Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!A mellekelt kapcsolasi rajz mukodokepes lehet? Korulbelul hany wattig hasznalhatnam,irfp360 al?Persze megfelelo trafoval?
sziasztok, ezt a rajzot találtam ezen az oldalon, egy pc- tápot szeretnék szabályozni vele, azt írták, hogy bírja,annyi lenne a kérdésem, hogy jó e az elképzelésem a bekötéséről?
Szia!
Jól gondolod. A trafó után tegyél egyGraetz-hidat és pufferkondit, és máskor jobb téma címet találj ki!
Ezzel nem lehet PC tápot szabályozni, mert a PC táp a kimenőfeszültségét 190 - 250 V között állandó értéken tartja. Ezen kívül meg leáll az invertere.
Szia!
Idézet: „....ezt a rajzot találtam ezen az oldalon....” A talalt rajz egy PWM szabalyzo rajza. Idézet: „....egy pc- tápot szeretnék szabályozni vele....” jol ertelmezem, hogy a PC tapegyseget szabalyoznad vele? Mert akkor a valaszom a nem lesz. Idézet: „.....azt írták, hogy bírja,annyi lenne a kérdésem, hogy jó e az elképzelésem a bekötéséről?....” Vagy a PC-taprol jaratnad a cuccot?
igen az lenne a tervem, nem a 230-at akarom szabályozni
Akkor ertelmezem ujra mondatod
A PWM-et jaratnad a PC-taprol, de mi lenne az amit taplalnal a -latszolag- szabalyzott feszultseggel?
Pedig azt írtad, hogy a PC tápot akarod, és nem azt hogy valamit, ami a táp valamelyik kimenetéről. Akkor jó lenne tudni, hogy végülis mit akarsz szabályozni.
bocsi értheőbben is fogalmazhattam volna, egy tetoválógépet használok a tápról, a feszültség meg az áramerősség is jó amit lead, 13 voltot mértem , áramerősség passz és ezt a 13 voltot szeretném szabályozni
Szia!
Ez esetben JO / HELYES a megitelesem szerint a rajz amit az elso hozzaszolasodban mellekletkent lathatunk. Ha jol tudom akkor a tetovalogep motorja nem is motor, csak egy tekercs ami belsejeben mozog a tu. En azert tennel egy diodat a FET vedelme eredekeben a motorral parhuzamosan
igen, nem forgó motorja van, hanem két tekercs van benne, mint egy tekercses csengő körülbelül
még annyi, hogy milyen diódára gondoltál? milyet tegyek párhuzamosan? olyan jó amilyen a másik kettő?
Kicsit gondolkodva a dolgon.
Biztos vagy benne, hogy mukodne a gep alacvsonyabb feszultsegen is, s nem csak rezegne minta kocsonya? A diodara ezt ajanlanam
kb 7 voltnál indul be, amit árulnak a tattoo géphez tápot, azzal is kb 7 volznál indul be a gép, csak az 30 ezer forint kb én meg ezt meg szeretném építeni, rádobok egy multimétert, és látom is a feszkót
Meg mukodhet is a dolog.
A Dioda az schottky dióda, legalabbis nalam, igaz en villanymotort hajtok rola ha hasznalom. A feszultseg meg csak latszolagos lesz, mert a muszerrel csak annak kozeperteklet tudod majd merni. a Gyors ki-be kapcsolas miatt. a muszer nem kepes kovetni azt.
az nem baj, hogy nem a valós feszültséget látom, annyi a lényag, hogy ha beállítom valahova ír 10 voltot, de lejön mondjuk 12 akkor legközelebb ha erre az értékre tekerem akkor is ugyan ennyi legyen a feszültség
Sziasztok!
Lenne pár kérdésem. Az első: Mire való a mikrofon erősítő és milyen téren használják? Második: Szeretnék építeni egy ilyen "erősítőt". Úgy lenne, hogy egy 6,3-as, vagy 3,5-ös Jack bemeneten csatlakozik a mikrofon, de arra is gondoltam, hogy beépítem mindkét méretű aljzatot és egy BE-KI-BE kapcsolóval lehetne váltogatni a két bemenet között és az erősítő meg átvinné a mikrofon hangját egy vagy két Mini-HIFI hangszóróra. A feltételek: -Lehetőleg telepről műkődjön, de az sem nagy akadály, ha egy fali tápegység szolgáltatná az áramot. -Kb. egy 3,5-ös számítógépes CD meghajtó méretű dobozba beférjen. Az erősítőn vagy alkatrészein kívűl minden alkatrészem megvan. Köszönöm a válaszokat!
még tényleg egy utolsó kérdés , hogy a schottky dióda milyen tipusú legyen??mert van pár féle ahogy látom
Ha esetleg zatonyra futtna akkor egy LM350 is segithet.
ez direkt feszultseg szabalyzo IC. Ha esetleg keves a 3A, akkor meg kell fejelni egy tranyoval A PWM: PWM módszernél a tápforrás feszültségét kapcsolgatjuk ki/be folyamatosan, ezáltal szabályozva a motorra kapcsolt feszültséget és áramot. A motor sebességét a kikapcsolt és bekapcsolt állapotok aránya határozza meg. Idézet: „......legközelebb ha erre az értékre tekerem.........” Az annyi lesz
Olyan ami elbirja a tekercs indukcios aramat.
--- ha jol tudom ---
és ehhez az LM350 ic- hez tudnál nekem valami egyszerűbb kapcsolást linkelni??a tervemhez?
Sziasztok!Lehet elkerulte a figyelmeteket,de feltettem ezt a kerdest legyetek szivesek valaszolni.
kedves Davidd!
Nem kerulte el, csak nem tudok erdemben hozzaszolni a temadhoz Fórumszabályzat "VIII. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom"."
Vagy ha nem is az LM317 vagy LM350 , mert neked eleg lenne a 7V-tol valo szabalyzas is,
inkabb ajanlanam a 7806 IC-t Simple 78xx Current Booster vagy Power supply with IC regulator s eme kapcsolast. Ha a 7808 GND-jet a foldhoz kepest magasabb feszultsegre emeled a kimeneti feszultseg is annyival no.
nekem az lenne a jó, ha egy potméterrel tudnám állítani a fezsültséget
Idézet: „Ha a 78xx GND-jet a foldhoz kepest” Alapbol az IC 1A-re kepes. a tranzisztor emeli meg a terhelheto aramot --jenesetben-- 5A*ra
Van egy régi biciklim. Nem túl gyors és gondoltam valaki küldhetne egy tippet, hogy hogyan csináljak elektromos motort a biciklimre. Előre is kösz.
Ja még valami szeretnék valami energia forrást csinálni. Tudtok tippet adni.
Vegyél rá átalakító szettet. Esetleg olvasd ezeket: Bővebben: Link Bővebben: Link
és mehet bele egy 100kohm-os poti, mint ami az én rajzomon volt?
erre sajnos nem tudom a valaszt
en probalkozni szoktam, kiserletezek |
Bejelentkezés
Hirdetés |