Fórum témák
» Több friss téma |
Az LVP ki van kapcsolva, a PGM-re egy nyomogomb van kötve, de ha felkötöm vdd-re akkor is ugyanezt írja ki:S
Köszi srácok mindent!
Megvan a hiba, nem figyeltem eléggé a tervezésnél és az ICPGC és az ICPGD lábakat kötöttem be. Nem tudjátok esetleg, hogy mi a különbség az ICPGC PGC és az ICPGD PGD között? a datasheet-ben nem találtam róla infot.
A lábkiosztási diagramnál van egy 2-es lábjegyzet, ami elmondja, hogy a 25.9 alfejezeteben van ez leírva.
Ezek dedikált programozó/nyomkövetésre használható lábak. Az ICPRT konfigurációs bit '1'-be állítása után használhatók. Ha ideiglenesen be tudod kötni a "normál" PGC, PGD lábakat, akkor beállíthatod az ICPRT bitet, s utána jó lehet az eredeti panel is - ha MCLR helyett a dedikált ICRST/ICVpp lábat vezetted ki az ICSP csatlakozóra (az ICPGC és ICPGD társaságában).
Közös anódos 7 szegmenses LED kijelzőt lehet használni PIC-kel? Közös katódos kapcsolásokat látok.
Szia!
A frissen vett kontrollerben mindig be van kapcsolva az LVP.
A CD4050 -es jó lenne szintillesztéshez? Én jónak találom.
A szintillesztést ellenállásosztókkal fogom megoldani.
De lenne egy kérdésem. Ugye az érintőképernyő kimeneteihez nem kell szintillesztés , mert a PIC tudja fogadni a jelet ( -X,+X,-Y,+Y kimenetekről)? Gondolom a kijelzőben már van érintőképernyő vezérlő beintegrálva.
A +x, -x, +y, -y azok egy-egy analóg-digitális átalakító lábra kell, hogy menjenek (vagyis igazából csak egy-egy a koordináták közül, a másik mehet sima lábra is). Nincs semmi vezérlő, neked kell az analóg feszültségek alapján kisütni, hogy hol van nyomva a kijelző. Nézd át ezt, neked négyvezetékes az érintőpaneled.
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e különbség működésben a CCP1-2 kivezetések között, mert írtam egy pwm-es tesztprogit ami a CCP2-es lábon rendesen működik, ha pedig átírom a CCPR2L, CCPR2H-t, és a CCP2CON regiszterek neveit 1-re, akkor a CCP1 kivezetésen nem azt csinálja amit elötte a 2-esen, hanem szinte az ellenkezőjét, de azt is akadozva. Nem tudom, hogy esetleg hardveres a hiba, vagy valamire nem figyeltem? (18F4550)
Szia!
Van különbség: A 18F4550 -ben és a családtagjaiban a CCP1 Enhanced, a CCP2 normál CCP modul. Ld. adatlap. Az Enhanced modul akkor működik a normállal kompatibilisen, ha a CCP1CON -be 0x00bb1100 -t írsz, amiben a bb a kitöltés alsó két bitje.
Köszönöm szépen!
Sziasztok!
Az miért van hogyha a config word-ben bekapcsolom a brown out resetet, akkor a program eleje végrehajtódik, de amint ahhoz a részhez ér, hogy egy memóriakártyára adatokat kell írni, újraindul a pic. Ha kikapcsolom a BOR-t, akkor mindent gond nélkül végrehajt, viszont kb 20ból egyszer hibásan kapcsol be a pic és el sem indul a program. Megmértem a feszültséget a pic tápfeszültség lábain, de semmit nem esik, amint a memóriakártyához ér. A segítséget előre is köszi. Üdv, mate_x
Ilyen hiányos információk alapján lehetetlen megállapítani a hiba okát. Egykapcsolási rajzból már kiderülhetne, hogy nem maradtak-e le a 100 nF-os kondenzátorok, be van-e kötve minden táp- és föld kivezetés, stb. Lehet pillanatszerű leesés, amit voltmérővel nem látsz, de a BOR már észreveszi.
Be vannak kötve a 100 nF-os kondenzátorok, de valószínűleg ez a pillanatszerű feszültségleesés lesz az. Ha jól tudom valahogy lehet szoftverből is vezérelni a BOR-t, bekapcsolás után valahogy megpróbálom kikapcsolni. Köszi.
Üdv, mate_x
ez most lehet, hogy elég hülye kérdés lesz, (mentségemre szolgáljon, hogy még teljesen kezdő vagyok a témában): katalógusban néztem egy árlistát a picekről, de nem igazán tudom, hogy a "/" jel után lévő betűk mit is jelentenek.
PIC12F683-E/MD PIC12F683-E/MF PIC12F683-E/P PIC12F683-E/SN konkrétan ezekre lennék kíváncsi
Az alkatrészek tokozására vonatkozó kódok. Az adatlap végén a Package Information szekció tartalmazza a szükséges információkat.
Én nem kapcsolgatnám össze-vissza a BOR-t, hanem a tápkiesés okát szüntetném meg. A tápegység, illetve a tápvezetékek hibás tervezése miatt esik le a feszültség. Próbaképpen tehetsz a memóriakártya mellé egy 10-47 µF értékű elkót, talán elegendő lesz az is.
Üdv.
A Piccolo projektben a PCF8583 óra I2C megszólítására a támogatói függvények felhasználhatóak a LM75A hőszenzor mintájára. Ilyen megoldással próbálkozom, de a kiolvasott adatok értelmezhetetlenek. int pcf8583_read (uint8 addr){ i2c_start(); i2c_putc(0xA0); i2c_putc(0x02); i2c_rstart(); i2c_putc (0xA1); sec=i2c_getc(1); min=i2c_getc(1); ora=i2c_getc(1); i2c_stop(); return (sec,min); }
Figyelembe vetted, hogy a kiolvasott adatok az adatlap szerint BCD kódolásúak?
Üdv.
Igen, azt tudom. Viszont arra gondoltam hogy a másodpercnél mégis kellene valami változást látni. Tudnál segíteni a BCD dekódolásában kész függvénnyel? Köszi.
Én nem foglalkoztam BCD számábrázolással, de az Interneten találhatsz az átalakításhoz függvényeket.
Négy jegyre:
Két jegyre:
Vagy akarhany jegyre atirva:
A pakolt BCD kódolású (10*a+b) szám hexadecimálisan felírva (16*a + b). Tehát 6*a -t, azaz a felső digit 6/10 -át, azaz 3/8 -át kell csak levonni, hogy a bináris értéket megkapjuk:
Üdv!
Egy egyszerű kérdésem lenne: A PIC-eknek csak a megszakítás bemenetüket lehet beállítani fel és lefutó élre érzékeny bemenetnek vagy a sima digitális bemeneteket is? Tehát csak azokat amelyekhez oda van írva pl. ez: "Interrupt-on-change pin".
Szia!
Az Interrupt-on-change funkció az előző állapothoz képesti változás esetén kér megszakítást, függetlenül a változás irányától. A nem kívált változást a megszakítás kiszolgáló program ki tudja szűrni. Az újabb típusokon (Enhanced midrange) már van lehetőség az él beállítására is. Pl.: PIC16F/LF1826/1827 IOCBP, IOCBN regiszterek.
Sziasztok.
Szeretnék kérdezni valamit. C nyelv tanulásába szeretnék belekezdeni, de rögtön egy nagy akadályba ütköztem. Egyértelmű, hogy a Program C nyelvben megíródik, de valahogy el kell jutni a PIC -hez is. Csak szoftveres oldalról lenne kérdésem, hardveres része tiszta számomra. Milyen szoftvert kell alkalmaznom amivel tudom kezdeni a programozást, majd annak a kódját letudjam fordítani, és beletudjam préselni a PIC lelkivilágába? Van nekem egy tartalmam ami a következő névre hallgat: MPLAB 8.63 HI-TECH En 436MiB mérettel. Ebben MPLAB -tól kezdve a HITECC -ig minden benne van, a kérdésem az, hogy hogyan tudok eljutni addig, hogy az alkalmazás működni is tudjon? Köszönöm a segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |