Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
És így fest nálam...
Van a 2 szélén 2 elektrolit kondi az mi szerepet tölt be, mert a panelra 100µF 100v van írva, beültetve meg 47µF 400v van téve.
Sziasztok Őrültek! (Én nem vagyok az ) *
A pozícióból ítélve tápszűrést végez. Nem gond a kisebb kapacitás. Elképzelésem szerint a tápkábel által összeszedett zajt tartja távol az erősítőtől. Nagy izgalom lehet egy ilyen erősítő élesztése.
Ilyen rajzot találtam róla.
Igen ez az. A válaszokat köszönöm még egyszer sokat segítettél.
Konkrétumaban? 20-25kHz között a piezó , ribbon ortodinamikus hangszóró talán -talán felmegy addig! Aztán milyen célra lenne?
Ez első, bemutatkozó hozzászólás volt! (A bemutatkozás ezzel meg is történt.)
Hangágyú?
Arra azért figyelj, hogy az a vékonyka alu profil korlátozott hővezetésre képes. A végtranyók jó melegek lesznek majd a bordához képest. Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy ezt áramkorlát nélkül összerakni, hát... Erre a kapcsolásra is csak azt tudom mondani, hogy a hasonló felépítésű (4-4db FET) VF2 moddal jobban (és olcsóbban) jártál volna.
Szia! A Google fordító segítségével elolvastam pár oldal kommentet Erika linkjéből. (Maláj nyelvű) Ők is a MOS-FET-es változatot preferálják jobban.
Ennek ellenére a kapcsolást figyelemre méltónak tartom. A rajzon a párhuzamosan kötött 120 ohm ellenállásokat áramkorlátozó részének nézem. A hűtés elégtelensége ebben a formában valóban aggasztó. Az indonéz kollégák - ha jól igazodom el a fordításban - 250W-ig tartják elégségesnek.
Az a vékonyka L profil 3mm vastag rendes Aluból van, majd ez felfogatva hővezető pasztával, szintén 3mm vastagságú 36cm x 14cm-es hűtőbordára. DE ez az egész még megy egy 40x40cm-es alukockára -> ez lesz a doboz hátfala. Maga a hangfalban hátul egy különálló rekesz lesz, csak ennek a végfoknak. Tesztelem hamarosan és írok, képet mellékelek mindenről.
Szia djloui, ilyen őrültet keresek már rég óta. Egy cimbi adta az ötletet, h. hátha itt találok 1 +szállottat.
Hát én aztán tudnék adni neked 1 szép szakmai feladatot.Megjegyzem, teljesen más világból vagyok, az elekrtság nekem magas. Szval keresek 1 olyan megszállottat, aki tervezne és megépítene nekem 1 hanggenerátort erősítővel és hangszóróval, ami 18kHz és 25kHz között szirénázna min. 1000 méter távolságra. Persze ha tudsz valahol ilyen cuccot készen v. valakit tudnál ajánlani, mert te nem akarsz ezzel foglalkozni, megköszönném a segítésedet. Vadakat akarok elriasztani a földemről, már teljesen tönkrementem szegények miatt. Vadászat/méreg/kutyák stb. kizárva, "őrült" megoldást szeretnék. Elvállalsz egy ilyen projectet? Várom válaszod: Árpád
Privátba bizniszéljel ne itt! Kattintsál a nevére és írj neki privátba!!!
Sziasztok!
Építenem kellene egy "mini" erősítőt, ami egy egyszerű tabletpc fülhallgató kimenetét erősítené fel annyira, hogy egy autóban, menet közben is lehessen hallani. Ha valaki tud vagy épített már hasonlót, kérem jelezze. Rendelkezésre álló tápfeszültségek, 5 és 12VDC. Előre is köszi!üdv.sun
Az említett kimenetet célszerű lehet az autó saját akusztikai rendszeréhez kapcsolni, mert itt nem csak erősítőre, hanem hangszóróra is szükség van.
Ráadásul a "kényelmi" funkciók is megmaradnak (távirányító, automatikus lehalkulás, útinform beleszólás, stb.), és még drótok garmadája sem fog tekeregni sehol.
Persze, hogy figyelemre méltó, Silikon Chip 199? BY Anthoni Holton , csak FET-ekkel (2SK, SJ).
Holton rajzához nem volt még szerencsém, de megpróbálok utána járni. Köszönöm figyelmességed, hogy megemlítetted.
A kit-hez talált rajz enyhén szólva is csapnivaló, azért biggyesztettem bele egy piros kérdőjelet.
Így már korrekt az előfok Bővebben: Link
Elvileg ez volt az eredeti, erről történtek a kínai, sufni, stb. módosítások. A specifikáció szerint 2x470W 8ohmon (ezt még elhiszem) 2x810W 4ohmon és 2x1100W 2ohmon amit erősen kétlek, de ez van az adatlapon. A kifogásolt hűtéssel az a probléma (ez erikabanhidinek szól), hogy 4 ohmos terhelésen akkora hőmennyiség távozik a végtranyókból (fetekből), hogy azt az a 3mm-es kis alufül képtelen megfelelően elvezetni, ezért egy ekkora teljesítményű végfokot mindenképpen közvetlenül a bordára kell szerelni (nézd meg a gyáriakat). Nekem a VF2 modom (ugyanígy néz ki a nyák csak 2x4db fettel) közvetlenül a bordán volt, és még így is volt 8-12Co különbség a tok és a borda között. Ezért (is) jobb a D osztály.
Így, az eredeti ismeretében ez bizony elég soványnak tűnik.
Köszönöm ismételten észrevételedet. Igazat is adok, de ez szobába készül nem PA célra. Miért ekkora? Volt egy USA előfokom eladó, melyet sokáig hirdettem és egyszer csak egy Német srác jelentkezett érte. Az adásvételt cserével oldottuk meg, mivel nekem PayPal fizetésre nem voltam alkalmas. Így kiszámoltam, hogy érné meg nekem, és ezt a 2db végfokot kértem tőle. Így kerül 1db így beépítésre. Ő küldte: http://www.audiocreativ.com/DE/pd1454142653.htm?categoryId=1
"Új nem nagyon van a nap alatt"..
Az hogy ez most koppintás-e vagy sem azt teljesen értelmetlen nézni, mert Holton előtt is megcsinálták már ezt a kapcsolástechnikát (akkor most ő is koppintott?), pl a Marantz cég diszkrét félvezetőkkel..A kínaiknak megvan a megfelelő tudások, csak a minőségi kivételezésük gyenge esetleg - hisz annyi pénzért amennyiért vállalják éppen nem vállalná senki pl. Ha ez elv meg is egyezik több máséval attól még méretezni kell ugyanúgy..
Jo estet!
Valaszt kernek tolletek hogy az ibiza erositokrol mi a velemenyetek? Jobb-e mint a Konig,vagy a T-amp? Ami adatot irnak rola mennyire valos? Kisseb osztalybulik,kerti partik hangositasahoz megfelelo-e?Mennyire biztonsagos erositok? Elore is koszonom szepen!Bővebben: Link
Semmi féle képpen SEM !! König meg az Ibiza meg a Hollywood és további csodás erősítőnek látszó tárgyak még a t-amp-al sincsenek köszönő viszonyba !!
S akkor nemerdemes venni ibizat?
Csatlakozom az előttem szólóhoz! A T.Amp ezeket messze veri!
Sajna annó, én is vettem egy Ibiza Sound AMP-1000-et. Gondoltam, ha a felét tudja annak, amit ráírtak akkor jó lesz. De nem lett! Gyári adat rajta: 2*375Wrms / 8Ohm Gondoltam a fele meglesz: 2*185Wrms / 8Ohm Valóság meg ez: 2*80-100Wrms max. / 8Ohm !!!!!!!!
Ráhazudnak mindent csak, hogy eltudják adni.
Semmiféleképpen sem! 35-ért van már T-amp E800 használtan ami már egészen használható kis végfokocska.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |