Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   918 / 1685
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Tökéletes! Gratulálok.
Ha megérem, és "elérem" nekem is ki kell egyszer próbálnom egy ilyen fejlett kijelzőt.
(#) Alkotó válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Ha jól választasz, akkor maga a táp viszonylag könnyen és gazdaságosan összeáll. Ha méréssel is akarod "díszíteni" -ezt javaslom-, akkor kezd kicsit szerteágazóbb lenni a téma, de kizárt hogy ezt téged megfogna.
(#) komorkoma hozzászólása Júl 15, 2012 /

Egy olcsó 32 bites vezérlő 12 bites AD konverterrel, 32 bites számlálóval 50Mhz sebességgel. A lényeg van olyan jó mint a pic 32 és jóval olcsóbb, van fillérekért kb 5+fa fejlesztő rendszer hardveres usb-vel és ps2 csatival. Én frekimérőt és 8 csatornás mérőt építettem vele gyakorlatilag forrasztás nélkül. A frekimerőt később kiegészítettem egy MB501 el és simán mér 600Mhz-ig és 10mV érzékenységgel. A bemenetre kötve egy MAR1-et vagy ERA1-et és 1 mV az érzékenység vagy kevesebb ugy 300mikróig lemehetünk. Várom ki mit épített már vele
(#) polonkaig válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Jól néz ki. Működés közbeni képet is fogsz készíteni?
(#) havranarpi válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Igen hamarosan az is jön
(#) skero válasza szamóca hozzászólására (») Júl 15, 2012 /

Szia! Nagyon tetszik. Főleg ez a részletes kijelzés. Gratulálok!
(#) dudassandor1 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Szép, gondos munka! Gratulálok hozzá!
(#) dudassandor1 válasza havranarpi hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Eddig meggyőző! Így tovább!
(#) szamóca hozzászólása Júl 16, 2012 /

Köszönöm az elismerő szavakat mindnyájatoknak!

Simpi:Stabil a kimenet, de szkóppal még nem néztem rá.
Ezt csak azért készítettem mert megvoltak az összetevők hozzá.
skero: Engem is Attila kijelzője indíttatott a készülék építése felé .
Alkotó: Láthatod, hogy jó helyre került az alkotásod. Köszi Neked!
(#) puffed válasza CIROKL hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Köszi az ötleteket!
(#) puffed válasza szamóca hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Igen de a trafóknál burkolnom kell a 220-as részt... Ki is fundáltam a megoldást!
(#) janikukac hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok!

Csináltam egy kis ízelítőt működés közben a tápegységről. Most remélem nem lesz zavaró a videó minősége, ugyanis a nővérem tartotta a kamerát, és nem én 'himbáltam'..
Ám van egy kis baj. Nem adja a valós feszültséget. A videóban is látszik majd mi a gond. ~19V kéne hogy legyen, itt csak 13-at ad ki a tápegység. Multival is rámérek a videóban állítgatva , hogy lássátok nem a műszerek a rossz beállításúak.
Mi mehetett el a tápban? Az IC-t ki kéne cserélni? Nem túl sok új alkatrész van közötte, mert lebontottam az előző verziót..
Várom az ötleteket és a kritikát!

A videó: Bővebben: Link
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Ja, és ugrál is a feszültség, azaz ingadozik, de ez egyértelműen látható...
(#) Doszpot válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Szia!
Egyszer építettem egy egyszerű labortápot LM317-el. Ott elég komoly problémát okozott a gyenge minőségű piher potenciométer. Miután elengedtem a potenciométert, a feszültség ugrált, ingadozott. Egyértelműen mechanikai probléma volt:
1. a NYÁK-ot, dobozt stb. lökdösve kopogtatva változott a fesz.
2. a poti cseréje megoldotta a hibát.
Mi az a kék LED, ami villog folyamatosan a videón?
(#) janikukac válasza Doszpot hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Köszönöm , ezt kipróbálhatom, csak sajnos nincs itthon belevaló 5k potim sajnos..
A villogó LED bekapcsoláskor lép működésbe - és sajnos - amíg a puffer elkó ki nem sül teljesen addig kikapcsolás után is villog.
(#) Zoli_bácsi válasza Doszpot hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Igen, azt a villogó őrültséget én is észrevettem. Remélhetőleg csak valami teszt, ideiglenes dolog, mert nagyon-nagyon zavaró lenne, ha az előlapon bármi is villogna. (Legalább is engem baromira zavarna.)

Ügyes kivitelezés. A fekete rettenetesen gagyi és minősíthetetlen rossz potmétert szerintem cseréld ki. Bűn ilyen "potmétert" bárhová is beépíteni. A panel nagyon jól sikerült. Emlékszem az első próbálkozásaidra. Ahhoz képest nagyon jól haladsz. Az élő példa, hogy aki ha akarja, az meg tudja tanulni ezt az eljárást.
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Néha engem is zavar, akkor inkább kiveszem. Vagy, berakok helyére egy állandó fényű ledet.
A poti valóban nagyon gagyi, legóccóbb 100ft-os. Azt nem tudom csak igazából, hogy milyen a jó, és mennyiért. Azért helipotot nem akarok 3-4000-ért.
Köszönöm a dicséretet, jól esik egy olyan szakitól, mint Te!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Kipróbáltam, sajnos nem a gagyi poti a ludas. Találtam egy másikat, az már minőségesebb, fém poti, igaz 4,7k-s , de a célra megfelelő volt. Sajnos ugyanaz az ingadozás észlelhető...
(#) polonkaig válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

És ha ideiglenesen fix ellenállást raksz a helyére, mondjuk 2,2k és 2,7k-t?
(#) janikukac válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Holnap letesztelem!
Üdv!
(#) inox hozzászólása Júl 17, 2012 /

hidraulikus csőtágítót keresek rozsdamentes csövekhez , köszönöm ha tudtok valakit, vagy valami elérhetőséget
(#) proli007 válasza komorkoma hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Hello!
Legalább egy linket tegyél fel az adatlapjáról, fejlesztő rendszeréről..,hogy tudjuk mi is ez. Mert én nem találtam.
üdv! proli007
(#) enree válasza janikukac hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Na, ugrál még a fesz, kíváncsi vagyok, mi lett vele...
(#) janikukac válasza enree hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Már nem, de van még gond...
(#) enree válasza janikukac hozzászólására (») Júl 18, 2012 /

Ilyen ez a popszakma...
(#) solti_imre hozzászólása Júl 19, 2012 / 1

Egy kis ráncfelvarrás a DDS generátoron (Új doboz, valamint kapott egy 20W-os végfokot is pluszban)

IMGP5658.JPG

(#) biji válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Nagyon szép!
(#) solti_imre válasza biji hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Köszönöm!
(#) Frankye válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Valóban nagyon szép, esztétikus megoldás, csak a régi "vesszőparipám", a magyar/idegen nyelvű feliratozás nem tetszik (nekem) rajta. De ízlésekről vitatkozni nem érdemes...
(#) Vales válasza solti_imre hozzászólására (») Júl 19, 2012 /

Hű, ez Nagyon Profi és Szép műszer, Gratulálok!
Következő: »»   918 / 1685
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem