Fórum témák
» Több friss téma |
LiquidCrystal.h -t letöltötted onnan ahonnan a main.c-t?
Celsiusba váltást szerintem egyszerűen a kiíratás elötti átváltással tudod megoldani. Van egy váltószám (gondolom Fahrenheitben van a hőmérő), egyszerűen azzal kell kiírás elött a változó értékét osztani/szorozni/kivonni/összeadni, azt pedig hogy utána °C -t írjon a kijelző rutinban kell átírni gondolom én. Nem néztem meg a linket. Esetleg pontosan leírhatnád vagy tehetnél fel róla hogy milyen hibát ír.
Mivel próbálod fordítani ?
Mert ez szerintem arra az átírt arduinora van írva ha jól gondolom. Vagy ez a programnak csak egy része? hol van a main függvény?
Töltsd le az Energia fejlesztői környezetet, s abban hozz létre egy új "vázlatot" a cikkben talált programmal!
Hát akkor az lesz a gond, kövesd icserny leírását!
Megprobálom letölteni felrakom és beleégetem,kíváncsi vagyok rá. Köszi.
Akkor probáld meg Energiával fordítani. Van rá esély hogy jó lesz, én már használtam így arduinora megírt programot, a kérdés csak hogy az LCD libraryt is megcsinálták-e Energiában. Utoljára amikor néztem még azt írták hogy elég sok minden hiányzik belőle.
Működik! nagyon szépen köszi a segítségeteket. uploading complete.... nemsoká összerakom mostmár majd csak a F celsius váltást kéne orvosolni.
Az első hsz.-ben gondolom csak elírtad, de ez nem 7seg kijelző, hanem egy 2x16-os standard HD kompatibilis LCD a képen a cikk alatt. De jó hír hogy ahogy olvasom Ő is energiával csinálta a programot, tehát működnie kell nálad is.
A másik észrevételem csak annyi lenne, hogy ugyan nem használtam még a belső hőszenzort az MSP-ben, de nem tudom milyen pontos lehet, adatlapban biztos benne van. Valószínűnek tartom hogy kalibrálni kell majd egy külső hőmérővel, a program elején vannak a kalibrációs változók és hogy hogyan kell megoldani a dolgot. Egyébként sok sikert a dologhoz, ha kérdésed van még nyugodtan írj, megprobálunk segíteni.
Igen,elnéztem bocs. egy kérdésem lenne itt van hogy RS p1.4 köti ok és utána írja hogy DB7 P1.4 akkor most ez hogy és pár I/O ugyanígy..?
The circuit: ================================= LCD pin Connect to ??????????? 01 ? GND GND, 10K pot 02 ? VCC +5V from next to the USB port, 10K pot 03 ? Contrast 10K Pot wiper 04 ? RS Pin8 (P1.4) 05 ? R/W GND 06 ? EN Pin9 (P1.3) 07 ? DB0 GND 08 ? DB1 GND 09 ? DB2 GND 10 ? DB3 GND 11 ? DB4 Pin10 (P1.1) 12 ? DB5 Pin11 (P1.2) 13 ? DB6 Pin12 (P1.3) 14 ? DB7 Pin13 (P1.4) 15 ? BL+ +5V 16 ? BL- GND
Wikipédia szerint az átváltás: [°F] = [°C] ˇ 9/5 + 32
Ez a kijelző kód végében így néz ki: a nyíllal jelölt sort kell csak belerakni (nyíl nélkül persze)
A feliratot pedig így:
A " Temp C:" helyére beírhatsz szinte bármit, az lesz a számok elött. Illetve kis trükközéssel az egész kijelzés átvariálható.
nagyon köszönöm,sokat segítettél! értem menni fog.
Az LCD bekötést mindjárt megnézem, bár a képen se látszik sokkal jobban. Valószínű hogy valamit elgépelt, bár az sem kizárt hogy az LCD könyvtár láb spórolás miatt így van megírva, hogy 1 láb több dolgot is működtet.
Elírtam a számolást, ez lesz a jó:
[°C] = ([°F] ? 32) ˇ 5/9
Az LCD-t meg meg kell probálni, a képen is 1.4-re megy az RS és vannak átkötések is. Ha bármit elkötsz akkor maximum nem lesz kép, de tönkre nem mehet, minden láb elviseli az 5V-ot csak zárlatot ne csinálj
A bekötésnél az
sor a mérvadó. Ebből látszik, hogy a komment hibás, valójában P1.1, P1.2, P1.6, P1.7 a négy adatbit. Mellesleg nem tudom, mire jó ez az ortopéd kiosztás...
Hát én ezt nagyon elnéztem mert kiderült valami példa progi futott benne mármint mikor égettem és most beleprobáltam az energia programmal és csak nem megy azzal se ugyanaz a propléma. Fatal Error[Pe1696]: cannot open source file "LiquidCrystal.h" C:\Users\Tamás\Documents\FONTOS!!\main.cpp 28
Bekötés meg minden más stim,de a programmal van itt a baj...
A soros port, IC tipusa be van állítva? Bővebben: Link
Idézet: „Mellesleg nem tudom, mire jó ez az ortopéd kiosztás...” Én az egész projektet nem értem, hogy mire jó. Hacsak arra nem, hogy mégegy fordítóprogramot megismerjen az ember?
Megprobáltam lefordítani, nekem is csupa error az egész, probálom megtalálni mi bántja a lelkét.
szitko: Arra például jó lenne, írta is hogy ilyen első arduino projektnek készítette, hogy megismerje a dolgot. (ha jól értettem) Mellesleg szerintem azért lehet jó az arduino fordító, mert ha kicsit érted hogy mi hogy van benne és új perifériát kell használni, akkor nem kell fél napig az adatlapot nyálazni. Egyszer kellett csinálnom egy kis állítható astabil kapcsolást, egy délutánon keresztül csak az ADC regisztereit bújtam meg probálgattam. Nem számított hogy mennyit foglal a kód meg mennyire hatékony, arduinoba ez tized annyi sor lett volna összehozni.
Remélem itt jól működik a CODE tag, erre nekem már nem ír hibát
Köszönjük, rámutatva a hibákat hozzászólásomat madscientisthut blog. Hoztam létre egy tömörített fájlt lehet letölteni, hogy lefordítja az Energia IDE. Csak menj a blog oldalra, és nézd fölött a kódot példa. Remélem, hogy ez is fordítja, én vagyok a fordítás google
Ha módosítani kódot Celsius cserélje ki:
FValue = (((sensorValue) - 630) * 761) / 1024; / / ° F az: FValue = (((sensorValue) - 673) * 423) / 1024 ; / / ° C
"Mellesleg nem tudom, mire jó ez az ortopéd kiosztás..."
Elkezdtem ezt a projektet a MSP430G2231 hogy kevesebb csapok, ezért a lábkiosztás is ebben a sorrendben
Nagyon szépen köszönöm,a sok segítséget! letöltöttem a tömörített code-ot és működik sikerült az égetés.
Péntektől lehet majd előrendelni.
Ha feliratkoztál itt: Bővebben: Link akkor küldenek róla emailt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |