Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm a gyors választ.
Akkor átlibbenek abba fórumba.
Üdv! Hasznos link.
Köszönöm, éppen most találtam meg én is. Csak a viewlayout-ot letöltöttem hogy meg tudjam nézni..
Még egy kapcsolási rajzot is keresek hozzá.
Üdv! Van egy Mono erősítőm és TDA 7296 -os IC-vel Na most szinte 100% hogy tönkre ment az IC . Viszont van egy TDA 7265 ös IC-m. És az lenne a kérdésem, hogy a meglévő áramkörből ki tudok-e annyi alkatrészt venni hogy meg csináljam a másik IC-t végfoknak? Mono kapcsolás kellene (hídba kötve). Előre is köszi. Képeket csatolok a meglévő áramkörről. (Minél egyszerűbb kapcsolás ha lehet.)
Nincs most pénzem :S, és ez van most itthon a TDA 7265 az vadonat új, egy forrasztás nincs rajta. És a meglévő áram kört már nem szeretném használni.
Értelek. Kukkants bele a témájába.
Igen, rájöttem, köszi. Ez a ventilátor fordulatát emeli, ha bekapcsol.
A be menő kábeleket fel cseréltem, akkor is azzal az oldallal volt ugyan az a gond. Köszi!
A NE 5532-es IC nem okozhat ilyen problémát?
Az IC aligha bűnös. A CD12 47µF-et kapásból cserélném. Az erősítést R93, R87 állítja be. Rajzhoz, vagy párjukhoz jó lenne hozzámérni.
Üdv! Lenne agy olyan kérdésem hogy a TDA 7262 mivel tudom helyettesiteni hogy erősebb legyen. Ha van ilyen egy meg lévő HI-FI be kell.
Szia!
Egy erősítő teljesítményét alapvetően a tápfeszültség és a terhelő ellenállás határozza meg. A végerősítő csak egy eszköz ennek a két tényezőnek a kihasználására.
Ha több feszt adok a végfoknak akkor nem fog tönkre menni az előtte lévő elektronika. Meg melyik ellen állásokat cseréljem ki, kisebbre vagy nagyobbra?
Meg néztem közbe. De úgy látom hogy nem adhatok neki sokkal több áramot.
Itt a lapja. Ez egy komplett HI-FI -ben van. És a tejesítményét szeretném egy kicsit fel javítani.
Ezeket megnézem. Arra gondoltam, van XLR, és JACK bemenet. Ha a JACK-ot használom akkor az leválassza az XLR-t. AZ XLR-el próbáltam csak. Nem lehet, hogy JACK-ben lévő leválasztó érintkező nem zár rendesen. Még ezt megpróbálom, hogy a JACK bemenetet használom, akkor mit csinál, csak most még szét van szerelve. Vagy ez kizárt?
A Jack és az XLR is szimmetrikus szokott lenni. Akkor van jelszint probléma, ha aszimmetrikust kötsz rá és a (-)-nak nem adsz testet.
Az R87-es rajz szerint 200 ohm, a panelon 330 ohm-os van, de ez gyári beépítés. Az R93 stimmel. Több bemeneti kábelt ki próbáltam, mindig ezzel az oldallal van gond.
Sziasztok! meg épitettem a jelzett kapcsolást sztereóba,és csak kérdezném hogy erősebb tranyókkal,és nagyobb táp fesszel,mennyi lenne a kimenő teljesitmény többlet?és hogy érdemes-e bele fognom.
Mint ahogy írtam, az R87-es a rajz szerint 200 ohm. Azon a panelon amelyik nem jól szól 330 ohm-os, amelyik jól szól, azon 150 ohm-os. De látom, hogy ezek gyári forrasztások! Az első 3 képen, amit csatolok van egy két pólusú csat., (z) ami kimegy a negyedik képen lévő bemeneti panelhez, a funkció váltó kapcsoló mellé. A másik panelon is van ilyen csat., de oda nem kapcsolódik semmi. Az 5. képen látszódik az erősítő hátulja, a kapcsoló funkc. Erről a bemeneti panelről mint ha hiányozna valamilyen alkatrész. A kapcs. rajzon látszik ez a kontaktus, pirossal ez van odaírva: bei P-700offen Ez a kontaktus akkor záródna szerintem, ha a be menő panelról hiányzó alkatrész meg lenne. Milyen alkatrész hiányozhat onnan, vagy mi lenne, ha ezt a kontaktust direktre kötném.? Na, most jó sok badarságot össze hordtam.
Rakok fel még kettő képet. Jó látszik a 87-es pozíció szám. A bal oldali panelon 330 ohm, a jobb oldalin 150 ohm, de szerintem jól látszik a szín kód is rajta. Ha rakok a 330-as-ra még egy ugyan olyat, = 165 ohm. ??? Menekülnék a hűtőbordáról való lebontástól, ha lehet!
Bővebben: Link Ezen a képen, a baloldali nyákon a sarokba van egy kék kondi. Az tényleg púpos vagy csak a kép miatt látszik annak?
Köszönöm, pedig kerestem... de nem láttam.
Szia! Olyan mintha az egyik végfok egy másik erősítőből került volna bele. A 330ohm-ot kénytelen vagy "megpatkolni", 270ohm-ot javaslok erre a célra.
A kérdéses áthidalás (bei P-700offen) egy csekély mértékű erősítés növekedést eredményez, de hatással lehet a kimeneti egyenfeszültségre is, inkább hagynám ahogy van.
Szia.Ennél "minimálkoncepciósabb" rajzot sem láttam még!Inkább valami értelmesebb kapcsolással foglalkoznék a helyedben...
Ez hasonlít az én 500as nyákomra kissé.. , mármint kialakításilag..
Szia! ezek az alkatrészek vannak ithol,és másra nem nagyon lehet őket használni.Egyébként szerintem jó kis erősitő,én meg vagyok vele elégedve.
Az a lényeg,hogy neked megfeleljen.A feszültséget ne nagyon emelgesd, inkább csinálj hozzá valami egyszerű tranzisztoros fázisfordítót és kösd hídba.A végére meg tegyél mindenféleképpen valami egyen védelmet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |