Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Tehát használhatatlan lenne ebben a környezetben mindenképp kell ECC 82 hozzá.
Elég ritka dolog ahogy észre vettem.
Sziasztok,
Van pár OS51-es csövem, lehetne valami értelmes célra használni? A másik hogy 3 db EC91-es csőre lenne szükségem, foglalattal. Van esetleg valakinek?
Szia
Ha nem építesz rádióadót belőlük, jó hangerősítőt is összelehet rakni ezekkel a csövekkel.
Hát adót semmikép, legalábbis eddig nincs tervben. Sacc/kb hány Wattot tudnak ezek a csövek erősítőként?
Szia!
Egy jó cikk erről a csőről: Bővebben: Link
Gubán Gabi van oda ezekét a csövekért. Neki van egy Rável VR102-ese is. Már több adagot vettem neki. A tapasztalatom, hogy hajlmasoak belül elfehéredni és a gettere is kifakul a legtöbbb példánynak, de ettől még működhetnek jól. Esetleg őt kérdezheted illesztésről stb. Én jobb választásnak tartom esetleg a GU50-est (könnyebben és olcsóbban beszerezhető a későbbiekben).
Gu50 Se építése jó kezdetnek szerintem is.
A kimenőnek is jó egy 12V-os trafó légrésesen. Egy oldalt ki lehet hozni max 2000-ből
Köszönöm a hozzászólásokat! Tényleg jó cikk, arra gondoltam hogy csinálnék poénból kimondott adócsövekből egy erősítőt csak úgy poénból. Vannak nagyobb csöveim is, QQQ151/3000 de az már brutális lenne
Üdv. Azt szeretném megtudakolni, hogy az EF 80-as csövet lehet e elő fokként használni egy PL36-os csőhöz?
Ha ez lehetséges valaki nem tudna nekem egy kapcsolást mutatni mert én órákat böngésztem a neten de nem találtam semmi.
Azért elég sok példa van az EF80-ra: Bővebben: Link
Köszönöm. Még annyi lenne a kérdésem, hogy az ebben a kapcsolásban Bővebben: Link az EL80 helyettesíthető-e PL36-al? Természetesen ha megfelelően kötöm be a lábakat.EL 84-es csövem sajnos nincs itthon. Esetleg sokat kellene módosítani hozzá hogy jó legyen? Valamint a EZ80-as cső mire szolgál?
Használhatod a PL-t helyette, de inkább leress egy PL-es rajzot, mert ott a csőhöz vannak belőve az alkatrészek, ráadásul ezen a rajzon feszültségszintek sincsenek feltüntetve. Szerintem azért felismerted az EZ csőben az egyenirányítót és csak viccelsz
Köszönöm a gyors választ. Gyanakodtam hogy egyencső de nem akartam hülyeséget mondani vagyis írni.
Kizárásos alapon annak kellett lennie, hisz ez az áramkör is egyenfeszültségről működik.
Sziasztok!
Ma sikerült hozzájutnom egy még használatlan GU81M-hez Az lenne a kérdésem ,hogy ezt a csövet régen pontosan mire használták ? Illetve ,hogy nevezhető-e tömegcsőnek Azaz sok van-e belőle jelenleg?
Nem tömegcső, de azért elérhető. Adócsőnek használták alapvetően. Van hangfrekis alkalmazása is. Solton ilyen az előerősítő illetve talán szovjet propagandaerősítő volt ilyen csővel.
A tetején lévő illetve az alul lévő lábakra miből csináljak foglalatot?
Láttam a Youtube-n ,hogy többen építettek ebből a csőből Erősítőt.
Nem kicsi 600W-ot tud. Sehol sem találok értelmes kapcsolást. Valamit tudnátok nekem ajánlani?
Alulra vehetsz sok pénzért, 3-4000Ft hozzá egy foglalat. A tetejére meg csinálni kell szerintem. Ha kevésbé vagy igényes, odapöttyinted a vezetéket és kész. Ha igényes vagy, akkor meg bütykölsz hozzá valamiből.
Olyannyira tömegcső, hogy mikor a ruszkik hazamentek, konténerszámra szórták ki ezeket. A határőrség és honvédség leépítésekor is rengeteg közkézre került, a határőröknek pl. emlékplakett helyett ilyenre nyomtatták a búcsúszöveget
Üdv!
Csöves egyenirányításnál hogyan lehet kiszámolni hogy mekkora lesz az egyenirányított feszültség? Erre vonatkozóan semmiféle információt nem találtam.
Szokták mondani, hogy kb. 1,2x-ese lesz. Sok egyencső adatlapján feltüntetik grafikonon, hogy mekkora terhelésnél mekkora feszültség esik a csövön.
Ha megnézed a csatolt EZ80 adatlapját, ott tanulmányozhatod hogy hogyan kell meghatározni az egyenirányító kimenő feszültségét. Az ellenállások a trafó tekercseinek ellenállásai.
Más csöveknél is megadják többnyire a cső nyitóirányú karakterisztikáját, abból hasonlóan kell számolni mint ezesetben, csak a csövön eső feszültséget a nyitó irányú karakterisztikából kell meghatározni a terhelő áram függvényében. Ha ezt pontról pontra elvégzed, és ábrázolod, pontosan ahhoz a karakterisztika sereghez jutsz, amit a csatolt dokumentumban láthatsz.
Üdv!
Köszönöm a kimerítő választ, és bakos13gab -nak is. Így már értem.
A Cirokl féle ECC82-es füles erősítőre tudnátok ajánlani kapcsi +nyák rajzot?
Nem is gondoltam ,hogy lehet működtetni már 12V-ról. És így nem kell majd a kapcsi táp 250V-ra.
ECC86-ot nem is nagyon szabad többről
Paradicsom
Bővebben: Link
Ecc 82 számára foglalatot ,hogyan tudok gyártani házi módszerekkel?
(Van egy másik foglalatom de nagyon leharcolt)
Szólsz nekem és viszek a találkozóra...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |