Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   181 / 308
(#) elektrorudi válasza Doncso hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Köszi. Tejhát a B&D-nek mégegy mínusz. Igazából a felsőmarókról kellene konkrét tapassztalat... Egyébként egyetértek veled abban, hogy az abszolut gagyi nem éri meg az árát. Viszont barkács célra nem érdemes venni profi gépet, a kihasználatlansága miatt. Ezért gondoltam úgy (és általában úgy gondolom), hogy úgy állípítom meg a rászánt összeget, hogy: Ár=olcsó x 2. Így jött ki a 20e forint.
A Hitachi nagyon drága (nekem). A másik gond, hogy 1-2 héten belül kellene a gép, tehát arra nem tudok várni, hogy egyszercsak kifogok valami "best-buy"-t egy vásáron... Használtban pedig nem találok (jobb híján) a vakerán megfelelőt.
(#) elektrorudi válasza SALáta hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Megkérdezhetem, hogy melyik vásár volt ez? Ott "általában" lehet jó dolgokat kifogni, vagy összesen az a négy gép volt érdemes a megvételre, amit elhoztál?
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Hali!
Köszi a választ. A Graphite egy új megközelítés... Gyakorlatilag a Bosh-al van egy árban. Nagyon tetszik a megvezetője. Nem gagyi lemez, mint pl. a Bosh-nál. Lehet 12mm-es szerszámot is belefogni, de nem tudom, ez mennyire fontos nekem, mert eddig jobbára 8(6)mm-es szerszámokkal találkoztam. A "precíziós" mélységállítója is szimpatikus. Viszont csak 40mm a max. mélysége, ellenben a Bosh 55mm-el.
Megfordult még a fejelmben az Extol, 17e körül. Igaz, az is csak 40mm mélységű és nem látom egyik képen sem a megvezetőjét... Esetleg azzal kapcsolatban vélemény?
(#) Doncso válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Értem, akkor csak a felsőmarókra szorítkozva, vannak most ezek a gagyik a vakerán, én abból vettem, 12-ért, és ha leszámítom azt, hogy belül elengedte a tekercs magát, ami elég vicces volt, lényegében teszi a dolgát, kettő féle vastagságú szerszám fér bele, és egész jó kiegészítők vannak hozzá, azért bátorkodtam egyébként ebből gagyit venni, mert ugye egy fúró hatalmas igénybevételnek van kitéve olykor, tehát ragasztót kell keverni, betont fúrni...stb oda kell kakaó és minőség, de egy léc marásánál azért nincs akkora igénybevétel, és ugye a gagyik ismérve, hogy ha óvatosan használod, akkor általában elég sokáig jó, egy felsőmarót pedig nem használok minden nap, legalábbis én, így jó választásnak tünt. Ílyenformán megérte azt a 12-est.

Köszi, így már helyére tettem a dolgot. Nyilván egy ilyen hibát nem lehet általánosítani. és arra számítani, hogy nekem is egy szál fog "kiállni". Viszont lehet számos egyéb "egyedi" probléma. Megkérdezhetem, hogy végülis milyen "márkájú" volt amit vettél?
(#) Doncso válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Egy straus 1200w-os, de most nézem, hogy már nem is 12.000 , hanem 8-9000-ért adják, de ahogy látom, vannak különféle márkában, de gyakorlatilag ugyanaz csak a cimke más. Van belőle MATRIX, FERM, ELU, ésatöbbi, ezek ugyanazok, viszont van belőle 1850w-os 12.ért, szerintem az extool se lehet sokkal életrevalóbb, talán csak jobb a grafikája ha érted mire gondolok, viszont Bosch-ok már vannak 27-től újak, de gondolom ezt te is láttad. Hát igen, itt bizony el kell dönteni, vagy vállalod a rizikót, és veszel olcsót, vagy tutira mész, és veszel minőségit.
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Az EXTOL-t én megnézném élőben a helyedben.
(#) bankimajki válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Az extol gépekből, a craftot nem szabad megvenni. A premiumok azért már elég jók. A fortumok pedig örök garisak és ipari gépek.
Üdv.: Miki
(#) SALáta válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Jászapáti vásár, de csak szerszámokat vettem. Ott is a "szemét" között kell válogatni és az nincs ami kell általában.

Értem, köszi. A 10ezer körüli kategória kiesett a képletem alapján.
A Bosh -továbbra is 1,5x annyi, mint a rá szánt összeg.
De... azért nincs elvetve.
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

...Mert túl jó a sztárfotója, vagy mert érdemes lenne megnézni???
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

A Prémiumra gondoltam 17-18ezerért. Minden esetre, érdekes, hogy tartalék szénkefét adnak hozzá...
Az biztos, hogy ennyit még nem vacakoltam egy gép megvételével... Megnéztem, megvettem. De most... kicsit elbizonytalanodtam.
(#) elektrorudi válasza SALáta hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Ez sajnos nekem messze van. ... és kicsi az esély, hogy találok valami jót.
(#) Inhouse hozzászólása Jún 4, 2012 /

Volt egy kéthetes derékfájás, lábhúzódás, mert le akartam esni, kirúgtam a létrát, de megkapaszkodtam!
Ma gyógyultam a munkával, itt tartok, most jöttem le a padlásról...holnap polcozás, villanyászás...

Üdv
Inhouse
(#) tonya válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szia !
Én a használt iparit javaslom, például ezt :
http://epitkezes-otthon.vatera.hu/barkacs_szerszam_gep/elektromos_gep_barkacsgep/furogep_marogep/perles_felsomaro_1597097555.html
Nekem is van egy ilyen, teljesen hibátlanul teszi a dolgát és jó, és ipari kivitel, és svájci cég. Bár igaz, hogy ez kiegészítők terén hiányos.
(#) KTobi válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Aki mászik az esik is, vigyázz magadra!
(#) bankimajki válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Ha a költségvetésbe belefér a prémium, akkor vedd meg nyugodtan. Ha normálisan használod, akkor sokáig jó lesz és nem is lesz vele baj. (Nekem is adtak pár géphez tartalék szénkefét, de még nem kellett cserélnem egyikben sem.) Még a graphite csiszolóhoz is kaptam. És az is megy még az eredeti szénkefékkel.

Üdv.: Miki
(#) satlokk válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 4, 2012 /

Szia!
Látom a télre is készülsz!A szánkó már meg van.
(#) elektrorudi válasza tonya hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Hali!
Kösznöm, ezt én is néztem, de a kiegészítők nélkül (párhuzam- és lyuk megvezető) elég bátor dolog megvenni. Inkább egy komplett kellene. Ha teljes lenne a készülék...
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Öntvény, masszív talp, ötletes mélység finombeállító, fordulatszám-szabályzás, prémium kategória, a 20-as keretbe belefér, szép fotó .
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Köszönöm a megerősítést. Akkor ez marad... Nem vagyok asztalos, tehát egész életemben néhány órát fogom max. használni. Remélem, azt kibírja...
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Köszönöm mindenkinek, aki segített meghozni a döntést. Kicsit még mindíg a Bosch felé hajlok, de egyre inkább meggyőzöm magam arról, hogy az nem tud 10ezerrel többet, mint az Extol. A gagyi lemez megvezetője ugyan úgy nem tetszik, mint a Bosch-é Meglátjuk...
(#) Inhouse válasza satlokk hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Idézet:
„Látom a télre is készülsz!A szánkó már meg van.”

Tegnap az asszony már nézte, hogy hova tudja rakni a takarítógépet... Aztán feljött a gyerek és kérdezte, hogy lesz-e szőnyeg a játszósarokban... Milyen játszósarokban? Hát, ahol tud barbizni...
Ezek kikészítenek!
Köszönöm a jókívánságokat, igyekszem többet nem Dugovics Titusz lenni...hamarosan felkerül a műhelyasztal, aztán be lehet építeni a padlásfeljárót, és kicsit egyszerűbb lesz a felmenetel...

Üdv
Inhouse
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Idézet:
„Tegnap az asszony már nézte, hogy hova tudja rakni a takarítógépet...”
Egyáltalán, honnét van az asszonynak lakatkulcsa???!!!
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Mondtam nekik, hogy csak az jöhet fel, aki tudja a jelszót...már tudják...
Épp villanyászok, fenn van az összes szerelvény, kapcsolók, konnektorok, lámpák, ventilátor...most kábelezek...

Üdv
Inhouse
(#) zolika60 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szerencséd van, most még nincs dög meleg a padláson. Mire meg meleg lesz remélhetőleg befejezed a szigetelést is. Jó kis kuckó lesz. :yes:
(#) Frankye válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Jobbulást! Legközelebb csak óvatosan! Azért szépen haladsz.
(#) szamóca válasza elektrorudi hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

A gyakorlatban a párhuzamvezetőt én speciel nagyon ritkán (inkább szélezési feladatokra) használom.
(#) Doncso válasza tonya hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Mondjuk a perless tényleg nagyon jó márka, nekem egy anyag keverőgépem volt régebben , akkora volt mint egy tesco-s fúrógép, de olyan bitang erős volt, hogy nem tudtam sok éven át tönkretenni, erre nem ellopták..... Kár hogy nincs kiegészítője a felsőmarónak, nagyon megériaz árát, szerintem jobb a bosch-nál. (Zöld) Pedig baresz az oldaltámasza : Bővebben: Link
(#) elektrorudi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Úgy gondolom, nekem most pont arra lesz szükségem. Régi ablakokat kell felújítanom. Tehát jó lenne, ha marás legalább valamivel párhuzamos lenne... Ezért is félek a lemez vezetőktől. Pl. a körfűrész használatában is sok bosszúságot okozhat a nem megfelelő vezető.
Következő: »»   181 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem