Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   188 / 308
(#) satlokk válasza sargarigo hozzászólására (») Júl 8, 2012 /

Kár lett volna kihagyni!Le a kalappal előted!
(#) janikukac hozzászólása Júl 16, 2012 /

Sziasztok!

Kihalt a topik?
Én még múltkor átépítettem a műhelyt egy kicsit, meg ezt-azt átépítettem. Mi a véleményetek.
Most finomítgatok az asztalon látható tápegységen, és a Weller páka trafót is átépítettem mert akár milyen szép is volt a fém dobozba még is féltem, nehogy valami zárlat legyen. Lehet vicces az új trafódoboz, a kisgyerekes apukák biztos felismerik a Bob a mesteres matricákat meg a Spongyabobosokat...
Egy kis ízelítőt is adok a lassan fél éve épülő levilágítóból is. Még eddig nem tudtam befejezni , de így félkészen is használom.
A többi változtatás pedig az, hogy a bal oldali nagy polcot lepakoltam és nagyjából most már én uralom a terepet...

Várom a kritikát, stb-t..
Üdv: Kukac!
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

És még egy...

DSCF4441.JPG

(#) Teaway válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

A konnektorok nyílása nem lehet felfelé.
Vagy vízszintesen, vagy lefelé.
(#) satlokk válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Csak így tovább az időt ilyenkor is elkell tölteni valamivel.
(#) janikukac válasza Teaway hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Mert??? Ezt nem nagyon értem...

Satlokk: köszönöm szépen !
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Mert olyan dolgok is belekerülhetnek, ami nem oda való.
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Oké, akkor ezt még megoldom.
Üdv!
(#) Teaway válasza janikukac hozzászólására (») Júl 16, 2012 /

Levágott alkatrészlábak, huzaldarabok, stb. beleeshetnek. Aztán nem megy bele a villásdugó, és kézzel akarjuk hirtelen kipiszkálni belőle...
(#) andras99 hozzászólása Júl 17, 2012 /

Sziasztok! Elromlott a digitális multiméterem, és mivel sürgősen kellett egy (erősítő javításhoz) megleptem magam egy ilyennel. (persze nem ennyiért vettem, egy ezresbe fájt)

andras99
(#) nagy hoho hozzászólása Júl 17, 2012 /

Én is megleptem magam egy Dremel 300-as mikrogéppel.A gép csodálatos már használtam üzem szerűen.Viszont a tartozékokon ledöbbentem. A leggagyibb panelfúró patronja is sárgarézből van ennek alumíniumból. Vettem hozzá egy picurka tokmányt az viszont szuper.
(#) Topi válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Mindenki milyen meglepődős, hogy saját magát lepi meg
Egyébként a Dremel 300-as patronja ugyan alumínium, de én még nem láttam ilyen kisgépet aminek a patronja ment tönkre... Az olcsónak és a drágának is előbb megy tönkre az oldalirányú terheléstől a csapágyazása mint a tokmányban a patron...
Én Dremel 300-at CNC-ben is sokéve használok és nem a patron kopott el.
(#) Stadi válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Nekem egy 4000-es van, a patronokon én is csodálkoztam, de az eddigi rövid idejű használat során nem volt velük gond. Ráadásul a nagyobb barkácsáruházakban ott van polcon a cseregarnitúra, ha gyorsan kellene. Én a tokmánnyal nem vagyok elégedett, sajnos nem egészen központos (legalábbis az enyém). Ez NYÁK fúrásnál jól látszik, mert nagyobb lesz a lyuk, mint a fúrószár átmérője. Amit viszont még érdemes hozzá megvenni, az a flexibilis szár. Nagyon jó vele dolgozni, nem kell a gép súlyát megtartani, és mivel jóval kisebb átmérőjű a gépnél, könnyebb hozzáférni a megmunkálandó területhez.

Én egyébként egy SKIL márkájú klónról tértem át, annak már egy patronját szétkoptattam (pedig az rézből volt). A fő ok a váltásra az volt, hogy a Dremelhez van egy csomó kiegészítő, amit viszont nem lehet felcsavarozni a SKIL-re.
(#) mex válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

A legelső gépem nekem is dremel volt-és máig üzemel, pedig már nagykorú. Még a Bp-i Hajós utcában vásároltam, hazahoztam és izgatottan vettem számba a tartozékokat. Nekem is feltűnt az alumínium patronsorozat, de elintéztem egy kézenfekvőnek látszó magyarázattal: az alunak nagyobb a tapadóképessége, ergo:kisebb erővel kell meghúzni a befogót.
Aztán amikor a hálózatba csatlakoztattam nem akart elindulni... Kézzel megforgattam, aztán kibontottam a szénkeféket, majd vissza, és azóta üzemel.
(#) nagy hoho hozzászólása Júl 17, 2012 /

Meg nyugodtam bár a tokmány bevált így a patronokat nem fogom használni. Nyákot nem akarok vele fúrni ahhoz nekem nehéz.
Örömmel hallom Topitól, hogy cnc-ben is használja. Ezen felbuzdulva veszek kis kukorica marókat is.
(#) SzervízMacska válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

Szia Feri! Nekem vagy tíz éve megvan a Dremelem, lehet több is. A mai napig az eredeti patronokkal használom, egynek se lett baja. Tokmányom is van hozzá, de ritkán használom, mert állványra nem tellett akkoriban, maga a gép is egy akkori minimálbérbe került bele. Volt használva rendesen, hálózatról is, meg autóban inverterről. Azóta még kefét sem kellett cserélni. Szerintem jó gépet vettél, ha vigyázol rá, hosszú ideig kiszolgál.

Más: ma én is szerszám beszerző napot tartottam. Az egyik szerzemény egy kerékpáros multi szerszám láncbontóval, a márkája merida. A másik egy NWS kapcsolószekrény kulcs. Ez a munkámhoz kell ( villamos vezetés ). Volt már ugyan ilyenem, de elveszett. Most pótoltam... Van még a képen egy Beta állítható villáskulcs, ez szintén a villamosra, hibaelhárításhoz. 13-ig használható, és a hossza csupán 10 centi. Igazi zseb szerszám.
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

A Beta elég élvonalbeli márka!
(#) nagy hoho válasza SzervízMacska hozzászólására (») Júl 17, 2012 /

A villamos a sajátod? Ha a BKV tulajdona miért nem adnak szerszámot is?
(#) SzervízMacska válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 18, 2012 / 1

Ahhoz igen, de vonali hibaelhárításhoz praktikus segédezköz.

Norberto: tudom, elkötelezett gyüjtője és áhitatos használója vagyok a márkának. Van belőle egy tömött harmonika ládával, egy fél ágynemű tartóval és még itt-ott szanaszét a lakásban. Kedvenceim a célszerszámok és a speciális, egyedi dugó fejek.

nagy hoho: vezetője vagyok, nem szerelője. Ha elromlik, hívhatnék szerelőt, de az sok idő, menetkimaradás, kötbér a cégnek, valamint nekem és több szolgálatot teljesítő kollégámnak rengeteg adminisztráció, átszervezés stb. jár vele. Ezért, ha módomban áll, magam járok a dolog végére, hogy zökkenőmentes maradhasson a közlekedés. Egyrészt elhivatottságból, másrészt pedig szakmai hiúságból...
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 18, 2012 / 1

Való igaz, de én még klónjaival nem tudtam jó eredményt elérni. Csak motorként felhasználva azokat. Láthattad is. Annyi változás van hogy már tartó van hozzá reszelve de sajnos errefelé BKNY csavart nem árulnak, és még nem értem rá a Fer.... ba kimenni pár csavarért. A probléma a patronjuk (mindegyiknek) kihúzza a minimális erő a szerszámot a patronból. ER patronos megfogók már szárként is kaphatók, szóval az pont jó ide. Ott az előny a két oldali hasított patron (persze minimum 3/4 ig fognia kell a szerszámot, vagy extrém kilógatásnál egy törött kell a fenekébe). Iparban (ahol jóval nagyobb erők is vannak) lógattam már ki marót úgy hogy csak 5-6 mm volt a patronba. Persze nem ER 11 es volt. Ezt meghagynám kézi javító gépnek, egy gagyit meg vennék szárat hajtani. Általános esetben elég 6 os 8 as patron (2-2 - bár nem feltétel a két darab de jó ha van) és egy 6mm 1/8 szűkítő vagy patron 1/8 os. A colos patronok azért jók mert metrikus méretet is befognak, sokra rá is van írva ez. Persze jobb lenne a külön méretsor de így is használható (még mielőtt valaki mondaná nem csak működik a dolog de rá is van gravírozva a patronokra 8-7 mm például) ,
(#) apac hozzászólása Júl 18, 2012 /

Én Proxxon-t vettem állvánnyal(28 481), eddig nem bántam meg. Elég stabil és strapabíró gép. Fúrtam vele eddig kb 1000 lyukat egy 0.8-as keményfém fúróval és meg sem látszik rajta.
Martam vele kukorica maróval alumíniumot és fát is, gravíroztam vele üveget gyémánt fejű gravírozóval.

A géphez egy 6 részes acél patron sor járt meg egy marék fúró, csiszoló, gravírozó és polírozó fej. Ha kiegészítő kell akkor érdemes az ebay-ről rendelni sokkal olcsóbb mint itt az országban. A képek közül még kimaradt a 30 részes üveg gravírozó készlet.
(#) satlokk válasza apac hozzászólására (») Júl 22, 2012 /

Ezek szerint jót sikerült választanod,gratulálok hozzá,még sokáig használd.
(#) sirály12 hozzászólása Júl 23, 2012 /

Ma jött meg az utolsó adag kellék az új projektemhez!

A képen minden látszik!
A kellékek: 1db pickit3(+apróságok), 2db pic32mx795F512L, 2db ezen pichez való kártya, 1 db 320x240-es érintős színes kijelző, 1db DP83848 ic-vel szerelt hálózati interfész.

És még ami képen nincs rajta, 1 db 50ml folyatószer.

Remélem jó dolgokat fogok tudni kihozni ebből!

IMG307.jpg

(#) blackdog hozzászólása Júl 23, 2012 /

Sziasztok!

Forrólevegős forrasztóállomásra vadászom.
Bővebben: Link
Szerintetek ez megéri a pénzét? Sok hely 50-60e -től látok ilyeneket.
(#) xyxx válasza blackdog hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Szia
Hobbi célra jó. Csodát ne várj tőle.
(#) blackdog válasza xyxx hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

És tudsz ajánlani elfogadható árban használható állomást?
(#) Brown válasza xyxx hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

(#) Laslie hozzászólása Júl 23, 2012 /

Sziasztok!

A hétvégén bővült a szerszámkészletem.
A barátomék megleptek névnapomra egy akkus csavarbehajtóval.
(#) satlokk válasza Laslie hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Ilyen Barátot én is elfogadnék!De Gratulálok hozzá!
(#) Laslie válasza satlokk hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Köszi. Én sem válnék meg tőlük.
Nem rég, a születésnapomra meg 5 db-os műszerészfogó készlettel leptek meg. Hasznukat is veszem a szereléseknél
Következő: »»   188 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem