Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Olajdiffúziós vákuumszivattyú építése
Lapozás: OK   12 / 15
(#) vacuumdoctor válasza Collector hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Turbószivattyút tisztítani lehet isopropil alkohollal vagy acetonnal (nagyon keveset használva a szennyezett helyeken), akár benzinnel vagy benzines alkohollal. Lényeg, hogy a végén alaposan megszárítani! A turbó lényege, hogy nagytiszta alkatrészekkel nagyon gyorsan képes vákuumot előállítani, ezért fontos a tisztasága. Vizet nem javasolok, mert képes megülni a beslő zeg-zugokban és ha indításra kerül a sor, gázt ad le, a vákuum csak sokára áll fel. Szétszedése könnyen megy. De az összeépítése mindig pontos beállítást igényel a rotor miatt. Csak akkor szedd szét, ha ismered az összeszerelési procedúrát! De látom most már túl leszel rajta A csapágyat és O-gyűrűket illik kicserélni, utána lesz egy tökéletes új turbószivattyúd!
(#) Moderátor hozzászólása vacuumdoctor hozzászólására (») Máj 3, 2011

A cégedet reklámozó hozzászólásokat kivettem, a jövőben szíveskedj kerülni az ilyesmit.
(#) Collector válasza vacuumdoctor hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Kösz a részletes választ, szerinted mennyire normális az, ha a Leybold turbóm felső rotorja pörgés közben pár mm-t fel le mozog? Simán kézzel forgatva. Mert alapvetően nincs semmi baja ránézésre, de ezt a kilengést nagyon nagynak tartom. A másik, az 1 fázisú pfeiffer szivattyúm felső rotorja viszont semmit nem mozog felfelé vagy lefelé.
(#) LGy hozzászólása Jún 26, 2011 /

Sziasztok.Szeretnék wolfram csónakot venni fémgőzöléshez.Tud valaki segíteni ebben?Esetleg céget ajánlani aki forgalmaz ilyen terméket magyorországon.
(#) BMate hozzászólása Aug 7, 2011 /

Kedves fórumozók!

Új vagyok a vákuumszivattyúk világában és ezen a fórumon is.
Vákuumszivattyú vásárlásán/építésén gondolkodom.
Ha vásárlás, akkor ezt találtam:
http://viewitem.eim.ebay.hu/Drehschieber-Vakuumpumpe-Vacuum-Pump-2c...3/item
vagy
http://www.amonstar.com/eshop/3cfm-refrig-air-condition-vacum-vacuu...5.html
Ezeknél maximum vákuumra 5 és 10 Pa-t írtak, de mikor átváltanám Hgmm-be, akkor rossz adatokat kapok rá.
Nekem egy 30x30x30cm-es tartályban, kb. 715 Hgmm-ert kéne elérnem. Ezek képesek lehetnek rá?

Építésre hűtőkompresszor és más kompresszorok átalakítását találtam, pl.:
http://www.youtube.com/watch?v=DOq0Tr6QTa8

Vélemények?
(#) Collector válasza BMate hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Már nem azért, de 715 Hgmm (vagy Torr) az nem vákuum, az 0,953bar. Tehát, mit is akarsz valójában?
(#) BMate válasza Collector hozzászólására (») Aug 7, 2011 /

Elnézést. Gondoltam, ha vákuum esetén Hgmm, inHg, torr-t használják műszereken és leírásokban, akkor az a megfelelő adat ami nekem kell...
(#) Collector hozzászólása Aug 23, 2011 /

Találtam egy elég érdekes szivattyút, furcsállom a paramétereit. Egy olajmentes, azaz szárazüzemű rotary vane szivattyú, ami 20 Hg inch (ami átszámolva 0,66mbar, vagyis 0,5torr) végvákuumra képes, és mindössze 28$-ba kerül, motor nélkül. Létezhet ez? Túl jó, hogy igaz legyen.
Bővebben: Link
(#) schneyolo hozzászólása Szept 18, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

A 979828-as hozzászólásomban írtam egy találmányról amivel megnövelhető a DP szívásteljesítménye. Ennek a találmánynak a megvalósítása történt meg a múlt héten.
Az új szivattyú működik, és egyértelműen többet szív. Pontosan nem tudom mennyit, de a tűszelep azonos állásánál mélyebb a vákuum. 9 óra kellett a kigázosításhoz. Az új szivattyú fűtése kétszer akkora mint az előzőé, és a hűtése is jobb. A régi sajnos vízköves volt a gyárilag eltervezett hűtés miatt, és attól, hogy épp 50 éves volt..
Csatoltam pár képet, a projektről. Szóval meg lehet házilag barkácsolni.
(#) elektrorudi válasza schneyolo hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Gratulálok a találmányhoz!
De... honnét tudod, hogy tényleg nagyobb a teljesítménye, miközben a fűtés és hűtés körülményeit is változtattad? Azaz, honnét tudod, hogy nem ezek okozzák a megnövekedett teljesítményt?
(#) schneyolo válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2011 /

Nálam hozzáértőbbek azt mondták, néhány hozzászólással ezelőtt, hogy a fűtés és hűtés teljesítmény növelése, nem jár számottevő szívásteljesítmény növekedéssel, a geometria megváltoztatása nélkül. Ha alaposan elolvasod a találmányi leírást, abban pontosan le van írva, miért szív többet ugyanakkora torokátmérőnél ez a szivattyú.
A VHS-4-es katalógus adatok szerint 150-es torokkal 750-1500L/sec tud. Az enyémnek 140-es a torka és eredetileg 220l/sec tudott. Most biztos többet tud.
(#) Collector hozzászólása Okt 18, 2011 /

Na ez az igazi otthoni olajdifi : Bővebben: Link

Lassan már arra gondolok, eladom az összes mostani vákumos berendezésem, és elölről kezdem, 25-ért van 1 lépcsős rotációs szivattyú a német ebayon 50ubar végvákuummal, olajdiffúziósból meg egy kisebbet készítek, a mostanihoz úgyis hatalmas szívási teljesítményű elővákuum kellene, amire biztos, hogy nem lesz keretem.
(#) besi99 válasza schneyolo hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Ezt a találmányt, -azaz max fűtés, hűtés-t A Balzerz 40 éve alkalmazza, legfeljebb jobb fémeket, és hűtőfolyadékot, azaz jobb anyagokat, használ. Új elvekről szó sincs. Mese habbal
(#) schneyolo válasza besi99 hozzászólására (») Okt 27, 2011 /

Üdv.

Úgy érzem félreérthető volt a hozzászólásom. Szó sincs arról, hogy én találtam volna fel valamit!
Én csak megépítettem egy szivattyút a Varian cég 1968-as találmányi leírása alapján. Ennyi! Kellemes hétvégét mindenkinek!
(#) Collector hozzászólása Jan 28, 2012 /

Vettem egy új 1 lépcsős rotációs szivattyút, a kérdés az lenne, hogy mekkora olajdiffúziós passzolna hozzá. 1,8CFM-es 50uBar végvákuummal. Lehet elcserélném a nagyobbat, amim van, de ez még nem sürgős. Egyelőre gyorsan el kéne pár mérést végezzek, csak nincs kalibrált piranim, az előző sajnos eltört, amikor rá volt téve a rendszerre, a rossz elővákuumszivattyú miatt (nem volt szívóhatás, és leesett a mérőhelyről).

roti.jpg

(#) schneyolo hozzászólása Feb 2, 2012 /

Hello.

* Törölve ! Ez itt a he fóruma, nem hirdetési felület !
(#) kyvacuum hozzászólása Feb 12, 2012 /

Kedves Mindenki!

Uj vagyok meg a vakuum koreben, ezert szeretnem a segitsegeteket kerni. Ha van egy diffuzios szivattum, de nincs rajta gyarto es model szam, honnan lehet tudni mennyi olaj jar bele? Van benne valami rejtett jel vagy ilyesmi?
Meg egy kerdes:Vakuum meres, mennyire megbizhato mert mindenutt azt olvasom, hogy a Bayard-Alpert nem a legjobb. Akkor vajon mi a legjobb ha 10-4 tol kell mondjuk 10-8-ig merned?
Lattam itt valaki kerdezett tisztitasra, nekem azt javasoltak, hogy elobb acetonnal utana isopropil alkohollal oblitve 200C korul kiszaritva eleg jo eredmennyel lehet tisztitani. Nekem bevalt, igaz, nem volt nagyon odakozmalva az olaj.
(#) zolika60 válasza kyvacuum hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Nem értek hozzá, de azt gondolom, hogyha felteszel róla egy fényképet nagyobb az esély, hogy valaki felismeri.
(#) Collector válasza kyvacuum hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Idézet:
„Akkor vajon mi a legjobb ha 10-4 tol kell mondjuk 10-8-ig merned”

Mit, litert, métert, bart? Valami mértékegység is kéne, a számokkal nem lehet mit kezdeni.
(#) kyvacuum válasza Collector hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Koszonom az eszrevetelt, ami egyebkent jogos, mivel nem mindegy. A mertekegyseg: Torr.
Azt hallottam hogy a bayerd-alpert-nek sok a gondja a hitelesitesnel pl iso szabvany stb. Ez mennyire helytallo?
(#) Mather hozzászólása Márc 8, 2012 /

Sziasztok! Tudna valaki ajánlani egy olyan órát, amivel tudok nagy vákuumot mérni? 10-4 mbar környékén kellene mérnem.
(#) LGy hozzászólása Márc 17, 2012 /

Üdvözletem mindenkinek!
Olajdiffúziós szivattyút szeretnék venni, tud valaki eladót?Lehetőség szerint 2000-5000 l/s teljesítményűt.
(#) schneyolo válasza LGy hozzászólására (») Márc 17, 2012 /

Hát egy olyan nekem is kellene. De sajnos csak az ebay.com-on találtam....
(#) LGy hozzászólása Márc 21, 2012 /

Régebben olvastam a diffúziós szivattyú olajról írtatok, sikerült azt megvenned?
(#) schneyolo válasza LGy hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Igen! Még azonban nem próbáltam ki.Majd ha minden átalakítás kész és minden passzol akkor beletöltöm. Az elektronsugaras gőzölő érdekel?Hallottam jártál a Dr. V. Györgynél, ez ügyben.
(#) icserny válasza Mather hozzászólására (») Márc 21, 2012 /

Idézet:
„Tudna valaki ajánlani egy olyan órát, amivel tudok nagy vákuumot mérni? 10-4 mbar környékén kellene mérnem.”
Ebben a tartományban az óra felejtős. Ezt a vákuumot már a Pirani fej sem tudja mérni, ez már a hidegkatódos ionizációs (Penning) vákuummérő tartománya.
(#) Sendi hozzászólása Márc 29, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Van egy rotációs 2 lépcsős Leybold D16 szivattyú. Van benne egy acél lemez szelep, amelyik eltörött. Lehet valahol kapni, vagy helyettesíteni? Köszönettel.
(#) Laslie74 hozzászólása Ápr 2, 2012 /

(#) Big Blaster hozzászólása Ápr 26, 2012 /

Sziasztok!

Beszereztem egy Varian 802-A típusú hőelemes vákuum mérőt. Van hozzá szenzorom is viszont nincs összekötő kábelem. Nincs esetleg valakinek ilyen elfekvőben? Ha kell, akkor készítek képeket, hogy mit kellene összekötni mivel.

Másik kérdés, hogy ha nem tudok hozzá szerezni gyári kábelt, akkor bármilyen vezetékkel össze lehet kötni a szenzort a műszerrel vagy valami spéci anyagból készült kábel kell a hőelemhez?
(#) schneyolo hozzászólása Máj 7, 2012 /

Hello, Mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy van e értelme párhuzamosan kötni, egy 28 köbméter/óra és egy 8 köbméter/óra szívássebességű rotációs szivattyút(mindegyik két lépcsős) annak érdekében, hogy megnövekedjen a szívássebesség. Mondjuk 36 köbméter/órára.Nem rontják e egymás végvákuumát vagy a szívássebességet?
Következő: »»   12 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem