Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autódiagnosztika és adapter
Sziasztok!
Valamilyen áramkörrel szeretnék a CANBUS-os kapcsolóból normál ki-be kapcsolót "készíteni". Segítségeteket előre is köszönöm. Tamás
Sziasztok!
Peugeot diagnosztikában jártas-e valaki közületek? Konkrétan egy '97-es 406-osról lenne szó. Az immo kódját kellene kiolvasni valahogyan. Sajnos a kulcsa tönkrement, pótkulcsa nincs, a kódját pedig nem tudom (saját autóm). A csatlakozója ez a típus. Elvileg az "I3" kellene nekem. Kérdésem: csak a gyári eszköz (Lexia) tudja ezt, vagy más olcsóbb, egyszerűbb olvasó (pl. elm327) is. A gyári szoftvert már néztem, de ugye a saját kábele nélkül nem hajlandó működni. Bármilyen segítséget megköszönök! Üdv. Gabi
Nem is érdemes mással próbálkozni csak a Lexiával.
Egyébként milyen motor van benne? Üdv Zsolti
Először is köszönöm a gyors választ. 1.8-as benzines. Még azt elfelejtettem az előbb leírni, hogy a saját kulcsom elektronikája helyett vettem egy másikat, mondván majd az enyém epromját átrakom abba és elvileg működni fog mint régen, de mint kiderült éppen az eprom ment tönkre az enyémben. Az immo kódját gondolom az tárolta. Kiolvasni sem tudtam belőle semmit. Egy 93cs46 van benne. Üdv. Gabi
Már csak egy kérdés. A Peugeot planet-el egyébként biztosan kiolvasható az immo kódja? Az is elég lenne ha ki tudom kapcsolni. Itt a környéken sajnos senki nem használ ilyet, a szervizekben is más eszközök vannak. Bosch-t láttam sok helyen, azzal elvileg nem lehet ilyet. Üdv. Gabi
Én használok lexiát igaz még nem régóta.
De én Gyöngyös Hatvan körzetében mozgok. Üdv Zsolti
Az sajnos elég messze van nekem. Meg ugye az autót sem tudom beindítani, így csak tréleren tudnám vinni, az meg elég költséges lenne. Azt esetleg megnéznéd nekem, hogy az immot ki lehet-e olvasni a planet-el? Azt hiszem a diagbox nevű szoftver is jó a lexiához. De arról sem tudom, hogy ezt tudja-e. Köszi. Gabi
Sziasztok!
lenne lexia3 kiolvasóm csak jól megszívtam * az egyik usb kábel el van kötve és még nem is volt benne a boxba a programja.Ezzek meg vagyok fel ismeri program kommunikál a boxal,de box már nem ismeri fel a kocsit.... Szerintem box és kocsi összekötő kábel is gond lehet. Keresnék valakit Budapest környékén akinél ki tudnám próbálni a boxomat. előre is köszönöm a segítséget!
Sziasztok!
Kaptam kölcsönbe egy olvasót, amihez szoftver viszont nincs. Honnan lehetne letölteni hozzá, illetve milyet érdemes? Twinportos G Astra-hoz kellene, Octavia-val működött, de nem tudom hogy milyen szoftvert használtak hozzá.
Üdv mindenkinek. Egyszer már nekifutottam a dolognak de nem jutottam messzire. Wagonr+ légzsák hiba. Szereztem egy elm327-et, de a hozzáadott progik nem tudják a hibakódokat. Viszont nagyon szeretném tudni végre, hogy mi a baj vele. Legyetek olyan jók segítsetek.
Köszi
Azzal nem fog menni. Csak a motor.
Köszönöm, közben ráébredtem.
Sziasztok !!
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy van egy 206-os peugeotom 2001-es és 1.1-es motorral. Az lenne a kérdésem, hogy használható-e ehhez az ELM-327-es eszköz ???
Szia! Jó hozzá,bár sok adatot nem mutat meg,de ez erősen szoftver függő,Ám ami azzal a motorral nem sok gond van igy bőven elég lesz neked!
Üdv!
Az a baj, hogy ha a Modiag programmal próbálom azt irja h protokol hiba vagy valami ilyesmi, a scanmaster pedig h nincs kapcsolat az ECU-val
Esetleg valaki tudna, megfelelő szoftvert javasolni, ami az ELM-327-el kombinálva használható 2001-es 1.1-es 206-os peugeothoz ?
Ha rendelek egy adaptert az ebay-ről:
LATEST 1.44 CAN BUS OBD2 DIAGNOSTIC FAULT CODE READER SCANNER for VAUXHALL OPEL Akkor ez OP-COM klón-e? Milyen programmal lehet használni, ha lehet egyáltalán?
De ehhez az adatpethez nem adnak programot. Csak adaptert.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni hogy hogyan tudnék egy olyan eeprom olvasót és írot csinálni amível kitudnám menteni a fedélzeti számítógép (BC) beállítását/programozását. Ugyanis minden más autóba át kell programoztatni hogy pontos adatokat mutasson és ezt csak a gyári műszerrel lehet ami rátölti a programot Kódindex alapján. 26 pines a bc csatlakozója, a diagcsatiba a 15, és a 14-es láb kerűl. Segítségeteket előre is köszönöm!
Sziasztok,
Van egy Skoda Fabia 1.4-es 16v 2002-es kiadás. Ebben található a csatolmányban látható CAN Bus. A kérdésem az lenne, hogy lehet építeni házilag egy kábelt ami megy a VCDS programmal? Rajz? Esetleg érdemesebb venni egyet? Hogyan keressek rá, és kb mennyibe kerül?
Nem érdemes bajlódni vele. 5-8 körül már kapsz új VCDS kábelt, az alkatrész költség többe lenne...
szeretnem meg kerdezni hogy tudna e valaki segiteni kamion diagnosztika teren? adot egy autokom kamion diagnosztikai interfesz(clon) es a hozza adot volvo 8 polusu adapter 16obd gyarilak hibas,mart a tap roszul van bekotve ez meg oldva cigigyujtobol de sajnos nem csatlakozik volvo FH kamionhoz azt halotam az erredeti csatlakozik segitseget szeretnek kerni a bekotesi rajzal kapcsolatban ha valaki talakozot evvel a problemaval . az interfesz nagyon jo es magyar nyelven is van es az Ivecoo kabelen is tevedtek csak 2 szalat de nagyon jo mukodik elorre is koszonom a segitseget tiszteletel benjamin
Sziasztok
Érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki Skoda Fabia-hoz diagnosztikai adapter rajzot? köszönöm a segítséget előre is
Sziasztok van egy OBDII (Can-bus-os) USB-s kábelem, elvileg ELM327-es bár a külsejére nincs ráírva. Feltelepítettem az USB-s driver-t látszik is melyik COM-porthoz adta hozzá. Viszont a feltelepített program nem látja az interface-t (Scantoll, Scanmaster), akár manuálisan akár automatikus beállításon van a com port. (ilyenkor még nincs rádugva az autóra)
A külsején világít a piros led, ha rádugom az autóra végig felvillannak a ledek. Tehát ha csak a számítógépre van rádugva az interface(kábel) akkor is fel kellene ismerni-e ugye?
Szervusztok,
Mielőtt írtam, végigolvastam a fórumot, de sajnos nem találtam hasonló példát. Van egy öregedő 98-as automata 1,6-os A mercink (w168). Az autót nemrégiben be kellett vinnem merci szervízbe a váltó hibájának kiolvasása miatt, sajnos az automata váltós szaki nem tudta kiolvasni a hibakódot, aminek okát közben már kiderítettem. Szeretném kipróbálni házilag is kiolvasni a hibakódokat, ennek érdekében elkezdtem segítségül hívni a guglit. Majdnem vettem egy elm327-t a vaterán, de megtaláltam w168 ODBezt az oldalt. Ha jól értelmezem akkor egy egy "hibrid merci megoldás" canbus és különböző csatlakozó pontokra kivezetett különböző egységek K vonalaival. Ezt erősíti meg, hogy a mercitől kapott diagnosztikai listán is azt lehet látni, hogy a különböző egységek különböző -a talált weboldal szerinti- interfész pontokon kommunikálnak. Számomra nem világos, hogy a különböző egységek kiolvasásának korlátját az interfészek vagy inkább a szoftverek okozzák-e!? Szerintetek van olyan sw amivel a különböző csatlakozó pontok K vonalain ki lehet olvasni az egyes egységek hibakódjait? Javítás után a váltó kiolvasása lenne a fő cél, mert a merci kiolvasás ára 17eFt. köszönöm előre is, csuti |
Bejelentkezés
Hirdetés |