Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nagyáramú DC-DC konverter
nedudgi rajza teljesen jó, ott 45A dióda van .PC tápjában van ilyen lönnyen kitermelhető.
A LM2940 hasraütés volt, mivel nem tudom a fogyasztód tényleges áramfelvételét. Az a lényeg hogy a 78*12 nagy maradékfeszültsége miatt hamarabb csöken a feszültség, mint egy LDO esetén.
nem nem volt csak bekötöttem ..Gondoltam 1Farad azért mégiscsak 1Farad
![]()
Hát amikor nézegettem mit hogyan lehet stabilizálni ,akkor mindenképp a "egnagyobb" Áramú legegyszerűbb motyót kerestem ..De azért én is túlméreteztem mert 3A sosem vesz fel a médialejátszóm
![]()
Mivel ma már nincs bolt ahová menjek volt egy rosz pc tápom..találtam benn egy sb34-et .....az jó lenne nekem ??
van még benn egy stps3045cw ....melyik lenne jobb?? És ezen 3 lábat hogy hozzam össze? a két anódot kössem össze??
Az STPS3045CW TO-247 tokozása jobb hűtést tesz lehetővé, ha melegedne. Az SMD SB32 hűtése számít egy nagyobb felületű rézfóliára. Kösd nyugodtan párhuzamosan, ha tényleg csak pár ampert fogyaszt a lejátszód, nem lehet gond belőle.
Nagyon elmentünk az offtopik irányba...
Bocs ..ez csak az amatőrségem miatt van ...na de mind egy nem jött össze ...de ha belegondolok .talán azért mert ,ha leállítom az autót ,egyből leesik a fesz 14,4V-ról 12,5-re..eddig nincs is gond .megy is szépen tovább a rendszer..aztán ez a fesz szép lassan kezd ugye esni ,mind két akksiban..amikor indítok ,a dióda miatt ugye nem a főakksiból merít hanem a 12V7,2-es akksiból ,de annak is leesik annyira a feszültség szintje hogy azt már nem tudja a 12V stab ic,így leáll....már csak egy megoldást tudok elképzelni ,hogy meg kéne mérni pontosan milyen fesznél akar lekapcsolni az ic, és egy feszültségfigyelő kapcsolást összerakni ,ami ha a határfesz alá esik,akkor átkapcsol egy relén keresztül egy 2X12V sorba kötöttt akksira ....így biztos nem kapcsol le indítás alatt sem ...szerintem .. már csak kivitelezni kellene valahogy , de halvány lilám sincs hogy álljak neki ..de ez már nem ebbe a topikba való ..hová fordulhatok ez ügyben szerintetek ?
mire a relé átkapcsolna, addigra megint reset...
pontosan mekkora áramot vesz fel a kütyüd?? Mégiscsak dc-dc konverter kell neked, de egy tl494 ic meg egy pc táp trafója. Neked egy olyan konverter kell, ami 5v-ról tud 12v-ot csinálni, és amikor visszatér a 12v akkor meg csak kis kitöltéssel megy a pwm a trafóra Azonban trükközni kell, mert az ic 7V alatt nem működik.
Kösz hogy legalább ötletelsz
![]() 12V-on 4A vesz vesz fel folyamatosan .. Érdekes amit írsz ..először 11-14,4V ból csinálni 5V-t .utána vissza 12V-t és aztán azt ismét stabilizálni 12V+5V-ra ![]()
nem...
röviden: a pc trafó 50-75kHz frekin kapcsolgat, és az áttétele 5V -> 12V ekkor még simán tudja a 12v 5A-t Azonban ha növekszik a feszültség 5->14V ig ugye nőne a szekunedr feszültség is. Nos a 494-es ic visszaszabályozza a két tranzisztort, ami a trafót kapcsolgatja. magyarán annyira "elveszi" a feszültséget, hogy beáll szintén a 12V a trafó kimenetén. Mivel mindez kapcsolóüzemben megy, ezért nincs elfűtött felesleges teljesítmény .privátban keress meg, rajzolok, számolgatok.Mivel 5V-on is működőképesnek kell lennie, ezért az előállított 12V feszültséget vissza kell vezetni magára az IC-re is.
Sziasztok!
Szeretnék egy "kompakt" step-up tápot összerakni, elsősorban autóba (12V) pár Wattos erősítőnek (18V kimenő fesz körül), illetve univerzális beállítható próbatápnak. Itt találtam egy kapcsit: (csatoltam). A kimenőfeszt szabadon állíthatom az U=1,25*(1+R2/R1) képlet szerint? Fogja bírni a belső Q2-Q1 Darlington pár a 18V-1,5A folyamatos terhelést? Mekkora és milyen tekercset rakjak a kimenetre, hogy ne legyen "zajos"? Előre is köszi a válaszokat: fg
Szeretnék építeni egy Dc Dc step down convertert (buck converternek is hívják), legalabb 10 A terhelhetőséggel. Bemenő feszültség 35-38 V,kimenő pedig 14-15V.
Volna valami ötletetek, vagy rajzotok esetleg?
Ez a kapcsolás nem az a kapcsolás, ami neked kell. Van másik.
Változott kicsit a terv, a bemenő feszültség 30v-45v - ig kellene legyen, és a kimenő az valamivel nagyobb mint 12v (13,5v-14v), mivel akumlátort kellene töltsön.
Sziasztok !
A "buck" konverter az miben más mint a nem "buck" ? Jobb ? Rosszabb ? Érdemesebb olyat használni ? Kösz !
Egy másik fórumot linkelnék ezzel kapcsolatban: Bővebben: Link
Az itt lévő megoldás bőven teljesíti azokat az adatokat, amiket adtál. Érdemes azt a pár oldalt végignézni, több kép és pdf is letölthető, a rajz publikus 65V ac/dc bemenet, 20A! A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2014
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni.
Egy DC-DC konvertert kellene építenem, mellyel 4db párhuzamosan kötött 3,7V 5000mAh LIPO akkumlátort töltenék 1C-vel (4,2V 20A) A bemeneti feszültséget egy motor adja generátor üzemben 2-6V között. |
Bejelentkezés
Hirdetés |