Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1058 / 2499
(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
[OFF] Nyáktervet a 4. oaldalon letölti? lehet nálam a baj de csak számok:O
(#) CIROKL válasza reloop hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Inkább csak dinamika kompresszoros , találkoztam már sok készülékben ezzel a megoldással ez praktikus mert mindig mozog a kijelző és tök mindegy mekkora jelszint a kijelzés szinte mindig állandó o decibel környékén mozog .
(#) reloop válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia! Ilyennel még nem találkoztam. Végül is egy sima "Signal LED"-nél több információt hordoz, vagy csak egy látványelem. A rajzába kéne belekukkantani, ha a kérdezőnk rendelkezik vele.
(#) Beringer 600 hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Sziasztok! Adott ez az erősitő,és szeretném tudni hogy mi a különbség ha az egyik kapcsolási rajzon 1,5k óhmos ellenálás van berakva,a másik ugyan ilyen kapcsolási rajzon pedig, 680ohmos.
(#) blackdog válasza Beringer 600 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Lehet, hogy bennem van a hiba, de így első nekifutásra nem tűnik azonosnak a két kapcsolás (tehát A != A) a másik, hogy az ohm az ohm és NEM óhm!
(#) emersys válasza Beringer 600 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia a diff esősítőben ha megnézed egyik helyen bc556B van a másikba bc558B. Utóbbinak sokkal kisebb a feszültség tűrése.
Egyiket sem tartom túl jó kapcsolásnak a diff erősítő áramgenerátorába kis zajú tranyát használnék ellenállás helyett.
(#) reloop válasza Beringer 600 hozzászólására (») Máj 9, 2012 /
 
Szia! Ahol 1,5k van, ott a T3-nak 33ohm-os emitter-ellenállása van. Jó rajz.
(#) Beringer 600 válasza blackdog hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Nem hiszem hogy ebbe a topikba a szavak helyes irását kellene elemezni.
(#) pinyó39 válasza blackdog hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Rövid "o"-val, miért is nem jó?
(#) kuka88 hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Hello,

Ha után építem Ezt akkor nem okoz gondot hogyha nem 8 ohm-os hangfalakhoz csatlakozik?

Köszönöm.
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia! Nem okoz. Ha arányosan csökkented hozzá a tápfeszültséget, akkor az IC melegedése kézben tartható. Mekkora teljesítményt szeretnél kivenni belőle, és hány ohm-os lesz a hangszóró?
(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia!
Egy Sony mhc-ec50 típusú hifihez szeretném csatlakoztatni. 2 db 6 ohmos hangfala van, és mivel nincs hangkimenete így a hangfalkimenetre szeretném.
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Arra kérdeztem rá, a mélysugárzódban milyen hangszóró lesz.
(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Nincs mélysugárzóm még az is a vásárlási listán van.
(#) kuka88 hozzászólása Máj 10, 2012 /
 
Olvasgatom és és egyre több setét foltot találok...
- (kép) A kapcsolási rajzon vannak kis tömött fekete alakzatok amik az ABC kis betűivel vannak jelölve, és arról szeretnék kérni egy kis felvilágosítást.
- Tudom nagy kérés, de sokat segítene nekem hogy megérthessem és elindulhassak az elektronika útján, hogy az ITT található kapcs. rajzokat paintbe összekötögeti? Mert a kiegészítés részben van néhány extra rész amit már nem vágok... Hol megy be a jel hová megy tovább?
-És ha még van aki még idáig nem adta fel a reményt velem kapcsolatban... egy durva vázlatot ha tudnátok hogy a hangfalkimenetre ez az egész hogyan csatlakozik rá.

Köszönöm szépen,

j1hcfhun.jpg
    
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 10, 2012 / 1
 
Azzal kéne összhangba hozni az erősítő teljesítményét. A készüléked meglepően erős. Az STK +/-30V-ról dolgozik 6ohm-ra, csatornánként 50W-ot vígan teljesít. Ehhez 70-80W körül illeszteném a mélyet.
Javaslom hangsugárzós témában beszéld meg a láda építését, az elektronika ami hajtani fogja ahhoz képest sétagalopp lesz
(#) reloop válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szívesen segítek, de ez a project nagyobb kihívás annál, mint ezen keresztül ismerd meg az elektronika alapjait.
Ajánlott témék: szűrő , mélynyomó.
(#) kuka88 válasza reloop hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Igazából nem akarok egyedit semmiből: a Pontos mását szeretném ennek mert ez nekem még túl nagy kihívás lenne ezért csak másolni akarom, de még itt is az előbb leírt gondjaim vannak .
(#) emersys válasza kuka88 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /
 
Szia.
Beszállok én is a segítségadásba.
Amit előszőr is tudnod kell: Ez az aktív subb-láda kapcsolás egy vonalszintű kimenet fogadására van méretezve (ebből annyit kell megértened, hogy egy cd lejátszó már kitudja hajtani).
A te"hifid" kimenete nem rendelkezik vonalszintű (alacsony jelszintű kimenettel) ezért neked a hangsugárzó kimenetet kell bevetned ami magas szintű kimenetként értelmezhető jelen esetben.
Gyakorlatilag semmi más dolgod nincs, mint hogy megépítsd a témában látottakat majd egy jól méretezett feszültség osztóval, leoszd a maximális kimeneti ac feszültséget, körülbelül 1-1.2V-nak megfelelő feszültséggé (terhelt fesz osztó képlete kell majd csak hozzá). Így a hifi hangereje fogja majd meghatározni a kivezérlési szint nagyságát.
(#) mraulajos hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Vettem egy TA1050-es erősítőt, fél oldala kb. 1/3 hangerővel szól mint a másik. A hang minőség is gyengébb. Mellékelem a rajzot. Hol kezdjem a hiba keresést?
(#) mraulajos hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Mellékelem a rajzot, mert az előbb lemaradt.

TA1050-2.jpg
    
(#) mraulajos hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Bocsi hogy nem tudok egyszerre megnyilvánulni, csináltam képet. Tudomásom szerint ezek a hővédő kapcsolók alap helyzetben zárnak, vezetnek (drót). Ez viszont szakadt. Ezek szerint ez a probléma? Értéket nem látok rajta, hány fokost illik ide berakni? TA1050

100_2313.JPG
    
(#) golem hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Az erősitőmön van egy phono gomb ehez tartozik 2 db rca csatlakozó milyn kimenet vagy bemenet ez.
(#) Orbán József válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
60-80Celsius-al nem csinálsz galibát, szerintem.
(#) sound.man válasza golem hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Lemezlejátszó.
(#) sound.man válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Mérd át az összes félvezetőt. amelyik gyanúsnak tűnik, hogy rossz azt vedd ki úgy is nézd meg. Kondizd is át, azzal nem ártasz neki és annyival is csökken a hibalehetőség. Mindezek előtt ellenőrizd a tápfeszültségeket, hogy megkapja-e a megfelelő feszültségeket. Amelyik oldal működik, onnan tudod ellenőrizni a dolgokat.
(#) dudassandor1 válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Vannak olyanok melyek pont fordítva működnek, egy bizonyos hőfokra kapcsol be. Indíthat egy ventilátort, vagy ha a védelem olyan kialakítású, akkor annak is jelezheti a magas hőmérsékletet a bordán, s akkor a védelem beavatkozik.
Ha leveszed a bordáról, akkor rá lesz ütve az érintkező felületre a hőfoktartománya. (már ha ez lenne a rossz)
(#) reloop válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Szia! Az általad csatolt rajzon S1, S2 kapcsolókat vélem hőérzékelősnek. S1 a ventillátor fordulatszámát emeli meg, S2 a védelem áramkörben helyezkedik el. Mindkét kapcsoló működése akkor logikus, ha magas hőmérsékleten záródnak a bennük lévő érintkezők. Nem velük lesz a problémád.
A két csatorna eltérő érzékenysége lehet azon egyszerű okból, hogy a bejövő jelkábelek nincsenek jól bekötve - lévén szó szimmetrikus bemenetről. A kettő felcserélésével ellenőrizd le, ha még ezt nem tetted volna meg.
Amennyiben az erősítő belsejében van a hiba, az lehet a limiter áramkörben is, melyet a rajz jelez, de nem ábrázol.
(#) lazack hozzászólása Máj 11, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy pár darab 2N3442-es tranzisztorom. Erősítőt szeretnék építeni, és abba felhasználni.Olyan 80-100 W-osra gondoltam. Szeretném megkérdezni, melyik kapcsolást tudnátok ajánlani amiben jól is működne ez a tranyó, a kapcsolás átalakítása nélkül.Minden ötletet szívesen fogadok.Kapcsolási rajz, nyák rajz, beültetési rajz.
A fórumot olvasgattam, de konkrét végkövetkeztetést nem tudtam levonni.Akinek van már ilyen tranyókról tapasztalata és megosztja velem annak megköszönöm. :László
(#) Orbán József válasza lazack hozzászólására (») Máj 11, 2012 /
 
Quad405 például. Ezerszám utánépített kapcsolás, ilyen tranyókkal is többek közt.
Következő: »»   1058 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem