Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Megépítettem a Dracula végfokot aminek a leírását itt a hobbielektronikán találtam. Az egyik oldal nagyon szépen működik. Ilyen hangokat még nem hallottam a HS-400-ból... A másik oldal sajnos nem akar jó lenni. Kezdésnek egy kondenzátor elfüstölt. A C8 as. Valamiért negatív feszültség kerül rá ha bent van meghajtó IC. A Link -en megtalálható a kapcsolás és a beültetési rajz is. Mi lehet hiba oka?
Ha ugyan az a két panel, akkor egyértelmű, hogy valamit elkötöttél, hiszen a másik működik...Inkább egy fotót tegyél fel róla..
Egyébként a kapcsolásra ránézve pontosan látszik, hogy a C8-on pontosan a negatív tápfesznek kell lennie.
Mert az Ibiza egy kínai akármi, használhatatlan, talán ajtót támasztani jó. Castone már jobb ajtót támasztani, mivel olyan rossz a minősége, hogy hallgathatatlan viszont legalább nehéz.
Mekkora teljesítmény kellene?
2x250-300w 4ohmon
Arra sajna nincs kapcsolásom.Esetleg hídba kötve 2db 150W os...és ebből csinálni kettőt.
Tehát 4db 150es PA
félreérted nekem konkrét erősítő kell
Sziasztok!
Kérdésemrekelene nekem valami válasz előre is köszönöm.
Ibiza Sound AMP és a Skytech Pro (u.a mind a kettő) még hírből sem tudják a megadott adatokat!!
AMP-1000 valós teljesítménye méréssel megállapítva 2*100W 8Ohm terheléssel (ráírva meg 2*375W van).
Tudom hogy negatív feszültségnek kell lennie rajta. Akkor úgy írom hogy polaritásának nem megfelelő a rajta eső feszültség úgy hogy csak pozitív tápfeszültséget teszek rá. Megnéztem az alkatrészeket jól vannak benne. Egyszerre építettem a kettőt azonos alkatrészeket tettem bele szépen sorban.
:O azért ez durva....
Nem kötöd be a negatív szekundert?
Az miért jó? Most komolyan elvárod tőle, hogy jól működjön, amikor nem is kötöd be rendesen....Amúgy helyes polaritással ültetted be? föld felé van a pozitív lába az elkónak?
Sziasztok .
Szerintetek ez a kapcsolás elméletileg működőképes ? Megépítettem kisebb módosítással de nem működik . A 3 lábat a poti középső lábához kel kötni ?
Szia! Régóta tudott, hogy rossz a rajz. Minimálisan ennyit kell rajta javítani
Köszönöm . A kapcsolást kaptam itt a fórumon , de sejtettem hogy valami bibi van az R2-vel . Korrigálom .
Köszönöm , most már jó . De lenne még egy kérdésem Adott egy troaid trafó ami lead 2 x 8V (Erre vannak kötve TL072 ) és 1x 8V-ot (erre pedig egy LM hangszínszabályzó ) A gondom az LM táp szűrésével van mert brum-ja van . Már felkondiztam 3000Uf -ig javult a helyzet ,de még mindig van neki . Egy példa kapcsolás jól jönne segítségnek .
Az LM1036 csak feszültség stabilizátorról bumm-mentesíthető megfelelően. A 16(2x8)V-ot stabilizáld 12Vra. A TL072 kapcsolásán kissé módosítani kell. Témája.
Kapcsolási rajza.
Rendben . Akkor a stabilizátor IC-t beiktatom . Köszöntem a tanácsokat.
Leírom érthetőbben... Egyszerre építettem mindkét oldalt. Azonos alkatrészeket ültettem be mindkét oldalra egyesével. Mindkét panelon ugyanúgy állnak az alkatrészek. "Minden rendben van". Az egyik oldalt amelyik működik beüzemeltem beállítottam a nyugalmi áramot és szépen működik is. Rákötöttem a másik panelre is a tápot erre elpukkant a korábban említett kondi. Minden helyes polaritással van beültetve ugyanúgy mint a működő panelon. Elkezdtem keresni a hibát. Összehasonlítottam a működő végfok tápágainak áramfelvételét külön külön a nem működővel. A rossz panelon a pozitív ágban lényegesen nagyobb az áramfelvétel. Ezért mivel a kondi ami elpukkant rámértem arra is (természetesen kicseréltem) Labortápról áramkorlátot beállítva üzemeltetem és így mértem rá a kondira amin polaritásnak nem megfelelő feszültség esik. Ennek a hibának az okát keresem. Ha a meghajtó IC a helyén van csak akkor jelentkezik a "negatív" feszültség a kondenzátoron és ezáltal nő meg az áramfelvétel is. Tettem bele másik IC-t is de a jelenség továbbra is él. Hogy miért? nem tudom. erre keresem a választ.
Aha értem.
Az a baj tudod, hogy gyakorlatilag a helyzet a következő: Építettél két darab teljesen egyforma áramkört teljesen egyforma panelre. Az egyik jó a másik nem... Hiába nézem a kapcsolási rajzot, attól nem lesz meg a hiba oka, mivel a másik példány működik, nem a kapcsolás a hibás. Csak azt tudom tanácsolni, hogy nézd át az összes forr.pontot. Nem tudom, hogy ideiglenes nyákra építetted-e, vagy végleges, martra. Nézd meg minden alkatrész kapcsolódik e elektronikusan azzal, amelyikkel kellene rajz szerint. (dióda vizsgálóval például) Esetleg ezt átugorva kezdheted azzal, hogy a meghajtó IC feszültség stabilizálóját megvizsgálgatod. Nem tudom, hogy ugyan arról megy-e mindkét panel párhuzamosan, vagy külön-külön. Más ötletem így látatlanba nem sok van. A végfok tranyók tutira jók?
A jó és a hibás panel IC2 (LM337) OUT lábán mérj feszültséget testhez képest. Ha 0V körüli, illetve mint írtad a műveleti erősítővel akár pozitív is lehet, akkor cseréld az IC-t. Minden bizonnyal ártott neki a kondenzátoros kaland
Azt írta, hogy kicserélte másikra és azzal is ezt csinálja...
Remélhetőleg nem LM317 került abba a pozícióba
A mérés elkerülhetetlen.
Sziasztok Profik!
Van egy kis problémám! 2000-ben (ez bizony már 12 év) vásároltam egy Technics SA-DX 850 típusú házimozi erősítőt, csodás hangfalakkal.... Azt vettem észre, hogy már nem szól, nem ÜT akkorát mint anno.... Ez miért lehet? A kábelek is 12 évesek, szóval minden igen koros már... Vagy nem? Mit tehetek??? (bónusz kérdés: a TV-t, sima Thomson), hogyan lehet rákötni az erősítőre? A kérdésekből gondolom érzitek, hogy nagyon amatőr vagyok, köszönöm a türelmet és a válaszokat! Szép estét! Botond
Szia! Nem üt akkorát? Unod, vagy öregszel.
A TV-nek biztos van scart csatlakozója. Ezzel kijön a hang belőle: Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |