Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon látványos a mérés. Nem is gondoltam, hogy ennyire gyors tud lenni egy ilyen relé.
Megközelítőleg hozza az adatlapban írtakat: Bővebben: Link Egyrészt nem tudom, milyen körülmények között mérték a gyártónál, másrészt a mérésben lehet néhány mikroszekundumnyi hiba.
![]()
Sziasztok!
Újra megépítettem a PicKit2-met, mert a régi kicsit csúnyácska volt, de ezzel már megfelel nekem is. ![]() Egyébként, ott van az adatlapján, hogy 1,2 V-nál még behúzva van. Hát, ezt kell gyorsan eltűntetni. De nem írtad, hogy működik e már hiba nélkül hangerőszabályozóként? Vagy még nem jutottál odáig?
Úgy gondoltam, hogy ilyen kapcsolási feltételek mellett már nem lehet semmi gond, mindenféle késleltetés nélkül mennie kell. Itt a késleltetés annyit tesz, hogy kikapcsolom a reléket, várok kicsit, majd visszakapcsolom a megfelelő értékre. Ekkor az átváltásnál előforduló csattanások megszűntek, viszont a hang darabossá vált, ami zavaróbb volt...
![]() ![]() ![]()
Szép lett! A csavarok maradnak ilyen hosszúak? Ha nincs "tartó" funkciójuk, akkor érdemes lenne lerövidíteni őket.
Jó lesz, bár ez a megoldás, hogy ti. a banánhüvelyek rajta vannak a panelon, nem biztos, hogy beépítési szempontból szerencsések.
Szia!
Nem szeretnék ünneprontó lenni. Ha már újraépítés mellett dönt az ember, akkor miért nem lép egy szintet? A Szilva féle klón nem állítja a Vdd -t. Az új klónnak olyat kellene választani, ami tudja szabályozni a Vdd -t. Pl. Watt féle. Egy egész csomó típus felhasználása felé nyitna utat...
Hát az az igazság, az összes induktív jellegű terhelést, fogyasztót úgy kell táplálni, hogy az a dióda, zener páros a panelon van, közvetlenül a tranyók kollektorán és a betápot hidegítő kondin. Ugyanis, most a 2 m szalagkábelnek is van indultivitása és az abban tárolt mágneses energia - miután neki is van induktivitása - nem tud hol leépülni, hiszen a dióda, zener csak a relétekercs áramát vezeti el. Ezt az induktivitást meg semmi, tehát, ez is egyfajta áramgenerátorként működik, addig növeli a tranyó kikapcsolása után a feszültségét a két végén, míg az árama utat nem talál valamerre. Ezt az energiát többnyire a tranyó eszi meg. Itt ez nem olyan probléma, mert nagyon kicsi az energiaszint, de már motoroknál, nagyobb mágneskapcsolóknál ez jelentős. Tehát, az összes ilyen jellegű elvezetést a panelről úgy kell megcsinálni, hogy számítani kell arra, hogy az elvezetésnek is van induktivitása és annak az áramát is valahova el kell vezetni. ( Vagy gondoskodni a leépülésének az útjáról. )
Nem nézted szkóppal ennek az osztónak a négyszögjelátvitelét? Lehet, hogy nem tetszene a kép...
Szia!
Köszi! A banánhüvelyekről annyi, hogy remélem sikerül így megépíteni. Ha nem, akkor nem. ![]() ![]()
Majd még egyszer átfutom a relés témákat, hátha valamelyiket megfelelőnek ítélem ennek az áramkörnek, és majd ott válaszolok. Kezdem soknak tartani ide ezt a témát...
![]()
A csavarok maradnak, van rövidebb csavarom is, meg távtartóm is, de direkt ezt raktam, hogy legyenek "lábai", és az adapterrel így vannak egy magasságban, és nem mellesleg, nekem így tetszik
![]() Hp41C: Igazság szerint nincs szükségem, a Vdd állítására, mert amilyen szinten én mozgok, ott csak 5 V-os PIC-ek vannak, nincsenek 3 V-osak. Ezért nekem bőven megfelel ![]()
"Jöhet eső, jöhet dér - az AVR mindíg él!" - főleg, ha a biztosítékbiteket vissza lehet állítani!
![]()
És utána újraprogramozható...
Szép munka,gratulálok!
![]()
Szép és hasznos áramkör, Gratulálok!
![]() A fuse-bit recovery főleg jó ötlet.
Elkészült. Igaz vért izzadtam, de enyém !!! :hamm:
Annyira örülök neki, hogy... ![]() Mindent kipolíroztam, dobozt festettem, trafót kerestem, matricát gyártottam, szenvedtem... Köszönöm szépen mindent elsősorban Zolika60 barátomnak, aki által ezek elkészülhettek, granpa Kálmán bácsinak, aki trafó ügyben látott el sok-sok infóval, és most az ellenőrzésnél még AZA segített! Ezer hála mindenkinek! Igaz még nincs teljesen kész, mert nem csavartam be a csavarokat, de megy még egy biztosíték bele, addig nem fogom nagy üzembe használni. Ez a 4. pákám 1,5 év alatt. ![]() Bocsi, nagyon béleltem magam, a videóban is látszik.. Bővebben: Link
Remek munkát végeztél, használd egészséggel
![]()
Nagyon szép lett!
![]() Lassan én is felrakok néhány képet az egyik alkotásomról,melyet még februárban csináltam farsangra ![]()
Gratula! Megszenvedtél érte, használd sokáig, eredményesen! (közben énekelhettél volna valamit
![]() ![]() Azért a trafó tekercselésről ne mondj le!
Köszönöm !
![]() Granpa: Köszi, de énekelni nem tudok. ![]()
Gratulálok, szép lett nagyon!
Köszönöm !
![]()
Tyűha! Emmán döfi! Tényleg szép lett, csak így tovább, Misimókus!
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |