Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én mikor meguntam az átkötéseket és elkezdtem próbálkozni kétoldalas nyákkal mérgemben vettem 200-200db 0R ellenállást. SMD1206 és furatszerelt. Darabja 1 ft körül volt bruttó.
A víziónozás ötlete akkor jött, amikor láttam nem is olyan régen ebben a témában Bari- fórumtárs ilyen módszerrel ónozott NYÁK-jait.
Egy kis elektronika, barkácsolás és a természet találkozása.
Probléma: 3D-s házimozi projektor nagyon vastag kábeleit elrejteni a falon, esztétikusan. Megoldás: Fa a falon Kivitelezési idő: ~ 1 nap A fa törzsébe és az egyik ágba ami a polcra megy, egy horony van marva, abban fut a vastag video és táp kábel. Alul a törzsnél be, felül az ágnál ki...
Nagyon ötletes! Ha megnő estleg a fa, akkor a projektort beépítheted egy madáretetőbe.
...sokat fogsz csuklani, mikor a port törölgetitek a levelekről és az ágakról...
Nagyon ötletes szerintem sokan vagyunk ezzel , hogy a sok kábel dzsungelt , hogy kellene elrejteni. De mi van akkor ha bele csap a villám a fába ?
Egyébként ha meg még optikai kábel lenne benne még meg is lehetne világítani a fa erezeteit szép lenne .
Sziasztok!
Szeretném bemutatni utoljára épített kis tápegységemet. Amit tud: 0-26V, 0-2A VAGY +-0-13V, 0-2A Az alapja az oldal kapcsolási közt található Edison14 által megosztott terv, 1-2 apróbb változtatással. Ezt kiegészítettem egy AVR-es LCD panelmérővel és egy L165V IC-re épülő, egyszeresből kettős tápot csináló kapcsolással. Ez az áramkör külön leválasztható egy kapcsolóval. A doboz már adott volt, így a feladat magától adódott: bele kell férnie mindennek. Ezért is a nagy belső kavalkád.. Mivel igen csak hely szűkében voltam, így a doboz összefogatásához szükségmegoldás született. :gumicsirke:
Szia!
Nagyon jó kis tápegység lett! Különösen tetszik, hogy feltetted az aljára a kapcsolási rajzot. (mint régen a rádiók, telefonok, stb belsejébe volt szokás beragasztani.) A belseje valóban kicsit "cipőkanalas" lett, de ez legyen a legnagyobb baj. Maximum azért baj, mert így gyakorlatilag lehetetlen "szépen" elrendezni mindent. Viszont nem kell nézegetni, ha működik! Használd, dolgozz vele sokat, legyen vele örömed!
Igen, a cipőkanál effektuson kívül nincs vele gond! Nekem is tetszik! Így tovább!
Örülök, hogy tetszik nektek!
A készülék aljára ragasztott kapcsolási rajz mondhatni nem újdonság nálam. Már néhány javításnál jól jött; ezzel megmentve engem fejvakarászástól, interneten kutakodástól, nyomtatgatástól.
Összedobtam egy TDA7294 véget sub-filterrel. Jó amit csinál, de többet vártam. (ugyanazon forrásról és tápról egy TDA2050 SOKKAL nagyobbat szól.)Íme a képek:
Ne is csodálkozz, hogy ugyanakkora feszről nem szól jobban a nagyobb. TDA2050 max +-25V, másik meg max +-40V-ról járhat. Tehát a 7294 ekörül tudja azt a teljesítményt, amit írnak rá.
Szép, precíz a panel!
Ahhoz képest nem is rossz! Külön dicséretes, hogy ott a kapcs. rajz, esetleg egy beültetési rajz is hasznos lehet. A rajzok sérülésének elkerülése érdekében viszont célszerűbb a rajzokat belülre (a dobozfedél belső oldalára) rögzíteni azokat. Egyébként tetszetős a külső a "különös" fedélrögzítés ellenére is.
Köszi!
Az aljára ragasztott kapcsolási rajz egyben információs adattábla is, (bemenetetek, kimeneteket, mi az egyátalán és hogy ki mikor csinálta) Szépen le van laminálva széles átlátszós ragasztóval.
Idézet: Azt a tervezőmérnök csapat úgy hívja, hogy "maximális térkihasználás". „cipőkanál effektus”
Látszik hogy nem az elektronikában vagyok mérnök, de sebaj, jó pap holtig tanul!
Köszönöm! Azt pedig hogy nem vagyok vele megelégedve gyorsan vissza is vonom mert "a hiba az ön készülékében van". Vagyis csak volt...
Mai nap unatkoztam,és volt egy kis szabadidőm így 1,5 óra alatt megbízásbol csináltam egy USB.s Ventillátor-t . Tudom nem nagy dolog,de azért nyáron nagy haszna van.Bővebben: Link
Ha PC venti és van fordulatszám kivezetése, akkor azzal lehetne kapcsolgatni a LED-et és akkor menet közben is úgy nézne ki, mintha állna .
Szép és, jó, hasznos is, de a kameratechnikádon javíthatnál, mert majd le estem a székről, annyira megszédültem a "rángatástól". :hide:
Csak aztán valaki bele ne nyúljon az "álló" ventibe.
Köszi .Igen tudom mire gondolsz a vezérő jel láb.
Elnézést,igen megpróbálok máskor jobb minőségűt csinálni.
Laptopnál nem raknék az USB re motort nem tudni zárlat , vagy áramfelvétel vagy , akármi miatt is nehogy szét égjen neked a laptop alaplapja , illetve az USB csatlakozó .Nem igazán ilyesmire lett az kitalálva.
Igen tudom számoltam vele tudom 250mA feljebb nem érdemes menni a de lemérve 150mA evett a ventillátor.
Kb. egy hónapja vettem egy netbookot és új problémával szembesültem a gyenge wifijel problémájával...Nagyon zavaró volt a szakadozó net a műhelyemben ami a rooteremtől kb.50méterre található. Három B30-as fal állt az utamban tehát nem véletlen a gyenge jel...Úgyhogy körülnéztem ,hogy mit tehetek ez ügyben és egy quadot választottam. Egy falat sikerült kikerülnöm. Aválasztás jónak bizonyult...Térerő a maximumon!
Tényleg, teljesen korrekt lett még szobadísznek is
Szia!
Erről az antennáról tudsz részletesebb információt mondani? (pl. megvalósítás, anyagköltség meg ilyesmi) Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |