Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   309 / 1148
(#) vladcepes hozzászólása Jún 2, 2012 /

Nos,hozzácsatlakoztattam egy monitort és ott valóban nincs meg ez a csík. Akkor ez képernyőcsere? Vagy esetleg ennek van valami házilag elektronikailag javítható módja?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Ez egy Sony VAIO VGN-T2XP Bővebben: Link
(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

10,6 colos?? Felejtsd el bele a kijelzőt... Sony saját féle, extra feketét tudó jósága van benne.
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 2, 2012 /

Igen 10,6 colos. Csak arra gondoltam hogy benne a hátlapján gondolom akkor nem a csatlakozónál lehet hiba ugye? Maga a képernyőbe lehet valami kiégve?

Most látom hogy kikapcsolt állapotban is látszik a csík,ha jól megvilágítom.

Látszik, mert ott "nyitva" marad az LCD, a többi pontján meg többnyire fekete (nincs jel). Ha elveszed a tápot tőle menet közen (de ne tegyél ilyet, mi már próbáltuk ), az utolsó kép megmarad rajta egészen sokáig

Nem, nem ott van. Nincs kiégve, csak KH-s többnyire. Ritkábban a sort meghajtó fokozat hal meg.

És akkor ez ellen lehet tenni valamit?
(#) _ampervadasz_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Annyit jelent, hogy csak a kijelző panel csere oldja meg a problémád.

Ha óvatos vagy és vállalkozó kedvű, akkor még esetleg azt megpróbálhatod, hogy ki/alátamasztod a az oszlop meghajtó szalagvezetékét ott, ahol a TFT panelre van laminálva, hátha csak elvált. Ha viszont derékban megtört, akkor semmi nem hozza rendbe, ritkább esetekben itt egy pici mozgatás, közben kijelző figyelése, majd a szalagkábel abban a poziciójában való rögzítése amilyen poziciban észlelhető az oszlopelhalás megoldhatja a problémát, ideiglenesen.

A manőver arra jógy hogy eltüntesd az inaktív oszlopokat, vagy részben eltüntetesd, így kisebb felület lesz inaktív. Bizonytalan kézzel nem érdemes még neki állni sem érdemes.

Egy HP notebook -nak a kijelzőjét így javítotam meg.

Ott elég volt a rápaszírozás, egy ék alakú tárgy és sok sok pillanatragasztó, de a "gagyibb" verzió, az utólagos alakíthatóség végett(nem szárad meg pillanatok alatt, a viszkozitása meg a teknokoléhoz hasonló)
(#) viktor0312 hozzászólása Jún 3, 2012 /

sziasztok. Az lenne a kérdésem,hogy usb 2.0 ból hogyan lehet 1.1 et csinálni??? Építettem egy játékvezérlőt aminek 1.1 usb kell és persze nem ismeri most fel a pc. win7 az oprendszerem. várom a segítő válaszokat.
(#) didyman válasza viktor0312 hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Az USB vezérlőben van 2.0 és 1.1-es gyökérhub is, a felismerés, és besorolás automatikus. Tehát, a játékvezérlődben, vagy a kábelezésében lesz hiba. A nem ismeri fel pontosan mit jelent? Érzékeli, hogy bedugtál valamit, kiírja, hogy nem ismerhető fel, vagy..?
(#) viktor0312 válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

szia . Semmi nem történik. Már vagy négyszer végig futottam a kapcsolást és jó. ellenőriztem a kábelt is és az is jó. szóval passz. ajó lesz ha meg kell vennem megint az ATmega16-ot
(#) viktor0312 válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

de a legelső próbánál kiírta hogy nem ismerhető fel
(#) _ampervadasz_ válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Csak egy kérdés: Az USB szabványban, ha jól emlékszem úgy lehet "kiválasztani" az USB 2.0/1.1 szabvány között, hogy van egy felhúzó ( vagy lehúzó?) ellenállás a D+ szálon, amitől a HUB is tudni fogja, hogy milyen szabványú az adott USB eszköz és beáll az adott szabványra. Lehet séges, hoyg ennek az elmulasztása okozza a problémát.

Valamikor réges régen,
mikor az USB létre jött egyszer régen,
olvastam egy cikket, mely e témát is vittatta,
s azóta elfelejtettem nagyából az egészet,
és... csak ennyire emlékszem
By Ampervadász
(#) mate_x hozzászólása Jún 3, 2012 /

Sziasztok!

Pár oldallal ezelőtt írtam, hogy nem ismeri fel a windowsom normálisan az usb elosztómat. Na ezt a problémát megoldottam, újratelepítettem a windowst, így már jó De most egy újabb gondom van sajnos. Ha az elosztóhoz csatlakoztatok egy pendrivet, akkor kiírja, hogy az eszköz nagyobb sebességre is képes, ha usb2.0-ás porthoz csatlakoztatom. Pedig az elosztó 2.0-ás és az elosztót is 2.0-áshoz csatlakoztattam. Ha a pendrivet elosztó nélkül csatlakoztatom, akkor jó, nem írja ki ezt a szöveget. Ilyennel már találkoztatok? Mi lehet a probléma? Még majd kipróbálom másik gépen is, de most nincs másik olyan gép a közelemben, amin van usb2.0. A választ előre is köszi.

Üdv, mate_x
(#) vladcepes válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Szia! Látom hogy ma reggel válaszoltál,kérdésemre.,köszönöm.Közben az este szétkaptam a kijelzőt. Nem láttam semmi furcsaságot ahol csatlakozik a kijelzőhöz.(persze ezt kikapcsolt állapotban tettem és nem mozgattam mint ahogy írtad.De akkor megcsinálom azt hogy még egyszer szétkapom és csinálok fényképet hogy remélem én is azt fogom mozgatni mint amit te írtál.Köszöntem.Üdv.
UI:gondolom itt ragasztópisztollyal is megoldható persze ha valóban mutatkozni fog a hiba.
(#) vladcepes válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Amit még észre vettem hogy kikapcsolás után kb fél óra és a csík teljesen eltűnik a képernyőből,tehát nincs végleg benne.
(#) mate_x válasza mate_x hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Na rájöttem mi a baj. Attól még, hogy az elosztó 2.0-ás az nem azt jelenti,hogy a sebessége is ilyen, csak ilyen eszközöket is tud kezelni lassú sebességgel.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 3, 2012 /

Régebb írtam hogy a laptopom hangja lecsökkent kb a 20% ra,tehát ha maximumra húzóm akkor is nagyon halk.,aztán azt is írtam hogy rendeltem bele hangszórókat(igaz nem újakat) de ezzel is ugyan így szól. Írtátok hogy cseréljek rajta hang drivert. Most ami van az ez ami a képen látható.Milyen drivert keressek? Conexant High Definition-t? Vagy mit nézzek? Na meg a háttértárvezérlőnél is van egy ?-jel. A válaszokat köszönöm.

Hang 3.jpg

(#) didyman válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Két hangszóró egyszerre csak nem megy tönkre. Kár volt rendelni. A hangerő meg nem feltétlenül szoftveres probléma lesz, sőt, jellemzően hardveres.. A háttértárvezérlőnél hiba van, talán ilelsztőprogramot hiányol.
(#) didyman válasza mate_x hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ez így nem túl értelmes . Mármint a termékjellemzőként így feltüntetni. Az USB visszafelé kompatibilis eszköz- és vezérlő oldalról is. 1.1-es hubot kb. 10 éve nem kapni már. Az USB2.0-s hub az USB2.0-s sebességgel szinkronoz.

Igen, erre írtam, amit. Helyesebben, nem a csík tűnik el, hanem a kijelző többi része fehéredik hozzá, ahogy a töltés elszivárog az egyes szegmensekből.
(#) vladcepes válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

"A hangerő meg nem feltétlenül szoftveres probléma lesz, sőt, jellemzően hardveres" -Akkor hol keressem a problémát?
(#) vladcepes válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Ezt úgy úgy akartam kérdezni hogy ezt a hardveres problémát hol keressem?
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

A jack aljzat belső oldalán... A kimenetet meghajtó műveleti erősítőnél tippelném a problémát. Ha peched van, akkor ez az erősítő az audio chipre van integrálva.
(#) vladcepes válasza _vl_ hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Amit írtál ez akkor is? ,ha pl:a fűl hallgatóval meg teljesen tökéletesen működik hangosan úgy ahogy anno.
(#) mate_x válasza didyman hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Tényleg elég megtévesztő, de a termék leírásban jól szerepelt: támogatott eszközök: usb1.1 és usb2.0, és full speed sebesség. Tudnom kellett volna, hogy a full speed sebesség az még nem 2.0-ás... De most már megtanultam
(#) _vl_ válasza vladcepes hozzászólására (») Jún 3, 2012 /

Félreértettem, azt hittem, hogy külső hangszóró...
Szóval így egyértelmű: a belső hangszórókhoz van bent egy külön erősítő, és nyilván azzal lesz a gond. A fejhallgatót nyilván másik hajtja meg, azért nincs azzal gond.

Akkor kizárt a szoftveres ok. Rendszerint van a kodeknek fülhallgató kimenete, meg vonalszintű is. A füles megy közvetlen ki, vagy esetleg kap valami móriocka végfokot, a vonali meg megy egy kis teljesítményű végfokra, ami a hangszórókat eteti. A kettő bemenete HW-esen közös.
(#) vladcepes hozzászólása Jún 3, 2012 /

Értem,és ezt a kis teljesítményű végfokot ami a vonali, ezt a laptop alaplapján kell majd keresgélni vagy valahol a hangszórók között?
Következő: »»   309 / 1148
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem