Fórum témák
» Több friss téma |
Ha megvenném a vezérlőt, és kiderül hogy jó a gázkarom ,akkor a vezérlőre elegendő -e ha csak a motort kötöm hozzá, és nem foglalkozom a többi dologgal ( indexek ,lámpák,műszerfal stb). Igy már működne a meghajtás ? Nem kell mást is ehhez a vezérlőhöz csatlakoztatnom?
Nagy segítség a gázkar méréssel kapcsolatos infód, köszönöm .Bocs ha a kérdéseim nevetségesek ,de mint írtam nem értek az elektronikához
Mindenki az alapoktól kezdi.
Nos az egészen pontosan a vezérlő típusától fog függeni, de ha ide csatolod majd a fotóját biztosan akad segítség a bekötésben. Egyes vezérlőtípusok igénylik a hátsólámpa bekötését, egyes típusok pedig a fékkar kapcsolójáét, de ez nem ördöngösség egyáltalán, ettől nem kell megijedni!
Sajnos olyat mint az eredeti (Kocka alakú fekete doboz)
nem találok sehol sem. De szerintem a mellékelt képen ami van az jó lenne hozzá . Ha valaki ismeri segíthetne a bekötésben
Szerintem 3 fázisút linkeltél be, neked pedig ez kell:
Bővebben: Link Itt a bekötés gyermekjáték. (igaz ez 250W-os, de szerintem az nem gond.
Igazad van a te linked lesz hozzá a jó.
Hamarosan nekilátok a munkának de előtte teljesen átalakítom a vázat ,és újrafestem az egészet ,egyszerűsítem ott ahol csak lehet. Köszönöm ,mindenkinek a segítséget. Még egy "ostoba" kérdés : Ehez a 36 V os szénkefés motorhoz 48 V aksival semmiképp ne próbálkozzak ugye? (Persze akkor a vezérlő is 48 v lenne)
Ezekhez mit szólsz?
http://tech-mobile.hu/termekek-motorvezerlo.htm - http://tech-mobile.hu/motorvezerlo_bekotes_36v-350w.htm - http://tech-mobile.hu/motorvezerlo_bekotes_24-36v-700w.htm
Gondolom a 36V 350W-osra gondolsz, az tökéletes lesz neki.
A másik kérdésedre, hogy 48V-os vezérlő és akku, nos én nem tenném a helyedben, persze tuning céllal biztosan sokan alkalmazzák, de figyelni kell nagyon a motor hőmérsékletére és az egyéb elektronikára, na megy ugye akkor töltőcsere is kell. Persze meg lehet próbálni, de garancia arra, hogy túléli hosszabb távon is a motor az nincs! Leégetni pedig egy kis extra sebességért szerintem nem akarod! (Nekem a 48V 300W-os motorom 20 perc után meleg)
Hali. 24V 250W-os motorvezérlőt keresek amit hall szenzorral lehet irányítani. Köszönöm
Nézz körül azon a linlem amit András linkelt be.
(Nem oktatásnak szánom, de az irányítás szó nem megfelelő ide, szabályozás inkább.)
Szétnéztem, kicsit borsos az ára. Házilag lehetséges megoldani?
Pár hozzászólással visszább:
#1283133) frici.hu válasza András123 hozzászólására (#1283125)
Valóban nem, de nézd csak meg egy kicsit jobban a rajzot!
Nem látom mire akarsz kilyukadni. +5 voltra? vagy mire?
Ezt értem, csak az utalást nemértem amit frici.hu írt
Köszönöm köbzoli!
Bővebben: Link
Igen, a +5V-ra és a --ra és alapvetően pedig arra, hogy ez a kapcsolás feszültséggel szabályoz, s hogy ez a feszültség bele esik a HALL-elem szabályozási karakterisztikájába.
Építsd meg nyugodtan, s majd később illeszted hozzá a HALL-elemet. Hasznos munkát! Üdv: Frici
A HALL elem 0,6V-tól kb. 4,5V-ig szabályoz, a kapcsolás is körülbelül ugyanígy, az 5V-os feszültség adott, az árama szerintem biztosan elég lesz és még stabil is mivel referenciafeszültség.
Röviden, szerintem jó lesz, legfeljebb egy pici átalakítás lesz szükséges, de abban biztosan segíteni fogunk majd.
Még annyit kérdeznék hogy pontosan hova kel bekötni a hall szenzort. Ha lehetne jelölhetnéd a képen.
Esetleg nem találok nyákot hozzá? Vagy ha nagyon szépen megkérlek nem szerkesztenél eggyet?
A válaszadási lehetőséget megadom másnak. (Mivel nyákot nem tudok tervezni)
A HALL szenzort elvileg elég a poti helyére kötni a többi akkor derül majd ki, hogy mit kell még hozzáigazítani.
Üdv mindenkinek!
Kezdek időhiányban és helyhiányban lenni ami azt jelenti, hogy már lassan a tömegközlekedésre is sokat kell várjak és biciklinek sincsen hely. Ezért hát arra gondoltam, hogy veszek egy kicsi aluminium vázas rollert. Remélem mindenkinek beugrott a kép. Ezt szeretném ellátni egy kis motorral ami kb 15km/h sebességet tudna nekem biztosítani. Én egy 150-200W-os RC motorra gondoltam. Ez képes lenne megfelelni céljaimnak? A motornak kb 80kg-ot kéne maximum 15km/h sebességen tartani. 80kg szőröstől-bőröstől, kerekestől, pénztárcástól és mindenestől, vagyis nem nyomnék többet járművestől 80kg-nál. Alföld az egész város úgy, hogy kijelenthetem, hogy vízszintes úton elég ha tartja az áhított sebességet. Az egész városban maximum a babakocsis felhajtó számít hegynek de ott fel lehet tólni pár kilót Előre is köszönöm.
Szia!
Sajnos az RC motoroknak nagy a fordulatuk és kicsi a nyomatékuk.Nem találsz olyat szerintem ami kell neked. Ha az áttételezést meg tudod oldani ,akkor lehet szó róla. AZ RC motoroknak van un. kv. értéke ez alsó hangon 600-akár 3500 is lehet. Tehát 1V ráadott feszültségre ennyit pörög.Létezik egyébként 3kW teljesítményű is, de nem éri meg... |
Bejelentkezés
Hirdetés |