba... hiba! Mégiscsak rossz az új fej!!! :@ Rendesen megszivatott az biztos. Eleinte pedig még jól működött amikor átraktam a másik lejátszóba, de most abban sem volt jó, ugrált. A jó lejátszóból átraktam a jó fejet a "rossz" lejátszóba, el is indult, de megint jelentkezett a "fütyülő" hang. Állítottam picit a fókuszon és tökéletes lett, frankón működik a lemez minden pontján, stabil. Szerencsére garis a fej, úgyhogy ha minden igaz csütörtökön ki is lesz cserélve. (remélem ) Megnéztem közelebbről a lencséjét és úgy látom, hogy van rajta egy nagyon pici karcolásnak tűnő valami, próbáltam alkohollal megtisztítani, de nem jön le, ebből gondolom, hogy karc. Talán csomagoláskor vagy még a gyárban sérülhetett, tuti ezért szarakodik.
(#) halasiakos válasza (») Dec 28, 2011 /
 
A djbörzén árulja egy srác, tőle vettem. 3 hónap garit vállal a fejekre, már beszéltem is vele és azt mondta kicseréli, holnap megyek a másikért, szerencsére a közelben lakik. Állítása szerint 10-ből 1-2db-al szokott gond lenni. A karc egy bizonyos szögben tartva jól látható, kb 1 mm-es, hajszálvékony és óvatosan ha egy pici műanyaggal megpiszkálom, akkor érződik, hogy megakad benne, szóval mély lehet, nem csak egy pici felületi karc. Az is lehet, hogy meg van repedve a lencse. Egyébként más is mondta ezt az óncseppet, de ezen a fejen nincs sehol neki hely,legalábbis én nem látok. Majd csinálok róla képet és felrakom ide. csak egy nagyon pici panel van rajta, ami nem is igazán panel, inkább olyasmi anyagból van, mint egy szalagkábel darab, de azon csak a lézeráram trimmerje van, meg 1-2db smd és semmi más, el se férne rajta.
(#) halasiakos válasza (») Dec 28, 2011 /
 
Értem, de ez nem használt!

Külföldről veszi a srác, ott megveszi 4-5 ezer forint körül darabját és 9-ért adja, mindegyik új! Csatoltam egy képet róla.
(#) halasiakos hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Na kicserélték a fejet, meg sem nézte a srác, egyből adta az újat helyette, nagyon korrekt volt. Már be is építettem, tökéletesen működik. Mindenesetre jó nagyot szívtam vele, a lejátszónak meg semmi más baja nem volt.
(#) ptesza válasza halasiakos hozzászólására (») Dec 30, 2011 /
 
Kár ,hogy nem tekergetted meg a potikat benne. Csak poén volt.
(#) GolfG60 válasza (») Dec 31, 2011 / 1
 
Szóval látatlanba nem mondod biztosra,h fejhiba?!arra lennék kíváncsi,h mivel előre olvas akkor miért ugrál pause-nél?nem memóriából dolgozik akkor?
(#) DjPeat hozzászólása Jan 2, 2012 /
 
Sziasztok. Fejet cseréltem a 100s-ban tökéletesen olvas gyors lett. Csak ha rá koppantok az asztalra azonnal ugrik , ha nagyobbat koppantok meg áll és gondolkozik majd folytatja az olvasást. Mi lehet a baj?
(#) daniel.freeman válasza halasiakos hozzászólására (») Jan 5, 2012 /
 
Milyen kontakt sprét használtál? Valami alkoholosat? Mondjuk nem annyira lényeg. A gép az utolsó trackeknél ugrál? Ha igen akkor speckó zsír a tengelyre amin csúszik a fej aztán egyszer csak hopp már jó is. Nekem rendszerint előjött ez a baj. A tengelyen nem tudott rendesen csúszni a fej és mindig visszaugrott. Amint adtam neki, mindjárt jó volt.
(#) halasiakos válasza daniel.freeman hozzászólására (») Jan 6, 2012 /
 
Ha egy kicsit visszaolvasol a kommentek között, akkor látni fogod, hogy már régen megoldódott a hiba, gyári hibás volt fej, de azért köszi!
(#) szelektor válasza (») Jan 11, 2012 /
 
Nem feltétlen teszi tönkre vele sőt elég hülyeség hogy ilyent mondasz mivel statikusan fel töltődhet a panel és akkor végzed ki szerinted a gyárban mivel állítanak ilyent ???? Én voltam gyárban te magad sem tudod ezek szerint mire kell használni a potikat .... na meg ha megépítesz valamit azt is nagy valószínűséggel hangolni kell hogy lássad a gyári panel mennyi és milyen jelzés van ott http://showservice.e-aruhaz.com/Pioneer-CDJ-100-alaplap szal ne piszkáld kézzel ! Egyébként meg sokkal másképp dolgozik egy használt fej mint egy zsír új . Hozzá vetőleges a hasonlóság mivel egyformát az esetek 99,9999% ban nagyon nem fognak gyártani csak erősen hasonlót. na meg amint látom senki nem beszélt az órajel beállítóról szal te meg miről hadoválsz ? ??? szigetelten is valami műanyag van nem ? Vagyis ha szigetelt nem vezeti azt a kibaszott áramot akkor nagy valószínűséggel statikusan se lesz vezető bár nálatok biztos trafóházban kell a hangolást végezni ..... sőt hogy megnyugtassalak van 2 darab ilyen lejátszóm így lettek behangolva és már 5 éve mennek minden hétvégén használva is vannak és semmi bajuk nem hogy meghalt volna hanem nagyon is él . Szal nem hülyeség volt a hozzá szólásod csak amit nem próbál valaki könnyű támadni. pillanatok alatt be lehet állítani főleg ha tudod hogy mit csinálsz na meg hogy láttál már tökéletes lejátszót működni . na mind 1 ! Amúgy meg mindenki az adott lehetőségeivel gazdálkodik jelen esetben ha nincs műszered hozzá akkor így is meg lehet csinálni . kocsin is a gyújtást belövöd műszerek nélkül és mégsem megy a levesbe gondolom mert vagy megyen vagy nem . na meg rakj bele szar gyertyát és akkor állíthatod össze vissza úgy se lesz semmi . Egyébként meg örülök hogy meghallgattál . problémára kellett volna a megoldás de megoldódott . sok pio 100 ast szervizeltem már és 1 sem halt meg különös kiválasztott lennék ? :O nem hinném csak tudtam hogy mit csinálok . üdv.: Laci
(#) Philip Dumber hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Nem találtam még ilyen topikot,és a sima olvasófej hibák topicban sem írtak olyat ami hasznos lett volna számomra,ezért nyitottam ezt az új topikot.

2 db pioneer cdj1000 mk1-es lejátszót 'örököltem',pontosabban itt vannak nálam, és ha megtudom javítani őket,akkor megvehetem jópénzért,ha nem akkor sajnos vissza kell adnom...
A probléma/problémáim a következők:
Egyik lejátszó sem olvassa be a lemezeket,csak nagy kínok kínján...Ez az egyik gyanós tényező,hogy mindkettő pont ugyanolyan problémával küszködik
Kb 10 perc mire feltérképezi a wave text a fájlokat(hogy hol van a kiállás stb) és ezután tudom normálisan lejátszani a zenéket,esetleg még számot is váltani... Ennek a folyamatnak kb 10 másodpercnek kellene lennie
Ha nem várom meg,akkor elkezd ugrálni a zene és akadozni, kb másfél perc után(wave text beolvasástól is függ) álltalában az első szám másfél percét játsza le,ha nem várom ki hogy feltérképezze
De van amikor 10 perc után sem játsza le,változó ez is..
Letöltöttem a szervízkönyvét is,és abban voltak hibakódok,amiket néha kiír a lejátszó amikor nem tudja beolvasni a cd-t... E 83 03 és azthiszem E 83 01 problémára hivatkoznak a kicsikék, na de ezek többféle dologra is bonthatóak,szervó,lézer stb...
Ha jól emlékszem tuningnak bele lettek téve a play gombhoz kék ledek,de ezek magas fényerejűek voltak,míg a gyáriak szerény tudásaim szerint nem azok!
Miután hozzám kerültek visszacseréltem őket,nem-e a feszültség/áram arrafelé folyt,és ez okozta az olvasási hibát...

A hibák BPM ugrálással kezdődtek,amikor még nem nálam voltak a szerkezetek, ekkor egy új mechanika csere következett,de az nem oldotta meg a problémánkat...Ezután egy jóideig félre lettek téve,és nem volt foglalkozva velük
Majd mikor hozzám kerültek már a leírtak alapján a lemezeket is kínnal bajjal olvasta...
Elvileg volt egy szerelőnél(gondoltam hátha jobban értenek hozzá,nekem is ez a szakmám,de annyira még nem nagyon megy ez nekem),aki azt mondta hogy az eredeti lemezeket szépen viszi,az írottakat már kínnal-bajjal...
Eredeti cd-m nincs itthon,így nemtudtam megnézni vele,de azt tudom hogy az írottakkal nagyon rossz.

Nem szeretném költségekbe verni magam,mert nem tuti hogy mechanika,vagy lézer baja van,mivel beolvassa lemezt,csak nagyon lassú folyamattal.
A másik probléma amit nem említettem hogy az egyik lejátszó a CUE gomb többszöri lenyomása után számot vált...Ezelőtt nem csinálta ezt...csak miután hozzám kerültek.. MOst ezt is okozhatja az olvasási hiba?
Vagy már ott tartunk hogy a szoftverrel van valami?
Firmware-t mindenhonnan kerestem,de mk1,és mk2 es lejátszóra nincs,vagy már nincs,csak mk3 -ra.
Na de most HA ez jó lenne hozzá,mert 'továbbfejlesztés',és olvasó problémája van,és rosszul teszi fel emiatt a szoftvert,akkor megint csak baj van...

A másik még amire gondoltam,hogy az olvasás,és a memóriába való írás közben történhet valami,de azt szerintem úgyszint csak szoftverfrissítéssel lehet megoldani...De javítsatok ki ha tévedek,és hülyeséget írok!
Lézeráram növelésről is olvastam,de nemtudom hogy sokat érnék-e el vele... eleve gatyán vannak,szal még ha fél évig működnének nekem az is jó lenne, addigra összegyűjtenék annyit,hogy vegyek bele újakat...
Ha lézer baja van akkor nem lehet megoldani hogy bármilyen sima cd olvasó lézerrel tudnám helyettesíteni?
Tényleg horribilis összegekért adják az alkatrészeket hozzá,és elég idegesítő hogy itt csücsülnek előttem, és nem tudom őket használni!
Jó hosszú 'nyitószövegre' sikeredett ez.Ha még kifelejtettem valamit akkor odaírom!
Bármilyen megoldás,ötletet szívesen várok!
Remélem mihamarabb kapok válaszokat!
Üdv!
(#) (Felhasználó 1947) válasza Philip Dumber hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Összefoglalva:
-Van 2db hibás CD lejátszód ugyanolyan hibával.
-Már voltak javitási kisérletek, eredménytelenül.
-A gyári lemezeket olvassa, az irottat nem.
(Ez nem újdonság, az írott lemezek általában 30-40%-kal rosszabb fényvisszaverődéssel rendelkeznek egy gyári CD-hez képest)
-Beolvasási, lejátszási hibákkal küzdesz.

Első olvasatban fejhiba amivel találkoztál.
Ezek alapján vagy gyári szervizre biznám a javitást, ha nagyon ragaszkodsz a cucchoz, de ha anyagi oldalról nézzük,akkor visszaadnám a tulajnak, és vennék egy új lejátszót, garival, problémahegyek nélkül.
(#) Pigi válasza Philip Dumber hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Üdv

Olvasva a sztorit nem szeretnék semmi ötlet adni, hogy mi lehet a hiba. Ezt így nehéz megállapítani. Ha nem szeretnél feleslegesen venni bele alkatrészt akkor inkább szerviz. De mintha az írtad volna, hogy az egyik kapott új mechanikát, gondolom fejjel együtt és a hiba továbbra is fen állt. Lehet alaplap hiba is.

Azt viszont tudni kell erről a típusról, hogy nem mai csirke, és az esetek nagy többségében le vannak harcolva. 2001-ben kezdték el gyártani őket, CDJ100-as után elég nagy durranás volt, méreg drágán adták. Tehát aki megtehette, hogy vett ilyen lejátszót az biztos nem otthon tárolgatta hanem klub körülményeknek kitéve keményen használva volt. Amit ebből kiakartam hozni, hogy nagyon nehéz megkímélt példányt találni. Nem tudom, hogy "tied" mennyire van lelakva, illetve mennyiért adnák neked. De ezekre a lejátszókra nem minden esetben éri meg költeni.

Tudni kell a Pioneer diszkós, és összes többi felszereléséről, hogy mindegyikhez méreg drága az alkatrész. Azért sem biztos, hogy megéri egy ilyen "nyugdíjas" lejátszóra költeni.
(#) Philip Dumber hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
Igen...én sem szívesen költenék sokat rájuk,és bajlódok velük, de nemcsak azért kellenek mert olcsóbban adnák őket,hanem azért is mert számomra nagy az eszmei értékük.Mint írtam örököltem...és szeretnék ezekkel én is tovább játszani.Ha nagyon sokat kell rákölteni,csak akkor adnám vissza őket,ha már tényleg nem éri meg...
Tudom,ennyi erővel vehetnék más olcsóbb lejátszókat is,amik működnek,garanciát is adnak rá stb...
amik ugyanígy elromolhatnak mint a Pioneer...csak pl gumigombos meg stb..
A gemini is kifejlesztett most egy új lejátszót,ami hajaz a pioo 2000-re és elvileg nagyon stabil szerkezet,és árban kb ott van majdnem mint 2 db használt pioo 1000...
Mégis addig megyek,még mindent meg nem néztem,és mondom azt rá hogy többet nem várok,nem foglalkozok vele.amíg van egy kis halvány remény is,addig nem adom fel.Ezek után lehet beküldöm egy szervízbe,és felszámoltatom mennyibe kerülhet a javítása,ha nem sok akkor befizetek rá
Köszönöm a válaszokat,tanácsokat!Remélem még lesznek hasznos infók.
(#) Philip Dumber hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
Ha ez még segítene valamit a hiba feltérképezésében,elfelejtettem írni hogy a kínos-bajos beolvasás közepette,nagyon recseg valami a cd környékén... hogy ez a fej fókuszálása lenne,vagy a léptetőmotor azt nemtudom..
Esetleg próbálgassak a síneken állítani,amin a fej csúszik?
(#) halasiakos válasza Philip Dumber hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Helló!

Én javítottam már többet is, 90%-ban merem mondani, hogy fejhiba, úgyhogy nem úszod meg azt a fejcserét! Ha nem akarsz rá költeni és esetleg meg tudnánk egyezni, akkor én átvenném a lejátszókat.
(#) Philip Dumber válasza halasiakos hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
És a fejhiba miatt csinálja azt is hogy többször lenyomom a Cue gombot,és számot vált?
Ugyan így csinálja mint ez is:
http://www.youtube.com/watch?v=g9qO3axnEhA
Eladni nemhinném hogy eladom...
Fejet mechanika nélkül mennyibe lehet szerezni? Hol a legolcsóbb?
Az ha jól láttam nem olyan drága,csak mechanikával együtt,de ezzel semmi problem,csak a fej zakatol!
Most szedtem szét őket,és állítgatom a sineket,teljesen behúztam a 2 csavart,aztán így nem olvasta be!
Türelemjáték következik,és lassú lépésekkel végigcsinálom,míg rendesen be nem olvassa!
Ha ez sem segít,akkor rendelek fejeket,és ismerősömmel megcsináltatom, ha nem meri megcsinálni akkor meg kérdezősködök,hogy itt a közelben,Miskolcon,vagy Debrecen környékén nincs-e valami szaki,aki rápillantana...
(#) Philip Dumber válasza Philip Dumber hozzászólására (») Márc 19, 2012 /
 
Lehet hülyeséget kérdezek,de hol tudnám megnézni hogy mekkora a D 1404-s SMD dióda értéke???Vagyis hogy milyen tipus??
Nem találtam sehol se....
A Pitch potinál van,és kiment az egyikben,így a Pitch 0 állásnál -5 % ot mutat....
(#) halasiakos hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
Nekem 100-asnál csinált ilyen ugrálásokat a cue lenyomásakor, ott a fej miatt, sztem itt is ez lehet a gond. Próbálj meg beletenni valamilyen hasonló smd diódát, számítógép alaplapon sztem találsz. Mivel túl nagy áram és feszültség nem folyhat rajta, így gondolom jó lesz. Én ennyire nem mentem bele a javításokba, általában csak fejet és mechanikát cseréltem.
(#) halasiakos hozzászólása Márc 19, 2012 /
 
A fej 20 körül van hozzá.
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem