Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?

Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 21
(#) potyo válasza valve hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Az ICD2 bonyolult, cserébe gyári támagatású, és az összes létezi Flash memóriás chipet lehet programozni vele.

Állítólag megy az IC-Prpg az Oshon égetővel, de én nem használtam még vele. Van néhány nagyonjó program hozzá:
18F-hez:
WPB (http://wattmep.tvn.hu),
Oshon (http://www.oshonsoft.com/picprog), P18 (www.sprut.de/http://www.sprut.de/electronic/soft/p18/p18.htm)

16F-hez:
Oshon
PbrennerNG (http://www.sprut.de/electronic/soft/pbrenner/pbrenner2.htm
(#) Frankye válasza valve hozzászólására (») Aug 1, 2007 /

Idézet:
„PIC nem megy tonkre ha JDM -el probalgattam?”

Elvileg nem, de azért ne vedd 100%-ra. Ha valamit NAGYON elkötöttél, akkor kilőhetted vele...
(#) marty9228 hozzászólása Aug 16, 2007 /

Sziasztok.most építettem meg 1 3310-es kijelzőt lpt-re.jól működik.
szeretnék 1 pic-es áramkört hozzá,hogy ne legyen gépfüggő.
az áramkört megépíteném én,és a pic-et be is programoznám,csak a programozáshoz nemigen értek(szeretnék).
a kijelzőre bármi jó:scrollozós szöveg,3-4 kép váltogatása,bármi.
ha valaki tud ebben segíteni,nagyon megköszönöm
(#) kacsa hozzászólása Aug 16, 2007 /

Hi all!
Itt olvasgattam a PIC-es dolgokról és naon megtetszettek! Be is szereztem 1et : egy 16F628-ast (csak ez volt a helyi boltban ).Építettem is hozzá egy égetőt ( ebben a cikkben található: Bővebben: Link ) mondjuk még csak próbapanelon, hogy lássam mit tud, de volna vele egy kis gondom: ha üresen van a foglalat akkor szépen megvan mindenhol a kívánt fesz: mclr 13,1V Vdd 5V stb... de ha belepakolom az ic-t akkor meg mclr lemegy 10,8ra a vdd meg 4,5re és ha megpróbálnék "beégetni" vmit akor jön a kedves kis hibaüzenet: "Programming failed at Code address 0000h ! " (ezt ic progban kapom), de próbáltam már WinPic nevezetű progival is a dolgot az eredmény szinte ugyan az ( amikor lecsekkolná a beírt adatot, akkor jön a hiba, hogy nem 1ezik)... igazából nem tom, h mi lehet a probléma mert átnéztem már mindent és sztem mindent jól csináltam

ha vki tudna segíteni azt naon megkösszönném
(#) Müszi válasza kacsa hozzászólására (») Aug 16, 2007 /

akkor a gondunk ugyanaz, én is kínlódtam a jdm-mel, de én se jutottam eredményre
(#) potyo válasza Müszi hozzászólására (») Aug 16, 2007 /

Akkor itt az ideje mindkettőtöknek, hogy egy korrekt kapcsolást építsetek meg. A tanulópénz megvolt, mert nem olvastatok utána a jdm megbízhatatlanságának, vagy ha igen, akkor azért mert annak ellenére azt építettétek.
(#) Termi válasza Müszi hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

Hali

Ha van lehetőség a "Low Voltge Programming" bekapcsolására, próbáljátok meg. Nekem is JDM égetőm van egy AMD 3000+ -os gépen. A 16F84A-t nem is égeti, a 16F628A-t igen ha az LVP-t bekapcsolom.
(#) kacsa válasza Termi hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

esetleg tudnál több infóval szolgáni erről az lvp programozásos dologról
(#) potyo válasza kacsa hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

A lényege az, hogy nincs szükség a 13V-os feszültségre a felprogramozáshoz, elvégezhető csak 5V-ot használva is. PIC-nél nemigazán van létjogosultsága, hiszen egy tovább lábat felemészt, és a nagyfeszültségű programozás is ugyanúgy soros, tehát áramkörön belül is megoldható. Inkább rendes égetőt építs, ne foglalkozz ezzel az alacsony feszültségű programozással. A Microchip gyári programozóival sem lehet alacsony feszültségen programozni, ebből is látható, hogy csak nagyon elszigetelt esetben lehet rá szükség (ha van egyáltalán ilyen, nekem még nem sikerült).
(#) kacsa válasza potyo hozzászólására (») Aug 19, 2007 /

értem én, meg már vágtam is hogy mi az az lvp csak konkrétumok kellettek volna (pl vmi konkrét kapcsolás), mert google-ben kerestem rá és elég sok ellentmondásos dologot láttam. Igazából az a bajom hogy télleng 0ról kezdtem és még ha nekikezdenék egy icd 2-nek akkor ahhoz is kéne égetnem hogy aztán azzal is tudjak égetni szal ezért akartam én mindenféleképp jdm-et csinálni...
(#) Frankye válasza kacsa hozzászólására (») Aug 20, 2007 /

Amint azt már sokszor leírtam: Én is előbb a JDM-mel kínlódtam, két alaplapot hazavágtam a gépemben, majd kiderült, hogy az én gépemen a JDM nem működik.
Építettem egy ICD2-t, MPi-c fórumtársam és barátom beégette, azóta gyönyörűen működik, nincs vele bajom.
Ne sz...kodj a JDM-mel! Kérj meg valakit, hogy égesse be Neked azt a 2 nyamvadt PIC-et, aztán annyit égetsz, amennyit akarsz, míg világ a világ! Bárki szívesen segít!
(#) kacsa hozzászólása Aug 20, 2007 /

igen erre már én is rájöttem, hogy nincs más járható út... thx mindenkinek a helpet
(#) még1MbR hozzászólása Aug 20, 2007 /

Tényleg Frankye, saconometrikusan mennyiből jön ki egy tiéd -féle icd2?
(#) Frankye válasza még1MbR hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Huh! Nehezet kérdeztél... A NYÁK-ot MPi-c barátom készíttette, de már nem emlékszem, mennyi volt. Asszem 5e Ft körül. Az alkatrészek összesen szintén e körül voltak. Olyan 10e Ft körül lehetett az egész, egyben.
(#) potyo válasza Frankye hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Én is úgy saccoltam, hogy 30€ körül jön ki nyák nélkül.
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

Idézet:
„A NYÁK-ot MPi-c barátom készíttette, de már nem emlékszem, mennyi volt. Asszem 5e Ft körül.”

Még mielőtt bárki azt hinné, hogy "lehúztalak", csak 1800 volt (postázással) Szerintem kb. ennyiért az ICD NYÁK-gyártás topicban megadott gyártótól is beszerezhető.
(#) még1MbR hozzászólása Aug 21, 2007 /

Köszönöm szépen az infókat! Most még próbálkozok a Bojan Dobaj-féle kapcsolással, aztán ha végleg feladtam, jön az ICD2
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Aug 21, 2007 /

ÖÖööö... Ezúton is bocsánatot kérek a félrevezető információért!!! :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Rosszul emlékeztem az árára, úgy tűnik, sok volt egyetlen hétvégén egy lakodalom és egy tűzijáték... :nemtudom:

Szóval még egyszer mindenkitől szíves elnézést a félrevezetésért!!!!
(#) feki00 hozzászólása Szept 4, 2007 /

Üdv
Szeretném kérni a véleményeteket egy pic égetőről. A kapcsolás egy picégető/tesztelőből lett lefaragva sima pic égetővé.

Köszi
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Szerintem ne az Eagle file-okat tedd fel mellékletben, mert nem mindenki szereti/használja ezt a progit, és én pl. innen, melóhelyről, meg sem tudom nézni. Inkább készíts belőe pdf-et, vagy jpg-t, és azt tedd fel.
(#) feki00 válasza Frankye hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

Vettem köszi
(#) feki00 hozzászólása Szept 5, 2007 /

Javítottam, köszi a felvilágosítást..
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 5, 2007 /

2 dolgot:
1. Ez egy JDM klón, ha jól látom, így pedig nem fog megbízhatóan működni. (Lásd korábbi hozzászólások.)
2. Ha Eagle-ben tervezel, és nem SMD (felületszerelt) alkatrészeket akarsz használni, hanem furatszereltet (hagyományos lábasokat), akkor ne a Top rétegre készítsd a vezetősávokat, hanem a Bottom-ra (Top=felső, azaz a beültetési oldal, Bottom=alsó, azaz forrasztási oldal.) Bár igazán nagy jelentőssége nincsen, de azért könnyebb a "tükrözés" megértése (például).
(#) feki00 hozzászólása Szept 5, 2007 /

Köszönöm a választ.
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

Nincs mit.
(#) deguss válasza feki00 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

A nyákhoz: túl vékonyak a vezetőpályák, és egy-két alkatrész elhelyezése kicsit szerencsétlen, túlkomplikált.
R14 ill. R15 3k3-al lehet hogy túl sok, de elméletileg mehet, mivel a PIC nem vesz fel nagy áramot.
Bemenetre legalább 16VDC.

Igen, ez is csak egy JDM-klón, de egy újabb fajta.
(#) potyo válasza deguss hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

Idézet:
„Igen, ez is csak egy JDM-klón, de egy újabb fajta.”

Nem hiszem el, hogy érdemes ilyen szinteltolásokkal ügyetlenkedni, ahelyett, hogy egy max232-t tennének bele...
(#) feki00 válasza deguss hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

A teljes történet úgy szól hogy vettem 1 velleman programozó kit-et, összeraktam, 1-2 napig villogtattam 5-6 ledet asztán eltettem, gondoltam majd felprogamozok valamit ha kell... ez kb 3hónapja volt.

Azóta 1 csomót pakolásztuk a dolgokat és most építenék
az egerembe 1 csodakütyüt de amikor előszedtem a doboz(ami belőle maradt) akkor csak 1 ripityára törött nyák fogadott kiderült hogy ráesett 1 bútorlap lol.
Az alkatrészek nagyrésze ép a többi meg pótolható. Igy hát ezekből próbálnék csinálni 1 szimpla icsp-t

Ő volt az áldozat.. :rinya:
(#) potyo válasza feki00 hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

Nekem a vezetékek nem tűnnek vékonynak, inkább a lyukak nagynak. Vagy csak én szeretem a szűk lyukakat? Hopsz, mintha valami kétértelmű lenne...
(#) feki00 válasza potyo hozzászólására (») Szept 6, 2007 /

A kezdők mint én könnyebben kifúrják a nagy lukakat Előbb sikerülnie kell a tonertranszfernak mielőt fúrogathatnék...

ui rossz az aki roszra gondol
Következő: »»   6 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem