Fórum témák
» Több friss téma |
Nézegettem a neten (www.djborze.hu) és ott elég drágák a fény pultok igy az ki van löve.
Lehet hogy skot-nak tünök de max 15 ezret akarok rá áldozni. A gombok feliratozását és a dobozt meg csinálom magam mivel dekor cégnél dolgozok és az adott.
Oké akkor csak soros portra legyen? Kéne egy dekódoló IC vagy nemtom ami a TXD RXD jeleket értelmezi. Szólok ha találtam valamit. Programot lehet írni hogy mittomén melyik gombot nyomod meg és akkor küldi a jelet, csak a vevő részét nemtudom megoldani.(A soros port más néven rs232c egy kicsit hasonlit a DMX hez mert az RS485)
Nem valami hatalmas fény effektet akarok . elég nekem az ha 3-5 lámpát vagy valamit tudok vezérelni. A hely ahol rezidens dj vagyok nem nagy tánctérrel rendelkezik igy nem is akarok karácsonyfát csinálni a helységböl. Usb elosztoval tudok usb-n jelet küldeni de nem értek a pic programozáshoz illetve égetéshez igy az részemröl ki van löve.
Itt egy leírás A D1-D8 hoz kell kötni az optók gnd jét és kell kapjon egy +5Vot valahonnan.
A helyzet az hogy kell hozzá PIC
Pic égetésre maximum keresek valakit aki tudja csinálni.
le irásnak a linkjét csatolod?
Link lemaradt Bővebben: Link
Vagy ha nem keres valami univerzális soros port relé kapcsolós KITet Ezen a linken kitudja milyen adatra hallgat a PIC Hoyg módosítsd kéne egy header file amit nem csatltak, vagy nem csatolták a leírást, akkor már jobb saját programot íni hozzá.
Van még egy lehetőség az IRda relé kapcsolás. ODA is értelmezőnek PIC vagy AVR kell, USB LPT átalakítóhoz is kell mikrovezérlő, vagy ha akarsz venni akkor kell vegyél hubot is szóval elég rossz helyzetbe vagy.
HA lenne egy PCMCIA lpt kártyád már csak az Optókat kéne megcsinálni és kész.
Ha gondolod tudok ajánlani más fényeffektet, csak egy audió jel kell neki Bővebben: Link
Esetleg nézz meg egy strboszkópot Az oldal kersőjét is lehet használni.
Azon agyaltam a mai napon, hogy van egy füst gépem amit nem használok mivel rég ota fel akarom dobni valami extrával. Gondolatban ugy terveztem hogy veszek valami 500ft-os lézerpointert de abbol is 4-5 db-ot és ahol a füst jön ki oda teszem körbe, a lényege az lenne hogy valami okosságal ütemre vagy csak ugy villogna és a füstben lehet hogy jol is mutatna.
Szerintetek mijen lenne ?
OKé keress a neten Laser Showra
A lényeg az hogy ne a lézert mozgasd hanem a fényét mozgasd X Y riányba amit ú.n. galvanometerek végeznek. Ezekkel szöveget is ki lehet íni. De a neten van leírás rólla. Házilag elég sokba jön ki de gyári még drágább. De ha neked csak krickracc kell akkor elég 2 db venti vagy Dc motor tükorel meg egy kcisi vezérlő kapcslás.
JAh a lézerpointer kulon dobozba legyen s lenyegtelen h a fustgep hol all csak a fuston menjen ekresztul a lezerfeny s akkor egy lézercsíkot látsz.
Akkor szerintem a témát le kéne zárd, megmondtuk mit kell csinalni Soros port esetén
Sziasztok!
Vetem egy mini lézer diszkó fény,működik, egy gondom van hogy nincs bene az a rész ami a mintát agya. Kerestem az interneten, de nem találtam mivel ehetne pótolni? Köszönöm a segítséget. Üdv Tamás
További adat (típusszám, fénykép, stb) kellene, mert így azon agyalni, hogy mi is adja a mintát, képtelenség.
Hello!
Ezekkel bizonyára meg lehetne oldani a pótlásukat...vagy nem?
Hello!
Ezen ugyan se "soros", de még csak "com" port sincs ! Nem a legmegfelőbb fórumot választottad hozzá... A készülékedből (ha jól látom) 2 darab fólia is hiányzik... 1 darab a forgó gyűrű belsejéből meg az az előlap nyílásának belső feléről. Előző hozzá szólásomban már leírtam, hogy micsoda... |
Bejelentkezés
Hirdetés |