Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » VFD óra IV-6 csövekkel
Témaindító: rockersrac, idő: Jún 28, 2010
Témakörök:
Várom a végleges verziót a csövek már régóta megvannak hozzá .)
Erről készül cikk? Nagyon érdekelne ez is!
Addig is míg elkészül a cikk: Egy előzetes anyagjegyzék a lelkesedés fokozására vagy lelombozására.... Főleg a darabszámok változhatnak egyes tételeknél (100nF SMD, 100k SMD).
Igen, a 16F648A az óra, a 16F1503 pedig 6 db PWM. (Egy PWM csatorna így 38 Ft: (179 Ft+áfa) / 6 kerekítve.) Ha nem kell az RGB led-es csőalávílágítás, a 16F1503 el is maradhat. Az MCP9800A0, MCP9800A3 és MCP9800A5 verzió is használható.
Az is van.... De még ebből a verzióból nincs bemért példány. Ha megnézed a fentebbi képeket, akkor látszik, hogy az RGB ledek vezérlése másként volt megoldva. És még némi vékony, zöld vezeték is látszik...
Okés, értem. Nem lenne kompaktabb megoldás egy nagyobb PIC? (Nem csak ár szempontjából, hanem a kapcsolás kialakítása miatt)
Aztán kapcsolási rajz :wow3: meg a program... :wow3: ... Néha azon kapom magam, hogy úgy utánépítenék én is valamit...
Csináld úgy mint sokan mások (hozzáteszem teljesen jogosan és számomra érthetően), mondjuk amíg meg nem térül a befektetett munkád addig a felprogramozott mikrokontroller csak Nálad legyen kapható (ez csak egy ötlet volt).
Én már felajánlottam a befektetett munkád utáni támogatásom. Amit nekem többek között a nixie távirányító kapcsán segítettél az számomra felért mindennel.
Akárcsak "vanzerr" én sem kívántam semmit sem ingyen, de vettem a lapot! Minden jót! :wave:
Csak annyit várjatok még, amíg bemérem és megírom a cikket...
A LED-es csőalávilágítás egy elkülönülő funkció. Az első verzióra rátettem kétszer a Mule-2 RGB kapcsolását, de nagyon sok alkatrész kellett volna hozzá. A költsége ugyan nem sok (2 db MCP23017), de rengeteg tranzisztort és ellenállást kellene beforrasztani és csak 16*16*16 színt tudott. A második verzióra kb. megnegyedeltem a tranzisztorok, ellenállások számát, a színek lehetőségét 256*256*256 -ra emeltem úgy, hogy az alkatrészköltségek csökkentek. Nem kellett a panel óra részét újratervezni, az óra programját átírni más kontrollerre.
Már csak egy kérdés van: Az 5V -os táp bírja-e majd az RGB led -ek fogyasztását lényeges melegedés nélkül.
Sziasztok
Kaptam néhány IV-11 csövet, és szeretnék belőle egy órát építeni.A gugli ugyan a barátom, de jobban bíznék egy olyanban, amit már valaki megépített. Ha van valakinek ilyen kapcsolása, küldje már el legyen szíves. Előre is köszönöm. Üdv: Csupasz
Amit idők során összeszedtem, rajzokat stb.. átküldtem.
Csemegézni lehet belőle vagy részelemeket adaptálni. üdv.
Nem tudom mekkora méretű, de nem lehetne ide felrakni tömörítve? Engem is érdekelne.
Előre is köszönöm!
Csak a googlival összeszedett anyagok, még rendezni kellene, mert van nem ide való is, illetve csak részelemek több rajzból szeretnék összegyúrni egy optimálisat.
Ha kész akkor felteszem. Valami hasonló öszvérre gondoltam mint a Mulev2. üdv.
Szia!
A belinkelt Assembly_manual_Jenny.pdf file már nem található, fel tudnád tenni ide vagy linkelni, érdekelne a táp része. Köszi.
Szia!
Nem fér fel ide, nézz bele a levelesládádba...
Ez engem is érdekelne, esetleg magát csak a kapcsolást kép formátumban nem tudnád feltölteni?
A többi kíváncsi már megköszönte korábban, még mielőtt az jönne le, hogy a bunkók miatt királyi többest kell használni. de azért jó hogy itt is fent van mert hasznos a cucc.
A IV-6 óra tapasztalatai szerint a fűtés tápba is érdemes külső kapcsolóelemet tenni, főleg, ha SMD kivitelű az MC34063.
Sziasztok! körbenéztem de azért megkérdezem, hogy nincs valakinek egy működő rajza 6db IV-6 os csőhöz? remélem valaki tud segíteni
Sziasztok, a IV6 VFD csőnél mekkora fogyasztásra kell számítanom egy óránál, tehát mennyi a fűtés és egy szegmens fogyasztása (mA ?) Amit rockersrác rakott ki annál nemtudom melyiket kell nézni .
Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |