Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1063 / 2517
(#) Beringer 600 válasza Robi85 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Ellenőrizni kell hogy esetleg nem-e szakadt fel valamelyik fóliacsik.Vagy esetleg nem-e szakadt valamelyik meghajtó tranzisztor.De ezt biztosan csak kiforrasztott állapotba lehet,ha ott rendben van akkor haladni kell a diferenciál fokozat felé.Én kiszoktam forrasztani minden egyes tranzisztort ,ha a panelba nem egyértelmű mérési eredményt kapok.a diódák egyik lábát kiszoktam forrasztani ha gyanús a mért eredmény,de vigyázni kell a diódák kivételénél,nehogy a túlzott melegedéstől tönkre menjen.Remélem tudtam segiteni.Üdv:
(#) Davidd hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!Lattam a tda2030 topikban hogy hidaltak ugy az aramkort hogy nem tettek ele fazisforditot,van egyilyen kittem,allitolag birja a 4 ohmot es beszeretnem hidalni.Tudom hogy nem 2x500w,hanem max 2x100 4 ohmra es szeretnem hidalni egy aktiv hangszorohoz,megoldhato fazisfordito nelkul?
(#) reloop válasza Davidd hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia! A rajzára szükség lenne, hogy az egyik panel erősítését -1-szeresre átállítsuk.
(#) gergo-81 hozzászólása Máj 17, 2012 /

Sziasztok!
Nekem is lenne egy kerdesem. Van egy Harman Kardon AVR430 erositom, aminek egyik hatso csatornaja bug es sajnos eleg jol hallhatoan. Ez a bugas hangerore nem reagal tehat mindig egyforma hangos meg nemitasra illetve hangero teljes letekeresere sem szunik meg. Viszont ha beallitasoknal kikapcsolom a hatso hangszorokat akkor megszunik. Meg egy fontos dolog, ha megutogetem az erosito tetejet akkor ez a bugas felerosodik majd egy pukkanas utan visszaall arra a szintre amelyiken folyamatosan bug. Remelem azert sikerult erthetoen megfogalmazni. Mi a velemenyetek lehet ez egy forrasztasi hiba, kontakt hiba vagy alkatresz problema lehet? Koszonom a valaszokat.
(#) reloop válasza gergo-81 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Forrasztást tippelek, azon belül is elkó lábat.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Udv!Meg viszafejteni se nagyon tudom,mert ugyvan megoldva az eloerosites resze,hogy ick vannak a nyakon,namost nm ilyen tl meg ne ic hanem ilyen tranzisztor telepek.Akkor csak a fazisfordito a megoldas ugye,mert kapcsolasi rajzot sehol nem fogok talalni hozza.

Egy műveleti erősítő megoldja. Van valami tápfeszültséged 10-30V között? Működtetheted zsebtelepről is. Elkészíthető IC foglalt lábán is légszerelve, oly kevés alkatrészt igényel.

Van itthon ket db ne5532,7 db ua741 egy db tl072 mejk a legjobb valasztas hozza, gondolom stereo ic kell hozza igy kapasbol kiesik az ua.Van itthon valamenyi kis universalis nyakon es akor oszerakok egyet,10 v os zenerrel megoldhatom?Hogyn tudom a 2x30 v ot neki megcsinalni mert ha jol tudom maximum +/-18 v mehet egy muveleti erositohoz.

A Zener-dióda lehet 10V-os is.

Koszonom.Holnap megepitesre kerul,beszamolok az eredmenyrol.Annyira meg megkerhetlek,hogy odairod a labszamokat,hogy melyk kimenet melyk lab.

Parancsolj.

(#) szalkagyuri hozzászólása Máj 17, 2012 /

sziasztok!
segítsetek van egy Philips fw C700 as hifitornyom bekapcsolva akár a rádiót akár a CD részt vagy az aux ra kapcsolok az eqalízer mozog rajta de hang nem jön a hangfalon mi lehet a gond?
CD t is játssza de hang nincs rádió bekapcsolva hang nincs kazetta rész bekapcsolva hang nincs a hangfalak azok jók!!
akinek van ötlete hogy mi lehet vele az írjon

Koszonom.Hat igen google a baratom.Megegyszer kosz.
(#) golem válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Szia a rajzot elrontotam mert a táp negativ pontját rosz hejre kötötem. Meg ki probáltam ugy is hogy a müveleti erősitőn az inputokat felcseréltem.akkor sem müködöt.
(#) reloop válasza golem hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Nemsokára működni fog. A neminvertáló bemenetnek (+) készíts két egyforma ellenállásból feszültségosztót a tápról. Az áramkör be és kimenetét csatold kondenzátorral, mert mindkettő féltápon lesz. Így lehetőség nyílik teljes szinusz hullámok átvitelére
(#) reloop válasza emersys hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ez csodaszép!!!
(#) szamóca válasza emersys hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Le a kalappal! :kalap:
(#) emersys hozzászólása Máj 18, 2012 /

Lassan de biztosan elfoglalják végleges helyüket a modulok.
-A tápok már élnek, csak a modulokkal kell már összekötnöm. Ezt hétvégén szeretném elkövetni, majd jöhet az új hátlap megtervezése illetve gyártása.
Azt követően pedig az előlap véglegesítése

Szerk: Köszönöm! (csak még épp módosítottam)
(#) Davidd válasza Davidd hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Sziasztok!Na elkeszult a fazisfordito tokeletesen mukodik!Mutatok par kepet rola.Annyi valtoztatas van rajta,hogy 100 uf kondik vannak es a 10 v os zenerek. Az ua 741 regebbi,eredeti valtozata kerult bele 14 dip es tokban van beta A 741.Emersys neked pedig gratulalok nagyon szep lett.

Remélem igy gondoltad.
(#) emersys válasza Davidd hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Köszönöm, ugyan ez még nagyon messze van a széptől is meg a véglegestől is. Talán majd 1hónap múlva
(#) szalkagyuri válasza emersys hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Ez szép mennyi ideje rakod már gratulálok
(#) blasz válasza emersys hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Nagyon szép munka,gratula

Remek! A bemeneti csatoló kondit nem ábrázoltad, de biztosan van a rendszerben ha működik

Be és kimeneti kondi jó 1uF?

Tökéletes.
(#) emersys hozzászólása Máj 18, 2012 /

Nagyon köszönöm mindenkinek, örülök, hogy tetszik nektek -nekem is még sok munkám van vele. Majd pár hét múlva ha haladtam ,-teszek fel ismét képeket.
(#) golem hozzászólása Máj 18, 2012 /

Megépitetem igy ahogy van de rádugom a hangot szol de nem reagál a kapcsolóra. A müveleti erősitő nem csinál semit.
(#) Davidd válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2012 /

Sziasztok!ezt a hozzaszolast neked akartam kuldeni,megegyszer koszonom.
Következő: »»   1063 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem