Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   41 / 443
(#) MPi-c válasza bancsi15 hozzászólására (») Szept 18, 2007 /

Invoke ikon (négy db kapu), majd annak a kapunak (elemnek) a kiválasztása, amelyik ic tápvezetékét meg akarod jeleníteni. Ekkor megjelenik egy ablak, ahol jelöld be a PWRN szimbólumot és OK.
(#) titike01 hozzászólása Szept 19, 2007 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet a nyomtatási képet megnézni mielött nyomtatnám a nyák rajzot.
Választ előre is köszönöm.
(#) Lucifer válasza titike01 hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Ha windózt használsz akkor biztos van fent office. Az rak fel egy virtuális nyomtatót, ami gyk. egy mittudoménmilyen fájlba nyomtat. Azt meg meg tudod nézni. Linuxon pedig simán lehet ps-be nyomtatni.
(#) titike01 válasza Lucifer hozzászólására (») Szept 19, 2007 /

Köszönöm megprobálom
(#) IMi válasza titike01 hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Hello!
Nem értem! A képernyőn nem azt látod ???
Vagy esetleg arra gondolsz , hogy csak a fólia mintázatot akarod látni ? Ebben az esetben a layerek-ket kell beállítani úgy , hogy azt lásd amit szeretnél( dimension,top bottom, stb..), ugyanis azt nyomtatja amit a képernyőn is látsz!
(#) 7kaz hozzászólása Szept 20, 2007 /

Hangfrekis és nagyfrekis áramköröknél hogy lehet megcsinálni a földfóliát? Az autorouterben nem lehet ezt valahogy beállítani? Megrajzolom a "meleg" fóliákat, ami meg gnd-n van, azt magától megcsinálná. Tud ilyet egyáltalán az Eagle? Kerestem a help-ben, de nem találtam ilyesmit.
(#) PCB válasza 7kaz hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Szia !

Tud ilyent is.

Vizuális segitség

Üdv!
(#) 7kaz válasza PCB hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Köszönöm!
(#) titike01 válasza IMi hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Nem én azt szerettem volna mint a Sprint Layout-ban, hogy ha akarom nagyithatom, vagy tööbbszörözhetem, meg efféle dolgok. de ezek szerint ebben nincs ez meg.
(#) Frankye válasza titike01 hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Vannak erre ULP-k, de most meg nem mndom, melyik mire való!
Rengeteg ULP van hozzá, akinek van türelme, meg angol tudása hozzá, az kikeresheti a megfelelőt.
(#) titike01 válasza Frankye hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Köszönöm majd keresgetek
(#) Frankye válasza titike01 hozzászólására (») Szept 20, 2007 /

Ha jobban tudnék angolul, akkor többet is tudnék segíteni, de így, sajnos...
(#) IMi válasza titike01 hozzászólására (») Szept 21, 2007 /

Hello!
Az említett ULP-t innen tudod letölteni, leírás benne, ez a töbszörözéshez. A nagyítást nyomtatáskor a "Scale factor" beírásával érhetet el.
(#) Sendi hozzászólása Szept 21, 2007 /

Üdv mindenkinek.

A következő kérdésem lenne:

Egy kész nyákot kell visszarajzolnom board-ba.
Elhelyeztem az alkatrészeket, majd a via-kat.
Kézi huzalozásban hogyan köttök össze egy via-t egy másik via-val? Van módszerem, de kissé bonyolult.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Szept 21, 2007 /

A via-kat simán össze lehet kötni a Wire (vonal) eszközzel... Ennél egyszerűbb szerintem nincsen.
(#) MPi-c válasza Sendi hozzászólására (») Szept 21, 2007 /

Az alkatrészek kivezetéseit légvezetékekkel (Signal) összekötöd, majd az egyes signalokhoz tartozó via-kat a signál nevének megfelelően elnevezed (Name). Ezután jöhet az autorouter vagy a vezetősávok kézi kialakítása. Ez a hosszabb módszer, de a signal-okkal kisebb a tévesztés lehetősége.
A Wire használatával is szépen, sorban haladva az alkatrész kivezetéseket és a via-kat "felfűzheted".
(#) MPi-c válasza Frankye hozzászólására (») Szept 21, 2007 /

Uram! Beelőzött ...
és csak helyeselni tudok :yes:
(#) feki00 hozzászólása Szept 22, 2007 /

Üdv

Érdekesen fogok fogalmazni ezért bocsi.

eagle4.13
A probléma a következő, a kapcsolási rajot átteszem boardba, ott a rács (grid)(alapértelmezett 0.05 inch) szerint szépen szétszórja az alkatrészeket. Néhány alkatrészt viszont 10.25mmre kéne hogy legyen 1mástól. Hogy tudom beállítani a rácsot úgy hogy az alkatrész közepe a rácshoz igazodjon?

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Sendi hozzászólása Szept 22, 2007 /

Uraim

Köszönöm a gyors válaszotokat.
Én mindenáron a signállal akartam összekötni, a viákat, úgy hogy nem érintettem alkatrész kivezetést.
De sehogy nem akart csatlakozni a viához.
Itt egy példa.

Mégegyszer köszönöm.

Via.jpg

(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 22, 2007 /

A Grid menüjét megnyitod (szürke kis pöttyös ikon balra, a menüsor alatt), majd a méretbe (a mezőbe) beírod, hogy 10.25, és mellette a mértékegységet legördíted, majd kiválasztod a mm-t.
Innentől a középpont-hivatkozást mindig egy rácspontra fogja tenni, adott esetben 10,25 mm-re egymástól.
(#) Frankye válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 22, 2007 /

Uram! Köszönöm! :worship:
(Azért a profibb a Te megoldásod! )
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Szept 22, 2007 /

Mindkettőnk nevében: Szívesen!
(#) feki00 válasza Frankye hozzászólására (») Szept 22, 2007 /

Ez nem jó, mármint hülyén fogalmaztam. Csináltam videót amibe a hibajelenség van. Azt akarom hogy a 10.25ös rácsra tegye az alkatrész közepén a keresztet.

Amugymeg először állítom átt a mértékegységet aztán írkálok bele méreteket.
a videó
(#) Sendi hozzászólása Szept 22, 2007 /

Jó estét Uraim.

A ma esti kérdésem a következő lenne:
Route-tolás közben néha egy nagy "X" jelenik meg a pad-n. Mit jelent ez a jel. (sehol nem találtam rá utalást)

Elöre is köszönöm a segítségüket.
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Mert előbb kell a rasztert beállítani, és utána letenni az alkatrészeket. Akkor műkszik a dolog.
(Bocsi, igazad volt, előbb mértékegység, utána méret! Sorry! )
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Amikor eltávolítasz egy átkötő pad-et, akkor annak a helyén jelenik meg ez az X. Azt jelzi, hogy ne feledd, itt volt egy tákötő furat, szóval vagy újra kell raknod, vagy végképp el kell távolítanod. (Csak amolyan emlékeztető, nincs igazi jelentőssége.) Én egy törléssel simán le szoktam szedni, ha már nem kell.
(#) Sendi hozzászólása Szept 23, 2007 /

Üdv Frankye

Köszönöm a pontos válaszodat, én is éreztem, hogy csak valami visszajelzés, de nem tudtam, hogy mi.
Köszönöm a segítségedet, és szép vasárnapot.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Szívesen, Neked is hasonló jókat! :wave:
(#) feki00 válasza Frankye hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Üdv

Semmi probléma, meg azóta rájöttem a probléma megoldására. Az a gond hogy próbáltam sokszor úgy ahogy az imént írtad, boardba konvertálás előtt átállítani a gridet, de magától visszaállítja.

Akinek hasonló problémája lenne, itt a megoldás:

Rányomunk az ULP feliratú gombra , kiválasztjuk a "cmd-snap-board.ulp" nevű scriptet megnyitjuk kiválasztjuk a mértékegységet és beírjuk azt amit akarunk (mármint a távolságot) majd okét nyomunk aztán executét és viola! :eek2:

Köszi a segítséget Frankye :wave:
(#) Frankye válasza feki00 hozzászólására (») Szept 23, 2007 /

Igazán nincs mit, bár a megoldásra végülis Te jöttél rá...
Következő: »»   41 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem