Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1091 / 2522
(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Vannak itthon fotoellenállásaim. (Ha nem tudok olyan optocsatolót szerezni.) De az FDH-nál úgy néztem hogy beszerezhető. Nagy kérés lenne, ha megosztanád velünk a NYÁK tervet?
@reloop: Az Elliott limitere biztos elvégzi a dolgát, de azért hagy némi kívánnivalót maga után. Hangsugárzó védelemmel kapcsolatban még mindig nem döntöttem. Elég egyszerű amit linkeltél. Az extrás változat mivel tud többet?

Üdv.: Miki
(#) reloop válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Az extrásban a DC érzékelés precízebb, és van LED jelzés. A védelmes témában fent van minden.
A limiterhez nézz meg pár LM13700-as IC-s rajzot.
(#) dudassandor1 válasza levente011 hozzászólására (») Júl 4, 2012 / 2

Csak nem erre a cuccra gondolsz? Ha igen, megnézem neked mi kellhet bele!

P1070684a.jpg

(#) dudassandor1 válasza dudassandor1 hozzászólására (») Júl 4, 2012 / 1

Ha igaz, akkor neked a Q2 tranyó hiányzik a panelről!? Az egy C945 jelű tranzisztor.
(#) levente011 válasza dudassandor1 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Igen azt hiszem erre gondoltam ,így külsőre biztos hogy az .
A panelrészről nem tudnál képet mutatni???

Ha szétszeded meg néznéd nekem az ic-számát??
Neked még az eredeti van benne??
A "c306-os" az színkódos ellenállás?
Bocsi a sok kérdésért !!
Köszönöm előre is a segítséget!!
(#) dudassandor1 válasza levente011 hozzászólására (») Júl 4, 2012 / 1

Íme a képek a belsőről! Olyan számú alkatrész, hogy c306 nálam nincs! A végfok IC az TDA 7350A jelű.

Az enyémben nem teljesen ilyen a panel !
Két oldalt van benne egy-egy ic.
De azért kipróbálom a tranzisztort amit küldtél,hátha bejön.
Köszönöm szépen a segítséget!!!!!
(#) dudassandor1 válasza levente011 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Nagyon szívesen! Remélem jó lesz!
(#) Doncso válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Persze. Bővebben: Link Lay alul. A lay-t a fetnél és az optónál át kell nézni, a többi emlékeim szerint rendben van.

limiterke.lay

(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Kis túlzással bármit lehet bármihez illeszteni, csak esetleg többe kerül a körítés, mint a lényeg.
Reloop védelme valóban nagyon praktikus, és független a végfok feszültségétől. Csak a relé szigetelési képességei szabnak korlátot a kapcsolható feszültségnek.
Egyetlen hátránya van (ami akár az előnye is lehet), hogy külön tekercs kell neki, de engem ez nem zavart egyáltalán, hiszen ha már tekercseltet az ember, akkor bármit lehet kérni a vasra.
Reloopnak is van panelterve hozzá és én is csináltam egy másikat. Enyém fotóját mellékeltem.

védelem.jpg

(#) bankimajki válasza Doncso hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Köszönöm, átnézem és ha kell akkor visszarakom pdf.-ben vasaláshoz előkészítve.

(#) reloop válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Főleg azért házalok a "portékámmal", mert jelen esetben is 12V-os a felhasználni kívánt relé és 70V a tápfeszültség. Ekkora veszteséget több mint vétek bevállalni.
Az amatőr társak java-része fel tud tekerni 9,5V-ot a toroidjára, aki nem - az használhat 9V-os nyáktrafót.
(#) bankimajki válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szerintem ezt a védelmet láttam régebben is. Az a baj, hogy annyira zsúfolt lesz a belseje az erősítőnek, hogy már nem fér bele semekkora plusz trafó. Ennek a trafónak, pedig csak egy szekundere van. (Igaz ahogy gondolkodom, még van egy kis rés, úgyhogy lehet hogy fel tudok kívülről tekerni rá pár menetet. Na amíg megírtam rájöttem a megoldásra.) Úgyhogy ennek a védelemnek a NYÁK tervét szívesen venném. Előre is köszönöm.

(#) Doncso válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Alessza
(#) bankimajki válasza reloop hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ez mondjuk EI magos trafó, de az nem gond.

(#) bajtaig válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia!
A csatolt limitert megépítettem, kiválóan működik de csak LDR-el!
(#) Alkotó válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ez a védelem korábban nem létezett "Alkotós" változatban, most terveztem a napokban. Ráadásul Reloop litalált egy hőfigyelő kiegészítést is, amit Én még nem próbáltam ki, de folyamatban van. Nem számítok Poli007 hőfigyelőjéhez hasonló precizitásra, de talán ez itt nem is lényeges. A nálam lévő prototípusban jól működött.
Még egy kis türelmedet kérem, hamarosan fel fogom tenni a komplett egységet. (Alaposan ki kell próbálni mindent, mert felelősséggel jár a publikálás.)
(#) bankimajki válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Rendben, a tőled megszokott minőség tudom hogy sok munkával jár. Én a hőfigyelést mindenben elég egyszerűen oldom meg. 12V-os ventit 7805-tel hajtok, aminek a föld pontja egy NTC-n keresztül a kimenetére van kötve. Ha nő a hőm. akkor csökken az NTC ellenállása ezáltal a 7805 földpotenciálja emelkedik és gyorsul a venti. (Ez eddig nekem bevált és még NYÁK sem kell hozzá. )

(#) bankimajki válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia NSL 32-es optocsatolóval próbáltad? Azzal nem volt jó vagy nem értem a csak LDR-el es kifejezést. A kapcsolástechnikából adódik, hogy optotranyóval nem működik megfelelően.

(#) bajtaig válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Ezen az oldalon nézelődj,innen való a csatolmányod is!
(#) bajtaig válasza bajtaig hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

A ret-től vettem valami vtl tipusú ldr-t pontosan nem tudom, majd holnap megnézem ha érdekel.
(#) mezei dávid hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok!
Tudna segíteni valaki? A következő dolog van kaptam egy RA6363 s Videoton rádiós erősítőt aminek a rádiós része teljesen tönkre ment ,azt mondta a szerelő már nem érdemes javítani de erősítője jó mind kettő végfok csak a bal csatorna nem jó.Az lenne a kérdésem ki lehet szerelni úgy hogy csak a táp az előerősítő és a végfok marad amit egy hangfalba beépítenék.
üdv:dava.

RA6363S_4.pdf

(#) Imi65 válasza mezei dávid hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Én nem kínlódnék vele, tekintve, hogy az említett áramköri elemek modulokon találhatók, persze, csak egy részük, a többi az alaplapon (potik), más részük a hátlapon (végtranyók). Ezeket ugyanúgy össze kell(ene) huzalozni, a rögzítésüket is ki kéne találni, semmivel sem lennél előrébb, mintha pl. vennél valahonnan kittet.
Én javítanám a hibás végfokot, és használnám mezei erősítőként, úgy, ahogy van.
(#) mezei dávid válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia!Kösz a választ annyit kérdeznék a végfokkal kapcsolatban,hogy felcseréltem és egyenként beraktam a modulokat és mindkettő működik ,valahol a csatornában lehet baj,Van valami tipped?
űdv:dava
(#) hejdzso hozzászólása Júl 5, 2012 /

Alesis RA 300 tipusú erősítőmben olyan probléma van!
Hogy az egyik oldal nagyon melegszik!De nagyon -nagyon!Viszont működni jól működik!De perceken belül tűz forró a hűtőborda.S a tápfeszt is leveszi -+3 volttal!Főleg a pozitív oldalon levő két végtranyó az ami nagyon melegszik pillanatokon belül. 2SC5200 már ki is cseréltem mind a kettőt!Ennek ellenére iszonyatosan melegszik!A másik problémám ezzel az erősítővel!A másik oldalon -4,8 Volt egyenfeszültség van a kimeneten.De ennek ellenére működik!De ez sem normális!Ha valaki tudna segíteni!?Hol tapogatózzak?A végtranyók jónak tünnek műszeresen!
Köszönettel!A válaszokat!
Sajnos a kapcsolási rajzokról csak fényképeket tudtam készíteni!nem tudom hol található a neten.De így is kivehető a kapcsolási rajz.Tehát a problémák a fentiek szerint.Talán tud valaki segíteni!Köszönöm előre is!A sgítséget!
http://kepfeltoltes.hu/120705/Ve__769_gfok_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120705/Ve__769_gfok_02_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120705/Ve__769_gfok1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/120705/Ve__769_gfok3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
ítséget!
(#) reloop válasza hejdzso hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia! Melegedés: a 2SC5200 lehet nincs elég jó hőkontaktusban a bordával. Hővezető pasztát használtál? Csökkentsd a nyugalmi áramot a VR2 330ohm trimmer ellenállásának magasabbra állításával. Nézd meg az R134 (úgy vélem NTC) együtt melegszik-e a bordával, mert ennek kéne a nyugalmi áramot stabilizálni.
DC hiba: az U2 melletti C18, C19, C20 elkók gyanúsak.
(#) zoli2134 hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok

Van egy asztali dvd lejátszóm, amiben tönkre ment az olvasófej, valahogy lehetne belőle erősítőt készíteni?
(#) hejdzso válasza reloop hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

A tranyók a 2SC5200 tökéletesen illeszkedik!Ügyeltem rá!Pont emiatt a hűtőborda melegszeik!Anélkül szerintem már régen szétégett volna!Az a helyzet ,hogy a55V-ot,mind a két oldalon leveszi 3V-al!Tehát 52V-ot mérek!Éppen ez a furcsa,hogy a "hőelem",igazából nem tudom milyen alkatrész lenne!Szóval nem old le egyáltalán!De a borda már tűzforró!Nem tudom milyen hőmérsékletre van belőve?
A DC hibát pedig megnézem!Minden ötletnek örülök.Egy baj van,semmihez nem férek oda anélkül,hogy teljesen szét ne szedném!Mert minden a hűtőborda felől van szerelve.A madzagok,milliméter pontosan vannak mértezve.Már ezek miatt nem egyszerű!De köszi a segítséget!!!
(#) reloop válasza hejdzso hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Találtam fotót az erősítődről, cudarul el van rejtve a végfok. A nyugalmi áramból sem tudsz elvenni?
A DC szervó U2 IC-jének 7-es lábát ha eléred, azon közel IC tápnak kell lennie a hibával ellentétes polaritás szerint.
Következő: »»   1091 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem