Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC égető kapcsolás. Szerintetek működni fog?
Témaindító: (Felhasználó 449), idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Az ICD2 bonyolult, cserébe gyári támagatású, és az összes létezi Flash memóriás chipet lehet programozni vele.
Állítólag megy az IC-Prpg az Oshon égetővel, de én nem használtam még vele. Van néhány nagyonjó program hozzá: 18F-hez: WPB (http://wattmep.tvn.hu), Oshon (http://www.oshonsoft.com/picprog), P18 (www.sprut.de/http://www.sprut.de/electronic/soft/p18/p18.htm) 16F-hez: Oshon PbrennerNG (http://www.sprut.de/electronic/soft/pbrenner/pbrenner2.htm Idézet: „PIC nem megy tonkre ha JDM -el probalgattam?” Elvileg nem, de azért ne vedd 100%-ra. Ha valamit NAGYON elkötöttél, akkor kilőhetted vele...
Sziasztok.most építettem meg 1 3310-es kijelzőt lpt-re.jól működik.
szeretnék 1 pic-es áramkört hozzá,hogy ne legyen gépfüggő. az áramkört megépíteném én,és a pic-et be is programoznám,csak a programozáshoz nemigen értek(szeretnék). a kijelzőre bármi jó:scrollozós szöveg,3-4 kép váltogatása,bármi. ha valaki tud ebben segíteni,nagyon megköszönöm
Hi all!
Itt olvasgattam a PIC-es dolgokról és naon megtetszettek! Be is szereztem 1et : egy 16F628-ast (csak ez volt a helyi boltban ).Építettem is hozzá egy égetőt ( ebben a cikkben található: Bővebben: Link ) mondjuk még csak próbapanelon, hogy lássam mit tud, de volna vele egy kis gondom: ha üresen van a foglalat akkor szépen megvan mindenhol a kívánt fesz: mclr 13,1V Vdd 5V stb... de ha belepakolom az ic-t akkor meg mclr lemegy 10,8ra a vdd meg 4,5re és ha megpróbálnék "beégetni" vmit akor jön a kedves kis hibaüzenet: "Programming failed at Code address 0000h ! " (ezt ic progban kapom), de próbáltam már WinPic nevezetű progival is a dolgot az eredmény szinte ugyan az ( amikor lecsekkolná a beírt adatot, akkor jön a hiba, hogy nem 1ezik)... igazából nem tom, h mi lehet a probléma mert átnéztem már mindent és sztem mindent jól csináltam ha vki tudna segíteni azt naon megkösszönném
akkor a gondunk ugyanaz, én is kínlódtam a jdm-mel, de én se jutottam eredményre
Akkor itt az ideje mindkettőtöknek, hogy egy korrekt kapcsolást építsetek meg. A tanulópénz megvolt, mert nem olvastatok utána a jdm megbízhatatlanságának, vagy ha igen, akkor azért mert annak ellenére azt építettétek.
Hali
Ha van lehetőség a "Low Voltge Programming" bekapcsolására, próbáljátok meg. Nekem is JDM égetőm van egy AMD 3000+ -os gépen. A 16F84A-t nem is égeti, a 16F628A-t igen ha az LVP-t bekapcsolom.
esetleg tudnál több infóval szolgáni erről az lvp programozásos dologról
A lényege az, hogy nincs szükség a 13V-os feszültségre a felprogramozáshoz, elvégezhető csak 5V-ot használva is. PIC-nél nemigazán van létjogosultsága, hiszen egy tovább lábat felemészt, és a nagyfeszültségű programozás is ugyanúgy soros, tehát áramkörön belül is megoldható. Inkább rendes égetőt építs, ne foglalkozz ezzel az alacsony feszültségű programozással. A Microchip gyári programozóival sem lehet alacsony feszültségen programozni, ebből is látható, hogy csak nagyon elszigetelt esetben lehet rá szükség (ha van egyáltalán ilyen, nekem még nem sikerült).
értem én, meg már vágtam is hogy mi az az lvp csak konkrétumok kellettek volna (pl vmi konkrét kapcsolás), mert google-ben kerestem rá és elég sok ellentmondásos dologot láttam. Igazából az a bajom hogy télleng 0ról kezdtem és még ha nekikezdenék egy icd 2-nek akkor ahhoz is kéne égetnem hogy aztán azzal is tudjak égetni szal ezért akartam én mindenféleképp jdm-et csinálni...
Amint azt már sokszor leírtam: Én is előbb a JDM-mel kínlódtam, két alaplapot hazavágtam a gépemben, majd kiderült, hogy az én gépemen a JDM nem működik.
Építettem egy ICD2-t, MPi-c fórumtársam és barátom beégette, azóta gyönyörűen működik, nincs vele bajom. Ne sz...kodj a JDM-mel! Kérj meg valakit, hogy égesse be Neked azt a 2 nyamvadt PIC-et, aztán annyit égetsz, amennyit akarsz, míg világ a világ! Bárki szívesen segít!
igen erre már én is rájöttem, hogy nincs más járható út... thx mindenkinek a helpet
Tényleg Frankye, saconometrikusan mennyiből jön ki egy tiéd -féle icd2?
Huh! Nehezet kérdeztél... A NYÁK-ot MPi-c barátom készíttette, de már nem emlékszem, mennyi volt. Asszem 5e Ft körül. Az alkatrészek összesen szintén e körül voltak. Olyan 10e Ft körül lehetett az egész, egyben.
Én is úgy saccoltam, hogy 30€ körül jön ki nyák nélkül.
Idézet: „A NYÁK-ot MPi-c barátom készíttette, de már nem emlékszem, mennyi volt. Asszem 5e Ft körül.” Még mielőtt bárki azt hinné, hogy "lehúztalak", csak 1800 volt (postázással) Szerintem kb. ennyiért az ICD NYÁK-gyártás topicban megadott gyártótól is beszerezhető.
Köszönöm szépen az infókat! Most még próbálkozok a Bojan Dobaj-féle kapcsolással, aztán ha végleg feladtam, jön az ICD2
ÖÖööö... Ezúton is bocsánatot kérek a félrevezető információért!!! :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:
Rosszul emlékeztem az árára, úgy tűnik, sok volt egyetlen hétvégén egy lakodalom és egy tűzijáték... :nemtudom: Szóval még egyszer mindenkitől szíves elnézést a félrevezetésért!!!!
Üdv
Szeretném kérni a véleményeteket egy pic égetőről. A kapcsolás egy picégető/tesztelőből lett lefaragva sima pic égetővé. Köszi
Szerintem ne az Eagle file-okat tedd fel mellékletben, mert nem mindenki szereti/használja ezt a progit, és én pl. innen, melóhelyről, meg sem tudom nézni. Inkább készíts belőe pdf-et, vagy jpg-t, és azt tedd fel.
2 dolgot:
1. Ez egy JDM klón, ha jól látom, így pedig nem fog megbízhatóan működni. (Lásd korábbi hozzászólások.) 2. Ha Eagle-ben tervezel, és nem SMD (felületszerelt) alkatrészeket akarsz használni, hanem furatszereltet (hagyományos lábasokat), akkor ne a Top rétegre készítsd a vezetősávokat, hanem a Bottom-ra (Top=felső, azaz a beültetési oldal, Bottom=alsó, azaz forrasztási oldal.) Bár igazán nagy jelentőssége nincsen, de azért könnyebb a "tükrözés" megértése (például).
A nyákhoz: túl vékonyak a vezetőpályák, és egy-két alkatrész elhelyezése kicsit szerencsétlen, túlkomplikált.
R14 ill. R15 3k3-al lehet hogy túl sok, de elméletileg mehet, mivel a PIC nem vesz fel nagy áramot. Bemenetre legalább 16VDC. Igen, ez is csak egy JDM-klón, de egy újabb fajta. Idézet: „Igen, ez is csak egy JDM-klón, de egy újabb fajta.” Nem hiszem el, hogy érdemes ilyen szinteltolásokkal ügyetlenkedni, ahelyett, hogy egy max232-t tennének bele...
A teljes történet úgy szól hogy vettem 1 velleman programozó kit-et, összeraktam, 1-2 napig villogtattam 5-6 ledet asztán eltettem, gondoltam majd felprogamozok valamit ha kell... ez kb 3hónapja volt.
Azóta 1 csomót pakolásztuk a dolgokat és most építenék az egerembe 1 csodakütyüt de amikor előszedtem a doboz(ami belőle maradt) akkor csak 1 ripityára törött nyák fogadott kiderült hogy ráesett 1 bútorlap lol. Az alkatrészek nagyrésze ép a többi meg pótolható. Igy hát ezekből próbálnék csinálni 1 szimpla icsp-t Ő volt az áldozat.. :rinya:
Nekem a vezetékek nem tűnnek vékonynak, inkább a lyukak nagynak. Vagy csak én szeretem a szűk lyukakat? Hopsz, mintha valami kétértelmű lenne...
A kezdők mint én könnyebben kifúrják a nagy lukakat Előbb sikerülnie kell a tonertranszfernak mielőt fúrogathatnék...
ui rossz az aki roszra gondol |
Bejelentkezés
Hirdetés |