Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   660 / 1274
(#) emmzolee hozzászólása Aug 25, 2012 /

Hello
Egy cimborám keresett meg a tv-jével. Én nem szoktam tv-t javítani ezért akinek nagy tapasztalata van megkérem segítsen.
A Tv típusa: Philips 42PF9631D/10
A hibajelenség a következő: Ha bedugom a konnektorba , bekapcsol a zöld led. Eddig ok. Majd átvált pirosba mert ugye a tv még nincs bekapcsolva , csak feszkó alá helyeztem. Ez is ok.
Bekapcsolom a távirányítóval , van egy ilyen tiktak hang bekapcsol a zöld led majd pár másodperc múlva pirosan elkezd villogni 6 hosszút és 3 rövidet. Megnéztem ellenőriztem 6 hosszú és 3 rövid villanás.
Utána már nem is lehet semmit csinálni , csak ha áramtalanítom.
Amikor jó volt a tv akkor is volt régen is tiktak hang. Ez a két relé ami benne van.

Olvasgattam külföldi fórumon, de ott is csak a 37"-osról találtam infót. Abban másfajta táp van. Ott típus hibának 2 db 3300µF 16V-os kondit adtak meg. Nálam ilyen sajna nincs. Tudok mutatni kapcsolási rajzot és képeket.

Képek a panelról

Meg kérek minden nagy tudású szakit, hogy pillantson rá a problémámra. Előre is köszi.
(#) emmzolee válasza emmzolee hozzászólására (») Aug 25, 2012 /

Még annyit írt a cimborám, hogy:

Mikor bekapcsolom bejön a zöld led, na utána rá egy két másodpercre bejön a hang is, de aztán elkezd pirosan villogni és se kép se hang.
Amikor ezután kikapcsolom. Onnan tudom, hogy be fog kapcsolni, hogy amikor áramtalanítás után visszadugom a konnektorba, akkor ugye bejön a zöld led és ha akkor a képernyő elkezd feketén világítani, akkor jó lesz.
Tehát bedugom a konnektorba felvillan a zöld led, felvillan a képernyő és utána bevált simán piros ledbe , akkor utána bekapcsolom a távirányítóval és akkor bejön a kép és lehet nézni a tv-t.
(#) quaranta válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Aug 26, 2012 /

Ez egy hagyományos, képcsöves, 8-10 éves tv, típusa: 21DG130G. Ezzel még nem lehet képarányt váltani. A képarányra történő zúgást arra értettem, amit a kábelszolgáltató 16:9-ben sugároz, az nálam ugyanúgy 4:3-ban jön csak fönt-lent a fekete csíkkal. Erre búg. Ha csatornát váltok és jön egy normál 4:3-as adás fönt-lent fekete csík nélkül, akkor elmúlik a búgás, szépen üzemel. Nem tudom, hogy honnan eredhet a zaj? A kábelszolgáltató (digi) a hunyó - 2-3 hete jelentkezik a probléma -, vagy maga a készülék döglődik. Az összes csatlakozás, ami használatban van az egy koax, illetve egy scart a videóhoz, amit nem használok. Semmi más nincs rákötve. Nem is volt. Azért gondolom, hogy fizikai problémája lehet, mert 8-10 éve így használom és nem jelentkezett ez a gond.
(#) BODHEAD hozzászólása Aug 27, 2012 /

sziasztok. orion t 2950 stx-s-flat kapcsolási rajz kellene tudnátok segiteni előre is köszi.
(#) vidfred válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia! Jó lenne sasszi szám. PT200 vagy AK53 vagy ilyesmi. A hátlapon vagy a panelon keresd.
(#) BODHEAD válasza vidfred hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

pt 200 van a nyákra irva
(#) vidfred válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Itt a rajz elérhetősége:Bővebben: Link
Kattints a "download" feliratra, vagy ha az nincs, akkor pár másodperc múlva feljön egy "get manual" felirat.
Akkor arra kattints. Csak Firefox vagy Chrome böngészővel működik.

Köszi megtaláltam.

És még valami.Tegnap este mikor filmet néztem és a semmiböl elment a kép de úgy hogy csak egy függőleges csíkot lehetett látni.Hang is van.Tudnál segiteni hol keressem a hibát.Előre is köszi.
(#) dave500 hozzászólása Aug 27, 2012 /

Sziasztok, megint én! 1-2 hónapja jelentkeztem azzal a problémával, hogy a tv-m képe vízszintesen néha szétcsúszik, mondtátok, hogy cseréljem ki a sorvégfok kondikat, sajnos ezt egyenlőre nem tudtam megtenni, de újabb problémám van! A fókusz vibrál, és iszonyat homályos a kép! Hallatszik közben egy halk pattogás/sistergés valahol valami áthúz, de nem tudom beazonosítani, mert semmit nem látni! a kép közepén 10 centis körben érdekes pöttyök csíkok villannak be, amikor áthúz.
Videó a jelenségről (itt csak a fókuszról)
Mi lehet a baj?
(#) kadarist válasza dave500 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia!
Vedd le a tévé hátulját és sötétben nézd meg, hogy hol húz át az ív. Nagyon valószínű, hogy a sorkimenő trafó a beteg.
(#) kadarist válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia!
Nézd át a forrasztásokat és a csatlakozókat a sorkimenő körül, mert ilyen vízszintes eltérítés-hibát banális események okozzák.
(#) BODHEAD válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Kösz mindjárt meg is nézem.
(#) dave500 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Szia!
Találtam egy beteg forrasztást, ahol az ív már rendesen áthúzott,megcsináltam most rosszabb! Még ingadozóbb a fókusz, de néha 1-1 másodpercre jó..
(#) amatőrvagyok hozzászólása Aug 27, 2012 /

Sziasztok!
Van egy Philips 29PT5407/01 típusú TV készülékem. Használtan kaptam. Egy darabig működött, majd a hiba azzal kezdődött, hogy széthúzta a képet, de később visszaállt a kép. Majd ezt sokkal sűrűbben, és gyorsabban csinálta, közben a színeket is váltogatta, és magától kikapcsolt. Most pedig bekapcsoláskor csak egy vékony világos színű csík van a képernyő közepén. hang nélkül, és pár másodperc múlva kikapcsol. Szerintetek érdemes vele vesződni?
Köszönöm a segítséget.
(#) dave500 válasza dave500 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Megoldottam! Találtam 4 rossz forrasztást, és a fókusz kábel kicsúszott a panelból, most tűéles a kép!
(#) Vaillant hozzászólása Aug 27, 2012 /

Sziasztok.
Van egy 70 centis sikképcsöves Samsung tv-nk ami már öt-vagy hat éves eddig hibátlanul müködött de a minap elkezdett sisteregni benne valami és kikapcsolt.Majd lehetett érezni valami füst szagot gondolom leégett benne valami.Leszedtem a hátulját de nem látok benne égett vagy bebarnult alkatrészt.Van -e ennek a tipusnak valami jellemző hibája vagy bármi lehet.Lehet hogy pontos tipusszám kéne?
(#) Master X válasza Vaillant hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Helló

Kellene a pontos tipus, de igy elsőre zézd át a kondikat,
mert szerintem valamelyik elpukant benne, jobb esetben látni fogod vagy tulzottan pupos, vagy szét van nyilva.
(#) bcsabi6 hozzászólása Aug 27, 2012 /

Sziasztok! Van egy Thomson 46fr3230n es tv és nemtudom beüzemelni. Egy relé kapcsolását lehet hallani és háromszor felvillan a készenléti led .Szerintetek mi lehet a baj. Előre is köszönöm a segítségeteket .
(#) Vaillant hozzászólása Aug 27, 2012 /

CW 29M024N ez van a hátulján,már egyszer felületesen ugyan de megnéztem a panelt a kondiknál nem láttam ilyen hibát,és kerestem valami bebarnult alkatrészt mert égett szaga volt gondoltam hátha látszik valami de még majd megnézem mégegyszer tüzetesen.Remélem nem a trafó ment ki.
(#) Master X válasza Vaillant hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

helló

az biztos hogy nem a trafó, nyugodt lehetsz én már találkoztam ilyennel, azért is irtam próbáld meg megmozgatni a kondikat benne, mert az is lehet hogy az aljánál pukkant ki és igy nem igazán látszik nézd át tüzetesen!
(#) kislacikahu válasza bcsabi6 hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Hali!

Forraszd ki a sorvég tranzisztort és úgy próbáld a táp indulást! - ha jó cseréld a tranzisztort!
(#) kislacikahu válasza amatőrvagyok hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Hali!

Forraszd ki a képeltérítő IC -t és úgy próbáld a táp indulást, a fényt minimumra állítsd próbakor! - ha jó cseréld az IC-t!
(#) kislacikahu válasza BODHEAD hozzászólására (») Aug 27, 2012 /

Hali!

Megtaláltad a szakadást a sorkimenő áramkörében?
(#) Erdei94 hozzászólása Aug 28, 2012 /

Valaki tudna segíteni projektoros tv-vel kapcsolatban?
(#) lilili11 hozzászólása Aug 28, 2012 /

Üdv emberek!Tudna-e valaki hozzáértő segíteni a köv. problémában:adott grundig tvr7320 GB combo tv+video készülék és a tv képe tök jó ,de a hang nagyon zúg.Élvezhetetlen ,de hallani 1-2 csatornánál,mintha el lenne hangolódva???!!!Mit lehetne vele kezdeni?Előre is köszi a gyors segítséget....
A service manual mellékelve....darabolva totalcomm.

A 38. oldalon az 1. oszlopban szereplő tunerral szerelt a gépezet....Várom a jó ötleteket!Köszönöm...
(#) kislacikahu válasza lilili11 hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Hali!

A hangnorma CCIRr. át lett alakítva a keleti szabványra OIRT-ra, - vissza kell alakítani a hangnormát CCIR-re!
(#) Vaillant válasza Master X hozzászólására (») Aug 28, 2012 /

Rendben.Átnézem mégegyszer és megmozgatom hátha okosabb leszek utána.

Azt hogyan tudnám elvégezni....segíts !!!
Következő: »»   660 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem