Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Thomson TV javítás

Témaindító: robi1962, idő: Feb 6, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   12 / 22
(#) tshiga válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Azt hiszem kicsit tévútra kerültem a tv-vel , mert most jöttem rá, hogy a sorvégfok csak egy pillanatra indul el és azonnal leáll. Usys megvan stabilan. Szkóp nélkül mit tudok megnézni a sorvégfokon?
(#) kadarist válasza tshiga hozzászólására (») Ápr 5, 2012 /

Én már sejtetem az elején ezt. De akkor az izzólámpa miért világíott olyan kitartóan a fűtésvonalra kötve?

Nem voltam elég alapos. :worship: Mea culpa. A 12V-os izzó felizzott, de én már abban a pillanatban ki is húztam a konnektorból. Ebből arra következtettem, hogy a fűtőfesz. ott van stabilan, pedig a következő mp-ben már le is tiltott és eltűnt a fesz., csak akkor már elvettem tőle a 230-at. Beszélgettem egy kollégámmal és felébredt a gyanú , hogy a sorvég mégsem megy rendesen, ezért újra lepróbáltam már hosszabb időre bekapcsolva hagyva. És valóban a sorvég ahogy elindult rögtön le is állt.

Most az IP090 alias STV8130 alkatrész és környéke a gyanúsított.
(#) BarnaPili válasza tshiga hozzászólására (») Ápr 5, 2012 / 1

Én megnézném a függőleges eltérítő áramkört is.Megkapja -e ,imdkét tápot az IF001 ? Ami még sokszor segített,mikor már semmi nem mutatkozott rossznak,az a táp SMD tranzisztorainak cseréje volt.Mérve jónak tűntek...
(#) tshiga válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Nem bírja megkapni a tápokat az IF001 mert nem megy a sorvégfok, csak egy pillanatra. Az IF001 pedig a sortrafóról kapja a tápot.
(#) BarnaPili válasza tshiga hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Akkor szerintem gyomláld ki a táp SMD tranyókat.Beleértve a BCR nevű digitális tranyókat is.
(#) tshiga válasza BarnaPili hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

Az STV8130 környékén rendben vannak a feszültségek. Miért nem indítja el a sorvégfokot rendesen? Látszólag minden tápfesz megvan.
(#) BarnaPili válasza tshiga hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /

A TDA9554 kap egy "LFB" nevű jelet a sorvégfokról.Ezt én "Line FlyBack"-nek fordítom.Azaz sorvisszafutás.Ha ezt nem kajpja meg az IC,leállítja a sorvezérlést.Ennek a körében van egy két ellenállás,dióda,kondi....Ezeket nézd át. RL008 RL18 Ezek a trafó környékén vannak. A táp szekunder oldali szűrőelkóit mérted? Fontos!
(#) Dodi_ hozzászólása Máj 2, 2012 /

Sziasztok. Van egy Thomson 32WM402-es tipusú televízióm. Az a probléma merült fel, hogy a kép jobb és bal oldala be van "horpadva". Szóval szép párna alakú a kép. Nem igazán vagyok jártas tv szervizelés terén, de elboldogulok így távsegítséggel. Viszont volt egy Nordmende tv-m annak idején és ugyanez volt a probléma, abban egy nyolc lábú IC-t kellett kicserélni. (sajnos annak meg nem tudom a tipusát. Lehet, hogy valami ilyesmi baja lehet ennek is? Ha igen meg tudná valaki mondani, hogy milyen tipusú ez az ic, ha ez lenne a probléma?
Köszönöm!
(#) Hubai Csaba hozzászólása Máj 29, 2012 /

Thomson tv müködés közben kikapcsolt,azóta nem lehet bekapcsolni,csak a led villog.Mi a baja?
(#) István55 hozzászólása Jún 13, 2012 /

Sziasztok!
Van egy 9 éves, 130 cm-es Thomson projektoros tv-m (52JW640S). Eddig igazán szerencsém volt vele, mert tökéletesen működött, egy pár hete viszont nem lehet bekapcsolni. Rájöttünk ugyan, hogy hosszú türelemjátékkal sikerül bekapcsolni úgy, hogy addig nyomkodjuk a kapcsoló gombot, míg összejön a dolog. Egyébként bekapcsolásnál piros a gomb, többször ki-be kapcsolom, míg a távirányítón az av gombbal is próbálkozom. Sokáig csak piros villogás, aztán néha a zöld is felvillan. Legtöbbször először csak "félig" kapcsolható be: hang van, kép nincs, csak középkék fény a képernyőn. További kapcsolgatások után végre sikerül működésbe hozni.
Mi egyáltalán nem értünk a műszaki dolgokhoz - mint a leírásomból is sejthető - ezért nincs elképzelésem, hogy anyagiakban, akárcsak megközelítőleg is, mennyibe kerülhet ennek javítása. Félek, hogy kiszállási díjjal és a munka- és anyagköltséggel együtt talán már nem érné meg javíttatni.
(#) gorzoll hozzászólása Jún 15, 2012 /

Üdv fiuk nem tud valaki pin kódot erre a tipusra ??:Thomson 28DF17E ?
vagy ,hogyan lehet kikapcsolni persze távirányító nincs hozzá!előre is köszönöm
(#) BarnaPili válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 16, 2012 /

Táv nélkül meglehetősen nehéz lesz,ha csak nem teszel belé egy másik memo IC-t,de ebben vannak tárolva a szervizmenü beállítások is,így ugyanott vagy.Mindenképpen kell egy táv.Azt hiszem,hogy a 0000 kóddal fel lehet oldani.
(#) gorzoll válasza BarnaPili hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Köszönöm a 0000 ra gondoltam én is csak táv nélkül nehéz! Az a baj, hogy nem lehet hozzá betanítani távirányítót amíg fel nincs oldval a pin, vagy rosszul tudom?
(#) BarnaPili válasza gorzoll hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ha szerencséd van,akkor a kódkeresés funkcióval megtalálod a megfelelő kódot,és be tudod ütni a PIN-t.De a Thomson egy egzotikus állatfajta,főleg ez a TX807.Elég nehéz olyan olcsó tanítható távot találni ami tudja a kódjait.Ha Thomson a tanítható táv,akkor minden ok,de egyébként ezek a himihumi távok nem igazán fényeskednek.Ha szeretméd használni a tV-t,akkor inkább vegyél egy utángyártott ,vagy gyári távot,ne ezeket a taníthatóakat.Pár ezres,szerintem ennyit megér.
(#) Xeriusz hozzászólása Júl 11, 2012 /

Sziasztok!

Van egy Thomson típusú televíziónk és vettünk hozzá egy univerzális kapcsolót (1000 ft volt). Mivel a kódok nem működtek amik meg voltak adva, elkezdtük az automatikus kódkeresést. Ment minden a papírforma szerint, ki is kapcsolt amikor kódot talált. De azóta viszont nem tudjuk bekapcsolni. Csak villog a led a tv-n és kész. Hiába áramtalanítottuk semmi. Van valakinek ötlete? Nem akarunk ezért új TV-t venni

Választ előre is köszönöm
(#) Lacaboy hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok!
Van egy 72cm-es Thomson TV-m. Hibásan kaptam nem kapcsolt be. A sorkimenő tranyója (D1555) volt a hibás ezt kicseréltem és egyből jó lett,viszont a probléma az,hogy ha bekapcsolom rendesen működik akár reggelig is semmi probléma nincs vele viszont ha kikapcsolom és utána megint be akkor tönkreteszi a tranyót. Már 3szor cseréltem benne,de mindíg ezt csinálja. Mit kéne még megnézzek szerintetek mire utalhat ez a hiba?
(#) Lacaboy hozzászólása Júl 16, 2012 /

Tehát egy tranyó egy bekapcsolást bír, utána már nem kapcsol vissza.
(#) BarnaPili válasza Lacaboy hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Egy típus illetve sassziszámot írj le ide.Az alapján könnyebb lesz.
István
(#) Ronin hozzászólása Aug 12, 2012 /

Sziasztok.
Valaki a képek alapján meg tudná mondani hogy ennél (Thomson 25dg15et) a TV-nél hol található a képcső fűtés ellenállása?
Link, Link,Link,Link,Link,Link.
(#) kadarist válasza Ronin hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia!
Ha a képcsőpanelen nincs, akkor ott kell lennie a sortrafó és a szalagkábel között. De egy ilyen fényképezés előtt illendő lett volna kitakarítani a cigikoromtól.
(#) Ronin válasza kadarist hozzászólására (») Aug 12, 2012 /

Szia.
Köszi a választ.
Bocs, arra lusta voltam, viszont azt hiszem megtaláltam.
Ez lenne az igaz? Bővebben: Link
Az volt a hibajelenség hogy egyre többet kellett várni arra hogy bejöjjön a kép, most meg már be sem jön.
Ezért akarom ezt megpróbálni.
Átköthetem kis időre igaz?

Igen az, és átkötheted.

Átkötöttem, jelenleg be van kapcsolva, és mint eddig is, halk sípoló hangot ad, de a kép "még" nem jött be. Bár eddig is volt hogy 5 perc után jött csak be, szóval még várok. Mit lehet tenni még ha nem jön be így sem?

Ha a képcső fűt, hang van, nagyfeszkó van, hallani a képeltérítés halk kerregését, akkor tekerd feljebb a Screen (G2) potit a sorvégtrafón (alsó tekerő).

A képcsőfűtés feszültségét AC állásban kell mérni igaz,
mert hogy ott Nulla Volt van.
Mellesleg hang sincs, de az eddig sem volt amíg be nem jött a kép.

A képcsőfűtést nem tudod multiméterrel megmérni, mert az impulzusokat nem tudja korrekt módon lekezelni. Hogy fűt-e a képcső azt szemmel tudod ellenőrizni. Enyhén sötét szobában figyeled a képcső nyakának végét a foglalatnál. Ha narancsosan világít, akkor fűt is.
Na most ha hirtelen jön meg minden a tévén a bekapcsolás után valamennyi idővel, akkor ezt általában egy kiszáradt elektrolitkondenzátor szokta okozni, ami magához tér a melegedés hatására. A sortáp pufferét kellene cserélni, meg persze előtte tápfeszültség-ellenőrzés is jó lenne az összes tápvonalon.

Hát ez sajnos nem világít.
Akkor megpróbálok rossz elkókat keresni.
(#) mrbecherovka hozzászólása Aug 12, 2012 /

Üdv!
Adott egy thomson lcd tv (37M61NF21).Áramszünet után nem indult.Tápjával volt baj, de javítás után se kapcsolt be (7et villan a led).Namármost ez elvileg a flash tartalom elszállását vetíti előre.Aki rendelkezik hozzá flash tartalommal legyen szíves dobjon rá egy p.ü-t. A panel ( 40-MT02TI- MAB4XG) nagyon sokat szívtam már vele eddig és jó lenne a végére érni.
Következő: »»   12 / 22
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem