Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   92 / 221
(#) Orbán József válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /
 
Igen, fémdobozba, készre épített a cucc.
Most megnézem, hogy kihúzott jelkábel esetén is felveszi-e a pattanást.
Az is igaz, rá van jelenleg rakva a tetejére a CD lejátszó, nem a fali villanykapcsolóval próbáltam eddig.
Aztán megnézem a hagyományos és energiatakarékos kapcsolások, távolabbi kapcsolók ráhatását.

Na, néztem. Kikapcsolt erősítőnél, de majdnem teli pufferrel is felveszi a zajt. Villanykapcsoló már messzi van neki, csak a rárakott CD játszó hálózati kapcsolójára szindarabozik. Kihúzott jelkábellel is!
(#) neptunes4you hozzászólása Ápr 13, 2012 / 1
 
Újabb tapasztalatok: a kimeneten a kimenőkondenzátort kicseréltem 2200µF-os CapXon-ról egy 4700µF-os SAMYOUNG-ra. Ezzel javult kissé az erősítő, mintha a mélyátvitel dinamikusabb lenne Próbáltam bele BC557B-t, bár ez jól szól, de maradt a BC212. A legnagyobb változást a becsatolókondi kicserélése jelentette. Eddig egy 680nF-os "sárga műanyag vacak" volt rajta, most egy 2.2µF-os piros WIMA kondenzátor van előtte, és sokkal jobb. Próbáltam elektrolitkondival is, 100µF-dal, jól szól, de kicsit "kopogósak" a mélyek. Aztán a végtranyókat is cseréltem 2N3055-re, ebben sajna nagyot csalódtam. A SanKen 2SC1116 bizony nem véletlenül 2500Ft, hozzá képest rettenetes hangja van a 3055-nek. Amikor beleraktam, olyan volt mintha "beszűkült volna a tér" :S Röviden ennyi A T2 tranzisztort is próbálgatni fogom még, és írom a tapasztalatokat. Most egy BC141 van benne. Tud valaki ajánlani valami mást?
(#) Orbán József válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Én kicsatoló kondinak eleve 4700 µF-ot tettem és 3.3 µF párhuzamosan, valami nem elkó...
T2-nek nálam 2N1711 van, valamelyik JLH ajánlásban ez szerepelt - meg a BC212 is!
Ezt a híres neves "olajpapír" kondenzátort ajánlják becsatolónak, de én olyat csak képen láttam.
Kacérkodom egy ruszki fémházas 4µF-al, ezeket hangváltókba is ajánlják és véletlenül vettem egy szakajtóval még régen. Kicsit nagy és 2 csavarral lehet felfogatni eredetileg. Végül is oda lehet applikálni az elejire. Ha van ilyened, próbáld ki. v.terán is kínálnak ilyeneket egyébként.
(#) neptunes4you válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Igen,szemeztem már egy pár Rorderstein olajpapírkondival, majd elválik veszek-e
(#) Orbán József válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Került egyet a gugli haverom a neten és ezt az MBGO-2 kondikat jó nemzetközi vélemény fémjelzi. Egy helyütt fémezett papír, másutt olajpapír (PIO) a meghatározása, de fórumon jó vélemény volt róla, miután felváltott egy egyéb, nem rosz nevű kondit egy előfokban.
Mindenesetre nem nagy kaland berakni a sasszira a bennlevő kondit meg rövidrezárom fájdalommentesen.
Nekem egy sárga színű REMIX van benne jelenleg.
A JLH modifikációs oldalon (őskortól-napjainkig) -2000-es megemlékezés, ott azt írja a visszatekintés, hogy az erősítő leg meghatározóbb alkatrésze a becsatoló kondi.
Akkor adjunk neki...
(#) Gery78 válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Az a 4 µF-os ruszki fémházas kondi az pont olajpapír! Egyébként jó becsatoló kondinak a WIMA fóliakondi is, az majdnem olyan jó mint az olajpapír, bár a Wima egy kicsit színezi a hangot. Én is csavarral fogom rögzíteni a Siemens olajpapírt, és be lesz deróttal forrasztva a kapcsolásba.
(#) Gery78 válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Hol tudtál venni 2SC1116 Sanken tranyót? Neked is javaslom, hogy próbálj meg szerezni jó öreg olajpapírt. A becsatoló kondinak mindenképp, a kicsatoló mellé is jól jön, mert kellemesebb lesz a hangzás, de a tápegységbe is tehetsz ott is éreztetni fogja a hatását. Ha nem megy akkor jó lesz a WIMA is, az sem rossz.
(#) Orbán József válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Nagyon köszönöm az infót, már bele is szegecseltem az erősítőbe a 2 medvét, kíváncsi vagyok, rosszabb ne legyen... Valahol olvastam az FKP lenne még isteni, de az ára is az! Majdnem 4e / db! 1 µF-os. Egyelőre bizalmat szavazok az etársaknak.
(#) Gery78 válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Szívesen. Jó lesz az nem fogsz csalódni. Ezeket úgy készítették el, hogy megfogják a lopakodót is, és a szervíz 6-8000km-re volt a beépítés helyétől. A működési körülményekről nem is beszélve... -50C - +40C-ig.
(#) neptunes4you válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Nem vettem, kaptam valahonnan egy távoli ismerősömtől. Megvan a két párja is a 2SA747 személyében. Aztmondta a volt tulaj, hogy egy MARANTZ erősítőben volt, de hogy ebből mi igaz... Egyébként EBay-ről lehet venni ilyen tranyót.
(#) Orbán József válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Valóban, úgy veszem észre, jó lóra tettem az orosz medvével.
Még több részletet hallok meg az adott hanganyagban és szépen a helyükön vannak a zenészek.
Mostanáben utánaolvasgatva olyat fedeztem fel, miszerint a csatolókondiknak is be kell járódni. Mik vannak...?
Azért hiszek benne, ha meg is lepődtem.
Újra megerősítem, ez az "A" osztály az első - nekem biztosan.
(#) Gery78 válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Na örülök, hogy jó lett. Bizony sok részlet előkerül a zenéből, meg a zenészek leülnek és játszanak, nem rendetlenkednek.

Hát még ha kipróbálsz minden tuningot amiket írtam korábban, akkor még jobb lesz. Bizony be kell járódni minden alkatrésznek. Azt tudtad, hogy a hálózati trafó 230V-os részének is van iránya? Próbáld ki, hogy forgasd a konnektorban a hálózati csatlakozót (egyszer így dugod be aztán fordítsd meg), és az egyik állásban jobban fog szólni az erősítő. Több lesz a mély. Komolyan próbáld ki, nem hülyéskedek!
(#) Gery78 válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Hát szép ára van az ebayen ennek a tranyónak. Ez tényleg audio tranyó. Nagyon vigyázz rá. Bárcsak én is tudnék szerezni ilyet.
(#) Orbán József válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
Ezt a metódust CD játszók kapcsán hallottam már és gondoltam magamban ... trüllü-lü-lülü-lü... (kisípoltam)
Aztán egy népzenész barátom is mondta. Na megint gondoltam, hogy...

Most már ki kell próbálnom.
Ui: Ez a Sanken tranyó megéri? 6.5 Fontért van db-ja.
(#) Gery78 válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /
 
A CD játszóknál is lehet mókázni ilyesmivel, csak ott ezt úgy tudod egyszerűen megmérni, hogy a készüléket bedugod a konnektorba, és a konnektor védőföld kapcsa és a CD játszó RCA kimenetének a földpontja között mérsz váltófesz állásban a multimétereddel. Amelyik villásdugó-állásban kisebb feszültséget mérsz, az a jó irány. (Persze a méréskor a CD legyen bekapcsolva.) Úgy fog jobban szólni. Az erősítőnél is próbáld ki a dugóforgatást. Foggalmam sincs hogy mitől van ez, de működik. Biztos ez a fránya káoszelmélet. Tényleg próbáld ki, nem vesztesz semmit. Nekem működik a JLH-nál, a trafón meg is jelöltem, hogy hova kössem a fázist, hogy a jó állásban legyen, ha bedugom a konnektorba.

Hát ez a sanken tranyó nem olcsó mulatság az biztos. Én is 10 dolcsiért láttam darabját. Többe kerülne, mint amit eddig az erősítőre költöttem.
(#) Orbán József válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2012 /
 
Valahol olvastam én erről a villáselméletről, hogy mik a tudományos fundamentumok, úgy emlékszem ész érvekről volt szó, de kiesett a lényeg rég a fejemből. De feltétlen kipróbálom!
Szóval ez a Sanken tranyó van akkora ász, hogy érdemes küzdeni érte?
Én az ajánlott MJ15003G -t áldoztam bele...
(#) neptunes4you hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Nem akarok senkit se lebeszélni, se rábeszélni erre a SanKen tranyóra, nekem jobban tetszett a hangja, mint a 3055-tel. NEKEM. De lehet másnak nem fog Ez sajna ilyen játék. Az viszont tény, hogy a SanKen elég komoly tranzisztorokat gyárt. Ha lesz kedvem egy MEV BD317-et is belepróbálok, állítólag az a BDY73 "utódja".
(#) Orbán József válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 16, 2012 / 1
 
A 3055 nagyon kiesett a választékomból mindjárt az elején, hiába van 45 dkg a fiókba, gondoltam, tiszteljem meg ezt a végfokot jobbal. Volt ez az MJ15003 ajánlva, ára se volt rossz reméltem arányos lesz vele a minősége is. [OFF]Részemről akkor a JLH csúcsra van járatva, nem akarom eszkalálódjon a dolog - átjátszókábel gyémánttal kivert csatlakozóval, van der ful hangfalkábelek és hipp-hopp, odavan néhány millió - ami nincs is. Annyiért már élőben 1 évig itt játszik a száztagú. Jól is néznénk ki.
(#) Kovácsgabi hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Ha már becsatoló kondi, esetleg nem tudna nekem valaki tippet adni hol tudok szerezni jó minőségű olajpapír kondit? Sehol sem találok kimondottan. Köszönöm!
(#) Orbán József válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Ha az orosz megteszi, van a vterán.
(#) Kovácsgabi válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Hát ha azt mondjátok jobb a WIMA-nál akkor kipróbálnám, a méret az problémát jelent de még megoldható. Ha kérdezhetem a Rorderstein-nel hol "szemeztél" ?
(#) Orbán József válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
A méret nem nagyon gond, én nem a panelra tettem, hanem rögtön a szélénél lecsavaroztam a sasszira. A kábelezés miatt 3cm-re van a rendeltetési helyétől.[OFF]A kérdést nem értem, micsináltam a micsodámmal?
Ki ez a rozárió?
(#) Kovácsgabi válasza Orbán József hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Bocsánat, elnéztem a kérdés neptunes4you nak irányult volna. Említette hogy lehet valahol venni jó minőségű Rordestein olajpapír kondit csak nem találom sehol. :O
(#) neptunes4you válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Roederstein az, bocsánat, elírtam. Egyébként vaterán nézegettem. Ha jól tudom piros keretben, piros betűvel van ráírva hogy ROE. Javítsatok ki ha nem jól mondom.
(#) keszeg01 válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Sziasztok.
MEV-es BD317-est nehéz lesz szerezni mivel Motorola gyártmány eredetileg.
Viszont érdekelne milyen vele a JHL mert jó áron láttam valahol.
(#) neptunes4you válasza keszeg01 hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Ha jóltudom hqvideonál van MEV
(#) keszeg01 válasza neptunes4you hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /
 
Bocs.
Megtaláltam az ára is kedvező.
BD311 60v
BD313 80v
BD315 80v
BD317 100v a régi tranzisztor atlasz csak a motorólát adja meg gyártónak ezért írtam .
A többi MEV-es gyártmányokat is dicsérik és ez legalább még beszerezhető .
(#) keszeg01 hozzászólása Ápr 16, 2012 /
 
Tudna valaki segíteni eredeti Motorolát hol lehet venni?
(#) keszeg01 hozzászólása Ápr 17, 2012 /
 
Szerintem érdemes elolvasni:
http://www.tolna.net/~soundwizard/book/book.html
(#) Orbán József válasza keszeg01 hozzászólására (») Ápr 17, 2012 /
 
Aztán valahogy mindig visszakerülünk a "mezei ős" JLH-hoz, minőségi alkatelemekből építkezve...
Következő: »»   92 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem