Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hello!
- Felesleges egy kazal tranyó, a PIC egy portlábáról csatlakoztatott 100kohm-al ugyan ez az eredmény érhető el. - Lehetne használni egy analóg kapcsoló multiplexert (pld. 3db. 4051), amivel a 22 lábból mindig 1-et a tesztere kapcsolsz. Egy kimeneti portal meghajtod a 100kohm-ot, az ellenállás másik lábára a PIC analóg bemenetét kötöd, és az MPX meg kiválasztja a tesztelendő lábat. üdv! proli007
Hello!
Jó az izzóhoz is, párhuzamos dióda nem kell. Kis RDSon ellenállású Fet, lassabb freki a jobb választás. üdv! proli007
...üdv...lehet nagyon alap kérdést teszek fel, de mi is az a "PIC" ? ...
Hát nagyon bőven kifejezve magam:
A PIC egy olyan IC ami nem analóg hanem programozható Analóg:Az amit a boltban veszel beleteszed az áramkörbe és működik. PIC:Megveszed és számítógépes programmal és egy égetővel(Erre a célra kialakított áramkör, PLIC kitt) bele égeted a programot.
Nyugodtan rakjad csak oket sorban.
Plane, hogy azoknak kb. egyforma parameterei vannak. En anno kivancsisagvol egy quad-ra kotottem ra asszem korulbelul 10 vagy 20 tv hangszorot sorosan. Ugy eloszlik a terheles, hogy siman torzitasok nelkul elbirtaak a kipadlozott quadot. Mert vegyuk azt, hogy 10 darab hsz. 8 ohmosak. Quadbol menjen ki mondjuk 40 volt. Nincs meg az 1 amper es a 20w terheles a kimeneten. Vegyunk 4 darab 4 ohmos tvhangszorot. Menjen a 7294 +-40 voltrol. Feltappal kell szamolni es kb. 70% os ez az erosito tehat kimegy 28 V. 1.75A lesz a kimeneten es 50w ami 4 fele oszlik el, ezt lo halalaban meeg a tv hangszorok kozepmelyben is kiberregik talan nemhogy afolott, de ha 8 ohmosakat teszel akkor tuti elbirjaak.
"Az egész egy fixen telepített rendszer lenne nem pedig gépjármű. " na ezt vhogy átugrottam, az elején írta, hogy autóban szokott lenni. Csak már annyira hozzászoktam, hogy törölnek, ha véletlenül mást említek ) Ezek szerint csak szelektíven bizonyos emberek vannak megfigyelve.
Azért nem teljesen így van. Amit megveszel a boltban, beleteszed az áramkörbe és működik, az is lehet analóg és digitális is. A digitális IC-kkel lehet különböző logikai kapcsolásokat építeni, csak két szintet ismernek: 0 és 1. Az analóg IC-k pedig például műveleti erősítőket tartalmazóIC-k, egy bizonyos határon belül bármilyen feszültséget felerősíthet. Az analóg olyan mint egy deszka, amin bárhol állhatsz, a digitális pedig mint egy létra, ahol csak bizonyos szinteken lehetsz.
A PIC alapvetően digitális, de tartalmazhat analóg perifériákat, például az A/D konvertert, amivel már analóg jeleket is fel tud dolgozni.
Helo!
Mivel nem találtam megfelelő topik-ot, ezért ide írok. Adott egy ilyen e-grip paintball elektronika, amiben a PIC előre be van égetve, és nem lehet programozni. Kellene egy másolatot csinálni, más programokkal. Mellékeltem egy képet, a digitális oszcilloszkóp ezt mutatta, úgy hogy sorozatra volt állítva, és rajta volt a mágnes. Ha jól tudom ezt induktív terhelésnek tekintjük, meg látszik is hogy milyen lecsengési ideje van. Szóval, ezt a tekercset hogyan kéne meghajtani, és milyen védelem kell elé(mert gondolom kell valami)? Természetesen a több program miatt marad a PIC. A válaszokat előre is köszönöm.
Sziasztok! Remélem a kérdésem elfér még itt, nincs annyira rossz helyen.
Van egy SHARP CD-S6470 típusú Hi-Fi-m, amit ki szeretnék egészíteni egy mélnyomóval, de úgy, hogyha a Hi-Fi-n adok hangerőt, akkor a mélynek az erősítőjére is azonos jelet adok! Ezt úgy gondoltam, hogy megkeresem azt a panelt, ami a hangszín és hangerőszabályzást végzi, és ami megy a végfokpanelre, onnan csórnék jelet a mélynek. (2 ellenállással egyesíteném a sztereó jelet) ez az elgondolás lehetséges? Vagy a hangerőszabályzó IC nem bírná el a kicsit nagyobb "terhelést"? Remélem sok butaságot nem hordtam össze. Előre is köszönöm!
Szia! A mélynyomó számára nyugodtan használd az erősítő hangszóró kimenetét. A gyári készülékek is ezt teszik.
Szia!
Hangszóró kimenetét?? Az egyik oldalt terheljem le jobban? Csak 2 csatornás, nincs subwoofernek saját erősítője! Azt szerintem meg nem szabad, hogy az egyik oldalon 6 Ohm-mal terhelem, a másik oldalt meg kevesebbel..legalább is így tudom.
Nem mélynyomó hangszóróval terheled, Te! hanem a mélynyomó erősítőjével. Az jószerivel több 10 kOhm terhelést jelent.
Dehogyis. Csak nem értem. Hangszóró kimenet? Kössem oda a mélynyomó erősítőjét, ahova a 2 hangszórót kötöm a Hi-Fi? Nem lesz egy kicsit sok a jel?
Ja értem! Köszi szépen a segítséget reloop, pjg!
Sziasztok!
DC-DC (step-up) konvertereknél - pl.: Link - az áramerősség esését az Uin * Iin * hatásfok = Uout * Iout egyenlettel lehet meghatározni, ugye? Illetve milyen lehetőségek vannak a fesz. emelésére kvázi áramesés nélkül? Ha egyáltalán... Előre is köszönöm!
Még egy gyors kérdést, ha megengedsz! Megépítem az alul áteresztő szűrőt, és ezt az kis kiegészítőt a szűrő elé tegyem, igaz?
Így van, csak vissza kell csökkenteni a végfok kimeneti jelét. 1-1 ellenállást beiktatsz és készen is vagy
2db 1 µF kondi, meg a 2db 220K Ohm-os ellenállás, igaz? (sztereó esetén)
Melyik szűrőt építed? Pontosítani lehetne az ellenállás értékét.
Elviekben azt szerettem volna, amit itt Hobbielektronikán van fent, amit linkeltél. De találtam KIT-et, és ahogy látom ebben benne van ez a szintillesztés is. Jól látom?
Akkor jó!
Az nem fog torzítást okozni, hogy a Hi-Fi-n az EQ eléggé kiemeli a basszust?
A szűrő elején lévő potival be tudod állítani az érzékenységet, hogy ne torzítson. Elképzelhetőnek tartom, a mélynyomó miatt kevesebb mély emelésre lesz szükséged.
Szerk.: a további kérdéseket írd ide.
Hello!
Nem igazán érthető, amit kérdezel, de.. A PIC programját nem fogod kimásolni, mert az védve van másolás ellen. Igen, ez egy induktív terhelés szkópábrája, ahol 10ms ideig a tekercsre kapcsolja a feszültséget, majd kikapcsolás után, van ellenindukált feszültség, ami felemésztődik egy idő után. Vélhetően van rajta visszafutás dióda vagy valami, mert különben nem -2V lenne a tüske, hanem nagyobb. De itt tenni nem kel már semmit. De mit szeretnél? Másik tekercs van, vagy mi.. üdv! proli007
Igen tudom, hogy nem fogom kimásolni, arra írni kell egy másikat, nem is azzal lesz a probléma. A tekercs ugyan az marad, az elektronikára lennék kíváncsi, amit a PIC meg a tekercs közé kellene rakni, tehát, hogy vagy min keresztül kapcsolom/gondolok itt tranzisztorra vagy FET-re/, és hogy kell-e bele valami védelem? Tehát valami kapcsolás szerűségre lennék kíváncsi, ha esetleg valakinek lenne valami ötlete...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |