Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NTSC rendszerű tv képcsöve

Témaindító: mlhe_vr, idő: Szept 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mlhe_vr hozzászólása Szept 1, 2007 /

Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy van egy RCA amerikai tvm egy videómagnóval egybeépítve (ntsc kép, 120 V os táp, stb..) namost ebből -az egyébként jó állapotban lévő tv ből- szeretném a képcsövet átrakni egy mechanikailag ugyanolyan képcső helyére egy itt nokia tv be. Namost a kérdésem az lenne hogy ezt így át lehet e rakni. Itt elsősorba az eltérítőtekercsre gondolok a 60 hz es működés miatt.
(#) Parázs Gábor válasza mlhe_vr hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Ez az amerikai tv egyébként müködik?
(#) mlhe_vr válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

igen működik. kipróbáltam úgy hogy egy autotrafóval adtam neki 120 V opt és egy digitális beltérit (golden interstar) átállítottam ntsc-re és minden tökéletesen működött rajta. még a videója is meg a tunerje is. Felőlem maradhatna ez a tv is, csak akkor valhogy át kellene alakítani pal ra.
ja és sajnos rgb bemenet, scart csatlakozó nincs rajta csak egy rca pár (hang és kép) az előlapon.
(#) Parázs Gábor válasza mlhe_vr hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

Szia
Várd meg Fery-t ő majd tud segíteni, a csőcserében de lehet nem is kell cserélni(vagy nem lehet) hanem valahogy átlehet alakitani.
U.I:Elnök vagy valamilyen Dj suliba?
(#) mlhe_vr válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Szept 1, 2007 /

A magyar Lemezlovasok És Hangosítók Egyesületének vagyok a vezetője. Foglakozunk többek közt DJ és Hangtechnikus képzéssel is azért van ez a domain. Ezen kívül szakmám szerint hangtechnikus meg villyanszerelő, ezekben is dolgozok. Egyébként meg tényleg jobb volna a tvt átalítani ntsc re újabb tv mint az itt nokia....
(#) Sebi válasza mlhe_vr hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Nos, kissé el foglak keseríteni...
Az NTSC rendszerű TV-k elég egyszerű felépítésűek, átalakítani nem érdemes, mert gyakorlatilag a teljes videocsatornát cserélni/átépíteni kell, rosszabb esetben még a tunert is cserélni kell (O1-es csatorna biztosan nincs, de ha precízen van megépítve, akkor több másik is hiányzik).
A képcsövet magát elvileg át lehet rakni másik gépbe, itt nem az 50/60Hz a probléma, hanem a sorfreki is alacsonyabb az NTSC-nél, mivel csak 510soros a felbontás (PAL 625soros, 15625kHz sorfrekivel). Szóval a fogadó TV-ben a sorvégfok szorul némi hangolásra, hogy jó legyen a vizszintes méret.
(#) mlhe_vr válasza Sebi hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

na igen. a viszintes eltérítés. az problémásabb.
Egyébként meg a tunerje nem érdekel főleg nem az O1 miven nem "budapesten lakok így a BP-OMK-t amúgy sem tudom fogni.
Neheziti a dolgot az hogy amibe átmenne az egy digitális vezérlésű ( pontosabban szervízmenüs) készülék. benne egy darab potméter, vagy egyébb beállításra alkalmas kezelőszerv nincs.
(#) Sebi válasza mlhe_vr hozzászólására (») Szept 2, 2007 /

Ha nem sportolni akarsz vele akkor halott ügy. 100 munkaóra biztos rámegy...
(#) barta laszlo válasza Parázs Gábor hozzászólására (») Ápr 13, 2008 / 4

Az egeszben az a lenyeg hogy a vetikalis elterito tekercs impendanciaja [ohm merovel mert ellenallasa ]talaljon az eredetivel.Azon kivul a kepcso foglalat is kell hogy talaljon nem is emlitve a kepernyo meretet.Meg igy is lehetnek valtozasok a vizszintes es fuggoleges elteritesben de ezeken a legtobb esetben be lehet allitanni.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem