Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat! ![]() ![]()
Nekem nagyon tetszik. Van hozzá kapcsolási rajzod?
Ohmán de jól néz ki! klassz lesz!
Szia! Köszönöm! Igen egy elég egyszerű rajz
![]()
Milyen mikrofonnal készül ez?
ui.: illetve honnan tudok szerezni ilyet? Köszi!
Ahogy közboli is linkelte onnan,általában régebbi vezetékes telefonokba megtalálható.De szerintem venni is lehet :whatever:
Sziasztok!
Illetve régi "felvevős" kazettás magnókban is találni, a sztereókban akár kettő is lehet! ![]()
Ha még a szállítást hozzáteszed, megéri kézbevenni a csavarhúzót.
Legújabb alkotásom. Még nincs kész, hiányzik 4 poti és 2 csatlakozó. Amire büszke vagyok az a három IC, ilyet még nem forrasztottam be ezelőtt. Hogy idáig eljutottam azt nektek köszönhetem, az itt látottak, olvasottak alapján tanultam meg, hogy kell ilyen nyákot készíteni ill. beforrasztani.
Köszönöm! ![]() Üdv.: Péter!
Szép! Gratulálok!
Külön tetszik, hogy majdnem ugyanabból a szögből, és fényviszonyok mellett lett fényképezve beültetés előtt és után, így ha váltogatja az ember a két képet, akkor csak hopp, be van ültetve ![]()
Köszönöm!
Pedig nem is egy nap készültek, a szöget igyekszem mindig fellülről majdnem 90 fokban állítani, a fény meg LED világítás adja, ezért a fényviszonyok majdnem mindíg ugyanazok. ![]()
"Egy forintért megmondom" Egész nap azt fogja sugározni: "MZ/X jel kez" (c) Mézgarádió
Én mérget vettem volna rá, hogy régi csöves rádió lesz. Valamikor volt ilyen alakú. Kíváncsian várom az elkészültét.
Nagyon szép munka lett!
Gratulálok! ![]()
Köszönöm, igyekszem.
Üdv! A múltkórjában összeraktam egy villanypásztort! Egyenlőre hálózati feszültséggel működik ! A panelon egy 1µF os fólia található de a nagyobb kisülés érdekébe rá csatlakoztattam egy 20µF os kondit is!
Sajnos élesztéskor akadt egy kis gond és mire megkerestem a hibát a forrasztási oldalt kissé elcsúnyítottam! Működésileg szépen és jól megy! Üdv:Levente
Talán kicsit túlvilágítottad vagy az előhívóba túl sokat hagytad a panelt!
Az előhívóra gyanakszom. Így is maradt 8 zárlat, amit át kellett vágni.
![]()
Nagyon szép lett, gratula!
(Már csak azt nem értem, hogy miért van minden mondatod végén felkiáltójel...?) ![]()
Hozzád sem törnék be szívesen...
![]()
Nagyon szép a paneled, csak kár hogy nem sokat tudsz a szakma elméletéről. A 230V-nál a szigetelési távolság 8 mm, te pedig teliföldbe helyezted. A nagyfesz. résznél természetesen arányosan még nagyobb helyet kellett volna kihagyni. Ez így sajnos életveszélyes!
Az érintésvédelem hagy "némi" kívánnivalót! (És itt most nem a dobozolás hiányára gondolok.)
Ez így különösen életveszélyes!
Kerestem már korábban konkrét útmutatást, feszültség/távolság témában, de egymásnak erősen ellentmondó véleményeket találtam.
Azért annyit kihámoztam belőle, hogy ha nincs a panel külön szigetelő-lakkozással is kezelve, akkor 100V-onként 1-2 mm távolságot illik hagyni. És ez nem csak a rézoldal vezetékeire igaz, hanem az alkatrészek közti távolságra is (ha azok potenciálon vannak).
Nem egy kapcsolóüzemű táp primer oldali tranzisztorának a kollektor csatlakozása ki van marva a panelból, hogy még a felületi szennyeződés miatt SE tudjon áthúzni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |