Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CD lejátszó javítás

Témaindító: 021, idő: Júl 27, 2008
Lapozás: OK   10 / 25
(#) judas545 válasza gattuso21 hozzászólására (») Máj 10, 2012 /

http://www.hqelektronik.hu/ vagy itt vagy megnézem nekem nincs e. Van elég sok lejátszóm és donorom.
(#) lac08 válasza gattuso21 hozzászólására (») Máj 11, 2012 /

Ilyenkor érdemes egy vadiújat beletenni.
A használt az lehet, hogy egy hét múlva bedobja a törölközőt.

Az új alkatrész (lézeres fejegység) árában meg néha olyan sokba kerül, hogy érdemesebb helyette egy új CD lejátszót venni. És nem kell mindjárt a legmárkásabbat, mert ezek többnyire csupán kivülről, kinézetben térnek el egymástól - a gagyiban csaknem ugyanaz az elektronika és olvasófej van, mint a jobbnevűekben. (minden kínai ...)

Nekem a HQ-nál a Philips-embe annyiban kerülne egy új lézeres fejegység, hogy ..... uhhhh.
Inkább sose veszek bele, mert mostanában a vadiújak is kompletten olcsóbbak, s a "Tesco gazdaságos" ugyanúgy lejátssza a lemezeket.
(#) forma3 hozzászólása Máj 12, 2012 /

Sziasztok!

Vettem ma egy Sony D-133-as Diskmant, és az a baja, hogy a CD első felét csak nagyon nagyon akadozva játssza le, teljesen hallgathatatlanul. A 6.-7. szám környékétől már csak ritkán, 10-20 másodpercenként akad be. Ezt minden CD-nél ugyanígy csinálja, ha eredeti, ha írott. Mi lehet a baja, hogyan lehet ezt az akadozást megszüntetni?
(#) mugab válasza forma3 hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Elsőként az optika mozgató szánt kenném meg, és a fogaskerekeket. (szilikon olaj, fülpucoló, papírtörlő)
(#) forma3 válasza mugab hozzászólására (») Máj 12, 2012 /

Köszi, megpróbálom.
Nekem még az jutott eszembe, hogy nem lehet az, hogy a CD nem forog elég gyorsan, azért nem tudja pont az első felét a számnak lejátszani (ami ugyebár a CD belső fele, ami lassabban forog /mert kisebb távolságat tesz meg/). Ez a motor gyengesége vagy az ékszíj (ha van) elkeményedése miatt lehet. Jó elgondolás?
(#) forma3 hozzászólása Máj 13, 2012 /

Még annyit eléfelejtettem mondani, hogy betöltéskor igen hangos kattogó hangot is ad. Kenni csak szilikonzsír jó, vagy jó neki valami finomabb gépzsír is?
(#) BarnaPili válasza forma3 hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Csak a szilikonzsír mehet belé.Isten őrizz a gépzsírtól.Ékszíj nincs a CD meghajtásban,a motor közvetlenül a CD-t forgatja.Amit leírtál lehetséges hibaokot,az pont akkor jelentkezik,mikor a külső számokat játssza a gép.Akkor forog lassabban a motor,és ha tengely kenetlen,ugrál.
(#) forma3 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 13, 2012 /

Köszi, én azt hittem a CD állandóan egy sebességgel forog, így már tényleg más a dolog. Megpróbálok valahonnan szerezni szilikonzsírt, bár nem sok ötletem van hogy hol lehet kapni ilyet egy ilyen kisvárosban.
(#) BarnaPili válasza forma3 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Szerszámboltokban,esetleg "házastársi" vegyiáru boltokban is meg lehet nézni.Vagy patikában.
(#) gattuso21 hozzászólása Máj 14, 2012 /

Van nekem egy philips cd751 az a gond vele hogy időnként magasabb zene vagy basszusosabb zenénél elkezd recsegni mi lehet a gond?
rca kábelt már cseréltem
(#) forma3 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Köszi, még annyit vettem érszre hogy amibe belekell pattintani a cd-t hiányzik egy darab, azért lelehet húzni az a tengelyről. Ez mennyire lehet baj? Ha bent van a CD elég stabilnak tűnik.
(#) judas545 válasza forma3 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Lehet mechanika baja van. CDM12.1 van benne, van egy pár olyanom ha érdekel és kiszűrted hogy az a baja.
(#) forma3 válasza judas545 hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Oké, köszi, akkor szerzek szilikonzsírt és megpróbálom először azzal.
(#) forma3 hozzászólása Máj 20, 2012 /

Sajnos nem javult meg a zsírozástól, de rájöttem hogy venni nem akarok hozzá semmit, annyit azért nem ér.. Mi baja lehet amit meglehet javítani?
(#) wiperxxl hozzászólása Máj 21, 2012 /

Hali!
Vettem egy denon 1015 cd lejátszót.
Sajnos nem tudtam elmenni érte személyesen, ezért postán jött.
Bármilyen cd-t teszek bele 3-6 számot lejátszik, majd először ugrál a zene, majd hangos kattogás hallatszik a lejátszóból, majd megáll.
Mi lehet a probléma vele?
Az eladó állítja nála tökéletesen működött.
(#) gattuso21 hozzászólása Jún 10, 2012 /

Hello

Cd lejátszóhoz gumibakot lehet e valahol kapni?
(#) dash9 hozzászólása Júl 6, 2012 /

Sziasztok! Van egy PIONEER PD-201 típusú cd deckem. Sajna már nem tökéletesen játssza a lemezeket. A fej lehet a hibás. Van valami megoldás, hogy javítsak rajta? Azt a tanácsot kaptam, hogy szerezzek egy pio pc cd olvasót és dobjam át a fejet. De nem találok olyat sehol. Van valami ötletetek?

Előre is köszi!
(#) judas545 válasza dash9 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Akadozva játszik vagy nem nagyon akarja forgatni a lemezt sem? Ha nem pörgeti fel a lemezt akkor motor baja lesz. Akadozott játszás estén egy tisztítást meglehet próbálni. Izopropil alkohol, patikában kapható. Fültisztító pálcikával óvatosan belülről kifelé. Ha nem segít csere.
(#) dash9 válasza judas545 hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Rendesen felpereg a lemez. de nem mindent olvas. eddig tudta az írott lemezeket is de már csak a gyáriakat tudja abból is csak a 100% karcmentest!
(#) tgab78 hozzászólása Júl 12, 2012 / 1

Sziasztok

Van egy philips mc-m250-es mikro hifim és az a gond vele hogy CD lejátszáskor iszonyú magas hangon sípol. Felpörgeti rendesen a lemezt , olvassa is rendesen de lejátszás közben jön ez a magas hang néha szaggatottan néha folyamatosan. Van valakinek ötlete hogy mi lehet a gond vele?

előre is köszi
(#) judas545 válasza tgab78 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Aux, deck és rádión is jelentkezik ez vagy csak cd-n?
(#) tgab78 válasza judas545 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Csak CD-nél csinálja.
(#) megaohm válasza tgab78 hozzászólására (») Júl 12, 2012 /

Motor zajszűrésénél nézz körül. Ha jól emlékszem kis elko-val szűrik.
(#) tgab78 válasza megaohm hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Köszi de ez a hang nem a hangszóróból jön, hanem a főegységből. Bár most próbáltam írt cd-vel és azt le sem akarja játszani csak a gyári lemezeket. olyan mintha az olvasófej sípolna.
(#) judas545 válasza tgab78 hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Ha jól tudom cdm 12.1 mechanika van benne, ha igen ebben tudok segíteni.
(#) tgab78 válasza judas545 hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Köszi. Hétvégén szétkapom és megnézem mi van benne ha ez a fajta akkor valószínű jelentkezem.

Okés.
(#) tgab78 válasza judas545 hozzászólására (») Júl 13, 2012 /

Szia
Sikerült szétszednem de nem azt a típust találtam amit írtál. lefotóztam hátha tudsz segíteni. Az első képen a fekete műanyag burkolatot le lehet szedni. Az utolsón a lézer panelján levő szám van. Néztem a HQelectronic honlapján a cdm 12.1 típust de az nem így néz ki mint az enyém. Kerestem a típusára (TCA024x) de nem találtam semmit. Már csak benned (bennetek) bízom.
köszi

Egy link ahol van:

http://www.donberg.ie/catalogue/laser_units_cd_dvd/pxr104xtca.html

Ilyenem nincs. Egy próbát megérne írni a HQ-nak hátha tudnak rendelni.
(#) Papi65 hozzászólása Júl 15, 2012 /

Van 1 Thomson DTH 160 típ. asztali lejátszó.
A dvd- alapanyagú adathordozót olvassa (mp3, divx, xvid,DVD), a cd behelyezésekor az optika felemelkedik a forgo lemezig, enyhén súrlódik, kínlódik és "No disc" hibával leáll. Egy korábbi üzenetben olvastam, hogy a cd - dvd fejek kettős optikával - diódával - készülnek. Lehet ,hogy jelen esetben a cd rész megvakult?
Itt is megtalálható a 2 poti , amik elállítása nem javasolt...
Következő: »»   10 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem