Fórum témák
» Több friss téma |
Szia.
Igen. Az "MCP2515_INT_handler"-t kell meghívni az mcp2515 IT-je esetén. Ha van RAM elég, és nem elég az 5-ös buffer, akkor a "#define CAN_BUF_SIZE (5)" kell módosítani. Körkörös buffer-el megy. Ha a puffer megtelt, akkor addig amíg nem veszed le róla a csomagot, nem írja felül a régit, ez a statusbitekkel nyomonkövethető. A pufferből csomagot kivenni a "CANIntGetPacket"-el lehet. Imi.
Szia.
Bocs, közben látom, hogy autós cucchoz kell. Nemtudom, hogy ott milyen speed van (mintha a chipcad.hu foruman ezt mar egyszer megneztuk volna), de szerintem 100 kbps-nál gyorsabb CAN esetén nem fogod tudni elkapni az mcp2515-el az összes csomagot (merthogy ugye ezt akarod) Vagy beállítasz filtert, és csak a neked fontos csomagokat kapatod el vele, a puffer méretét pedig akkorára választod, hogy az esetleges átmeneti továbbküldési zavarokat (PC felé) le tudd csillapítani. Imi.
Egy 18F4685 mcu-val próbálok CAN buszt életre kelteni. Egyenlőre nincs buszra kötve csak LoopBack módban szeretném próbálgatni. Viszont sehogyan sem akar LoopBack módba állni a CAN modul. Mi lehet a baj?
Sziasztok.Nekem a kovetkezo problemam lenne.Van egz opel astra H kis kocsika es szeretnek sebesseg jelt belole kisajtolni.Egy kis utannanezes utan rajottem hogy csak a CAN buszrol leszedve tudnak ilyen impulzushoz jutni.Valaki csinalt mar ilyet, esetleg ezzel a pic-el, valami otlet.Elore is koszonom.
Ez engem is érdekel. Ill. a sebességjel mellett engem érdekelne a kormányelfordulás szöge is.
Amúgy lehet erre kész modult kapni, de elég horror ára van.
igen a horror ara az ami zavar inkabb ezert hatha van mas megoldas.
Sziasztok . egy kis segitseg kellene , van e valakinek kapcsolasi rjajza meg ami kell egy Can-Bus emulator-hoz . nos ez nekem arra kell hogy akar az asztalon tudjam be inditani aznauto radiot stb . mert can-busz nelkul nem kapcsolnak be .
CAN-L es CAN-H emulaciora lenne szuksegem.
Hello
Szerintem ugyan az a problémád, mint nekem, hogy nem akar kilépni konfigurációs módból...
dc-5 controller ezvan rairva ennek bekötesi rajza kene.köszönöm.
Sziasztok!
Nekem egy olyan CAN-BUS eszközre lenne szükségem, amely a legtöbb gépkocsi CAN-BUS-áról (gyártónként tudnak különbözni eléggé ha jól tudom) le tudja venni a sebesség, fordulatszám és üzemanyag szint jeleket. Leginkább az üzemanyag szint érdekelne. És ezt a jelet analóg jellé kellene alakítani. Pl 0-5V. Ez nyilván már nem olyan vészes. Lenne erre vállalkozó szellemű fórumtárs? Persze nem ingyen Mindent megbeszélünk, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot! Köszi!
Szerintem ez igen nehéz feladat lesz. Először is nem gyártónként változik a CAN üzenetek felépítése, de rengeteg gyártónál az egyes modellek között is hatalmas különbségek vannak.
Mivel CAN adatbázisod gondolom nincs, ezért csak próbálgatással megy a dolog. Figyelni kell minden üzenetet s pl. nyomogatni a gáz pedált. Ha szerencséd van ki tudod következtetni melyik üzenet tartalmazza a fordulatot. Innen aztán még egy probléma a nyers szám visszafejtése pl. RPM-be(egy példa: 0x00-0xFFFF átalakítása 0-5000 RPM). Erre sincs standard, rá kell jönni próbálgatással összehasonlítással... A sebesség is még talán talán menne ezzel a módszerrel, de az üzemanyag szintje soha nem változik gyorsan vagy hirtelen, ezt tényleg nem tudom, hogyan tudnád megoldani. Szerintem ezért ilyen drágák ezek az eszközök, egyrészt egy jó CAN monitorizáló HW+SW ezer eurók, plusz a CAN adatbázis sincs ingyen(ha egyeltalán kiadja valamelyik gyártó magánszemélynek)... |
Bejelentkezés
Hirdetés |