Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Házi feladat elmélet - tételek
Jó a számolás leszimuláltam.
Sziasztok!Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget a feladatsoromban!Nagyon rendesek vagytok!
[off]Nem tudom, hogy hol adnak fel ilyen feladatokat, de azért érdekelne. A (4.) kész vicc. Az egész feladatsor megfogalmazása... hmm... Inkább nem írom le.
Könyörgöm hol használják az elektromotoros fogalmat? Esetleg üresjárati kapocsfeszültség? Sokkal értelmesebb nem?
Pedig a feszültség generátornak elektromotoros ereje van. Ez adja az üresjárási feszültséget a a valós feszültség generátor kapcsaira a belső ellenálláson keresztül.
Középsuliban adnak ilyen jó feladatokat!A fizika tanárom kedvencei!
Szia!
Kérlek levezetnéd az 5.feladatot,mert a tanárom úgy kéri?
Sziasztok!
Még az 1;2;3-mas feladatban tudnátok nekem segíteni?
1., Váltsd át mindkettőt 10E-9 ohm m -re (1000/17,8)
2., A körben 4V/53 ohm áram folyik. Az 50 ohm -ra jutó feszültségeséssel megbirkózol. Kapocsfeszültség. 3., A teleppel sorban rajzold be a 0,8 ohm belső ellenállást, innen csak számolgatnod kell. 5., A félkörívek helyére rajzolj két-két sorbakötött R ellenállást
5.: pont úgy van, ahogy reloop írta.
A második esetben 3*R lesz sorba az egyik ágon, és párhuzamosan a másik ágon a maradék 1 db R-rel. Tehát az eredő: 3*RXR=0,75*R
Sziasztok!
Ván pár darab tételem ami nincs még kidolgozva. Esetleg valakinek van valami információja,tud segíteni ebben nekem?
KEDVES úrak! segitsetek a kezdő unokámnak megoldani a feladatát ami a mellékleten található.
Előre is köszönöm Szabó J.
Szia! Szerintem jó, de ha valami mégse, majd valaki okosabb kijavítja. Tessék:
1 Au= (h21/h11) * ( 1/h22 x Rc x Rt ) Au= (200/3000) * ( 1/0,00005 x 5000 x 5000 ) = 148 Rbe= R1xR2xh11 = 100x33x3 = 2,67k 2 Au= (R6/R5) +1 = (960/9.2) +1 = 105 Rbe= R4 = 22k Uki= Ube*Au = 0,068 * 105 = 7,14V Pki= Uki2/Rt = 51.25/60 = 0,8544W
Nincs ott az ut...
Hol nincs ott? Vagy hol kéne ott lennie? Az még lemaradt hogy nem fordít fázist.
Tranzisztoroshoz kell táp is, úgy hogy számoljam ki?
Kedves Barátaim uraim !
Nem hittem volna, hogy unokám ilyen gyorsan kézhez kapja a megoldást. Köszönöm! Az előző megoldás második példájában akkor a jó válasz, hogy nincs fázis fordítá? Kérem ne vegyék tolakodásnak de még szükségünk volna a csatolt feladatok megoldására.
A feladat nem kérdezte a tápfeszültséget.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. BLDLC motorokhoz nincs valakinek anyaga? Pl. : indítások, fékezések, állandó sebesség kézbentartása, fordulatszámváloztatás lehetősége.
AZ ELSŐ KETTŐBEN?
Ami fel van irva a fűzetben. Az elsőnél a kérdés : Rbe=? Au=? A Másodiknál a kérdés:Rbe=? Auv=? Fázis viszony=? Vki=? Pki=?..............Ha Vbe=68mV
Táp feszültség nélkül nem lehet kiszámítani!
Látod mégis sikerült.
Szia!
Ilyen motorról még nem hallottam. Talán a BLDC, azaz a BrushLessDC, azaz a kefenélküli DC motorra gondoltál. Ez a szinkron motor egyik speciálisesete, a részletesebb szinkrongép leírások kitérnek rá. Ha érdekel van egy Nagy Lóránt jegyzetem elektronikusan, amiben néhányszor tíz oldal van róla. Sajna több mint 3MB, ide nem tudom feltenni. Ha érdekes lehet, keress magánban.
Elmagyaráznád hogy hogyan? 5ös vagyok analógból, csak tudom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |