Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   802 / 1385
(#) gulasoft válasza emmzolee hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Mi vagyok én vidó portál?
(#) gulasoft hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
eyess írt, hogy kiderítette a szer pontos típusát, mert tényleg nem tudta. Mondtam neki írja meg, és ha legközelebb csinál valamit, előbb csináljon pontos leltárt mit használt, mielőtt megint felcsigázza a kedveket egy ilyen videóval, utána meg persze kénytelen a port hinteni, mert megint elkapkodta a dolgot, és ezt nehéz bevallani.
Mondtam, hogy ha megírja a szer típusát, és csinál egy pontosan dokumentált vasalásos leírást, akkor talán köbzoli megenyhül és ad neki még egy esélyt.
Várom a fejleményeket (megírja e a szer típusát), és köbzoli is reagálhat hogy ha mindent szépen leír, akkor visszaengedi-e. Mivel tudja olvasni a fórumot, látni fogja a választ, tehát nem nekem kell feltétlenül címezni a választ.
(#) janikukac hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
DRY-osok! Ma a megmaradt cafatokból csináltam panelt, de már egy ideje észrevettem és nem értek valamit: Amikor hívnám elő, egyszerűen nem tudom a felső fóliát levenni. Hol hibázok? Az elejében amikor csináltam, mindig totál megvolt minden keményedve, és egyből lelehetett venni, most meg felszakad az egész fólia ha próbálom, és 'nem keményedik' meg... Először azt hittem, nincs rendesen áthajszárítózva, de nem.
(#) Tomi_Bp hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
*
Így ezúton szeretném megköszönni azoknak akik válaszoltak és segítettek!!
Még egy kérdésem volna. A perszulfátokkal való nyákmaratás időtartama az tényleg kb. 1,5 óra, a 30-90 másodperces hidrogénperoxid+sósavval szemben?
(#) WaRL0 hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Most én vagy nagyon hülye vagyok, vagy csak simán hülye vagyok. Ezt a nyákot, ha vasalni szeretném kell még tükröznöm? Mivel kinyomtattam tükrözve és a feliratok rendessen vannak rajta. Es ahogy nézem a papírt ugyan azt látom mind ha ezt a képet nézném.Most akkor tükrözzem nyomtatásnál vagy ne?
(#) _vl_ válasza Tomi_Bp hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Idézet:
„A perszulfátokkal való nyákmaratás időtartama az tényleg kb. 1,5 óra,”

Az én tapasztalom szerint ez inkább a 15 perc nagyságrendjébe tartozik. Ami nekem abszolút tolerálható, pláne, ha hozzáveszem, hogy gyakorlatilag nullára csökken az alámarás valószínűsége, azaz nagyon finom és precíz lesz a végeredmény.
(#) gulasoft válasza _vl_ hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Telítettségtől függ, 15-20 perctől akár 2 óra is lehet. Persze ugyan ez a helyzet a hidrogénperoxidossal is, sőt az marás nélkül is idővel rézgáliccá redukálódik, tehát nagyon nem is tud telítődni. Nekem 3-4 hónapja van bekeverve a nátrumperszulfát, most már 1.5 órás marást is sikerült produkálni, ki kell cserélni.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Megkaptad ?
Leírod , vagy én írjam le.
Elkészült a videó is , de időbe telik amíg feltöltöm.
(#) gulasoft hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Eyess írta:
Nos a tisztító szer neve WUNDER ezek közül sok féle van , ha jól lettem felvilágosítva , és eleinte is jól se j tettem , akkor ami képet küldtem neked a felső sor balról az ötödik az .Ne tévesszen meg a második sor balról a második mert annak nem az az összetétele hiába piros a színe.

Átolvastam az adatlapját, ezt használhatják elég széles körben ,Ipari takarítás , Hotelek , Szállodák , Közintézmények , Italgyártás , Ételgyártás.
Van egy Biztonsági adatlapja is, ha azt megnyitod minden rajta van a szerről , bár az is , hogy csak hivatásszerű felhasználóknak ,nem tudom magán ember megveheti e nem e kell hozzá valami igazolvány, mint a permetszereknél , ezt nem tudom én is csak úgy kaptam , de nagyon jó kis anyag az biztos.Korábbi hozzászólásomban írtam is , hogy savas lehet , és emlékeztetett , hogy régen lehetett kapni Ferrolux ot na ez pont olyan csak az kék volt , de hasonló hatása volt.

Szóval nem mondanám ezek után , hogy veszélytelen , de ha ezeket leírják annyira csak nem veszélyes.Bár minden veszélyes lehet ha túlzó mértékkel van használva. Én igaz szabad kézzel tisztitottam , de nem éreztem se csipő, se más jellegű tünetet mint amit leirnak róla , de ez egyén függő persze , és bármit csinálok a kézmosás az kötelező .Meg nem is turkáltam benne könyikig szóval, ha nem is kesztyüben , de vigyázok ha lehet én is.
Bővebben: Link

Ez elég részletes volt, megpróbálok majd utánanézni hol kapható.
Szerintem ilyenre vártunk.

Wunder.JPG
    
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Így van, és a többire is. Vasalás, papír, etc...
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Legyen szerencsétek vele , és ha lehet venni , akkor használjátok , mert sok melót megspórol vele az ember.A videó töltődik közbe , majd lesz link.Nagy dologra nem kell számítani inkább egy két részlet ami fontos lehet .Persze ezeket is sokszor leírtam, lehet nem kategorizálva , de a sorok között ott volt minden részlet.Egyébként ugyan azt a nyákot csinálom újra videón mint amit legutóbb feltettem.Aki majd nem lesz álmos még az fog j a látni , aki meg elalszik annak meg szép álmokat.
(#) reloop válasza WaRL0 hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Szia! Vasaláshoz nem kell tükrözni
(#) WaRL0 válasza reloop hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Köszönöm, szépen. Szóval ha sprint-be tervezek nyákot akkor csak kinyomtatom tükrözés nélkül és vasalom. Lehet, hogy ezért nem müködtek az áramköreim eddig
(#) polonkaig válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
E dokumentáció alapján foszforsav van benne, és alkohol. Szóval "elvileg" bármelyik másik ipari savas tisztító jó helyette, amelyikben ilyen hatóanyagok vannak. Ilyeneket pedig lehet kapni 1 literes kiszerelésben.
(#) eyess válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Én nem néztem akkor , hogy miből áll , hisz nem is tudtam , hogy mik az összetevők.De láttam a hatását , és ez annyira elbűvölt engem mint titeket.Anno rég volt hasonló szerem , de azt már nem lehet kapni, és jó hogy megörültem mikor hasonlót találtam .Nincs csiszolás stb stb stb sok időt spórolható ezzel , és szép tisztára dolgozza a nyákot.Lehet hogy lehet kapni hasonló szert , szereket , csak lehet nem mindegy a keverési arány , hogy miből mennyi van benne.
(#) polonkaig válasza eyess hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Igen, meg hogy az alapanyagon kívül milyen adalékok mentek még bele, mert láttam ipari savas tisztítót most a neten ami sárga színű volt. Hogy ez most a más anyagok miatt, vagy egyszerűen ezek csak színezékek, nem tudom.
(#) eyess válasza polonkaig hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
Hát ezt én se , de a végeredmény számít , és engem meggyőzött Nagyon sok szert próbáltam amíg utamba jutott ez , és nem mintha csiszolni olyan nehéz volna meg nem is szeretem a nyákot ha karcos sokkal könnyebben alámar.De ha valaki tömeg számba csinálja , hát ott az idő számít nem is kicsit , és a csiszolás sok időt el vesz.
(#) eyess hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Nos ha valaki majd nem tud aludni , vagy felébred stb annak itt lesznek a linkek a nagy titokról .képek is mellékelve , hogy jobban lehessen látni .a hang csúszásért elnézést muszáj volt alakítani a videón a méret miatt.Igy is kapkodva lett pont a miatt , de a lényeg fog látszani.

Első rész: Bővebben: Link
Második rész: http://www.youtube.com/watch?v=TeGxFwsoBZA&feature=youtu.be
Harmadik befejező rész: http://www.youtube.com/watch?v=Yu4lWYt4bGw&feature=youtu.be

Csak hogy ne keljen keresgélni.

És a képek.
(#) janikukac hozzászólása Júl 26, 2012 /
 
Én már láttam a videókat... :smoke:
Szóval valóban: a papír mindegy, csak a hőfok és a technika nem? Akkor a vasalót úgy kell beállítani, hogy a kezemet rárakom , és amikor csak épp süt, az a jó? Ezt a részt nem igazán értettem... Amúgy égesszébe nem rossz a videó...
(#) eyess válasza janikukac hozzászólására (») Júl 26, 2012 /
 
A papír sem mindegy azért méregettem az elején pont ezt próbáltam megmutatni , hogy sokféle papír van , de ha márkára érted , akkor ez teljesen mindegy. És minél vékonyabb papírral minél vékonyabb vonalat is lehet csinálni, de ekkor kevesebb hőfok kell , és kevesebb ideig vasalni.
A vasalót úgy kell beállítani , hogy persze nem tudom kinek milyen van , de ha 0 ról tekered , hogy épp bekapcsoljon ,akkor ha ráteszed a kezed fogod érezni , hogy valamelyest süt , de hamar ki is kapcsol ,mert ilyenkor gyorsan ki is hűl.
Aztán tovább tekerni amíg megint bekapcsol közbe nézni kézzel itt már kicsit melegebb lesz , de ez még a nyákhoz kevés , mert a nyáklap , és a papír elviszi majd a hőt.És megint tovább tekerve a gombot immár harmadszorra , csak ,hogy bekapcsoljon megint , akkor már jónak kell lennie. Nem tudom milyen vasaló , de nagy sok különbség szerintem nem lehet.Tehát nem az a lényeg , hogy van a gomb előtt 3 jelölés , és a harmadikra tekerni hanem amikor állítod, és épp bekapcsol .Látod , hogy meg lehet szépen csinálni a vékony vonalakat is .
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Sikerült utána járni a szernek , vagy nem volt rá időd ?
Ma valószínű nem tudom még mikor a nap melyik stádiumába , de tervbe van véve a dry , és majd ha oda jutok lesznek képek is.
(#) gulasoft válasza eyess hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Mostani helyzetem nem nagyon engedi meg mindenféle szerek kísérleti megvásárlását, úgyhogy, ezt egy darabig nem fogom tudni kipróbálni.
(#) eyess válasza gulasoft hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Kérsz egy kólás üveget ?
Miért lenne kísérleti hisz láttad , hogy mit tud.
De ha nagyon szépen megkérsz elküldöm neked azt a kólás üveget amit láttál a videón .Bár lehet többe kerülne a leves mint a hús, vagyis a posta tudod.De egyébként rajtam nem múlik.
(#) emmzolee hozzászólása Júl 27, 2012 / 1
 
Hello

Kaptam a kollégámtól egy 20 centis UV fénycsövet. F6T5/BLB a típusa. Utána néztem a neten. 930Ft-ért lehet venni.
Gondoltam kipróbálom, hogy lehet vele nyákot készíteni.
Utólag mondhatom. Nagyon jól!

Teszek be egy képtár linket nézzétek meg milyen a cucc.

Kicsi levilágító Bővebben: Link

Csináltam egy gyors levilágítás tesztet. 20,40,60,80,110,140,170,200,230 másodperces blokkokkal.
20mp-nél leoldotta az előhívó az összes DRY fóliát. Kevés volt a fény. Aztán az idő hosszabbodásával javult a dolog. Úgy nézem 110mp-nél vagy inkább az egyszerűség kedvéért 2 percnél tökéletes volt. Ott már nem marta meg a megmaradó felületet az előhívó és a vezetősávok is jók lettek.
Azt tudni kell, hogy nem lamináltam a DRY fóliát. Nem akartam az időt húzni vele, de így is jó lett.
A maszkom lézer nyomtatóval készült. Csak 1 rétegű. Tesztelésre minek jobb.

A fénycső eredetileg 6W-os, de én kicsit megfeszítettem, mert simán bírja. 10W-al hajtottam egy önrezgő rezonáns táppal. Azaz egy energia takarékos égőben lévő elektronikával. Rengeteg esetben az ilyen égőkben az elektronika megy tönkre először. Biztos mindenki dobott már el ilyet. Kár volt.
Alig van benne néhány alkatrész. Nagyon könnyű javítani. Én is egy rosszat javítottam meg és azt használtam ehhez a fénycsőhöz.

Remélem meghoztam azok kedvét egy ilyen elkészítéséhez, akik mostanában gondolták kipróbálni a fotózásos technikát. Ez egy igazán olcsó és nagyon jó megoldás.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Azért, mert aki nyákot akar készíteni az ezt a topikot olvassa és nem a másikat. Azaz úgy is mondhatom, hogy azt nem sokan olvassák. Így több emberhez jut el ez a szerintem hasznos infó.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Igen valószínű a 6X15W-al sokkal rövidebb idő is elég. Ez csak 10W.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Én például nem olvasom a másik topicot csak ezt.

Nyilván ha konkrétan keresnék uv levilágítót akkor azt írnám a keresőbe. Viszont aki éppen ezt a topicot olvassa és meglátja ezt a hozzászólást. Esetleg kedvet kaphat a dologhoz. Ez viszont nem fordult volna meg a fejében ha nincs ez a gondolat ébresztő hozzászólásom.
Egy kis átfedés minden topicban van. Mivel itt minden az elektronikáról szól.
Ne legyél ilyen szőrös szívű.
(#) emmzolee válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Láttad simpi hozzászólását?
Bővebben: Link
Azt írta:

Idézet:
„Ha gondolod építs ilyet. Időparamétereket már leírtam a nyákos totyiba, még ha hihetetlenül kevés is.”

Na ez mindenkivel előfordulhat, hogy több topicba tesz föl infót a cuccáról. Vagy azért mert a modik nymására a másik topicban folytatja a témát, vagy máshova utalnak az olvasók és azért kezdődik el a beszélgetés másik tpoicban. Ha mindent össze rendezel, akkor csomó minden értelmetlen lesz. Vagy rengeteget kell keresni. Ekkor meg jön a kérdés, hogy hol van az?? Erre meg mindenki felhördül, hogy ez már le lett írva. Na igen de hol a fenében!? Ettől már én is többször idegbajt kaptam.
(#) eyess hozzászólása Júl 27, 2012 /
 
Na dry ozó szakik most ti jöttök , véleményt útbaigazítást , és iránymutatást kérek , hogy jó felé haladok é e.Ez a leges legelső dry ténykedésem tudom nem üti meg még a nívót , de hát ennek a technikának nem ismerem még annyira a részleteit , hogy tudjam , hol kellene javítanom.
Az előhívóval gondba vagyok mennyi az annyi , de szerintem valószínű sacc/kb lesz.Képek itt ni.
(#) janikukac válasza eyess hozzászólására (») Júl 27, 2012 /
 
Cikkek között találsz egy leírást a vizes laminálásról, és úgy általában az egészről. Én is onnan tanultam ki!
Következő: »»   802 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem