Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha 2x10.000uf kondi az már elég/séges/ mennie kell.
2x2 10000µF láttam 1-2 tápba hogy külömbüző ic ket tesznek meg ilyeneket, ez igazából egy 4ohmos mélyládát fog hajtani a minőség annyira nem számít.
Nem kell semmi ic meg hasonló,talán még 2db 100nf 100voltos tantál kondi a gerjedés miatt és ennyi a táp része.
Küldenél egy képet 100nF-os 100V-os tantál kondenzátorról?
Biztos csak elírás, de van hasonló: Bővebben: Link
Lenne még két kérdésem:
1. Ezeket a 100W-os végfokozatokat meg lehet csinálni autóerősítőnek? (nem szeretném, de hajt a kíváncsiság) Mármint, ha meg is lehet, ami bizonyára valószínű, akkor kell ehhez valamiféle kapcsolás, avagy csak rá kell kötni az akkumulátorra a végfokokat, mint a rendes autóerősítőket? (Gondolom nem valószínű, mivel fenn áll a veszélye, hogy túl áramot kapnak a végfokok és így tönkremegy az erősítő...) 2. Egyik szintén kezdő elektrós barátom javasolta, hogy ráköthetem pl.: számítógépre vagy egyéb lejátszó eszközre simán a végfokokat előerősítő nélkül. Kipróbáltam így is. Ezzel tisztában vagyok, csak az a baj, hogy így nem fog nagyot szólni, szerintem kivéve akkor, ha egy autórádióra kötöm rá. Szóval visszakanyarodva a dolgokra jó lenne úgy is, csak akkor nem szól nagyon az erősítő, mivel a kis hangfrekis jelet nem tudja eléggé felerősíteni a végfok és is nem szól nagyot, hanem kb. 50%-os teljesítmény érhető csak el....
A megoldást ebben a témában találod.
A számítógép hangkártyájának kimenete az erősítők többségét maximálisan ki tudja vezérelni. Ehhez természetesen a szoftveres hangerőszabályzókat fel kell venni.
Igen bocsi kerámia kondit akartam irni,
http://www.hestore.hu/cat_63.html?cat=63&pg=1
Sziasztok,
Megépítettem az erősítőt-majdnem-. A kapcsolási rajz bal felső sarkában van egy 1µF-os kondi.Ha jól emlékszem fóliakondi kéne oda,de nincs. Lehetne helyettesíteni egy 2,2µF-os elkóval? Köszönöm
Helló!
Méregettem az tranzisztorokat, ugy néz ki hogy minden a helyén van, minden működik. Most egy aktiv sub szűrővel próbálkoztam ami 2. ra sikerült. Az erősítőt feltettem a polcra, kicsit stresszes a munkahelyem aztán félek hogy kárt teszek benne. ![]()
Azért érdeklődöm mert nézegetem egy ideje ezt a véget és a véleményre lennék kiváncsi hogy szól
Hát valahogy vezérelni kell hangerő mindenképp az előfok meg csak rajtad múlik akarsz e.Nem ismerem a sub szürőt de valószínű emel a jelszinten
Üdv.!
Lenne két 16 Ohm 2W-os hangszóróm, amikhez szeretnék egy erősítőt készíteni. Úgy szeretném, hogy a bemenete egy sztereo Jack csatlakozó lenne. Ha esetleg megoldható lenne, hogy elemről is menjen, akkor az még pluszban nagyon jó lenne, de ez már csak hab lenne a tortán. Tudnátok ehhez ajánlani valamilyen kapcsolást, vagy IC-t?
Üdv! Erősítőnek az LM386 végfok IC-t ajánlom. Ez a téma foglalkozik vele. Sztereóhoz kettőre lesz szükséged belőle.
Udv!En meg ajanlanam neked a tea2025b erosito ict,sztereo.Nekem ket sorbakotott telefon akkumulatorrol 4 ohmos hangszoroval gyonyoruen mukodik,mivel neked 16 ohmosak,meg kevesebbet fogyasztana.[Hosszabb uzemido.]Ez az ic is egy lehetoseg,remelem segitettem.
Sziasztok!Segitséget kérnék,adott egy sztereó tranzisztoros erősitő,az a probléma vele,hogyha rövidre zárom az egyik bemenetet,akkor elkezd sipolni a hangszóró,de hogyha a kimenet közös pontjával zárom a bemenetet akkor viszont nem sipol.Tudna valaki megoldást a hibára?Előre is köszönöm.Üdv.
Rossz a bemeneti test (el kezd oszcillálni a szerkentyü).
A testeket csillagba illik kötni, mert az sokat segit (-het). ![]()
Esetleg nem lehetésges, hogy véletlenül nem az egyik bemenetet zárod a GND-re, hanem a két bemenetet egymáshoz?
Még annyit szeretnék, hogy mi a különbség hogy 0.33,vagy 0.47 óhmos az emitter elenálás?.
Nem!mert független egymástól a két oldal.
Erről lenne szó.
TDA2822M sztereó ic ajánlanám, olcsón hozzá lehet jutni.Bővebben: Link
Közbe megoldottam a problémát,hogy megvágtam a bemenet melett lévő test fólia csikot,és külön vezetékkel kötöttem össze a kimeneti közös ponttal,és igy már teljesen csendben van.Köszönöm az eddigi segitséget.Üdv.
Köszönöm!
Szóval ha számítógépre kötöm rá az erősítőt, akkor nem igényel előerősítőt? ![]()
Hát látom próba cseresznye legfeljebb füstgépnek eladom ha rosszul gondolom ...
Helló,
rendelkezem egy 2.1-es hangrendszerrel (sat: 8W - 4 Ohm és sub: 24W - 4Ohm), amihez szeretnék házilag bütykölni egy erősítőt kis extrával. Az extra mindössze egy távirányítási lehetőség lenne, amihez már vannak ötleteim és elképzeléseim is, viszont a hangtechnika területén gyöknulla tapasztalattal bírok. Elkezdtem átolvasni a témát, próbáltam keresni is, de mivel fogalmam sincs mi lenne nekem a megfelelő, nem tudom miben mélyedjek jobban el. Azzal a kéréssel fordulnék hozzátok, hogy ha van valami javaslatotok, merre induljak kereséssel, tanulással, osszátok meg velem. Köszi: IGB
erre gondoltál?
Bővebben: Link
A történet az, hogy a hangrendszer a tv-re van kötve, és a tv távirányítójára szeretném hangolni az egészet. Sajnos a tv hangereje maximumra állítva se haladja meg a suttogást, így az nem zavarhat be. Viszont a hang kimenetnél szép egyenletes jelet küld ki, amit most is a hangrendszer eredeti elektronikájával használok, csak ugye a lustaság nagy úr, és nem esik jól felállni minden reklámnál, csatornaváltásnál, hogy beállítsam a hangerőt.
Ahogy néztem az eredeti erősítése annyira átláthatatlan, illetve a hangerő kezelés olyan bonyolult nekem, hogy inkább építenék egy újat mindenből. Gyakorlatnak se lenne utolsó azt hiszem. A hangrendszer amúgy egy régebbi JBL creature II. |
Bejelentkezés
Hirdetés |