Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   178 / 309
(#) sector99 válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Most a hozzászólásod utolsó szava a nyerő: ÁLL !.....
Egyenlőre nincs időm, hogy foglalkozzak vele....
Viszont örülök, hogy ha tudtam egy kicsit segíteni. További jó építgetést !
Üdv:sector99
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 21, 2012 /

Ezzel én is egyetértek és ugyan ezt akartam mondani.Sok sikert és kitartást!
(#) zoly15 válasza sector99 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„Most a hozzászólásod utolsó szava a nyerő: ÁLL !....”

Ez így jött ki... De miért baj ha áll, az a rossz ha már nem
(#) Inhouse válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Tágas lesz, talán túlságosan is...
Tudom, hogy mit beszélsz, lévén szoktam fenn lenni... :yes:
Ablakot egyelőre nem akartam, viszont lesz rajta egy csőventillátor, felette pedig a tetőte egy (télire zárható) 150mm-es cső a gerincnél. Megpróbálom így, hátha segít. A felfűtéstől nem is félek, de a nyári időszaktól...
Már klímában is gondolkodtam, ha a gázos komám talált egy olcsó leszereltet, akkor lehet, hogy lesz.
Csak hobbiból szerelek, munka után, eddig is inkább csak sötétedés után, lámpafénynél szereltem, ez van.

Köszönöm a bíztatást!

Üdv
Inhouse
(#) BarnaPili válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„Tágas lesz, talán túlságosan is...”

Ettől soha sem kell félni,max a takarításnál...
(#) Inhouse válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Már úgy értem, hogy középen sok hely marad kihasználatlan, és nem igazán tudok majd oda mit tenni. Félek, hogy pakolok majd a földre és kupi lesz megint!
Már az is eszembe jutott, hogy felrakok oda egy függőágyat és (ha elviselhető idő lesz, akkor ide) el tudok húzódni, ha sziesztázni akarok.
Az egész úgy indult, hogy saralt padlás van fenn, tiszta por és ráadásul ezen a középső részen gond volt vele, gyenge volt, nem lehetett rálépni. Tetőcserekor rakattam gerendákat, hogy pozdorjával lefedem és akkor legalább már lehet ide pakolni. Aztán az asszony kitalálta, hogy legyen lenn átalakítás, és mivel a lakáskassza lejárt, nem mondhattam, hogy nem...
Viszont az ésszerű átalakításhoz ugrik a műhelyem, az meg nem lehet, így jött az ötlet a pozdorjával fedett részre építeni...

Üdv
Inhouse
(#) Action2K válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„középen sok hely marad kihasználatlan, és nem igazán tudok majd oda mit tenni.”

Biliárdasztalt?

Idézet:
„az ésszerű átalakításhoz ugrik a műhelyem, az meg nem lehet”

Egy cipőben járunk. A pincétől (kazánház) a padlásig már minden hely szóba került, hogy hol lenne a legjobb. Úgy néz ki, hogy két műhely lesz. Azaz, a pincébe költözik az a rész, ahol a koszolós melók mennek (bontás, kiforrasztás, restaurálás, fúrás - faragás) és a tetőtérbe a "tisztaszoba", ahol a tervezés, panelek beültetése, kisebb javítások, tesztelés, finommechanikai munkák, előlap gyártás... lesznek. Itt lesz a műszerpark is. Legalább a kosztól, portól jobban védve lesznek.
A legjobb az egész lakásfelújításban az, hogy a műhelyem fog a leghamarabb elkészülni, hisz addig nem tudunk tovább haladni az eddigi munkálatokkal, amíg ki nem költözöm a mostani helyemről. Így a mostani 4*4-es szoba helyett, kapok egy 3*4-es "galériát" és egy kb. 3*5-ös lakatos műhelyt.

Ja és a pozdorja helyett én 10-es OSB lapot tettem volna. A galérián, hogy szebb legyen, én lambériázni fogom.
(#) BarnaPili válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

A középre pakolás nálam is nehéz ügy.De ha széles a műhely,akkor lehet egy kicsit nagyobb asztalt betenni,illetve kerekeken guruló "műhelykocsit" szkóppal,szerszámokkal.Így az sem az asztalon fogja a helyet.
(#) Inhouse válasza Action2K hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Idézet:
„Biliárdasztalt?”

A mostani hálószoba/nappali csak nappali lesz és abban lesz a biliárdasztal! Ez volt az egyik feltételem az asszonykámnak, hogy az egész nyaram otthoni fúrással, faragással fogom tölteni.

Idézet:
„Egy cipőben járunk.”

Én is úgy látom. Nekem is van egy kinti, ahol van állványos fúró, köszörű, flex, lemezvágó...stb.
És nekem is a műhellyel kell először elkészülnöm, hogy felpakolhassak, aztán kipakolni a hátsó lomos szobát, ami a hálószoba lesz, aztán a kamra helyén falat bontani, folyosó folytatás és WC lesz, a régi műhelyem fürdőszoba, a volt fürdő kamra/mosókonyha lesz...

Üdv
Inhouse
(#) Doncso hozzászólása Máj 22, 2012 /

Urak, megvettem a jó kis EVIG 1623-as ütvefúrós gépet, nagyon megvagyok elégedve, ez egy igazi brutál fúró, nem lehet lefogni, de az adattábláját nem értem, nincs a gépen sebváltó, de a tábla utal rá, mit jelenthet ez? Elképzelhető, hogy fordszám váltós lenne? KÉP
(#) pepe091 válasza Doncso hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Az N0 nem lehet hogy üresjáratban 650/min? Az N meg terhelés alatt.
De lehet nem, csak egy tipp.
(#) Doncso válasza pepe091 hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Meglehet, erre mondjuk nem gondoltam, jó ötlet.
(#) zoly15 válasza sector99 hozzászólására (») Máj 22, 2012 / 1

Még annyit meg tudnál nekem nézni, hogy az a cső ami a fűtőbetéten keresztül megy (ezen szippantódik fel az ón) milyen anyagból van? Fogja-e a mágnes?
(#) nagy hoho válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 22, 2012 /

Őszinte részvétem.
(#) satlokk hozzászólása Máj 22, 2012 /

Üdv Mindenkinek!
Készítetem egy fúrógépállványt,melyre jelenleg egy Hilti TE 22-s gépet raktam.Igaz eredetileg nem én konstruáltam van már kb 20 éves,kicsit felújítotam eredetileg egy amerikáner volt rá fogatva,még édesapám csinálta az előző helységben volt az asztal és a mennyezethez fogatva.Átmeneti megoldás de nem lehet tudni hány évig lesz így!
(#) Inhouse válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Köszönöm!

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Állványos Hilti. Nem lehet könnyű NYÁK-ot fúrni vele.
(#) laszlo987 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Épp hogy könnyű, csak nem pontos, lehet még a tokmány is átmegy a nyákon
(#) satlokk válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Ebben igazad van de nem ilyen célra készült,arra van külön állványos kimondottan nyák fúrásra készített fúrógép.Ez csak mechanikai munkákra használom majd.
(#) _vl_ válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Mint pl. egy B30-as tégla "precíz" megmunkálása? :eplus2:
(#) alex0 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem az is gond lesz, hogy nagyon közel van az oszlop a furatközéphez.
(#) elektrorudi válasza alex0 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Kisméretű téglához, így is jó lesz...
(#) satlokk válasza alex0 hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem a kézifúrógépekhez készített gyári állványon sincs nagyobb távolság.
(#) satlokk válasza _vl_ hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Az egész csak kreatívitás kérdése.
(#) satlokk válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 23, 2012 /

Szerintem jó lesz az "fém" megmunkáláshoz is.
(#) alex0 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

De ha már saját építésű, akkor lehetne nagyobb a távolság, hogy szélesebb anyagot is lehessen fúrni.
(#) satlokk válasza alex0 hozzászólására (») Máj 24, 2012 /

Szia!
Ebben igazad van lehet,hoga majd módosítok rajta mert tul bonyolult,csak egy kis vas kell hozzá meg egy kis elszántság.
(#) satlokk hozzászólása Máj 25, 2012 /

Sziasztok!
Készül a kis kompresszorom!
(#) gordonfreemN hozzászólása Máj 30, 2012 /

Sziasztok!
Állványos fúrós kérdésem lenne.
Ez olyan, mint a többi aldi-s, einhell-es, tesco-s 350W-os 5 fokozatú. A kérdésem az, hogy hogyan lehet szétkapni a tokmány tengelyének a borítását, az ékszíjtárcsát hogyan lehet levenni?
Mert fura jelenség, de terhelés nélkül elég kellemetlenül zörög ez a tengely. Ha fellazítom a szíjat, majdnem teljesen elhalkul, ha megfeszítem, akkor felerősödik.
Nem a motor az, mert egymagába tök csendes és a hang is a tokmány felőli részből jött. Ugyanakkor ha megtámassza valami a tokmányban lévő fúrót, szintén elhalkul. De nem kottyan, meg semmi egyéb jel nincs a tokmánynál. Lehet a rugó, ami a kart húzza vissza?
(#) zoly15 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Hali!
Ha feszítésre kezd csörögni valószínű hogy az orsócsapágyból jön. A tárcsát le kell róla húzni, de kitudja így látatlanba
Következő: »»   178 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem