Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   9 / 85
(#) mrpriest válasza tomat5 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Hagyományos vonalra tudok adni készüléket akár ingyen is, de a hat relé vezérlés az nem megy.
(#) tomat5 válasza mrpriest hozzászólására (») Máj 14, 2012 /

Köszi szépen, de 2 outputtal rendelkező nekem is van. Sajnos most 6 relét kellene kapcsolni, de szerintem nincs ilyen eszköz a piacon.
(#) hbal válasza tomat5 hozzászólására (») Máj 16, 2012 /

Riasztóközponttal meg tudod csinálni azt, hogy 6 kimenetet vezérelsz és hangüzenetet kapsz arról, hogy a kimenetek milyen állapotban vannak.
(ezt megteheted hagyományos telefonvonalon, vagy akár GSM-en keresztül is)
(#) tomat5 válasza hbal hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Szia
Gondoltam rá, hogy felteszek egy paradox központot egy kimenetbővítővel és egy vdmp3 modullal. Megnézem mennyiből jönne ki így a történet aztán majd meglátjuk.
Köszi az ötletet.
(#) hbal válasza tomat5 hozzászólására (») Máj 17, 2012 /

Pont erre gondoltam
(#) pilota válasza pilota hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Sziasztok!

Látom sok minden változott 2 év alatt...
De nem ezért néztem be, hanem mert megdöglött az egyik NS 128 (majdnem NS-5öt írtam - Én a robot...) tamper kapcsolója. Nem volt nyitogatva de egyszer csak megszakadt. Párszor kapcsoltam rajta, jó lett. Kicsit hajlítottam a lemezen, hogy jobban nyomja a csavar, remélem jó lesz a továbbiakban.
További kellemes rügyezést

Üdv Syn7h37ic!
(#) pilota válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Igen, régi 5500-nál is megy...
(#) pilota válasza apa1 hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

1555ös kezelőn mit akarsz programozni??? A kezelőről lehet programozni a panelt. Fordítva nem. A slotot és a partíciót csak manuálisan.
(#) pilota válasza gabiii hozzászólására (») Máj 20, 2012 /

Érdemes megtanulni fütyülni... Már arra tanítom az ügyfeleket is! Főleg a Samsungokkal van gond. De néha az ügyfelekkel is...
(#) Cavalier hozzászólása Jún 5, 2012 /

PS-128 szirénánál mit jelent, ha teszt után négyet pittyen csökkenő hangmagassággal?
Akku új benne, fél éves. Izzó jó, elvileg (tulaj azt mondta szokott villanni, vagy sokat lsd-zik).. Az útmutatója nem túl bőbeszédű.

Most nem tudok odamenni, gondoltam megkérdem, hátha tudjátok.
Szerviz vezeték levételekor csinál öntesztet, ha jól tudom, ilyenkor villannia is kéne?
(#) hbal válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Fel van töltve az akku? Ha jól emlékszem, akkor szokott ilyen csökkenő hangmagasságú 4 pittyenést csinálni, ha az akku gyenge.

Szerintem hívd fel a gyártót:

BUDAPEST
1191 Budapest, Üllői út 206.

Tel.: +36-1 296-0707
Fax: +36-1 296-0701
E-mail: budapest@trioda.hu

Hétfőtől-Csütörtökig 8:00 - 16:30
Péntek: 8:00 - 14:00
(#) Cavalier válasza hbal hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Nem tudom, el kell mennem megmérni. Lehet, hogy a sziréna töltője mondta be az unalmast, kapott a múltkor új akksit, de azután is csinálja.
A címet köszi, elmegyek valamelyik hétvégén méregetni, ha nem jutok vele előre, megkeresem őket.
(#) hbal válasza Cavalier hozzászólására (») Jún 5, 2012 /

Szerintem méregetés előtt fuss egy kört náluk. Egy telefon és okosabb leszel/leszünk.
(#) sonicman hozzászólása Jún 8, 2012 /

Üdv mindenkinek
Van egy Micron riasztóközpontom. Létezik olyan füstérzékelő, ami zónára köthető? Arra gondoltam, hogy ha megoldható, akkor egy zónát 24 órásra állítok és teszek rá egy füstérzékelőt, hogy riasszon, ha füst van a szobában.
Egy tűzjelző rendszerhez való füstérzékelőt át lehet alakítani ilyen célra?
Köszönöm a válaszokat.
(#) hbal válasza sonicman hozzászólására (») Jún 9, 2012 /

Szia!

Cooper M12

Bővebben: Link
(#) kiskomo hozzászólása Jún 13, 2012 /

Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogyan kell resetelni egy micron scorpion 16-zónás központot?Meg honnan tudnák telepítői leírást leszedni?Válaszotokat előre is köszönöm.Üdv
(#) kiskomo válasza kiskomo hozzászólására (») Jún 14, 2012 /

Üdv!Telepítőit tudtam szerezni de sajna amit ír *10 31*# nem lehet resetelni.Így állította be a mester.Ha valaki tud más módszert,örömmel fogadnám?.Köszönöm
(#) white-dragon19 hozzászólása Jún 19, 2012 /

Sziasztok valaki tudna-e segíteni van nekem egy paradox esprit 728+ 3.20-as verziószámmal, az lenne a problémám, hogy egyik helyen lecseréltük és ezt nem mi telepítettük, rajta van a telepítőzár illetve megy a riasztás ezért is nem lehet reset-elni semmi féle kódot nem sikerült megszerezni. Át lettek írva a gyári kódok ezt szeretném újra üzembe helyezni. Megoldást kérnék az is elég lenne, ha valaki tudná a serial port lábkiosztását mert akkor tudnák usb-kábelt hozzá készíteni és arról az egész szoftvert frissíteni. Előre is köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza white-dragon19 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

728 központot csak Espload-al, és modemmel tudod programozni. A serial port csak output, nem lehet róla a riasztót menedzselni.
Két ellenállással le lehet szimulálni az ADP konvertert, csak egy mesterkód kell hogy indítani lehessen a közvetlen panel-modem kapcsolatot. (a rajz fenn van itt is)
Illetve találsz egy micron modem fotót, azzal is jól megy az Esprit fel-letöltés.
De egy komplett paradox adatkábel rajz is van fenn, ott fenn van a serial kiosztás is.
De, ha nincs kitöltve a panel azonosító, akkor hiába is próbálod, sajnos nem tudod letölteni.
(#) erobi82 hozzászólása Jún 19, 2012 /

Üdv
Bosch (Solutin 880)-hoz lehet zónabővítőt kapni??
(#) Johnycorp válasza white-dragon19 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Szia!

1: Szerintem felesleges fáradnod a programozással. Ugyanis amíg riasztásban van a panel, addig nem tudsz hozzá számítógéppel csatlakozni. Természetesen a telepítői menübe sem enged bele.

2: Egyébként ez a kis-központ kezelőről is gyorsan felprogramozható. Még akkor is, ha távfelügyeletre akarod bekötni mondjuk Ademco Express kommunikációs formátummal.

3: RÉGEBBI verzióknál működött a következő: Ismert telepítő kóddal rendelkező központ EEPROM (pl: 93C66) tartalmának átmásolása ebbe a központba. Ennél már lehetséges, hogy nem megy a dolog.

Ez a központ valóban csak telefonvonalról programozható. Nem is egyszerű, mert nem minden modem tudta a megfelelő protokollt (lásd: BELL103). Végső esetben panelcsere a megoldás.
(#) Cavalier válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Van itt egy ilyen központ nálam, 24C16 EEPROM van benne, gondolom ebben lehetnek a kódok.

Ez alapján lehet faragni hozzá programozót, ki is lehet olvasni vele a tartalmát, szóval akár az is lehet, hogy a kódot meg lehet találni benne.

Ha a telepítő kódokat a PIC-ben tárolja, ott gondolom le van védve, és akkor bukta.
(#) promess hozzászólása Júl 14, 2012 /

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni!
Paradox SP 6000-hez szeretnék távirányítót használni,megvan hozzá az RTX3-as vevőpanel,és REM1-es távirányító,de a leírás az nem sokat segít....
Köszönöm!
(#) harald hozzászólása Aug 5, 2012 /

Szép Napot kívánok mindenkinek elnézést hogy a haladó topiba teszem fel a kérdést de sehol nem találtam meg rá a választ
Lenne egy kis gondom Szétszedtem egy DSC PC1616 központot ki kellett cserélni egy púpos kondit rajta miután összeraktam akku hibát irt kiderült a kültéri akkuja halott le ment 6 volt köröli értékre de biztosra menve vettem két új akkut 12V 5Ah az előző 4,5 illetve a kültéri 2 Ah volt
kicseréltem de továbbra is akku hibát ír. Annyit találtam a leírásban hogy az akku töltési ideje 48 óra de már az is lejárt.
Az akkuk feszültsége mielőtt beraktam 12,8 körül mozogtak mi lehet a gond ?
köszönöm a segítséget előre is.
(#) frecsko válasza harald hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Szia!
Nézd át nem e ment még valami tönkre benne. A központról vedd le az akksit és mérd meg a töltőfeszt. 3,6-6V között kell lennie ha jól emlékszem (már régen javítottam ilyen központot). Az akkut is mérd meg üresen, majd csatlakoztasd a központhoz. Mérj feszültséget. Most a töltőfesznek 13,8V - 14,3V körülinek kell lennie.
Használhatnád az írásjeleket (. ,) mert egybefolyt az irományod nagyon.
(#) harald válasza frecsko hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Köszi a segítséget de most már egyre furább.
A töltőfeszültség akku nélkül 13,78 az akku feszültsége üresen 13,6 ha visszateszem akkor 13,78 a töltő áram impulzusszerű kb. 8-10 másodpercenként 300mA de, amikor levettem az akkut a kezelő becsipogott mintha akkor érzékelte volna az akku hibát mert más hibát nem irt ki sőt még kommunikációt is indított telefonon amit még soha nem csinált.
A központ egyébként működött a kondi csere csak megelőzés volt.

Az akksira menő saru nem kontakthibás? Vezeték folytonos?
Töltő feszültségre másra emlékszem, remélem megtalálom a jegyzetemet...
Kondi cserénél nem csináltál véletlenül zárlatot valahol?
(#) harald hozzászólása Aug 5, 2012 /

Nem kontakthibás a 13,78 voltot közvetlen a sarun mértem egy-két tizedet lehet , hogy csal a műszerem a kondi csere szerintem elég szépen sikerült.
az a furcsa, hogy világit az akku hiba *2 nél 1 zóna
de ha kiveszem az akkut akkor kezd csipogni mintha akkor történne a hiba más hibát nem ír de kipróbáltam kiírja a vonalhibát kommunikációs hibát AC hibát utána vissza áll mindegyik.

Nézd meg egy másik akksival is.
Polaritáshelyesen kötötted be az aksit? (Vicc volt!!)
(#) harald válasza frecsko hozzászólására (») Aug 5, 2012 /

Köszi a segítséget nem tudom mi volt a gond már a kültérit is szétszedtem az is tölti az akkut rendesen de végül már nem volt több cérnám és lenulláztam az egészet újraprogramoztam azóta működik
Következő: »»   9 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem