Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1105 / 2522
(#) erikabanhidi válasza reloop hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

És így fest nálam...

Van a 2 szélén 2 elektrolit kondi az mi szerepet tölt be, mert a panelra 100µF 100v van írva, beültetve meg 47µF 400v van téve.
(#) arpad56 válasza Robi85 hozzászólására (») Júl 26, 2012 1 /

Sziasztok Őrültek! (Én nem vagyok az ) *
(#) reloop válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 26, 2012 / 1

A pozícióból ítélve tápszűrést végez. Nem gond a kisebb kapacitás. Elképzelésem szerint a tápkábel által összeszedett zajt tartja távol az erősítőtől. Nagy izgalom lehet egy ilyen erősítő élesztése.
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Ilyen rajzot találtam róla.

Igen ez az. A válaszokat köszönöm még egyszer sokat segítettél.
(#) erikabanhidi válasza arpad56 hozzászólására (») Júl 26, 2012 /

Konkrétumaban? 20-25kHz között a piezó , ribbon ortodinamikus hangszóró talán -talán felmegy addig! Aztán milyen célra lenne?
(#) reloop válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Ez első, bemutatkozó hozzászólás volt! (A bemutatkozás ezzel meg is történt.)
(#) proksa1 válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Hangágyú?
(#) Ge Lee válasza erikabanhidi hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Arra azért figyelj, hogy az a vékonyka alu profil korlátozott hővezetésre képes. A végtranyók jó melegek lesznek majd a bordához képest. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezt áramkorlát nélkül összerakni, hát... Erre a kapcsolásra is csak azt tudom mondani, hogy a hasonló felépítésű (4-4db FET) VF2 moddal jobban (és olcsóbban) jártál volna.
(#) reloop válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Szia! A Google fordító segítségével elolvastam pár oldal kommentet Erika linkjéből. (Maláj nyelvű) Ők is a MOS-FET-es változatot preferálják jobban.
Ennek ellenére a kapcsolást figyelemre méltónak tartom. A rajzon a párhuzamosan kötött 120 ohm ellenállásokat áramkorlátozó részének nézem.
A hűtés elégtelensége ebben a formában valóban aggasztó. Az indonéz kollégák - ha jól igazodom el a fordításban - 250W-ig tartják elégségesnek.
(#) erikabanhidi válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Az a vékonyka L profil 3mm vastag rendes Aluból van, majd ez felfogatva hővezető pasztával, szintén 3mm vastagságú 36cm x 14cm-es hűtőbordára. DE ez az egész még megy egy 40x40cm-es alukockára -> ez lesz a doboz hátfala. Maga a hangfalban hátul egy különálló rekesz lesz, csak ennek a végfoknak. Tesztelem hamarosan és írok, képet mellékelek mindenről.
(#) arpad56 válasza djloui hozzászólására (») Júl 27, 2012 1 /

Szia djloui, ilyen őrültet keresek már rég óta. Egy cimbi adta az ötletet, h. hátha itt találok 1 +szállottat.
Hát én aztán tudnék adni neked 1 szép szakmai feladatot.Megjegyzem, teljesen más világból vagyok, az elekrtság nekem magas. Szval keresek 1 olyan megszállottat, aki tervezne és megépítene nekem 1 hanggenerátort erősítővel és hangszóróval, ami 18kHz és 25kHz között szirénázna min. 1000 méter távolságra. Persze ha tudsz valahol ilyen cuccot készen v. valakit tudnál ajánlani, mert te nem akarsz ezzel foglalkozni, megköszönném a segítésedet. Vadakat akarok elriasztani a földemről, már teljesen tönkrementem szegények miatt. Vadászat/méreg/kutyák stb. kizárva, "őrült" megoldást szeretnék. Elvállalsz egy ilyen projectet? Várom válaszod: Árpád
(#) erikabanhidi válasza arpad56 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Privátba bizniszéljel ne itt! Kattintsál a nevére és írj neki privátba!!!
(#) sunraw hozzászólása Júl 27, 2012 /

Sziasztok!
Építenem kellene egy "mini" erősítőt, ami egy egyszerű tabletpc fülhallgató kimenetét erősítené fel annyira, hogy egy autóban, menet közben is lehessen hallani. Ha valaki tud vagy épített már hasonlót, kérem jelezze. Rendelkezésre álló tápfeszültségek, 5 és 12VDC. Előre is köszi!üdv.sun
(#) reloop válasza sunraw hozzászólására (») Júl 27, 2012 / 1

(#) Alkotó válasza sunraw hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Az említett kimenetet célszerű lehet az autó saját akusztikai rendszeréhez kapcsolni, mert itt nem csak erősítőre, hanem hangszóróra is szükség van.
Ráadásul a "kényelmi" funkciók is megmaradnak (távirányító, automatikus lehalkulás, útinform beleszólás, stb.), és még drótok garmadája sem fog tekeregni sehol.
(#) pinyó39 válasza reloop hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Persze, hogy figyelemre méltó, Silikon Chip 199? BY Anthoni Holton , csak FET-ekkel (2SK, SJ).
(#) reloop válasza pinyó39 hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Holton rajzához nem volt még szerencsém, de megpróbálok utána járni. Köszönöm figyelmességed, hogy megemlítetted.
A kit-hez talált rajz enyhén szólva is csapnivaló, azért biggyesztettem bele egy piros kérdőjelet.
(#) reloop válasza reloop hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Így már korrekt az előfok Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza reloop hozzászólására (») Júl 27, 2012 / 1

Elvileg ez volt az eredeti, erről történtek a kínai, sufni, stb. módosítások. A specifikáció szerint 2x470W 8ohmon (ezt még elhiszem) 2x810W 4ohmon és 2x1100W 2ohmon amit erősen kétlek, de ez van az adatlapon. A kifogásolt hűtéssel az a probléma (ez erikabanhidinek szól), hogy 4 ohmos terhelésen akkora hőmennyiség távozik a végtranyókból (fetekből), hogy azt az a 3mm-es kis alufül képtelen megfelelően elvezetni, ezért egy ekkora teljesítményű végfokot mindenképpen közvetlenül a bordára kell szerelni (nézd meg a gyáriakat). Nekem a VF2 modom (ugyanígy néz ki a nyák csak 2x4db fettel) közvetlenül a bordán volt, és még így is volt 8-12Co különbség a tok és a borda között. Ezért (is) jobb a D osztály.

AM1600.jpg

(#) reloop válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Így, az eredeti ismeretében ez bizony elég soványnak tűnik.
(#) erikabanhidi válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

Köszönöm ismételten észrevételedet. Igazat is adok, de ez szobába készül nem PA célra. Miért ekkora? Volt egy USA előfokom eladó, melyet sokáig hirdettem és egyszer csak egy Német srác jelentkezett érte. Az adásvételt cserével oldottuk meg, mivel nekem PayPal fizetésre nem voltam alkalmas. Így kiszámoltam, hogy érné meg nekem, és ezt a 2db végfokot kértem tőle. Így kerül 1db így beépítésre. Ő küldte: http://www.audiocreativ.com/DE/pd1454142653.htm?categoryId=1
(#) emersys válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 27, 2012 /

"Új nem nagyon van a nap alatt"..
Az hogy ez most koppintás-e vagy sem azt teljesen értelmetlen nézni, mert Holton előtt is megcsinálták már ezt a kapcsolástechnikát (akkor most ő is koppintott?), pl a Marantz cég diszkrét félvezetőkkel..A kínaiknak megvan a megfelelő tudások, csak a minőségi kivételezésük gyenge esetleg - hisz annyi pénzért amennyiért vállalják éppen nem vállalná senki pl.
Ha ez elv meg is egyezik több máséval attól még méretezni kell ugyanúgy..
(#) csabacsaba hozzászólása Júl 27, 2012 /

Jo estet!
Valaszt kernek tolletek hogy az ibiza erositokrol mi a velemenyetek?
Jobb-e mint a Konig,vagy a T-amp?
Ami adatot irnak rola mennyire valos?
Kisseb osztalybulik,kerti partik hangositasahoz megfelelo-e?Mennyire biztonsagos erositok?
Elore is koszonom szepen!Bővebben: Link
(#) sound.man válasza csabacsaba hozzászólására (») Júl 27, 2012 2 /

Semmi féle képpen SEM !! König meg az Ibiza meg a Hollywood és további csodás erősítőnek látszó tárgyak még a t-amp-al sincsenek köszönő viszonyba !!
(#) csabacsaba válasza sound.man hozzászólására (») Júl 27, 2012 1 /

S akkor nemerdemes venni ibizat?
(#) dudassandor1 válasza csabacsaba hozzászólására (») Júl 27, 2012 1 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz! A T.Amp ezeket messze veri!
Sajna annó, én is vettem egy Ibiza Sound AMP-1000-et. Gondoltam, ha a felét tudja annak, amit ráírtak akkor jó lesz. De nem lett!
Gyári adat rajta: 2*375Wrms / 8Ohm
Gondoltam a fele meglesz: 2*185Wrms / 8Ohm
Valóság meg ez: 2*80-100Wrms max. / 8Ohm !!!!!!!!
(#) sound.man válasza dudassandor1 hozzászólására (») Júl 27, 2012 1 /

Ráhazudnak mindent csak, hogy eltudják adni.
(#) sound.man válasza csabacsaba hozzászólására (») Júl 27, 2012 1 /

Semmiféleképpen sem! 35-ért van már T-amp E800 használtan ami már egészen használható kis végfokocska.
Következő: »»   1105 / 2522
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem