Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1104 / 2522
(#) mythbuster válasza mythbuster hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Vuszont ezek a 33,5K -s ellenállások gyanúsak a 2 és 6-7 illetve a 10-11 és 15 -ös lábak között ahol a rajz szerint 3.3K -nak kellene lennie?

A SANYO szerint jó, az oroszok elbénáztak valamit...

Közben nem tudom mit csináltam, a feszültség megemelkedett 24,5V -ról 25,5V -ra... Kinyírtam volna egy fogyasztót?
(#) sound.man válasza mythbuster hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szerintem, ha mind a két oldalba jelentkezik ugyan az a probléma, akkor valami olyan után kell kutatni ami közös a két oldalon. Mert annak nagyon kevés az esélye, hogy mind a két oldalba ugyan az az alkatrész megy tönkre ugyan akkor. Az, hogy megemelkedett a fesz lehet a hálózat ingadozása is akár.
(#) Arpika92 válasza reloop hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

A hivas alkatreszeket meg keresem es ki cserelem. Csak a tranzisztorokat kene tudjam. BD249-250 par jo lenne e bele vajon?
(#) HA3GX hozzászólása Júl 25, 2012 /

Sziasztok,

megépítette már valaki a csatolt kapcsolást?
Bárminemű tanácsot szívesen fogadok, megszeretném építeni próba gyanánt.
(#) reloop válasza Arpika92 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Érdemes rajz után kutatni. Ha darlington volt benne akkor nem fog menni a BD249/250-nel.
(#) Kovácsgabi hozzászólása Júl 25, 2012 /

Az ágoston könyv GU50-esének bemenetén nincs becsatoló kondi. Viszont a jelforrásom (amiről üzemeltetném) kimenetén van 30mV DC offset.

Okozhat ez a 30mV problémát, használjak becsatoló kondit, vagy ilyen kis feszültség nem számít?
(#) proksa1 válasza HA3GX hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ez 90W sosincs, szerintem nem érdemes foglalkozni vele. A tápja maximum +-30V lehet mert 60V-os a 2N3055.
(#) CIROKL válasza Kovácsgabi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Igen és igen .
(#) gdbillie hozzászólása Júl 25, 2012 /

Hello mindenki! Már megint segítséget szeretnék kérni. Megépítettem egy 50 wattos végfokot, ami működik is szuperül. Azonban most egy csöves előerősítőt szeretnék hozzá készíteni. Régebben neten láttam egy csöves előerősítőt készen, amely 12 voltról üzemel. Ennek a kapcsolása érdekelne, vagy talán valami ennél még egyszerűbb csöves előerősítőé.

Egyébként zenehallgatáshoz lenne. Előre is köszönöm!
(#) Arpika92 válasza reloop hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Na be raktam a bd part. eloszor el fustoltek maj fordit va tetem be es jol megy. egy picit jobban melegszik a kelletenel de jolmegy
(#) Szabi1 hozzászólása Júl 25, 2012 /

Üdv.
Itt egy rajz. Azt szeretném kérdezni hogy terhelhető 4 ohmal ?S kiadna 800w teljesítményt?Szerintem kevés a végtranyó. Bővebben: Link Forrás Google képkereső
(#) reloop válasza Arpika92 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szia! Napokig töprengtem volna mi lenne a legalkalmasabb tranzisztor bele, huszárosan megoldottad.
(#) mythbuster válasza gdbillie hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Bocsi, nem kritizálásként vagy hasonló, de érdekelne, hogy miért jó/jobb lámpás erősítőket készíteni, mikor ott vannak a tranyós, IC -s megoldások? Tisztább a hangja? Mennyivel zabál többet/kevesebbet az IC -s megoldásoknál?
(#) bankimajki válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Szia, 4 ohmmal terhelhető. De 800W-hoz már vagy 10-10 FET kellene a végére 4ohm-os terhelés mellett. Biztos hogy 4 ohmon akarsz 800W-ot?

Üdv.: Miki
(#) Szabi1 válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Igen megoldható hogy lehessen több fetet berakni?
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Szia! Maga az alapkapcsolás sem túl szerencsés. Amatőr szinten amúgy is nagyon kockázatos - ebből eredően nagy költséges - több-száz wattos erősítőt építeni.
A FET párhuzamos kapcsolása feltételezi, hogy nagy tömegű alkatrészből azonos paraméterűeket válogatsz ki. Ha közéjük keveredik egy alacsonyabb Ugs-re nyitó példány, az magára húzza a terhelést és elröppen a végfok. Ezt tartsd szem előtt.
(#) nagzso hozzászólása Júl 26, 2012 /

Sziasztok! (2x)35-40W/8Ohm-os erősítő kapcsolási rajza (ha van NYÁK, az is) érdekelne. Leginkább olyat keresek, amit esetleg többen is megépítettetek, és a maga kategóriájába szerintetek elég jó (legjobb). Néztem/keresgéltem a többi topic-ban is, de nem jártam eredménnyel.
(#) CIROKL válasza nagzso hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

(#) erikabanhidi hozzászólása Júl 26, 2012 /

10db ROE 10000µF 100V-os kondit összeszereltem 2 sorban. Egy 600W-os subwoofer erősítője tápjához. Kérdésem az lenne, hogy egyenirányító után ugye jön a kondi, majd kéne ellenállás + még hidegítésnek MKP vagy MKT kondi hidegítésnek. Ez utóbbi kettő milyen érték legyen és milyen kondi javallt? Esetleg rajz is jöhetne. A választ előre is köszönöm.
(#) reloop válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 26, 2012 / 1

Szia! A kisebb kapacitású hidegítésnek az volna a célja, hogy a táp belső ellenállását magasabb frekvencián is alacsony értéken tartsa. Subwoofer erősítő szerintem ilyen igényt nem támaszt.
Az ellenállás alatt a kisütőket érted?
(#) erikabanhidi válasza reloop hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Szia!
Igen azt akartam írni.
(#) reloop válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

A rajzot kéne tanulmányozni, van-e benne olyan ellenállás ami a kisütést elvégzi, többnyire szokott lenni. Ha nincs, és zavaró, hogy sokáig kerreg még az erősítő kikapcsolás után, akkor 22k 2W-osat javaslok.
Nem lesz benne DC védelem ami amúgy is leválasztja a hangszórót?

De lesz benne koppanásgátló. Akkor ez azt jelenti, ezen kívül nem is kell más a kondikhoz?

Ebben az esetben semmi nem indokolja a kondenzátor erőltetett kisütését

Milyen kapcsolás alapján épül az "erőmű"? Pusztán kíváncsiságból.

Akkor megnyugodtam. Gondoltam megkérdem, mint hülyeséget csináljak.
Nagyon szépen köszönöm segítségedet.

http://solfegio.com/forum/archive/index.php/thread-6050-7.html
Erről van szó. Párját eladom, de a másik megépítésre kerül.

Le a kalappal, még szemlélni is élvezet
Következő: »»   1104 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem