Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   914 / 1685
(#) soos csaba válasza Zsolt76 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Szia, hát ez meg micsoda?, a moderátorok nem fognak ennek örülni :hide: nem ide kelet volna fel tegyed a kérdésedet. E-mail címet meg pláne nem szabad osztogatni a fórumon. Javaslom olvasd el a fórum szabályzatát, és aztán tedd fel a kérdéseidet. :yes:
(#) Chello.1 válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Nekem tetszik.

A kabelezesnel mire kellett nagyon figyelni?
(#) soos csaba válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia, első sorban az érintésvédelmi szabályokra, másodszor pedig ahol nagy áram folyik oda vastagabb drótot használtam ahol nem ott pedig vékonyabbat. A kábeleket az illesztéseknél zs-ugor csővel szigeteltem, nagyon praktikus megoldás és jól szigetel.
(#) krisztianAMG hozzászólása Júl 5, 2012 /

Kalózkodtam kicsit: MusicPirat
(#) Chello.1 válasza krisztianAMG hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia, te kerdezgttel errefele a 2 oldalas gnd dologrol?

Amugy milyen?
A kabelezes szep, csak olyan furanak tunik egy ket kabel
olyan nagyon fapados kategorisak is kivillantak a kotegek vegeinel.
Erdekes eppen a minap gondolta at, hogy ha akarok epiteni maradok peldamban az erositonel, akkor kell erteni a szamitasokhoz mert csak ugy tudsz sajat aramkort tervezni vagy erteni a kapcsolast amit megepitesz, hogy az mit ad neked.
Erteni kell a radioteknikai arnyekolasokhoz, hogy kozel alljon az eredmeny ahoz amit elmeletben keszitettel.
Erteni kell a fem megmunkalashoz es egyeb mechanikai kivitelezesekhez.
Erteni kell a design kesziteshez, hogy jol is nezzen ki.Igy korulbelul elmondhatod, hgy ha sokmindent adott szakiparral csinaltattal is mint pl. a festes szitazas azert tobbnyire tied a keszuleken vgzett munka.
En mindezekbol tervzesben es radioteknikaban elmaradok.
Mechanikaban megvan a tapasztalatom ha hajlando vagyok idot raszanva igenyesen dolgozni.
Es tobbnyire megvannak a szerszamaim is viszont nincsenek mero berendezeseim.
Tenyleg van olyan hely ahol realis penzert felszerelt laborral bemernek keszuleket?
Ha nincs esetleg ra tudtok allni ilyenre is szerintem rengeteg amator vinne elesztesre es vegso parameterezesre cuccot.
(#) krisztianAMG válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Idézet:
„A kabelezes szep, csak olyan furanak tunik egy ket kabel
olyan nagyon fapados kategorisak is kivillantak a kotegek vegeinel.”

Két megoldás lett volna: ha mindenhová csatlakozót teszek, vagy ha külön harisnyázok minden vezetéket. A sok csatlakozó körülményes lett volna, a rengeteg külön vezetékkel pedig nem értem volna el semmit, legfeljebb kék lett volna minden vezeték fekete helyett...
Egyébként még ezen a képen sem a végleges kábelozás látható (arról sajnos nincs már képem). Igyekeztem a lehető legjobban elrejteni a vezetékeket, de sajnos itt-ott "kontár" megoldásra kényszerültem. Egyrészt elfogyott a harisnyám ( a táp vezeték kötege ezért nem lett átharisnyázva), másrészt sok helyen annyira rövid részt kellet volna beharisnyázni, hogy nem igazán lett volna értelme.
(#) Frankye válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Ez igen! Szép, igényes munka, gratulálok!
(#) Frankye válasza krisztianAMG hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Jópofa, ügyes vagy.
(#) soos csaba válasza Frankye hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszönöm.
(#) DRAWS hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok! A fórumban ahová ez a kérdés való, nem kapok választ. Ezért írom ide.Összeraktam ezt a kapcsolást,de nem működik. Szerintetek mi lehet a hibája? Üdv!

circuit1.PNG

(#) Mybuster hozzászólása Júl 5, 2012 /

A mai nap eredménye...egy MSP430 as MCU vezérelt 3x3x3 Led kocka. Szorgosan tanulom a programozást. ;Bővebben: Link-)
(#) zenetom válasza Mybuster hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Jó lesz ez!
Leírnád a zene címét? :hide:
(#) Mybuster válasza zenetom hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszi szépen,igyekszek! Sandy Martinez Superfolklore 2011
(#) Mybuster válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszi,szépen!
(#) janikukac hozzászólása Júl 5, 2012 /

Sziasztok!
Átépítettem a labortápomat, de ez még csak egy kis ízelítő, nincs befejezve. Majd a hűtőbordámba menetet kell vágjak. Amit tud az 20V/1A, fesz. és áramméres. Nem egy nagy valami, de sokkal baróbb már így félcsupaszon mint amilyen volt. és nameg a belseje.
Alkotó kolléga biztos nem fog örülni , hogy átrajzoltam a műszereit, de eredeti lay-t úgyse adott volna, nekem meg kellett hozzáépítenem még ezt azt szóval ne haragudj !
Várom a kritikát!
Ja, és forradalmi dolog, mert ezt kivételesen vasaltam, nem fotoztam, és viszonylag tűrhető a panel.

Ui: Mybuster Tomi, gratula, nagyon jól néz ki !
(#) zolika60 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Százszor jobban néz így ki. Gratulálok hozzá szépen fejlődsz. Már csak egy klassz doboz kell neki.
(#) Mybuster válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szép,munka Nekem nagyon tetszik az ICL7107 es IC-k elrendezése. Ja és köszi szépen,hát igyekszek!
(#) janikukac válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszi Zoli. Amúgy most örültem, mert nem kémiai ónoztam, hanem gyantával kentem be, és nem tudott mit elpárologtatni a nagy hő miatt a Weller..
Mybuster: Köszi, de a ICL-es rész az Alkotó érdeme. És nem 7107 van benne, hanem 7137. :smoke:
(#) Mybuster válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Értem,hát okés.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 5, 2012 / 1

Ja. igyekeztem. Köszi!
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Köszönöm!
Tudom a gyantás trükköt, régebben ezt használtam, de egy ideje már ónozok, csak az meg elpárolog a pákától.
(#) Chello.1 válasza Mybuster hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia elkezdtem PIC-ezni es a peldaprogramom a kepen lathato hibat mutatja esetleg tudod hogy miert?
Irtam a PIC-esek egyikenek is, de nem valaszolt.
(#) iamrob válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia! Valószínűleg a fordítód nem szereti az első oszlopban kezdődő utasításokat, mert címkének nézi őket. Próbálj minden sor elé (ahol nincs címke természetesen) legalább egy szóközt/tabot tenni. A kód olvashatósága érdekében egyébként is érdemes.
(#) Mybuster válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Sajnos,én nem assembly-be írom.Meg én IAR-t használok
(#) Chello.1 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Ra akartam szamolni a kepen lathato trafod vasmagjara saccolas alapjan azutan hagytam, mert mar nem emlekszek kb. egy soros keplet tartozik az e-i lemezelt vasmagra es 10 mp kiszamolni az atviheto teljesitmenyt.
(Mondjuk 20w az biztosan megvan csak valamiert a 60w volt a kattanasom biztos beneztem vmit mind1)
Ezt azert is akartam, mert latom sokan meeg mindig lemeztrafokat hasznaltok.
Szoval talatam egy oldalt ahol szepen le van irva minden fajta trafo es van a lap aljan egy kalkulator is.
(Ameddig az a weblap elni fog elerheto ezert szeretek jobban feltolteni ide mint linkelni.) http://www.free-energy.hu/pajert/index.htm?FoAblak=../pajert14/Traf...t.html
Mondjuk fura nevu oldal de ez a lapja trafos jobban nem olvastam bele.
(Egesz korrekt levezetesek, kepletekkel es konkretan vegigszamolt peldakkal.)
(#) Chello.1 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Megegy kerdes ez lemaradt.

Azok a felveztok mit csinalnak, hogy csak a panelre eleg oket racsavarozni?
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

És hol van a labortáp?
(#) Chello.1 válasza (») Júl 5, 2012 /

Ertem.
(#) janikukac válasza Chello.1 hozzászólására (») Júl 5, 2012 /

Szia!
Nem vagyok trafó-mániás, nem is érdekelnek különösebben. Ezt kaptam valakitől, megmondta , hogy mi a teljesítménye, és pont. Nekem épp elég ez arra amire kell.
Az a bizonyos félvezető 7805-ös stabkocka.

Ricsi, a te kérdésed viszont nem értem.. A labortáp rész az a kicsi LM317T ICre épül, csak a borda még nincs fenn, meg a bizonyos IC, dehát még nincs is teljesen befejezve... :wow3:
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 6, 2012 /

Ja hogy ja. Akkor ez nem labortáp, csak egy icipici tápocska, ami kap két szép nagy kijelzőt. Ez még messze nem nevezhető labortápnak.
Nem kötekedésképpen írtam, csak fura volt, hogy labortápnak nevezel egy olyan eszközt, ami kicsit sem nevezhető annak. Ha simán tápegységnek nevezed, akkor ok, de a labortáp kicsit túlzás rá.
Következő: »»   914 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem