Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   189 / 308
(#) Ghoost1 válasza Laslie hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Gratulálok én is, jók az ilyen barátok!
Kipróbáltad már, első benyomások róla?
Én is gondolkodom egy hasonló akkus csavarozón, de sehol nem tudtam eddig kipróbálni vétel előtt.
(#) scooby_ válasza apac hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Bent a suliban ugyan ilyen gépekkel dolgozunk! Jó választás volt! Ha a diákok kezében tartós, nálad is az lesz!
(#) Ghoost1 válasza scooby_ hozzászólására (») Júl 23, 2012 /

Köszi
(#) satlokk hozzászólása Júl 24, 2012 /

Sziasztok!
Végre készítetem egy tápegységet,igaz kabáthoz a gombot!
(#) xyxx válasza Brown hozzászólására (») Júl 24, 2012 /

Szia
Hobbi kategória. Ha nem ipar szerűen akarod használni megfelel. Csak arra figyelj, hogy mit adnak hozzá tartozéknak. Konkrétan a szűkítő fejekre gondolok utólag sokba kerül beszerezni.
(#) elektrorudi válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Sziasztok!
Alig telt el két hónap azóta, hogy felsőmaró vásárlással kapcsolatban érdeklődtem itt a fórumon...
... és már meg is vettem!
Addig addig nézegettem az Extoolt, meg a Bosch-t, hogy vettem egy Skil-t. Alig 10 perce csomagoltam ki, de máris nem tesztszik:
- a fűggőleges megvezetője lötyög
- a rugót nagyon nehéz lenyomni. és természetesen nem lineáris a szükséges nyomóerő (merthogy rugó)
A többi is ilyen?
Már azon gondlkodom, hogy lehetne-e valami normális dolgot kihozni ebből? Vagy adjam el? De akkor ott vagyok, ahol eddig...
Másik kérdés: ha ez ilyen, akkor milyen az, ami fele ennyibe kerül...?
(#) bankimajki válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ha boltban vetted, akkor vidd vissza, mondd el hogy neked ez így nem jó. Válassz másikat és ha szerencséd van, akkor beszerzik neked. Ha meg nem, akkor kérd vissza a pénzt. De egy ipari gép használtan is többet bír, mint egy ratyi új.

Üdv.: Miki
(#) elektrorudi válasza bankimajki hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

A rugóerővel nem tudok mit csinálni... így találták ki...
A lötyögést viszont ki kellene próbálni másik (típusú) gépeken is. Lehet, hogy mind ilyen?
(#) pepe091 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ha hibátlan a gép, akkor is vissza kell vegyék, 3 munkanapig kötelességük.
(#) Stadi válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szerintem menj be vmelyik barkácsáruházba. Ott kint szokott lenni a gépekből típusonként 1-1 db., kifejezetten tapogatási céllal.
(#) Stadi válasza pepe091 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ezt nem tudom, honnan vetted, de nem így van. A jótállásra vonatkozó szabályozások már közel 9 éve kimondottan a forgalmazóknak kedveznek. Kivétel ezalól a távollévők között létrejövő szerződés (pl. netes vásárlás), mert ilyen esetekben 8 napon belül köteles visszavenni a terméket a kereskedő, mindenféle indoklás nélkül.
(#) pepe091 válasza Stadi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Utánanéztem, tényleg. Akkor bocsánat, nem szóltam. :hide:
(#) zolika60 válasza pepe091 hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Jobb helyeken ettől függetlenül visszaveszik, kicserélik.
(#) micimacko hozzászólása Júl 25, 2012 /

Megelégeltem, hogy mindig az ölembe borult a krokodilcsipeszes paneltartó. Ez már nem fog
(#) BarnaPili válasza micimacko hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Vagy ha ez beleborul az öledbe,akkor atűzoltók vágnak ki belőle... Szép munka.Gratula hozzá.Profi
(#) Gafly válasza micimacko hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ez tényleg nem fog, bár az egyik vezető kicsit még rozsdás, de majd a használat során majd kifényesedik
Bakker, itt laksz a szomszédban?
(#) elektrorudi válasza Stadi hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Ez "netes" vásárlás volt.
(#) micimacko válasza Gafly hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szia,
igen, kb. 2 kilométerrre .Tőled kaptam még régen főnök-titkári készülék doksijátkb 10 éve, ha jól emlékszem...
Idézet:
„egyik vezető kicsit még rozsdás”
nem rozsdás. A fene tudja, milyen anyag, nem igazán rozsdásodik, meg rendesen acélos. Le volt kenve míniumos alapozóval, de ahol az is hiányzott róla, ottsem rozsdásodott, csak "lyukacsos" (Pitting korrózió) lett. Jó néhány évtizedig egy Norton kút dugattyúrudazataként szolgált...
Szép estét Mindenkinek!
(#) micimacko válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Köszönöm, de még néhány apróság hiányzik róla...
(#) satlokk válasza micimacko hozzászólására (») Júl 25, 2012 /

Szia!
Ez igen ötletes!
(#) apac válasza micimacko hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Nagyon jó lett. Én is csináltam múltkor egyet, mert a harmadik kéz mindig felborult vagy kicsi volt.
De ha elfogadsz egy-két tanácsot akkor szerintem jobban tudod majd használni.
1, A nyák szorító pofákat ha lehet cseréld ki műanyagra így nem tudnak rövidzárt csinálni a nyákon, meg nem sértik meg annyira. Így forrasztás után egyből ki tudod próbálni hogy működik e az áramkör, meg méréseket is könnyeben tudsz rajta csinálni működés közben. Csak el kell forgatni a hátára az alkatrészt és már mérheted is.
2, Az ennyimen még nincsen de tervezek rá egy hajlítható karú lámpát amit oda hajlítók ahova akarok. Így van elegendő fény mindig a forrasztásnál.
(#) micimacko válasza apac hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Szia!
A következőn műanyag (bakelit) lesz a szorító pofa, és nem ilyen mély (kb 5mm) a nút. Ez PC táp hűtőborda felső részéből van. A világítás jó ötlet. Lehet, hogy kap majd egy-két fehér ledet, mint a WELLER-em is kapot, így oda világít mindig, ahova kell. Jól jött a barlangi munkához
Szép napot!
(#) pepe091 válasza elektrorudi hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Akkor viszont 8 napon (talán munkanapon) belül visszaveszik akármilyen magyarázat nélkül. Bármit veszel netről ez így van. (Persze ha MO-ról vásároltad, és nem e-bayről vagy vakeráról, vagy valami hasonló aukcióról.)
(#) Frankye válasza micimacko hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Ha az alsó kettő nem rúd, hanem cső, akkor kiöntheted ólommal, és akkor tényleg a tűzoltóknak kell kiszabadítaniuk, ha mégis az öledbe borul!
(#) micimacko válasza Frankye hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Már így sem szeretném, ha a lábamra esne .Az alja pedig 12-es acél rúd, a szívósabb fajtából. Az asztal aljára teszek majd két jó nagy mágnest, akkor a tűzoltók cuccai is odaragadnak
(#) nagy hoho válasza micimacko hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

A barlangban mit kell forrasztani?
(#) micimacko válasza nagy hoho hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Az idegenforgalomnak kiépített barlangokban segélykérő telefonrendszert kellett kiépíteni. A gerincvezeték az elosztó dobozokban sorkapocsra van kifejtve, forrasztással, hogy stabil legyen. A Baradla jósvafői oldalán ez dobozonként minimum 400 forrasztást jelentett 8 dobozban (25*4 eres vazelines kábel), és 100-at 4 dobozban, plusz a készülékek. Abaligeten, A pál-völgyiben és a Szemlőben csak 10*4-es kábel van...
(#) satlokk válasza micimacko hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

És legalább bezilámpás forasztással történt?
(#) satlokk hozzászólása Júl 27, 2012 /

Kicseréltem a fúrógépet az állványon mert a hiltin elégé kivan az "sd"-s tokmány,egyenlőre ez van,de ha minden igaz készül egy kicsit komolyabb állvány csak szereznem kell egy fogaslécet./Szegény ember vizzel főz....!/
(#) micimacko válasza satlokk hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Weller... A jó öreg kattogós. Ahol nem volt kedven hosszabbítózni, ott akkuról.
Következő: »»   189 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem