Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Idézet: „Őrült vagyok,öreg koromra” A képek alapján nem tudom eldönteni, hogy most neked ki az öreg. Van ott 1-2 középkorú és jópár tini. Amúgy ez az antenna dolog nem idejét múlt a műholdak világában? Persze szép dolog szó se róla...
Én a 40 JPG n vagyok a kettős létra alatt.A fiatalaok -a fiam kékben BME s felső és a két turmixfm es tag. Ja és még egy képen a szakállassal vagyok a háttérben a város. - Egyébként az antenna a tetőn van ,fölött 6 méterrel.Az a gond,hogy a szomszéd hozott galambokat és oda szoktak,most kezdhetek kitalálni valamit,vagy lelövm őket.Nincs más meg oldás .Kb 100.ezres beruházás volt legalább!!!
[off]
Így már minden világos. Sajon amíg az embernek 200-300 méteren belül szomszédja van addig gondja is van. Igaz én az automatizálás és vezérlés szerelmese vagyok, de nemrég építettem egy erősítőt és hangládát hozzá. Na a szomszédok nem örültek míg folytak a próbák és tesztek. Jó hangosan Én utáltam őket mert beszóltak pedig 5 évig én csendben voltam ők meg engem mert 1 hónapig néha-héha kicsit hangos voltam. De most eszembe jutott... Szóljon a rock... :yes:
Ott érdemes dolgozni ahol ilyen aranybánya van!
Itt nagyon jókat lehetne kaszálni, csak van amit nem lehet kihozni. Mert havonta 1X egy összeszerelő üzemből 1-2 konténernyi hulladékot szállítanak, + amit bevisznek az emberek.. Volt hogy 20 asával találtuk a kupacba a dekopír fűrészlapot (Skil) és az acél fűrésztárcsát (Skil) Csavarbehajtó áttételek, motorok tokmányok (Bosch) Autó önindító alkatrészek, bronzkefék. Pneumatikus eszközök (Festo), volt hogy egy szánszerkezet is ott volt (hosszszán, keresztszán) amiből nagyon kis pöpec esztergát lehetett volna csinálni. Vannak még trafók, kicsitől a nagyon nagyig, hűtőbordák mázsaszámra, csak jól kell kifogni. Egyszer egy 5Kg-os hűtőbordát vettem potom 1500Ft- ért hogy legyen mit rátenni az éppen épülő Quad 405-re, ez a kép már a megmunkálás után készült, de nem megy szobai üvölttetés közben 35-40 foknál feljebb a hőfoka a bordának.
Kell nekem is egy ilyen hely. Jó lett volna az a szánszerkezet. Nem vagyok szerencsés, fenébe.
Gratula az erősítőhöz,szerencsés vagy ilyen aranybányával.Közelemben a szomszéd településen van MÉH telep de csak befelé lehet vinni,kifelé nem nem tudom miért?
Új szabályozást vezettek be az ex Melléktermék és Hulladék Egyesülés jellegű telepeken, mely szerint eladni csak bonyolult adminisztrációs procedúrák árán lehet hivatalosan bármit.
Ezért nem foglalkoznak manapság szívesen az eladással, mert ha feljelentik a vállalkozót hogy nem vezette ki, nem írta át, nem vallotta be, nem adott ÁFA-s számlát, nem fizette be stb, akkor jön a NAV és keményen sarcolja Őket.
Köszönöm szépen!
Itt sem mindent lehet(ne) kihozni, de amiről nem tudnak, az nem fáj Kb 1 éve úgy hoztam ki ~5-700 1W-os LED et hogy alumínium kilóra, rajta alu lemezek stb a szatyorban.. Azért alu kiló mert "alu panelra ültetett", valami kamion helyzetjelzők, indexek lehettek, vagy valami hasonlóak, mert méretre a panelek jó nagyok.
Igen a régi mondás igaz amit nem tudunk az nem fáj! Sok szerencsét máskor is!
Ezt értem én meg szerintem értjük is,de jó volt ez elött ott turkálni néha,sok hasznos dolgot lehetet össze szedni.
Megvettem a sarok csiszolót: Bosch PWS 650. A vízmérce: Stabila 80cm-rel. A fűrészre még vadászok.
Gratula! Nem egy erőgép, ráhasalni eszedbe ne jusson. Csak érzéssel...
Ahol én lakok onnan ingyér lehet kihozni a dolgokat.Volt ,hogy már egy egész kapotányi elektrós dolgot hoztam el.
Készítettem rajzokat, és a szórólapra is feltettem az újabb lehetőséget, tovább fokozva a választékot. (Itt)
Csak neked, csak most lementem fotózni.
Csak erős idegzetűeknek ajánlott mert közelebb áll a putrihoz mint a műhelyhez Bővebben: Link
Lassan megérkezik az új forrasztó állomásom. Amint megjön dobok fel róla pár képet(ha lesz lelki erőm dolgozgatok vele kicsit ). Egyenlőre annyit árulok el, hogy Saike (bár ebből sejthető a tipus is... )
Ugyan az a belseje, csak olcsóbb, és más a doboza.
Nem putri, az én műhelyem ami elvben elektronika de fa cnc is ott van, no az mindent teletesz porral, plusz kicsi is és 3/4 részbe após tárolója.... De lassan gyűjtöm a forintokat egy új műhelyre.
Ez putri? Főleg ilyen szép műszerekkel? Nekem tetszik !
Tévedsz! Ez egy igazi amatőr műhely! Nincs ezzel semmi gond,hogyan kellene kinézni egy amatőr műhelynek?Hát persze vannak szép ,rendezettek is,de hát ez sok mindentől függ.
Lehetett itt HU ban HAKO pákát kapni? Nekem kellene hegy és fűtő betét tartaléknak.
Ha tudsz fűtő betét,hegy beszerzését HAKO pákához ird már meg légy szives.
Teljesen normális, ha eljutok lekapom a régi raktáramat, na attól dobtok hátast, konkrétan nem lehet bemenni!
Nekem is egy pici műhelyem van 2X1,8m de elég elektronikára, ha kimegyek az ajtón ott az állványos fúró köszörű, eszterga...
Néhány kép.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |