Fórum témák
» Több friss téma |
Amit én kivettem az adatlapból, hogy az INT láb alacsonyra húzásával jelzi, hogyha valamelyik I/O lábon állapotváltozás történt.
Azt viszont nem találtam meg az adatlapban, hogy miért kell először írni azután olvasni, hogy egyáltalán működjön az INT láb. Mert ha ezt nem teszem meg, nem csinál semmit.
Bár nem szokásom, de most feadtam a küzdelmet a bill.mátrix, pcf, megszakítás problémámban. (Nem szép, de fusson le kétszer a megszakítás. Nem érdekel.)
Lenne egy újabb kérdésem. Próbálgatom a tömbkezelést, és a mutatókkal is ismerkedem, mert eddig nemnagyon foglalkoztam vele. Tömböket már csináltam, de csak olvastam belőlük. Most viszont írni szeretnék egy tömbbe, ami már sikerült, de nem nagyon értem, hogy mit is csináltam.
A fentieken kívül, még az lenne a kérdésem, hogy többdimenziós tömböknél, hasonló kép kell eljárni?
Van valami komoly okod rá, hogy mutatókat használj az indexelés helyett?
Nincs. Csak szeretném megérteni a mutatók használatát is. Az indexelést, hogy érted?
Szia!
A mutatóval "gyakorlatilag ugyanezt" csinálod az eredményt tekintve, csak nehezebben átlátható ( a mutatódat ráállítottad a tömb kezdő memóriacímére és azzal teszed egyenlővé a változót, a mutató címének a változtatása a tömb típusának megfelelően történik: ha az eleme 1 byte-os, akkor 1-el, ha 2 byte-os (int), akkor 2-vel növeli !). Remélem érthető, de nézd meg a C alapműben! Steve
Érthető, köszönöm szépen a példát.
Idézet: „de nézd meg a C alapműben!” Már vagy öt féle C könyvet/online könyvet (PIC programozás C ny..., A C programo...Brian W. K..., tanulgatom a PIC-kwik-et, stb..) olvasok egyszerre, de a tömbökről nem sok infó van. Főleg arról van kevés, hogy ha adatot szeretnénk egy vagy többdimenziós tömbben tárolni.
ha dinamikus tombot akarsz akkor malloc calloc realloc ezeket keresd meg.
Szia!
Idézet: „de a tömbökről nem sok infó van. Főleg arról van kevés, hogy ha adatot szeretnénk egy vagy többdimenziós tömbben tárolni.” Mondjuk itt is olvashatsz róla ( korábban már többen is ajánlották ezt a könyvet, én is ezt olvasgatom): Bővebben: Tömb_Link_1 Bővebben: Többdimenziós_Link_2 Steve
Ezt a könyvet olvasom, de valami elfuserált kiadásban. Ja és könyv formában. (Lehet, hogy egy kicsit maradi vagyok, vagy csak szeretek olvsani, de nem a monitoron?)
Egy pillanatra (de tényleg, csak egy pill) visszatérve a PCF8574 megszakítás probléára. Megnéztem szkóppal az INT lábat, és az eredmény.... Azt csinálja ami le van írva, és csak egyszer vált szintet. (Pedig reménykedtem benne, hogy a gomb felengedésekor is csinál egy megszakítást. Ezért már tényleg nem tudom, hogy miért fut le kétszer a megszakításom. A szkóp szerint ~1.480ms-ot alacsony az INT láb, a megszakítás, a flag törléséig, meg ~10ms. De ahogy írtam, ígymarad! Szia! Én is papíron olvasom, mert szerintem is jobb úgy ! Steve
Tud valaki jobb módszert, a kockásfüzet, számológép párosnál, hogy nokia lcd-re (84x48) font-ot készítsek? 10x12-es betüket/számokat szeretnék csinálni, de csak olyan segítséget találtam, ahol nem látom egyben az egészet. Úgy meg elég nehéz szerkeszteni.
Nézd meg a csatolt fájlt, hátha hasznos lesz én szoktam használni.
Köszi. Ez megvan nekem is, de nem tudok vele számokat csinálni. Készítek egy font-ot vele, berakom a programba, és kínai karaktert rajzol ki. Lehet, hogy én vagyok a béna. Pedig mindent az oktatóvideó szerint csinálok.
Én se tudtam anno használni ezt a programot ezért csak megrajzoltam benne a karaktert, hogy ne papíron keljen kínlódnom és "manuálisan számoltam ki és írtam írtam be a programba" Csak számokat csináltam nézd meg hátha tudod használni
Azóta felhívták a figyelmem, hogy a karakterkészletet kétdimenziós tömbbe is rakhattam volna de, még arra nem jöttem rá, hogy hogy kell nem igazán értem.
Már magam sem tudom,, hogy melyikben láttam futólag, de akkor pont nem érdekelt...
LCD Font Designer: http://radzio.dxp.pl/font/ Bitmap2LCD: http://bitmap2lcd.com/
Fél napi munkám, egy nulla, és egy egyes. (nem vagyok rá büszke)
Ezek 9x11-es méretűek, és egyel nagyobbat szeretnék. A tied meg túl nagy, sajnos, pedig jól néznek ki. Azért köszi, a linket is.
Köszönöm, mindkettőtöknek. Most összeállt a kép.
A "glcd font..."-al megszerkesztem, és az "LCD Font Desi..."-el megcsináltatom a számítást, és már kész is. (pár nap)
Sziasztok!
MSP430G2553-as kontrolleren szeretném az ADC-t használni úgy, hogy a Data Transfer modul lementi a kvantált értékeket egy tömbbe. Ebben az esetben az ADC10SA regiszterbe kéne írni az adatok helyének a kezdőcímét.
Ezt a fenti módon,a tömb kezdőcímének átadásával próbáltam megoldani, de az alábbi fordítási hibát kapom: Idézet: „error #515: a value of type "unsigned int *" cannot be assigned to an entity of type "unsigned int"” Valakinek valami ötlete, hogy hol hibáztam?
Ha esetleg számítana, akkor CCS-t használok.
Nézd meg a gyári mintapéldákat! Típuskényszerítést kell alkalmazni:
Miután elküldtem a hozzászólást, én is ezzel próbálkoztam, de mindenesetre köszönöm szépen a segítő szándékot!
Látom Dunát lehet rekeszteni velük, de ez nem tántorított el attól, hogy elkezdjek írni egy betűkészlet számolót. Illetve jelen állapotában inkább csak karakter számolót. De talán hasznát tudod venni, a 0-sodat és 1-esedet sikerült vele reprodukálnom.
.NET 2.0 kell hozzá, de ez általában már be van építve a W* operációs rendszerekbe. Bővebben: Link A történethez hozzá tartozik, hogy még sosem használtam GLCD-t, csak a linkelt programok és a minta karakterek alapján totóztam ki, mire lehet szükség. Minden észrevételt örömmel fogadok.
Nekem tetszik a programod. Köszönet érte. (ha ennyi elég)
Valaki használta már a "komolyabb" kontrollerekben lévő DAC12 12 bites D/A perifériát? Se adatlap se minta driver alapján nem sikerült életre kelteni
Sziasztok!
Valakinek sikerült már használni a "math.h" állományban lévő függvényeket? Ha igen, akkor mi a trükkje? Elsősorban a szögfüggvényekre és a gyökvonásra gondolok. A fordító szerint kevés a RAM (MSP430G2553). Ha jól tudom, akkor ilyenkor a fordító csak a "heap" (dinamikusan kezelt) memóriaterületre pakolgatja a függvény belső változóit. Próbálkoztam azzal, hogy drasztikusan megnövelem, de így sem akart lefordulni. Ha tévedtem a "heap"-es dologgal kapcsolatban, akkor nyugodtan javítsatok ki. Nem vagyok túlságosan otthon a fordító működésében.
Helló.Lenne egy olyan kérdésem hogy msp 430 g2231-es ic-vel lehet-e ilyen kijelzőt programozni(képet csatoltam)
Adatai: -3" -felbontás:240X400pixel -256000szín Esetleg valami kisseb animációt megjeleníteni rajta vagy több msp-ic segítségével egy kis ms-dos os számítógép megalkotása.Erre lennék kíváncsi hogy ezek valameike megoldható-e ezzel a kijelzővel.
Helló! Mivel fordítod a programodat? Mert nekem a IAR Embedded Workbench alatt jelentkezett olyan probléma, hogy a 2kb-os kódlimit lefogott a ramból is területet. Fordítás után oldalt megjelenik a memóriatérkép, összevetve az adatlappal látszódott hogy a ramból is elcsípett és nem csak a kód helyéből.
Szerintem nézz utána a kijelző típusának. Legjobb tudomásom szerint ezek tartalmazzák a kijelző vezérlő áramkörét, tehát nem neked kell törődni a pixelek folyamatos frissítésével. Ajánlatos megnézni a vezérlő kódokat és jelszinteket, lábkiosztást megnézni. Szerintem biztosan életre kelthető MSP vezérlővel is.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |