Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Szia. Elkészítettem én is, remélem ez mérethelyes lesz. Ellenőrizd le mindenképp, és azt is, hogy nincs-e hiba. Beültetési nálam sincs,de a másikról majd lenézed!
Üdv!
Szia kösz a segítséget de sajnos ez nem az eredeti méret ez sokkal kisebb és ahogy mértem így nem stimmelnek az alkatrészek mert nem férnek be!
Az eredeti méret 52mm széles 50mm magas, sajnos nekem se sikerült eltalálni csak azt hitem van valami trükk amivel le lehet kicsinyíteni vagy esetleg nagyítani!
Bocs lehet hogy mégis jó csak sokkal kisebb eddig egyedül a kapcsolónak a furatait kel kicsit széthúzni vonalzóval méricskélek egyelőre úgy néz ki hogy mégis csak jó bár azt nem tudom hogy a sok ketyere nem foglya e egymást zavarni hogy sokkal közelebb lesznek egymáshoz?
Ki kell nyomtatni egy papírra, és rápróbálni az alkatrészeket.
Ki kell nyomtatni, ellenőrizni , hogy minden jó-e...
Sziasztok!
Készítettem egy órához nyákrajzot . A kapcsolás itt található. A kijelzők típusa: SC52-11EWA. A középső kijelző helyére két ledet raktam (mert az villogna). Ezt csakis 2 oldalasra lehetett tervezni, arra terveztem, de így is , dróttal kell 3 dolgot kötni (O réteg). Kérem, nézzétek át, hogy jó-e! Sose csináltam még két oldalasat. Ha van hiba, javításátok. Ha valaki viszont nagyon ráér, és úgy gondolja tud kisebbet, és szebbet ettől rajzolni, elfogadom. Előre is mindent köszönök, üdv !
Hello!
Mire jó az, hogy a bázis 2kohm-okkal még egyet sorba kötöttél? üdv! proli007
Jani!
A stabIC bemenetén nagyobbnak, a kimenetén kisebb puffernak kéne lennie. Szerintem 100/10µF elég is lenne. Az 1µF-ot kevesellem. Azoknál a pad-eknél, ahol alul és felül is be van kötve, állítsd át átmenő furatra. A tesztelésnél jól látszik majd, meg a nyomtatásnál sem fog hiányozni...
Nem értem kérdésed, hiszen 5 2k-s bázis. ellenállás kell, annyi is van..
Vicsys: Köszi. Így gondoltad? Várom a továbbiakat !
Szia! Számold meg újra a 2k ellenállásokat! Négy helyen is sorba kötöttél kettőt-kettőt.
Valóban . Tök buta vagyok. Ezzel okoskodtam, hogy hogy lenne esztétikusabb.... Akkor mindjárt javítom.
Kész. Van még hiba? Tudom nem túl esztétikus... :no:
Szia!
- A kijelzők alatt nem fogod tudni forrasztani az alkatrész oldalt. - 100nF közvetlenül a pic táp és fölt lába közé. - A tranzisztorok közös emmittere nem megy sehová. - Elég egy nyomógomb a beállításhoz? - Kivezetnék egy - két lábat későbbi fejlesztésekhez: csipogó, relé vezérlés, DCF77 bemenet, stb. A panel elbírja...
Az első 3-at orvosolom. A kijelzőt tudom, hogy nem fogom tudni úgy forrasztani, ezért lesz foglalat neki rakva. A 100nanót és a másikat később berajzolom. A rajz alapján elég 1 nyomógomb, de rákérdezek a rajz gazdájától. A későbbi fejlesztéses cuccot pedig hanyagolom. Olyan nem lesz. . .
Azért könnyedén megoldható... Egy kicsit izgatni kell a kijelzőnél a vonalak. Egyet átrajzoltam. A 100nF-ot is beszuszakoltam.
A vezetőket formáztam, ahogy mondtad, de sárgával bekereteztem valamit, ami szerintem nem jó, hogy összeért. Mi a teendő? Csináljak valami átkötést, vagy úgy kell maradnia??
Idézet: „Ezt csakis 2 oldalasra lehetett tervezni” Nekem sikeredett 1 oldalasra.. bár még nem szép de se átkötés se 2 oldal. Kis csinosítással sokkal kisebb is lehet!
Köszi, de baromi nagy, nem SMD-s, a ledek elállnak, stb. Maradok a legutóbb feltöltött rajznál.
Ne haragudj! Üdv!
Nem haragszok azt csinálsz amit akarsz, én csak arra a kijelentésedre reagáltam miszerint ezt nem lehet megcsinálni 1 oldalasra. Mellesleg ha már minden áron smd.. PIC helyett is lehetne smd sőt a tranyók helyett is és a táp is kvarcban is vansmd.. ha smd-be terveztem volna fele akkora helyen elférne mint a tiéd most
Értem én hogy csináljunk nagy gubancot az egészből de ha az enyémet megnézed látni fogod hogy ha a picet megfordítanád fele ekkora káosz lenne a tiédben is! Mellesleg a kijelzők középső lábaik gyárilag össze vannak kötve ezért nem muszáj összekötni őket, ezzel is egyszerűbb lesz az egész!
Sziaszok!
Nem jó a kiindulás! Előbb keress vagy vegyél dobozt, amibe beszereled, aztán az alkatrészeket vedd meg. Tervezd meg az előlapot, a panel felfogását a dobozban, a csatlakozási pontokat, a 7805 esetleges hűtését. Aztán lehet panelt tervezni....
Szia! Nem fogsz jól járni... Az összes 2 oldalas rajz hibás, nézd át a kijelzők bekötéseit! Egyszerűbb lenne kokozo rajzát alakítgatni, hogy kisebb legyen.
Szia! Az enyémben is van hiba, a tranyók közös lába nincs gnd-re kötve. Megcsináltam ugyanolyan alkatrészekkel mint a 2 oldalas verzió, a képen látszik hogy még kisebb is lett!
Hoppá, azt nem figyeltem, hogy van-e benne hiba
|
Bejelentkezés
Hirdetés |