Fórum témák
» Több friss téma |
szia!
hogy találtátok meg én a googlében kerestem de semmi...... mind1 akkor köszi mindkettőtöknek akkor szünetmentest fogok szétszedni ![]() ![]() feltéve ha ideadják ![]() üdv! Idézet: „A számítástechnika területén jelentkező szünetmentes tápellátás igényeinek az előbbi készülékek nem felelnek meg, ezért erre a célra az amerikai APC gyár teljes termékskáláját forgalmazzuk viszonteladóként.” miért nemm lehet jó PC-hez? ![]()
Hello, lehet, hogy lassan, vagy nem fázishelyesen kapcsol át a tápfesz megszűnésekor
Ez azért nem jó PC-hez,mert átkapcsoláskor szünetet tart.
Nem sokat,de az elég,hogy az adatok elvesszenek. Ezt vészvilágításhoz használják.
Üdv!
Ezeket ma kaptam és volna egy kérdésem, hogy a kijelzőket (MAN71A 424 D)felhasználhatom bármelyik kijelzős kapcsoláshoz vagy pedig csakis kizárólag arra lehet amit erre terveztek? ![]()
A kapcsolástól függ, hogy KA - Közös Anódos vagy KK - Közös Katód-os kijelző kell bele..
üdv ![]()
közös anód
lábkiosztása a mellékelt képen
ha a felhasználni kívánt kapcsolás közös katódos kijelzőt kér, akkor szegmensenként 1 tranyóval megfordítod a polaritást, esetleg TTL, CMOS invertert használhatsz.
a szegmensek áramfelvétele (darabonként!) ~4 mA
Sziasztok!
Van egy SMD alkatrész aminek a száma 563. Két lába van, úgy néz ki mint egy SMD ellenállás. Több helyen megtalálható az áramkörben. SMD táblázat szerint ez egy 5,6V -os zener, de ha azt teszek be helyette, akkor is rossz az áramkör. A bekötése a követklezőképpen néz ki: Van egy 563, ezen 35V folyik keresztül. Erre a sávra van téve másik két 563, csak fordított állásban. Normál esetben ezek másik lábán nem mérhető feszültség. Ennek a két 563-nak a máásik lábáról egy 221 számu szintén kétlábú alkatrészre megy a vezetősáv, majd onnan egy 25N06-es fet G lábára. Az 563-ak, és a 221-ek között becsatlakozik egy 1B jelü 3 lábu SMD alkatrész. Ez a kapcsolás 8 helyen fordul elő az áramkörben. 3 helyen működik rosszul, azaz 33.5V folyamatosan van a fet G lábán, így az mindíg nyitva van, holott nem kellene. Maga az áramkör TEMIC gyártmány. Mellékelek egy saját rajzolású képet. Ötlete van valakinek? Köszönettel: Poki
Sziasztok!
Van itten ez az alkesz: Selco Budapesten hol lehet ilyet vételezni? Ha jól tudom különböző tipusai vannak, ami a be ill. kikapcsolási hőmérsékletekből fakad... Help! Thnx! ![]()
56 kohm-os ellenállással próbálkoztál?
Fotót esetleg tudnál felrakni az áramkör azon részéről, ahol az 563-es jelzésű alkatrész található? Miben különbözik egy SMD-ellenállástól? Az 563-on kívül van valami jelzés, csík rajta, vagy ilyesmi?
Nem próbálkoztam még ellenállással, mivel ua. alkatrészen egyik helyen fojik át áram, másikon nem.
Külömbség csak az, hogy fordítva van kötve a két helyen. Diódának gondoltam. De hogy milyen? Fényképet estefelé tudok felteni, már ha sikerül értelmeset csinálni róla. Az 563-as számon kívül semilyen jelölés nincs rajta. Sajna a nyákon sem.
Nah várjál
![]() Áram az folyhat, de azt csak akkor tudod meg, ha az ellenállással (vagyis az 563-as jelzésű alkatrésszel) sorban kapcsolod rá a műszert árammérő állásban. Ha simán párhuzamosan mérsz rajta, akkor csak feszültséget lehet rajta mérni. A feszültség pedig esik, az áram meg folyik :yes:
Nna jóó! Helyesen sem tudok írni, meg kifejezni sem tudom magam.
De a rajz szerintem elég beszédes amit mellékeltem az első hozzászóláshoz nem?
Tehát attól függően, hogy hogyan van betéve az alkatrész
- egyik lábán van feszültség, másikon nincs. vagy - mindkét lábán van feszültség.
És ha mégis ellenállás, csak szakadt? Vagy hibás a forrasztás? Esetleg a félvezető szállt el? Ezeket mind ki kellene zárni mérésekkel.
Igen, a szakadás az igencsak lehetséges változat lehetne...úgyhogy szerintem is ki kéne próbálnod 56 kohm-os ellenállással. De sajna az sem zárható ki egyszerűen, hogy vmi más is megadta magát az "563-asok" közelében...
Ez az elektronika egy 8 henegeres ldieselmotor vezérlőegysége.
A 25N06-os fetek a befecskendezőket nyitják. Álló motornál normál esetben nincs fesz a befecskendezőkön. Az a 3 henger, ahol folyamatosan nyitva vannak a fetek nem megy (nem is mehet, mivel nem épül fel az üzemanyagnyomás a nyitott fúvókák miatt), a másik öt dolgozik. Ezért gondolom, hogy ott nem kellene feszültségnek lenni, csak akkor mikor nyitnia kell a befecskendezőnek.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, mit tud ez az orosz csoda? ![]() ![]()
Halihóóó!
Ez egy többfunkciós puffer regiszter, valamelyik TTL Schottky családdal kompatibilis. (Hogy pontosan melyikkel azt nem sikerült kiderítenem). Egyébként egy kétbites mikroprocesszor (K589IK02) ki-bemeneti egysége (lehet). A nyugati (pontosabban "még keletibb") megfelelője IP3212, de erről csak távol-keleti honlapot találtam, az meg nekem kínaiul van ![]()
Igazad volt Norberto.
Kimértük, ez egy 56kohm-os ellenállás. Köszönöm a segítségeteket.
Köszönöm a nyomozást, és a segítséget!
![]() ![]() ![]() ![]()
sziasztok!
tudtok segíteni abban h hol lehet nyers 27C256-os és M87C257-es EPROM-ot beszerezni??? előre is köszi
Pity21
Ha találsz 27C256-ot, akkor szólj nekem is. ![]() Egyébként Lomexnél volt, de múltkor már én sem kaptam. Egyébként ez az eprom újraírható. Törölni nem lehet, de meg lehet újra írni minden további nélkül. Üdv: Poki
27C256-ot azt találtam közbe a dspsystemnél...
de amit tényleg sehol sem találok az az M87C257-ét..igazából ez lenne a fontosabb
Az SOS electronic-ban van:
27 C 256-100 UV DIP EPROM 32Kx8, 100ns RoHS és EE 28 C 256-150 EEPROM 32Kx8; 150ns Itt
Sziasztok!!
Valaki tudna mondani valamit a forttüskéről, meg a forrpapucsról? ( Ha tudna képet mellékelni az jó lenne) És még egy kérdés: A sima kondenzátorokon( ami nem elektrolit), amik olyan kis kocka alkúak, azokat hogy tudom megkülönböztetni? Konkrétan az kellene, hogy mi van ráírva a következőkre: 68nF, 47nF 100nF, 22nF . ![]() ![]() Idézet: „mi van ráírva a következőkre: 68nF, 47nF 100nF, 22nF” 68nF = 683 47nF = 473 100nF = 104 22nF = 223 Segítségül: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |