Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1083 / 2532
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 17, 2012 /

Ha még nem cserélted, 99,9% esélyed van a sikerre
(#) Mathyas hozzászólása Jún 17, 2012 /

Rendeltem egy autóerősítőt az USA-ból.
Azért kíváncsi lennék egy ilyen berendezésnek a kapcsolási rajzára.
Szétszedtem, de nem volt hely ahol megtudtam volna mérni a tápfeszt.

Képek itt!
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Jó reggelt.

Találtam kondit, de csak 10V-os van. A rajz szerint elég oda a 220u/6v, de viszont az erősítőben 220/16v van. Elég oda a 10 Voltos?
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Beépítheted.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Kicseréltem, de sajnos nem javult meg. Kicseréltem a D7 diódát is egy 1n4148-ra. Igy sem jó. Van ott az a 2SC945A tranzisztor ami a 2SA777 bázisára kapcsolódik. Mi a szerepe neki ott? Bár kiszedtem azt is, de Hfe méréssel jónak tünt. Már nemtudom, milehet a baj.
(#) Blöff hozzászólása Jún 18, 2012 /

Szervusztok Megszállottak!
A segítségetekek kérném.Vettem egy (Harman Kardon DPR 2005 7.1 Channel Surround Sound Digital Path Audio/Video Receiver) házimozi erősítőt. Processzor hiányos volt, de egy másikból átépítették bele,tehát most minden benne van ami szükséges a működéshez, de még sem akarja. Elvittem egy szakszerelőhöz aki HK hivatalos szerelő volt. Van neki szakirodalma is a javításhoz, de kb:4 hónapja semmit nem csinált vele. Most bejelentette, hogy feladja. (Szerintem nem volt kedve hozzányúlni sem, pedig pénzért vállalta nem szivességből!)
Szükségem van egy elvetemült,kifogásokat nem ismerő,megszállott szaki szaktudására, aki ránézne a gépezetre és agyalna egy darabig, aztán azt mondaná, hogy itt van kész, működik! Vidd innen és máskor olyat hozz amivel ki tudsz fogni rajtam, mert ez nem volt kihívás!
Van itt ilyen megszállot vagy olyan aki ismer ilyet?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv.:
További szép napot!
(#) at22 hozzászólása Jún 18, 2012 /

Hali! Mindenkinek! Van egy 2 csatornás keverőm jaytec djm-3. Az a problémám vele hogy, az egyik oldal tökéletes,de a másik csak monóba szól és csak az egyik ütem kijelző dolgozik rajta de ha rá dugom phonora akkor jó sztereóba szól. Szét szedtem de nem látni semmit rajta. Ha valaki tud segítsen már előre is nagyon szépen köszönöm. Itt a kép róla mind a 2 csatornáról.
(#) soos csaba válasza at22 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

A kérdésedet nem ebbe a topikba kellet volna fel tegyed, hanem máshová. Amugy valahol az elő fokban lesz a hiba, én először az elő fok IC-k nek a tápfeszültségét nézném meg hogy meg van e. Az is lehet hogy kontakt hiba, működés közben próbáld mozgatni a panelt hogy nem e ott van a baj.
(#) mindenes válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Üdv.D7, D9 gondoltam én csak a manuál olvashatósága miatt tévesztettem. D9 dióda adatlapja szerint 2 sorbakötött diódát tartalmaz , mérésnél nem árt rá odafigyelni.
(#) matyusz válasza at22 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Üdv.
Ez lehet potenciométer hiba, lehet egy kiszáradt vagy rövidre záródott elkó, vagy az RCA bemenetnél vagy kimenetnél a forrasztás. Sok minden lehet, de eddig csak találgatni lehet. A "nem látsz rajta semmit" ettől még akármelyik alkatrész okozhatja a hibát.
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

A kimeneti egyenfeszültség ingadozás másik okozója a bemeneti 22µF kondenzátor lehet. Ellenőrzéshez elég eltávolítani. Ha megszűnik az ingadozás akkor érdemes cserélni.
A kérdéses tranzisztorokat áramgenerátornak tippelem.
(#) at22 válasza soos csaba hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Hali! Köszi a tippet. És tudom hogy, ez nem ide való de már írtam egy olyan helyre ahol ezzel foglalkoznak de nem válaszolt rá senki és azért írtam ide.

Köszi még egyszer meg nézem.
(#) sajt hozzászólása Jún 18, 2012 /

Hello mindenki, még kezdő vagyok és akarok építeni egy erősítőt. 3 hangszórót akarok működtetni.mélysima
Van nekem egy STK4141 II erősítőm és ahhoz szeretnék kérni egy kapcsolási rajzot. Ha lehetne akkor legyen benne bass/treble szabályzó is. A nyáktervet megoldom, csak kapcsolási rajz kell. Köszönöm.
(#) mindenes válasza at22 hozzászólására (») Jún 18, 2012 /

Szia. Néhány jó kép a belsejéről sokat mondana, ha van néhány fotó az áramköri környezetről , akkor többen tudnak hozzászólni lehet feltűnik valakinek valami...
(#) at22 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Hali! Kösz a tippet majd készítek róla képet és fel rakom.
(#) at22 válasza mindenes hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Hali! Itt vannak a képek de észrevettem valamit amikkor rá adtam a végfokon meg a keverőn teljesen fel toltam a hangerőt akkor szólt a rossz oldal is de gyengén és recsegve meg a kivezérlés jelző csak ép hogy világított két ledig. Nem sok baja lehet de ahogy most szét szedtem mozgattam a panelt meg a zsinórokat de nem csinált semmit.Biztos valamelyik alkatrész lesz a bibi. Csak azt nem tudom hogy, hol keressem a hibát.
(#) at22 válasza at22 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Itt is még kép róla.
(#) GyurikaBx válasza at22 hozzászólására (») Jún 19, 2012 /

Ez így kemény dió lesz! Kéne egy szkóp és végig kéne követni a jel útját!

Gyuri
(#) blasz válasza GyurikaBx hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Szia amikor nekem voltak ilyen gondjaim akkor a szalagkábeleket kellett újra forrasztani,szinte naponta tűnt el valami mindig, fogtam végig vágtam újraforraszt az egész és megjavult.Persze lehet nálad nem ez van.
(#) ladislave válasza at22 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Szia!
A képen bejelölt IC lesz a ludas.
A tápfeszültséggel szerintem minden rendben,mert különben a másik fele sem szólna.
(#) matyusz válasza at22 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Szerintem először mérd ki abban a csatornakörben az elkókat nem zárlatosak-e, ha nem akkor nézd meg a jel útját, esetleg forrasztgasd át azon a részen a forrpontokat. Ha meg akarod tudni meddig megy el a jel, dugj az RCA bemenetre egy jelet és az IC-k bemenetére forrassz vezetékeket és innen vidd a jelet egy kisebb erősítőre. (Nézd meg az IC típusát és nézd majd meg az adatlapját, innen fogod tudni melyik lábak a be és kimenetek.
(#) Robi85 válasza reloop hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Hali.

Kivettem a kondit, de semmi változás. Tettem a helyére egy ujat, de igy sem lett jó. Igaz, mostmár nem olyan sűrűn változik, de még mindig van, hogy csinálja.
(#) radiomano hozzászólása Jún 20, 2012 /

Sziasztok!

Jött felújításra egy Becker BM54-es rádió modul végfok hibával, a gyári dobozba tervezek egy külön erősítő panelt beépíteni. TDA7850-re gondoltam, érdemes ezzel próbálkoznom? Jó hangú végfok? Mekkora borda kéne neki? A rádió gyári végfokjának csak a hangszóróhoz menő kivezetéseit szakítsam meg a panelen, vagy érdemes volna valahogy az egészet eltávolítani a panelről?
Szép napot mindenkinek!
(#) reloop válasza Robi85 hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Kézenfekvő lett volna pedig a kondenzátor hiba.
Az egyenfeszültségű stabilitást a bemeneten lévő differenciálerősítőnek kéne biztosítani. Ellenőrizd a Q8, Q10 tranzisztoroknál jelölt 0,6V bázis-emitter feszültséget, valamint az emitter ellenállásukat tápláló 34V-ot.
(#) at22 válasza matyusz hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Hali! Köszi a tippet.Meg nézem.
(#) at22 válasza ladislave hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Hali! A tápfeszültséggel nincs baj mert meg mértem.
(#) Something hozzászólása Jún 20, 2012 /

Üdv, A napokban összeraktam egy erősítőt egy STK4121-es ic-vel. Nem akar megszólalni. Egy kérdés fel merült bennem: van egy lába az ic-nek (6-os láb) mute. Azt nem kötöttem sehova, lehet hogy az a probléma? Az ic adatlapját mellékelem, a kapcsolás is benne van.

STK4121.pdf

(#) Alkotó hozzászólása Jún 20, 2012 /

Szeretnék tanácsot/választ kapni a kimondottan az erősítőkkel kapcsolatos néhány általános kérdésre. Itt olvasható részletesebben.
(#) Beringer 600 válasza Something hozzászólására (») Jún 20, 2012 /

Hali! Hát figyelj, ahol csak néztem a 6 láb sehol sincs bekötve.Általába a mute kivezetést vagy egy ellenáláson keresztűl kötik a + polaritáshoz,vagy ellenálás nélkűl,pontosan nem tudom.Próbáld meg 10k ellenáláson kersztűl a + polaritásra kötni.

16872HQ.JPG

(#) fecooo8778 hozzászólása Jún 21, 2012 /

Sziasztok!
Építettem egy szobai erősítőt autóserősítőből de valamiért nagyon búg. Van benn egy fesszabályzó. Ennek a kimenete rajt van azon a bordán is amivel a tranzisztorokat hűtöm és ha hozzáérek akkor megszűnik a búgás. De kipróbáltam és az egyenirányító diódák hűtőbordáját megfogva is megszűnik és ha a testhez nyúlok hozzá akkor is. Ez mitől van és hogyan tudom megoldani?
Köszi előre is
Következő: »»   1083 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem