Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Tökéletes! Gratulálok.
Ha megérem, és "elérem" nekem is ki kell egyszer próbálnom egy ilyen fejlett kijelzőt.
Ha jól választasz, akkor maga a táp viszonylag könnyen és gazdaságosan összeáll. Ha méréssel is akarod "díszíteni" -ezt javaslom-, akkor kezd kicsit szerteágazóbb lenni a téma, de kizárt hogy ezt téged megfogna.
Egy olcsó 32 bites vezérlő 12 bites AD konverterrel, 32 bites számlálóval 50Mhz sebességgel. A lényeg van olyan jó mint a pic 32 és jóval olcsóbb, van fillérekért kb 5+fa fejlesztő rendszer hardveres usb-vel és ps2 csatival. Én frekimérőt és 8 csatornás mérőt építettem vele gyakorlatilag forrasztás nélkül. A frekimerőt később kiegészítettem egy MB501 el és simán mér 600Mhz-ig és 10mV érzékenységgel. A bemenetre kötve egy MAR1-et vagy ERA1-et és 1 mV az érzékenység vagy kevesebb ugy 300mikróig lemehetünk. Várom ki mit épített már vele
Jól néz ki. Működés közbeni képet is fogsz készíteni?
Igen hamarosan az is jön
Szia! Nagyon tetszik. Főleg ez a részletes kijelzés. Gratulálok!
Szép, gondos munka! Gratulálok hozzá!
Eddig meggyőző! Így tovább!
Köszönöm az elismerő szavakat mindnyájatoknak!
Simpi:Stabil a kimenet, de szkóppal még nem néztem rá. Ezt csak azért készítettem mert megvoltak az összetevők hozzá. skero: Engem is Attila kijelzője indíttatott a készülék építése felé . Alkotó: Láthatod, hogy jó helyre került az alkotásod. Köszi Neked!
Igen de a trafóknál burkolnom kell a 220-as részt... Ki is fundáltam a megoldást!
Sziasztok!
Csináltam egy kis ízelítőt működés közben a tápegységről. Most remélem nem lesz zavaró a videó minősége, ugyanis a nővérem tartotta a kamerát, és nem én 'himbáltam'.. Ám van egy kis baj. Nem adja a valós feszültséget. A videóban is látszik majd mi a gond. ~19V kéne hogy legyen, itt csak 13-at ad ki a tápegység. Multival is rámérek a videóban állítgatva , hogy lássátok nem a műszerek a rossz beállításúak. Mi mehetett el a tápban? Az IC-t ki kéne cserélni? Nem túl sok új alkatrész van közötte, mert lebontottam az előző verziót.. Várom az ötleteket és a kritikát! A videó: Bővebben: Link
Ja, és ugrál is a feszültség, azaz ingadozik, de ez egyértelműen látható...
Szia!
Egyszer építettem egy egyszerű labortápot LM317-el. Ott elég komoly problémát okozott a gyenge minőségű piher potenciométer. Miután elengedtem a potenciométert, a feszültség ugrált, ingadozott. Egyértelműen mechanikai probléma volt: 1. a NYÁK-ot, dobozt stb. lökdösve kopogtatva változott a fesz. 2. a poti cseréje megoldotta a hibát. Mi az a kék LED, ami villog folyamatosan a videón?
Köszönöm , ezt kipróbálhatom, csak sajnos nincs itthon belevaló 5k potim sajnos..
A villogó LED bekapcsoláskor lép működésbe - és sajnos - amíg a puffer elkó ki nem sül teljesen addig kikapcsolás után is villog.
Igen, azt a villogó őrültséget én is észrevettem. Remélhetőleg csak valami teszt, ideiglenes dolog, mert nagyon-nagyon zavaró lenne, ha az előlapon bármi is villogna. (Legalább is engem baromira zavarna.)
Ügyes kivitelezés. A fekete rettenetesen gagyi és minősíthetetlen rossz potmétert szerintem cseréld ki. Bűn ilyen "potmétert" bárhová is beépíteni. A panel nagyon jól sikerült. Emlékszem az első próbálkozásaidra. Ahhoz képest nagyon jól haladsz. Az élő példa, hogy aki ha akarja, az meg tudja tanulni ezt az eljárást.
Néha engem is zavar, akkor inkább kiveszem. Vagy, berakok helyére egy állandó fényű ledet.
A poti valóban nagyon gagyi, legóccóbb 100ft-os. Azt nem tudom csak igazából, hogy milyen a jó, és mennyiért. Azért helipotot nem akarok 3-4000-ért. Köszönöm a dicséretet, jól esik egy olyan szakitól, mint Te!
Kipróbáltam, sajnos nem a gagyi poti a ludas. Találtam egy másikat, az már minőségesebb, fém poti, igaz 4,7k-s , de a célra megfelelő volt. Sajnos ugyanaz az ingadozás észlelhető...
És ha ideiglenesen fix ellenállást raksz a helyére, mondjuk 2,2k és 2,7k-t?
hidraulikus csőtágítót keresek rozsdamentes csövekhez , köszönöm ha tudtok valakit, vagy valami elérhetőséget
Hello!
Legalább egy linket tegyél fel az adatlapjáról, fejlesztő rendszeréről..,hogy tudjuk mi is ez. Mert én nem találtam. üdv! proli007
Na, ugrál még a fesz, kíváncsi vagyok, mi lett vele...
Egy kis ráncfelvarrás a DDS generátoron (Új doboz, valamint kapott egy 20W-os végfokot is pluszban)
Nagyon szép!
Köszönöm!
Valóban nagyon szép, esztétikus megoldás, csak a régi "vesszőparipám", a magyar/idegen nyelvű feliratozás nem tetszik (nekem) rajta. De ízlésekről vitatkozni nem érdemes...
Hű, ez Nagyon Profi és Szép műszer, Gratulálok!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |