Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Fordítva mint ahogy leszedted. Nem vagy te olyan béna gyerek majd szépen kitalálod. :yes:
Helo
Sikeresen szereztem egy Orion 5.1-es hangfalszettet,hozzá tartozó dvd lejátszóval. Nekem a dvd része nem kell, és azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek van-e értelme nekiállni erősítőt készíteni hozzá, vagy érdemesebb venni? Ui: Nem kell nagy teljesítmény, csak filmnézésre lenne laptopról... A válaszokat előre is köszönöm.
Ja és milyen nehéz lehetett leszedni a a hangot a videóról, mert alapban az ami ilyen videót készít csinál hangot is mellé, és úgy kell levarázsolni a felvételről, hogy ne legyen hang.
Sziasztok! 220-as pákához ha építenék egy elektronikát ami fél percenkét kapcsolja ki-be az áramot azzal meg tudnám akadályozni hogy túlmelegedjen igaz? Én úgy vettem észre hogy addig melegszik amíg hagyom... ez lehetséges? Esetleg arra gondoltam hogy a kapcsolgatás gyakoriságával lehetne változtatni hogy menyire fűt fel. Mi a véleményetek erről?
Fél perces periódus lehet ,hogy sok.
-Lehetne bekapcsolás után egy hőkapcsolóig fűteni pl:350 C Aztán pedig 9-10 másodpercenként relésen kapcsolgatni vagy -2 kis hőkapcsolóval 1 bekapcsol ha bizonyos hőm alatt van pl 310C 1 pedig kikapcsol ha túl meleg pl360C Ezzel a periódusok is megvannak-lehülés-melegedés-és így tovább. Így nem kell az időn gondolkodni. Klímaboltban vehetsz olcsón nagyon kicsi hőkapcsolókat.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy építettem egy feszültség stabilizátort, ami 10 voltot kap egy sima tápegységről, és egy 7805-sel 5Voltot továbbít. Működik szépen. A gondom az lenne, hogy akarok rátenni egy kapcsolót a 10voltos bemenő vezetékre, hogy ne a tápegységet kelljen kihúzgálni. És mellé egy ledet, ami jelzi ha van áram, és elalszik, ha kikapcsolom. Nem tudom eldönteni, hogyan is kellene bekötni, hogy ne égjen ki a led, mert azok 3 Voltot kérnek. Segítene valaki?
Hello! én úgy csinálnám hogy közvezlen ledet tápra megfelelő ellenálással. Számísd ki az ellenálás értékét.
Én arra gondoltam így kellene bekötni.
(bocsBővebben: Link, paint) de nem tudom, mi kellene elé. Egy ellenállás, hogy a led csak 3 voltot kapjon?
Ezek szerint kb jól gondoltam.
Két kérdésem lenne: 470ohmos ellenállás kell? Épp elkezdtem volna kitalálni mennyi is kell. (csak hogy értsem) az R*I=U egetverő bonyolult képlettel . De honnan tudtad az I-t? (épp azon merengtem, hogy is kell áramerősséget mérni). Másik kérdésem: Leírtam 5 sor, mire rájöttem, hoyg arra gondolsz, hogy magában a fesz. stabilizátorba rakjam be a ledet. ÉRTEM! De nekem a 7805 előtt (ahova a ledet és ellenállást raktad ) nekem van 100UF-os elektrolit kondenzátor. Annak a helyére? Vagy az maradjon? (sajnos nem értem hogy ezeknek a kondiknak mi a szerepük, miért kellenek oda) (ezt a kapcsolást csináltam meg, csak a bal oldali kondira kifejezetten elko kondit írtak: Ez az
Az I ledeknél kb 20mA, de ha van konkrét típusod meg lehet nézni az adatlapján. Áramerősséget a fogyasztóval sorosan kötött műszerrel kell mérni. A kondi zavarszűrésnek kell bele és igen a 100µF-os kondi maradjon. a 100nF zavarszűrő a 100µF pedig pufferkondi szerepet játszik.
1000 hála és köszönet, sokat segítettél (még vagy 20 kérdésemre választ kaptam)
Akkor így ugye? (ha nem bánod, Bővebben: Linkbelebarmoltam a képbe)
Nagyon szépen köszönöm, ez hatalmas segítség volt nekem!!! Picit drágább, mint itthon, de van legalább személyes átvétel és nem kell a repülőtéren izgulni, hogy fel engedik-e vagy sem ... Amúgy a perszulfátokat és a nátrium-hidroxidot talán fel engednék, de így akkor legalább nincs drukk. Köszi mégegyszer!
Szia.Rákötheted.
Érdemes úgy megcsinálni hogy a 12voltos plusz és mínusz kivezetésekből összefogsz annyit amennyit csak lehet az autós erősítő táp csatlakozásához,a sarushoz kevesebb fér a szorítóshoz több,azért hogy minél nagyobb áram átmehessen. Egy szálon ne várj nagy áramot tőle. A védelme miatt nagyobb basszusnál letilthat a táp,de újra indíthatod a táp ki-be kapcsolásával. Mi demófalhoz már trafós tápot építettünk ami már elég drága árban,de a pc táp megoldás szobába,zene hallgatásra elég lehet... 300w-hoz minimum 25 amper kellene a 12voltos ágon,(de mint írtam otthonra elég lehet a pc táp is)..
Szia.
Első kérdés a gyári felépítésben a dvd hangszórókimenetei nem jók? A további,,erősítőt építhetsz magad is pl 5db tda2030as ic-vel esetleg a sub-nak mély vágással azon a csatornán,de kérdés mi az az összeg amit neked megér.. Ha mindent venned kell akár még sokba is kerülhet. Egy kész lehet olcsóbb - drágább is,ha veszel egy házimozi erősítőt,lehet jó is rossz is,a gyengébb kategória elviszi a hangfalakat,elhallgathatod.A jobb szériáknál lehet később a hangfalakat is lecseréled.. A legtöbb házimozi erősítőnek nincs mély kimenete csak előerősített kimenet,ehhez még aktív láda is kell. Ebben az esetben olyan erősítő kell aminek van mély kimenete is. Összességében a gyári állapotában alkalmas arra amit szeretnél,csak a pénztárca szabhat határt...
Hááát, tikimaci nevű Youtube felhasználónévvel elég nagy rá az esély hogy tikiti újabb agymenésének vagyunk áldozatai. Meg egyébként is... szupertitkos NASA technológiát akar bemutatni, de részletek sehol, csak félrebeszél.
Először is köszönöm a válaszod. A dvd hangszórókimenetei jók, csak nem tudom hogy hogy tudnám a laptophoz csatlakoztatni, mert tényleg az lenne a legjobb megoldás. Igen én is a TDA2030-ra gondoltam, van is egy készen már régebbről, csak hát tényleg 5 db kéne belőle. Szóval ha tudnál segíteni abban, hogy hogyan hasznosítsam a dvd kimeneteit, akkor az megköszönném.
Zoli bácsi, és a többiek: Kész lett! Nagyon fainul szól ! Most már csak 2m-t hagytam rá. Sokkal könnyebb volt forrasztani, meg szét és összeszerelni, mint ahogy gondoltam.
Szia!
Látod, csak nem szabad megijedni a szétszereléstől, hanem bele kell vágni. Üdv! Balázs
Légy szíves, ne külső linkekre töltsd fel a képeket, hanem ide, mert ha később valaki rákeres, és a külső linken már nincs meg, nem lehet érteni, miről volt szó!
Köszönöm.
Sziasztok
Az lenne a kérdésem hogy egy telefon, kijelzőt hogyan lehet életre kelteni? Köszönöm.
Sziasztok
Ez nehéz össze rakni http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/szamitogep_tunningolas_i...o.html ???? és ha nem akkor valaki küldene nekem pont ilyen alkatrészeket??? köszönöm előre Szentliszló Béke út 1 Köszönöm!
Sziasztok!
Olyan kapcsolásra lenne szükségem, ami egyszerű, és annyit csinál hogy egy kapcsoló zárt vagy nyitott állapotától függetlenül bekapcsoljuk, és ha a kapcsoló az ellenkező állapotba kerül, akkor ad egy jelet, ha jól tudom ez az RS tároló, csak egy egyszerű rajzot szeretnék róla, konkrétan egy elmozdításra működő riasztót készítenék belőle. Köszi!
Ez egy nagyon egyszerű kapcsolás. A linken is próbanyákon rakták össze. Alkatrészeket bármely elektronikai boltban tudsz venni.
Hello!
Az RS tároló, mint neve is mutatja Set-Reset tároló, vagy is olyan mint a mérleghinta. Amelyik felét lenyomod, úgy marad. De raktam fel több kapcsolást is, pld. itt, és a felette lévő hozzászólás is erről szól. A legegyszerűbb, az XOR kapu. Ha kapcsolóval szeretnéd működtetni, akkor egy ellenállás kell a bemenet és a táp közé, a kapcsoló, pedig a bement és a GND-közé. Ha a kapcsoló be van kapcsolva, a bemenet alacsony szinten van, ha ki van kapcsolva, az ellenállás adja a magas szintet. üdv! proli007
Ha nem értesz hozzá sehogy.
Eléggé jártasnak kell lenni a témában
Közben elgondolkodtam, hogy lehet csinálok egy ilyet, és csináltam egy ilyen móricka ábrát. Szóval így jó lenne-e, és ha nem miért nem? Meg még talán annyi, hogy a többi elé nem kellene valamilyen szűrő??
|
Bejelentkezés
Hirdetés |