Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Manapság nem probléma az USB-s tápellátás. Pédának például itt van EZ. Persze ez már a modernebb generáció, laptopokon nemtudom elérhető-e, egy régi USB 2.0 nem biztos, hogy tud enyit. Számítógép használat közben kb. 500mA jöhet ki max az USB csatiból.
Mindazonáltal nem gondolnám, hogy egy számítógép USB csatlakozását labortápként kellene használni. Én nem kísérteném, a szerencsémet. Persze más dolog, ha egy periféria (ami amúgy is ide csatlakozik) tápellátásáról van szó.
2*30-40W-os AB osztályú tranyós erősítők közül, ki mit ajánlana?
Az egyszerűség és a hangzás lenne a legfontosabb.
Én ezt: TDA2050
Sziasztok nem tudja valaki hogy mivel tudnám kihelyettesíteni ezt 2SC1837.Köszi
Én ezt: LM3886
Nyílván nem labortápról van szó, de ott van páldának a külső vinyó. Nekem van olyan portom, amiről fe se tud pörögni, meg aztán a multimédiás eszközök energiaigényét is ki kell elégíteni, ami nem kevés főleg töltésnél. De visszatérve a témához, szerintem USB-ről simán elmehet egy 1-2W-os erőlködő.
saraha&reloop:
Ha jól tudom egyik sem tranyós erősítő. Jelenleg a 3886 kistesója van nekem, a 1875-ös. Ennék akarok most hangzásban feljebb lépni.
Tényleg,bocs nem is figyeltem,hogy tranyósat keresel.
A 1875-öt hangzásban felülmúlni egy egyszerű tranyós kapcsolással szerintem nem is olyan könnyű feladat.Mert egy jó rendszerben igen komolyat alakít az a kis IC. Próbáld meg KD B5-jét...(az mondjuk meg nem egyszerű...)
Nem baj, én küzdök ellene, és támogatókat várok.
Jelentkezem a támogatói listára
A felkínált IC-kben tranzisztorok vannak Ezek szerint diszkrét elemekből szeretnél építkezni. Előre bocsátom: a várható eredmény rosszabb lesz, nagyobb és drágább.
Van most deszka model szinten egy kapcsolásom Bővebben: Link. Tíz napja hallgatom, bitang jó.
Tettszik a mostani hangja, csak annyira bele lett ültetve a bogár a fülembe, hogy jobban szólnak a tranyós cuccok, hogy építeni szeretnék egyet.
Megnézem ezt a B5-öt, köszi.
Sejtettem, hogy vannak benne.
Igen, diszkrét félvezetős érdekelne. A várható eredmény, most kicsit ellentmond annak amit eddig hallottam ezekről. Mindenki csak dicsérte eddig. Melegebb meg szebb hangjuk van.
Melegebb meg szebb hangjuk van.
Ezek azok a meghatározások, amikkel nem sokra mégy. A mások szerint, a haver azt mondta, meg azt írták róla, típusú bejegyzések semmik ahhoz képest amit Te tapasztalhatsz, amikor egy adott összhanghatást hallgatsz, értékelsz. Nekem pl a nagyra tartott végfokok által nyújtott hangok nem tetszenek annyira. Amibe IC van meg pár alkatrész az meg igen. Tehát csak a füledre hallgass, ne más mondja meg neked a tutit.:yes:
Nem tudom, én ezt így általánosságban látom mindenütt, hogy azt mondják az jobb.
Sziasztok,
Volt egy kid időm foglalkozni a megépített, de nem működő erősítőmmel. EZZEL. A tda7294 +-30 voltot kap és a hangszóró kimeneten 30 voltos negatív feszt mérek. Lehetséges, hogy az IC nem jó és egyszerűen átmegy rajta ez a fesz? A kimeneten mért fesz. teljesen független a potméterek állásától... Köszönöm
Elfelejtettem írni, hogy ezt a feszültséget bemenő jel nélkül adja le....
Szia! Így korrekt a kérdés. Javaslom jól dokumentált kapcsolásba vágjál bele. Quad405, VF2, VF3. Megjegyzem LM3886-ra nem sok panaszt hallottam. Csak úgy íze végett, egy kis kostoló.
Éppenséggel egy szimpla keverőt akarok haveromnak összerakni mert rádióhoz kéne neki. Müszakilag meg analfabéta a csávó.
Quad 405 öt nem ajánlom doksi nélkül. VF3 vagy lm amit ajánlok kezdőknek, és jó is a hangja.
Ahhoz, hogy jobb legyen nem kis áldozatot kell hozni: Bővebben: Link
De ez füles erősítő vagy nem?
Szia
Szerintem építsd meg Chz hibrid erősítőjét. Rendes 2sk/sj audio fetekkel. -Egyszerűen kivitelezhető. A HTA30 nem füles erősítő, persze azt is rá lehet kötni , csak egy minimális beavatkozást igényel
Olyannyira, hogy én is építek egyet, ha köbzotya hozzájuttat kész panelhez.
Én LM3875-el fogom megépíteni és stabil tápról.
Az egy nagyon jó választású ic. Kérésre egy ismerősömnek én is megépítettem még pár éve, és valóban kimagaslóan jól szól..
Valóban jókat hallani róla, de az ára brutális. (Ezek ellenére, az én minimál rendszeremen (MP3 forrásról), nem érzem jobbnak a TDA 7294-től. Ez nem jelenti, hogy egyformák, de nagyon kritikus rendszer, és hanganyag kellhet az erényeinek fitogtatásához.
Senki sem akarja labortápként használni... Pusztán az elérhető, szabványos, 500mA-es áramkerettel gondolkozunk. Az meg nem igaz, hogy az alaplap tönkremegy, ha az USB-t túlterheljük, van ott rendes védelem az USB tápvonalon, rendszerint öngyógyuló biztosító, ritkában nem öngyógyuló, normálisabb lapokon félvezető alapú. És rendszerint az USB vezetékezése bőven elbírhat 1A-t is, a legtöbb mai lapnál erre már régen terveznek. Az USB 5V származhat főköri és készenléti 5V-ról, itt sincs semmi hókuszpókusz.
És, hogy valami kötődő is legyen, a TDA7052 pont ilyesmi alkalmazásra van kitalálva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |